Rygstøtte til kvinder og mænd

Få en rank og flot holdning med det samme med en smart rygstøtte. Den er diskret at gemme under tøjet og er med til at gøre, at du sørger for at have den rette holdning dagen igennem.

rygstøtte til kvinder og mænd
Udgivet 30.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Selvom det er blevet mere og mere normalt at bruge rygstøtte i hverdagen, er der stadig mange, som er i tvivl om, hvad det egentlig er. Hvis du er en af disse, eller hvis du bare søger endnu mere inspiration om rygstøtter, så er du landet på den rigtige side.

Herunder guider vi dig gennem rygstøtter til mænd og rygstøtter til kvinder, og kommer ind på de mange forskellige produkter indenfor rygstøtter, der findes.

Hvad er rygstøtte?

Din kropsholdning betyder meget for, hvordan andre opfatter dig, ligesom det også har stor betydning for din sundhed. En lige kropsholdning indikerer, at du er stærk og selvsikker, og flere undersøgelser har vist, at en person med fremskudt bryst der holder hovedet højt virker mere åben og ‘klar til at erobre verden’. En person med dårlig holdning bliver derimod opfattet som usikker og svag.

Hvis du gerne vil lave om på din holdning, så kannet rygstøtte være vejen frem. En rygstøtte består ofte af flere seler og stykker, som sørger for, at din holdning forbedres.

Det smarte ved en rygstøtte frem for f.eks. en t-shirt er den lille størrelse, der gør støtten diskret og ideel at have under al slags tøj. Støtten sørger for med sine seler at stimulere dine underaktive muskler, således at kroppen og hovedet bliver rettet op.

holdningskorrigerende trøje

Rygstøtte til bedre holdning

En ny og innovativ rygstøtte, som bygger på den anerkendte kinesio teknologi kan være din vej til en bedre holdning. En rygstøtte til bedre holdning er fremstillet, så den har en holdningskorrigerende effekt.

my posture

Anodyne kåret til nr. 1 i test (spar 15 nu%)

Anodyne er den originale danske producent af holdningskorrigerende tøj. Få 15% rabat med koden “ANODYNE15″ 

Få 15% rabat her
9.2score
Ad

Støtten er designet ud fra kinesio teknologien, som bygger på smertelindring og aktivering af muskler ved at øge blodcirkulationen. Rygstøtten går altså ikke ind og låser ryggen fast, så den altid er rank, nej, den stimulere din krop til selv at rette sig op.

Rygstøtte til bedre holdning er nem at tage i brug. Nogle skal bestilles hjem efter din størrelse, mens andre er one-size, og så skal du selv stå for at justere stropperne ind, så støtten passer til din krop. Det anbefales, at du samtidig tager kontakt til en fysioterapuet, og hvis du tilmed kombinerer rygstøtten med fysisk aktivitet, er du rigtig godt på vej til en solid, rank og utroligt flot holdning.

Rygstøtte baseret på kinesiologi 

kinesio teknologiDe fleste rygstøtter bygger som allerede nævnt på kinesio teknologien, som også bliver brugt af professionelle sportsfolk og fysioterpeuter verden over. Kineseologi går ud på at korrigere musklernes spændthed, og at aktivere blodcirkulationen omkring musklerne, hvilket både lindrer smerte og spændinger, og stimulerer ubrugte muskler til at blive brugt.

En rygstøtte går derfor ikke ind og fastspænder musklerne i ryggen, hvilket man måske kunne tro, men støtten sørger i stedet for at aktivere musklerne i ryggen og omkring rygsøjlen, og få en bedre blodgennemstrømning dertil.

Læs også om vores kugledyne test

Rygstøtter kan bruges af alle, både dig med stillesiddende arbejde, dig med fysisk arbejde og dig som er meget fysisk aktiv i fritiden. Det er selvfølgelig vigtigt, at rygstøtten er i den korrekte størrelse, for at opnå den bedste effekt. De fleste hjemmesider, som forhandler rygstøtter, har en størrelsesguide tilknyttet, men mange rygstøtter er også one-size, da stropperne kan justeres, og indstilles præcis efter din krop.

Rygstøtte til mænd

rygstøtte til mændHvis du har været i militæret, så ved du, at en dårlig holdning er ‘no go’, da det virker slapt og usikkert. En rank holdning, derimod, udstråler overskud og selvsikkerhed, og med en rank holdning vil du ikke bare virke mere positiv overfor dine medmennesker, du vil også opleve en forandring inden i.

Hvis du som mange andre har svært ved at huske dig selv på at ranke ryggen i løbet af dagen, og måske synes det er hårdt i længden, så er et rygstøtte til mænd en perfekt start på at få den gode holdning tilbage.

Rygstøtten er en nem og behagelig vej til rank ryg, og et super alternativ, da det jo ikke lige er alle, der har mulighed for at tage et års tid i Livgarden, hvor den gode holdning bliver øvet hver eneste dag under march og træning.

Stillesiddende arbejde giver dårlig holdning

Det er især mænd med stillesiddende job foran computeren, der har problemer med ryggen og spændinger i nakken. At sidde stille i den samme position for længe ad gangen er nemlig opskriften på at få dårlig holdning.

I denne arbejdssituation er det svært at hoppe i sportstøjet og tage en halv times løb eller gymnastik for at løsne op i muskulaturen, og her en en rygstøtte til mænd oplagt at bruge i stedet for. Rygstøtten sørger for at aktivere de rigtig muskler, så kroppen hele tiden er bevidst om, at den skal rette sig op, og så kan støtten nemt bruges under dit almindelige arbejdstøj.

Rygstøtte til kvinder

holdningskorrigerende bhKvindens krop er åbenlyst meget anderledes end mandens, og derfor er mange rygstøtter også fremstillet specielt til kvindekroppen. Det er især kvindens barm som gør, at kvindekroppen har brug for et anderledes rygstøtte.

Samtidig kan det at gå i høje hæle have en negativ konsekvens for holdningen. De høje hæle kan nemlig føre til, at svajet i ryggen bliver for stort, så den gode holdning forsvinder.

Endelig har især høje kvinder har en tendens til at falde sammen i ryggen, ligesom teenagepiger der pludselig skyder i vejret i løbet af ingen tid, også har tendens til at sænke sig sammen.

Der er altså mange forskellige grunde til at have slap holdning, og dermed også mange forskellige grunde til at anskaffe en rygstøtte til kvinder. Længere nede kan du læse anmeldelser af rygstøtter, hvoraf en af dem er særligt fremstillet til kvindekroppen.

Den kan bruges uden på BH’en, og er ideel at bære under arbejdstøjet. En rygstøtte til kvinder kan på en nem og behagelig måde hjælpe til en bedre holdning, og hvis du kombinerer det med fysisk træning, er der ekstra gode resultater i vente.

Selv om det er både kvinder og mænd, der har brug for en bedre holdning, er der dog ingen tvivl om, at det altid er smukkest at se på en kvinde eller pige, der retter sig op, lige meget hvor høj eller lav, hun er. At have en rank holdning giver nemlig et udtryk af overskud og selvsikkerhed.

my posture

Anodyne kåret til nr. 1 i test (spar 15 nu%)

Anodyne er den originale danske producent af holdningskorrigerende tøj. Få 15% rabat med koden “ANODYNE15″ 

Få 15% rabat her
9.2score
Ad

Vi anmelder de forskellige produkter

Hvor får man den bedste rygstøtte henne? Der er mange forskellige rygstøtter at finde på markedet, og det kan være lidt af en jungle at bevæge sig rundt i, især hvis du ikke har prøvet en rygstøtte før. Derfor er der mange, der tyer til anmeldelse af rygstøtte, for at finde ud af, hvad der er den bedste. Herunder kan du læse om nogle de forskellige rygstøtter, du kan finde på markedet.

Luksus rygstøtte

Rygstøtten fra Anodyne er både uni-sex og one-size. Det vil sige, at det er designet, så det kan bruges af både kvinder og mænd, og så findes det kun i én enkelt størrelse, da støtten er justerbar, og du kan indstille den præcis efter din egen krop.

Støtten kan bruges indenunder arbejdstøjet, hvilket gør den meget anvendelig. For at optimere komforten, kan du med fordel bruge en t-shirt under støtten, som i løbet af arbejdsdagen vil sørge for, at kroppen slapper af, og samtidig retter sig op i en god holdning.

Rygstøtte til kvinder fra Anodyne

Som tidligere nævnt er der stor forskel på mænd og kvinders anatomi, og derfor er der designet rygstøtter specielt til kvindekroppen, for at optimere både komfort og effekt. Anodynes rygstøtte til kvinder er fremstillet i spandex og nylon, som er materialer, der giver sig meget, og dermed tilpasser sig kroppens former.

I designet er der ligeledes gjort plads til barmen, og støtten er fremstillet til at sidde uden på BH’en. Ved hjælp af kinesio teknologien, som er overført til støtten, hjælper den dig med at rette ryggen op, og slappe af i overspændte muskler.

Vest med rygstøtte

Mange forskellige mærker fremstiller også veste, som også støtter ryggen, og hjælper til en bedre holdning. Disse veste kaldes også for undertrøjer, og nogle af dem er udstyret med lynlås foran, hvilket gør dem meget praktiske og nemme at komme i og ud af igen.

Vesten stimulerer ligesom rygstøtten også de underaktive muskler i ryggen og omkring rygsøjlen, og lindrer irritationer og smerte, som mange folk oplever i løbet af en dag pga. spændinger.

Lændebælte

Der findes også forskellige producenter af lændebælter, der også kan fungere som en slags rygstøtte. Bæltet sættes fast rundt om lænden, og har en varmende effekt samt er fremstillet i et materiale, som stabiliserer lænden. Bæltet bidrager til at øge blodcirkulationen for at aktivere underaktive muskler og lindre smerte.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5