Hovedpine i tindingen
Hovedpine i tindingen skyldes som regel spændingshovedpine, der igen skyldes, at du kommer til at spænde i nakken, skuldrene eller ryggen for eksempel på grund af den dårlig arbejdsstilling. Læs her mere om, hvordan du slipper af med det.
Når du har hovedpine i tindingen, skyldes det som regel, at du har spændingshovedpine. Den kan opstå af flere grunde. Først og fremmest kan det være, fordi du spænder i ryggen, skuldrene, nakken eller halsen.
Du kan se mere om nakkesmerter, som kan udløse smerter i tindingen, i denne korte video:
De spændinger kan forplante sig til hovedpine i tindingen. Spændingerne skyldes ofte, at du sidder i en forkert stilling, når du arbejder.
Spændingshovedpine kan dog også opstå på grund af psykiske årsager. Det kan være depression, stress eller problemer i familien, der gør, at du er meget presset.
Det kan blive til en kraftig hovedpine, der blandt andet kan vise sig i tindingen.
Behandling mod hovedpine
Når du lider af hovedpine i tindingen, handler det derfor først og fremmest om, at du finder ud af, hvad der er grunden til, at du har spændingshovedpine. Hvis du har mistanke om, at det er, fordi du sidder i en forkert stilling, når du arbejder, kan du gå til en fysioterapeut eller en kiropraktor.
Hvis det er psykiske problemer, der er skyld i din spændingshovedpine, handler det om at få styr på dem.
Kiropraktor eller fysioterapeut kan hjælpe dig
Hvis din spændingshovedpine kommer af en dårlig arbejdsstilling, kan en kiropraktor eller en fysioterapeut hjælpe dig med at få smerterne til at gå væk ved at behandle de ømme muskler.
Det er meget individuelt, hvor hurtigt du reagerer på behandlingen, men det handler om at komme i gang med den.
Når du er hos fysioterapeuten eller kiropraktoren, er det vigtigt, at du får ham eller hende til at vise, hvordan du kan få en mere hensigtsmæssig arbejdsstilling. Det er med til at gøre, at du ikke kommer til at døje med hovedpine i tindingen i fremtiden.
På nogle arbejdspladser er der adgang til en fysioterapeut, der kan komme og hjælpe dig med, hvordan du kommer til at sidde ordentligt ved dit skrivebord.
Det kan være en stor hjælp, at du får det vist ved selve bordet, så du kan se, hvilke fejl du tidligere har gjort og få rettet op på dem, så det ikke bliver et problem for dig i fremtiden.
Få styr på dine psykiske problemer
Hvis du tror, at din spændingshovedpine skyldes psykiske problemer, handler det selvfølgelig om at få styr på dem. Hvis du er stresset, kan det være ved, at du begynder at arbejde mindre, eller at du siger nej til opgaver på arbejdspladsen.
Når du får hovedpine på grund af stress, er det et vigtigt tegn på, at din krop ikke har det godt. Derfor skal du tage det alvorligt, så du ikke bliver rigtig syg af stress.
Det kan også være, at du har spændingshovedpine, fordi du har problemer med nogen i din familie eller en af dine venner. Det bedste er selvfølgelig, at du prøver at løse problemerne, men det kan også være en stor hjælp for dig, at du taler med en coach eller en psykolog, der kan hjælpe dig med dine problemer.
Hvis du har så store problemer, at du får hovedpine af det, er det vigtigt, at du tager det alvorligt og ikke bare ignorerer det.
Når du får spændingshovedpine på grund af psykiske problemer, kan det faktisk også være en hjælp for dig at gå til kiropraktor eller fysioterapeut.
Lige som ved spændingshovedpine i tindingerne på grund af dårlige arbejdsstillinger, kan kiropraktoren eller fysioterapeuten løse op for de spændinger, der er opstået på grund af dine psykiske problemer.
Hvis du ikke gør noget ved dine problemer, kan spændingerne dog komme igen.
Video: kiropraktor forklarer, hvordan kæben kan have noget at gøre med smerter i tindingen
Det kan du selv gøre for at undgå hovedpine i tindingen
Når du oplever at have hovedpine i tindingerne, er det vigtigt, at du finder du af, hvorfor du har ondt. Der er en række tiltag, som du kan tage for at forhindre, at du får ondt i hovedet ved tindingerne igen. Det er blandt andet:
- At sørge for at arbejde i en god arbejdsstilling, hvor du veksler mellem at sidde ned og at stå op.
- At sætte dig ind i, hvilke punkter i din nakke, skuldre og hals, der kan føre til spændingshovedpine hos dig. Når du kan mærke, at der er en hovedpine på vej, kan du massere de punkter. I nogle tilfælde kan det gøre, at du ikke får hovedpine, eller at den ikke bliver lige så kraftig.
- At lade være med at blive stresset, og hvis du har en periode, hvor du er meget stresset, så sørge for, at du får en periode, hvor du kan slappe af efterfølgende.
- At tage hånd om de psykiske problemer, der kan føre til spændingshovedpine. Det kan for eksempel være, at du får talt ud med venner og familiemedlemmer, som du er uvenner med, eller at du taler med en psykolog eller coach.