test af øjenvippe serum billede

Resultater fra test af øjenvippe serum

Resultater fra test af øjenvippe serum

Ved at påføre øjenvippeserum en til to gange om dagen kan du få både fyldigere og længere øjenvipper. Det kan være med til at give dig lige præcis de lange vipper, som du altid har drømt om. Serummerne er meget nemme at påføre og indeholder forskellige virkningsfulde stoffer.

bedst i test serumSom med mange andre forbedringer af livet var det et tilfælde, der gjorde, at serum til øjenvipper overhovedet blev opdaget. Læger med patienter, der led af grøn stær, opdagede, at deres patienter fik længere og kraftigere øjenvipper af medicinen.

Det firma, der producerede medicinen, begyndte derfor også at producere en serum, der kan få de fleste kvinders drøm til at gå i opfyldelse: at få lange og kraftige øjenvipper. Den serum er kun godkendt i USA, mens den i EU bliver anset for at være et lægemiddel.

Vi har derfor testet de mest populære produkter på markedet som M2 Serum, Gosh Growth Serum og Revitalish. Så er du sikker på at læse om resultaterne i vores anmeldelse og få det helt rigtige produkt til dine øjenvipper.

Video: Se hvordan Louise tester M2 Lashes

Hvad er øjenvippe serum?

Øjenvippeserum som M2 Beauté eller Revitalish er en klar og lugtfri væske, som du skal påføre på dine øjenvipper. Nogle skal du påføre to gange om dagen, mens du kan nøjes med at påføre andre en gang om dagen. Serummet indeholder nogle stoffer, der er stimulerer dine øjenvipper, så de bliver både tykkere og længere.

Mange af serummerne indeholder også stoffer, der giver dine øjenvipper en længere levetid. Det betyder, at de ikke lige så hurtigt falder af.

Det er forskelligt, hvilke former for stoffer der er i de forskellige former for serum. Det er derfor noget, som du bør være opmærksom på, når du køber det. Længere nede kommer vi ind på de forskellige former for stoffer, der typisk er i øjenvippe serum, og hvordan de virker.

Det er nemt for dig at komme serummet på øjenvipperne, da der medfølger en lille pensel, som du kan pensle det på med. Du kommer det på, præcis lige som du kommer flydende eyeliner på det øverste øjenlåg. Du skal dog passe på, at du ikke kommer til at komme det i øjet på dig selv, da det kan svie meget.

Sådan virker serum til øjenvipper

Det store spørgsmål i forhold til serum til øjenvipperne er selvfølgelig, om det virker. Du kan finde mange artikler og videoer, hvor du kan se før og efter billeder. Det er både blogs, magasiner og endda DR, der har testet en eller flere former for serum. I alle tilfældene vil du kunne se, at det har hjulpet på dem. Men er det et tegn på, at det virker på alle?

Der er nogle stoffer i serummet, der kan hjælpe håret til at vokse. Selvom du har meget tynde og fine øjenvipper, vil du derfor se en forskel, når du bruger serum hver dag i en længere periode.

Det handler nemlig om, at du er tålmodig, da der i mange tilfælde kan gå mellem 8 og 16 uger, før der sker en effekt. Når det kommer til effekt, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at der er forskel på hår. Selvom serum er fantastisk, kan det ikke gøre underværker.

Hvis du har meget små og tynde øjenvipper, kan du ikke forvente, at du pludselig får nogle på størrelse med et dådyr. Men at du vil kunne se en ændring, ikke mindst hvis du husker at tage før og efter billeder, er helt sikkert.

Det samme er tilfældet, hvis du i forvejen har lange og kraftige øjenvipper. I det tilfælde er det heller ikke sikkert, at du vil få flere millimeter længere vipper, men du vil ofte kunne se, at de er sundere at se på.

Hvem kan bruge M2 Beauté og de andre produkter?

Som udgangspunkt kan alle bruge serummen. Den er meget nem at påføre, og du skal bare gøre det en eller to gange om dagen. Når det er sagt, bør du dog være forsigtig med at bruge det, hvis du har meget sarte øjenomgivelser. I det tilfælde kan det være en god ide, at du går efter serum uden parabener og parfume.

De stoffer, der er i serummen, kan irritere dine øjne, så de løber i vand, eller omgivelserne bliver røde. Det er derfor vigtigt, at du passer på med, at du ikke får det i øjnene. Gør du det, skal du skylle øjnene grundigt med vand, så du får vasket det hele ud.

Hvis du er gravid eller tager medicin mod grøn stær, bør du være særligt opmærksom, hvis du køber øjenvippeserum i udlandet. I USA er det tilladt, at serummen indeholder nogle andre stoffer, end den må herhjemme. Det er stoffer, der kan skabe en uheldig forbindelse, hvis du tager medicin mod grå stær.

Hvis du er gravid, kan stofferne i sjældne tilfælde få din krop til at sætte fødslen i gang for tidligt, fordi dine muskler bliver påvirkede. Det er vigtigt at understrege, at de stoffer, der kan gøre det, ikke er tilladt i den serum, som du kan købe i Danmark. Derfor er du på den sikre side, hvis du kun køber din serum herhjemme.

Sådan lægger du øjenvippe serum på

Nogle serummer skal du lægge på både morgen og aften, andre skal du kun lægge på om aftenen. Når du har brugt serummen i flere måneder, vil du typisk kunne gå ned til at bruge det hver tredje eller fjerde dag og stadig få den samme effekt af det.

Når du lægger serummen på, er det vigtigt, at øjenområdet er helt rent. Du må ikke have creme eller make-up på. Cremen kan forhindre serummen i at trænge ned i huden. Dermed får du ingen effekt af den.

Skal du lægge serummen på om aftenen, efter du har renset din make-up af, skal du sørge for ikke at bruge en make-upfjerner med olie. Olien trænger nemlig ned i huden og gør det umuligt for serummen at trænge ned, når den bliver påført efterfølgende.

Du kan sagtens lægge make-up, efter du har taget serum til øjenvipperne på. Det tager typisk 5 minutter for serummen at tørre, og det er vigtigt, at du lader den tørre helt ind. Gør du ikke det, kan du komme til at komme den i øjet på dig selv, når du lægger din make-up, og det svier som nævnt meget.

Hvilke typer af øjenvippeserum findes der?

Der findes et utal af forskellige former for serum, som du kan komme på øjenvipperne. Det er lige fra de helt billige mærker til de eksklusive mærker. Det er forskelligt, hvilke virkningsfulde stoffer der er i de forskellige sera. Det er derfor ikke dem alle, der giver den samme effekt.

M2 Eyelash serum

En af de mest effektfulde og populære former for serum til øjenvipperne er M2 serum. Det indeholder stoffer som norbimatoprost, der aktiverer vippernes vækst, biotin, der styrker vipperne og forlænger deres levecyklus, hyaluronsyre, der giver stærkere og sundere vipper, prodew 500, der binder fugt i huden, og hydroliseret glykosaminoglykan, der styrker vipperne og gør dem mere fleksible.

Det vil altså sige, at M2 lashes serum både får dine øjenvipper til at blive kraftigere, sørger for, at de vipper, du har, er stærkere og sundere, og at der går længere tid, før de falder af. Det er derfor ikke underligt, at det er en af de mest populære former for serum, der findes.

Du påfører den med en lille pensel, der sidder i låget på din M2 beaute eyelash serum. Dermed har du den altid ved hånden, når du skal bruge den. Serummen er så effektfuld, at du kun behøver at påføre den en gang om dagen.

Gosh Growth Serum

Gosh Growth Serum indeholder Sympeptid som sit aktive stof. Det stimulerer vippernes vækst og er også med til at give længere og fyldigere vipper. Det skulle give en effekt allerede efter to uger, men vær opmærksom på, at der i mange tilfælde godt kan gå længere tid end det.

Når du bruger serummen, bør du også bruge den mascara, som Gosh har udviklet til. Kombinationen af de to skulle gøre, at du får markant længere vipper. Det gør det dog lidt dyrere at købe denne serum, at du også skal til at købe en særlig mascara, som du skal bruge til.

Revitalash

Historien bag serummen Revitalash er både sød og romantisk. En øjenlæges kone havde fået meget tynde og fine øjenvipper, efter hun havde fået kræft og kemobehandling. Det var hun meget ked af. Han udviklede derfor denne serum til hende, så hun kunne få både fyldige og længere vipper igen.

Serummen indeholder Biotinoyl Tripepdide-1, der får øjenvipperne til at vokse, Biotin, der styrker vipperne og giver dem en længere levetid, ekstrakt af morgenfrue, der plejer huden, og ekstrakt af ginseng, der giver vipperne ekstra styrke.

Selvom der er mange gode stoffer i Revitalash, er det vigtigt, at du er lidt forsigtig, hvis du har let ved at få irriterede øjne. Folk med sensitive øjne har nemlig i særlig grad oplevet at have problemer, når de har brugt denne serum til øjenvipper.

Hvorfor bruge øjenvippeserum?

Hvis din øjenvipper ikke er så lange og fyldige, som du gerne ville have, er det oplagt, at du bruger øjenvippeserum til at forlænge dem. Det giver dig nogle flotte og naturlige vipper, som du kan male op med mascara for en endnu mere dramatisk effekt.

Alt det kan du selvfølgelig også opnå med falske øjenvipper. Fordelen ved serummen er dog, at den er langt nemmere og hurtigere at påføre end at sætte falske øjenvipper på. Dermed sparer du både tid og besvær.

Derudover er det muligt for de fleste at se forskel på falske og ægte øjenvipper. Andre vil derfor helt sikkert synes, at dine øjenvipper er langt mere imponerende, når de er lange og ægte – frem for lange og falske.

Sådan vælger du det rette produkt

Det kan være svært for dig at finde ud af, hvilken form for serum der er bedst. Hvordan skal du lige måle det. Den fra M2 Beauté er dog klart en af de mest populære, og den, som du oftest vil se i tests har fået de bedste anmeldelser. Derfor er det oplagt, at du starter med at prøve den af.

Som nævnt kan serum komme til at irritere dine øjne. Det kan ikke mindst være et problem, hvis du har meget sarte øjne. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du vælger en serum uden parfume og parabener. Det er med til at gøre, at dine øjenomgivelser bliver så lidt irriterede som muligt.

Hvad koster serum til øjenvipperne?

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad det koster dig at købe serum til øjenvipperne. Det kommer helt an på, hvilken du vælger. Der er dog som med mange andre produkter her i livet en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Derfor er det ikke underligt, at en serum som M2 lashes, der virkelig er god, også ligger i den højere ende rent prismæssigt. Det koster typisk omkring 1000 kroner for en flaske. Det kan lyde som meget, men med den fine pensel kommer det til at være meget lidt serum, som du påfører hver dag. Du kan derfor have glæde af den i rigtig lang tid fremover. Det gør, at M2 eyelash serum stadig er det foretrukne valg for de fleste.

Et mærke som Gosh ligger derimod i den helt anden ende prismæssigt. Det koster typisk 250 kroner for en flaske. Du skal som nævnt også bruge deres mascara for at få den fulde effekt, hvilket gør, at prisen nærmere kommer til at ligge på 500 kroner, når du køber de to produkter. Det samme er tilfældet, når du køber et produkt som Revitalash. Det ligger også på lidt over 500 kroner.

Det kan være fristende for dig at bestille en billig serum hjem fra USA, ikke mindst, hvis du har læst, at den skulle være meget effektfuld. Det er dog altid vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der er i den øjenvippeserum, du er ved at købe. Det er nemlig forskellige stoffer, der er tilladt i USA og i EU. I USA tillader de for eksempel stoffer, som vi i EU betegner som medicin.

Er øjenvippe serum farligt?

Når du googler øjenvippeserum, vil du helt sikkert støde på artikler om, at det er farligt – eller at det i hvert fald er mistænkt for at være det. Når du læser de artikler, er det vigtigt, at du husker på, at det er forskelligt, hvilke stoffer der kommer i de forskellige sera.

I M2 Eyelash Serum bliver der for eksempel brugt en type, mens der bliver brugt andre i nogle af de andre. Typen er vigtig, da det langt fra er alle typerne, der er bevist at være skadelige.

Bimotoprost

Dette stof, der først viste sig at have en gavnlig effekt på øjenvipperne, er bimatoprost. Det blev brugt til at behandle patienter med grøn stær, der fik bemærkelsesværdigt lange og smukke øjenvipper. Derfor udviklede det amerikanske firma, der producerede medicinen, en øjenvippeserum, Latisse.

Den bliver ikke forhandlet i EU, da sundhedsmyndighederne mener, at det er en form for medicin og ikke make-up. Derfor kan du ikke købe den i håndkøb i EU. Det kan du til gengæld i USA, så hvis du vil have fat i den i, skal du altså derover – eller se om du kan bestille den på nettet.

Det er meget forskelligt, hvilke bivirkninger der er ved stoffet. Det kan være lige fra irritation og rødme til varig ændring af pigmentet i øjet og påvirkning af graviditeter og fødsler.

Prostaglandiner

Bimotoprost er en prostalglandin. Det er en gruppe af stoffer, der har en lang række forskellige funktioner. Det er lige fra at få håret til at vokse til at sætte fødsler i gang. Da bimotoprost ikke blev godkendt, har nogle af firmaer udviklet eller fundet frem til andre former for prostalglandin.

Et af de firmaer er M2 Beauté, der fremstiller M2 eyelash serum. De har skabt stoffet norbimatoprost, der forkortes MDN. Det gør, at deres serum har den samme effekt som den, der indeholder bimotoprost, men at den slet ikke har de samme bivirkninger. Du kan dermed få effekten af bimotoprost uden at få bivirkningerne ved det.

Der er dog stadig nogle bivirkninger ved serummet som rødme og irritation. Det skal du stadig være opmærksom på – ikke mindst, hvis du har sensitive øjne.

Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide

To andre former for serum bruger stoffet Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide. Det skulle også have den samme effekt som serum med bimotoprost, men uden bivirkningerne. Der er dog ikke lavet nogle studier af stofferne, så det er svært at vide, om de virkelig har en effekt.

Myristoyl Pentapeptide-17

Dette stof er meget brugt i en lang række forskellige former for sera. Firmaet, der har skabt det, har lavet en undersøgelse, der viser, at det giver 25 % længere øjenvipper. Der er dog ikke lavet nogen uafhængige undersøgelser, der underbygger det.

25 % er ikke lige så meget som M2 Eyelash serum, men det er selvfølgelig en forbedring i forhold til dine naturlige øjenvipper.

Arginine

Arginine er en aminosyre, der får håret på hovedet til at vokse. Det er derfor et rigtig godt bud på et stof, der virker. Der er dog igen ikke lavet nogen uafhængige studier af stoffet, og det kan derfor stadig være svært at sige, om det virker med sikkerhed. For håret på hovedet er jo ikke det samme som dine øjenvipper. Det kan derfor være forskelligt, hvad der virker på de to forskellige typer af hår.

Redensyl

Nogle steder kan du læse, at stoffet Redensyl kan få hår til at vokse 214 % på 10 dage. Det er ikke dine øjenvipper, der kommer til at vokse 214 %, men håret på hovedet, hvis du er mand og har en begyndende måne. I det tilfælde viser undersøgelser, at der kommer 214 % flere hår på de områder, hvor serummen bliver brugt.

Når du ser sera med stoffet, der beskriver, at håret vil vokse utroligt meget, er det derfor en god ide, at du tager det med et gran salt.

Er der bivirkninger ved øjenvippeserum?

Som du kan læse af ovenstående, er der meget få af stofferne, hvor der rent faktisk er lavet dybdegående undersøgelser af dem. Når der er, er det typisk firmaerne, der står bag produkterne, der har lavet dem. Det kan derfor være svært at sige med sikkerhed, hvilke bivirkninger der er og ikke er ved produkterne.

Et af de mærker, der er mest populært, er M2 Eyelash serum. Der er blevet solgt over 700.000 af deres produkter, og der har ikke været andre klager over bivirkninger end rødme og irritation ved øjnene. Det er en bivirkning, der kan være ved alle former for serum, og det er derfor vigtigt, at du er forsigtig med den.

De eneste kendte alvorlige bivirkninger er derfor kun ved produkter, der indeholder bimotoprost. De kan som nævnt ovenfor føre til, at pigmentet i dit øje ændrer farve, og at din graviditet eller fødsel bliver påvirket af stoffet. Du bør derfor undgå det, men produkter med stoffet kan som nævnt kun købes i udlandet.

test af øjenvippe serum billede

doc24.dk

4.83 23

Denne artikel er faktatjekket af Lea Christensen (Ph.d. Københans Universitet)

Rating 4,83 / 23
4.83 23

Om skribenten

Rikke Eriksen

Rikke er skribent og redaktør på mange af artiklerne her på Doc24.dk. Hendes artikler skrives og redigeres altid i samarbejde med relevant sundhedsfagligt uddannede personer, der har bidraget med den nyeste viden på området. Rikke har en master i journalistik fra Universitet i Oslo.