Pikasol fiskeoliekapsler – Læs vores anmeldelse

Pikasol er et af de mest kendte mærker af fiskeolie herhjemme. Men er det også det bedste? Og hvordan adskiller det sig fra andre mærker af fiskeolie? Læs mere om det herunder.

pikasol mega 3
Udgivet 09.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Pikasol var først på markedet med fiskeoliekapsler herhjemme og er derfor nok det mærke, de fleste forbinder med fiskeolie. I dag producerer de flere forskellige serier af fiskeoliekapsler, men var en af de fiskeolieproducenter, der var i mediernes søgelys for et par år siden på grund af harsk fiskeolie i deres kapsler.

Pikasol har leveret fiskeoliekapsler til danskerne siden 1990 og var således de første herhjemme, der for alvor fik os til at få øjnene op for fiskeolien og Omega-3 fedtsyrernes gavnlige effekter.

Pikasol producerer udelukkende fiskeoliekapsler til voksne, samt en særlig tyggevenlig variant i form af små gelefisk med smag af trutti-frutti til børn – og dem af os, der synes, at en normal fiskeoliekapsel er lige lovlig voldsom at sluge og at flydende fiskeolie i hver fald ikke kan komme på tale.

pikasol premium

#3 Pikasol Premium

Pikasol® Premium med essentielle omega 3 fedtsyrer fungerer som et rigtig godt supplement til den daglige vitaminpille, og det er særlig velegnet til dem, som sjældent spiser fede fisk.

Bestil, modtag i morgen
Ad

Til voksne har Pikasol tre forskellige produkter, nemlig deres Premium, en særlig kolesterolbalancerende variant og så en version, der kan tages af folk, der får opstød af andre fiskeoliekapsler.

Pikasol Premium

Pikasol Premium er fiskeoliekapsler på 1000 mg. De indeholder et højt niveau af de gavnlige Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA, der virker anti-inflammatoriske og bidrager aktivt til en normal hjertefunktion. DHA skulle endvidere have en gavnlig indvirkning på synet og hjernen.

Næringsindhold for Premium:

næringsinhold premium

Kapslerne synkes hele i forbindelse med et måltid og producenten anbefaler et dagligt indtag på 1-3 kapsler, alt efter hvor meget fed fisk, der indgår regelmæssigt i din kost.

Som den eneste fiskeolie på markedet, kan du kun købe Pikasol Premium på apoteket, da du der kan få den fornødne farmaceutiske vejledning omkring brugen af fiskeoliekapsler sammen med andre kosttilskud. Her fås Pikasol Premium i to størrelser, en normal og en særlig økonomipakke, hvor du får flere kapsler til en lavere stykpris.

Pikasol Kolesterol Balance

Pikasol Kolesterolbalance er fiske- og hørfrøoliekapsler på 1000 mg. Det særlige ved dette produkt er, at det ud over de gavnlige Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA også indeholder Omega-3 fedtsyreren ALA, der kun fås fra planter. Her i form af hørfrøolie.

Næringsindhold for Kolesterol Balance:

Pikasol Kolesterol Balance informationer

Det særlige ved den plantebaserede ALA fedtsyre er, at den hjælper med til at du kan opretholde et normalt kolesterolniveau i blodet. Endvidere er Pikasol Kolesterol Balance tilsat E-vitamin, der er med til at beskytte cellerne mod såkaldt oxidativt stress, der er med til at forværre betændelsestilstande (inflammationer) i kroppens muskler og led.

Ligesom Pikasol Premium sælges Pikasol Kolesterol Balance kun på apoteket og du skal tage 2 kapsler dagligt, for at opretholde det nødvendige niveau af de tre Omega-3 fedtsyrer i kroppen.

Pikasol Anti-opstød

Døjer du med fiskesmagende opstød, når du tager fiskeoliekapsler, skyldes det, at den beskyttende kappe omkring dine nuværende fiskeoliekapsler opløses for tidligt i mavesækken. Det kan give disse ubehagelige opstød, der har fået mange til helt at droppe det daglige kosttilskud af fiskeolie.

Derfor har Pikasol udviklet en særlig Anti-opstød variant af deres kendte fiskeoliekapsel, der har en kraftigere coating på den omsluttende kappe. Derved sikres det, at kapslerne først opløses i tarmen og ikke i mavesækken. Derved slipper du for de ubehagelige fiskeopstød og kan igen nyde fiskeoliens gavnlige virkninger uden nogen form for bivirkninger.

Næringsindhold for Anti-opstød:

info box opstoed

Alt efter hvor mange andre kilder til fiskeolie, der indgår i din daglige kost, skal du tage mellem 1 til 3 kapsler hver dag, for at få det nødvendige kosttilskud af fiskeolie og de gavnlige Omega-3 fedtsyrer.

pikasol premium

#3 Pikasol Premium

Pikasol® Premium med essentielle omega 3 fedtsyrer fungerer som et rigtig godt supplement til den daglige vitaminpille, og det er særlig velegnet til dem, som sjældent spiser fede fisk.

Bestil, modtag i morgen
Ad

Ligesom de andre Pikasol fiskeoliekapsler sælges Pikasol Anti-opstød kun på apoteket i en almindelig pakke med 90 kapsler og en økonomipakke med næsten dobbelt så mange.

Pikasol Gelefisk til børn

Til børn har Pikasol udviklet nogle særlige tyggevenlige gelefisk, der gør det nemmere at få fiskeolier I ungerne. Gelefiskene indeholder også D-vitamin, der gavner opbygningen af kroppens knogler.

Pikasol Gelefisk fås på apoteket og der skal to gelefisk til hver dag, for at børnene får fiskeolie nok.

Næringsindhold for Gelefisk:

gelefisk info box

Ramt af dårlige medieomtale

pikasol fiskeolie billedeFor et par år siden tog DR1’s program Kontant kvaliteten af fiskeoliekapsler under behandling. Deres test vidste, at flere producenter havde problemer med kvaliteten af fiskeolien i deres kapsler og at enkelte producenters fiskeolie faktisk viste sig at være harsk. Grunden til at producenterne kunne slippe afsted med det var, at folk jo som oftest sluger kapslerne hele og derfor ikke smager på olien.

Kontant modtog dog en del kritik af deres forsøg både fra Fødevarestyrrelsen og DTU’s Fødevareinstitut, hvorfor de senere måtte trække påstandene tilbage. Programmets konklusioner var simpelthen skabt på baggrund af forkerte målemetoder.

Pikasol var en af de producenter, der blev hængt ud for at have harsk fiskeolie i deres fiskeoliekapsler. Men på trods af at DR1 endte med at måtte trække påstandene tilbage, så offentliggør Pikasol fortsat dagligt værdierne af deres egen interne test for harskningsgraden af deres fiskeolie (TOTOX-tallet) på deres hjemmeside. Derved kan forbrugerne ved selvsyn holde øje med, at fiskeolien er af ordentlig kvalitet.

Anvender ikke eksterne laboratorier

Men desværre anvender Pikasol ikke eksterne laboratorier til at teste kvaliteten af deres fiskeolier, ligesom de ikke har nogle af de miljø-, bæredygtigheds- og produktionscertificeringer, som flere andre producenter af fiskeolie-produkter har.

Så selv om de er det mest kendte mærke herhjemme tager de stadig noget lempeligere på kvalitetskontrollen end deres konkurrenter. Det er en skam, for vi er ellers stolte af dem, dels fordi de er danske og dels for det store oplysningsarbejde om Omega-3’s gavnlige virkninger, som de har stået for, siden de kom på markedet for 25 år siden.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5