Virker holdningskorrigerende tøj?

Det lyder næsten for godt til at være sandt, at du kan få en flot og rank holdning bare ved at tage det rigtige tøj på. Er du skeptisk, så læs med her, hvor vi tester de forskellige former for holdningskorrigerende tøj.

holdningskorrigerende tøj test
Udgivet 06.07.2021 | Senest redigeret 12.08.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Her finder du en grundig gennemgang af effekten af det populære holdningskorrigerende tøj. Vi tester t-shirt, trøjen samt bh og toppen sådan, at du ikke forgæves spilder tid eller penge på at købe nogle “få bedre holdning produkter” som lover dig det ene eller andet.

Video: Anodyne til både mænd og kvinder

Test af holdningskorrigerende tøj

Der findes flere forskellige test af holdningskorrigerende tøj – både uvildige og test foretaget af firmaer, som producerer holdningskorrigerende tøj. Videoen nedenfor viser, hvordan produktet virker:

Firmaet Anodyne har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra kunder, som er glade og tilfredse med det holdningskorrigerende tøj, de producerer.

Der blev lavet en større international undersøgelse i 2017 af holdningskorrigerende tøj. Over 96% af alle de deltagende personer mente at de fik en bedre holdning af at bruge det holdningskorrigerende tøj, og hos lige knap 90% af testpersonerne forsvandt spændinger i nakke og ryg endda også. Det er præcis denne effekt, som holdningskorrigerende tøj er skabt til at kunne give.

my posture

Anodyne kåret til nr. 1 i test (spar 15 nu%)

Anodyne er den originale danske producent af holdningskorrigerende tøj. Få 15% rabat med koden “ANODYNE15″ 

Få 15% rabat her
9.2score
Ad

Udover denne test af holdningskorrigerende tøj er der også foretaget andre undersøgelser og test af dette slags tøj rundt omkring i verden. Der er bl.a. studier i USA, som har vist, at brugen af tøjet giver en signifikant forskel i holdningen hos personer, der havde brugt sådanne trøjer i en periode på omkring fire uger.

For at leve op til rigtig gode resultater, hver gang tøjet bliver brugt og testet, sørger firmaerne for konstant at forbedre tøjet, og du vil derfor løbende kunne finde opdateringer og nye udgaver af bl.a. trøjerne.

Holdningskorrigerende T-shirt

Når du bærer en holdningskorrigerende T-shirt, bliver kroppen hele tiden mindet om, at den skal rette sig op. T-shirten hjælper til at stimulere de underaktive musklerne, så overkroppen retter sig op i stedet for at falde sammen.

T-shirten støtter overkroppen, og den sørger for at trække skuldrene tilbage, så spændte muskler langs rygsøjlen, i nakken og i skuldrene slapper af i stedet for konstant at være spændte og give ømhed i løbet af dagen. T-shirten støtter også den nedre del af ryggen og giver en god lændestøtte, og så sørger ærmerne på T-shirten for at rulle skuldrene tilbage.

t-shirt

Den holdningskorrigerende T-shirt fra Anodyne fås både til kvinder og til mænd, og i mange forskellige størrelser. Du kan også vælge mellem forskellige farver, alt efter hvad du bedst synes om eller har brug for til at kunne kombinere med dit andet tøj.

T-shirten kan bruges hver dag, og både i fritiden og på arbejde. Den er både oplagt til dig, der har et stillesiddende arbejde på et kontor, og til dig, der er fysisk aktiv i arbejdstiden. T-shirten hjælper nemlig i alle situationer, og det gælder også, når du står derhjemme i køkkenet og laver mad, eller er på legepladsen med børnene osv. Det er altså helt op til dig, hvor du vil bruge den henne.

Brug den under tøjet

Da T-shirten er meget tætsiddende, kan du bruge den under stort set alt tøj, uden at det påvirker dit outfit. Som mand er den genial under skjorten, og kvinder kan både have kjole og trøjer uden på T-shirten uden problemer.

Selvom den sidder tæt, er det ikke på den ubehagelige måde, og du vil ikke få fornemmelse af f.eks. ikke at kunne trække vejret, hvilket nogle frygter. Når du skal finde den rigtige størrelse, skal du blot gå efter størrelsesguiderne på de forskellige webshops, som er tilpasset efter både højde og vægt.

Kort sagt er den holdningskorrigerende T-shirt til dig, der ønsker en bedre holdning, og er klar til at gøre noget ved det. Når du har modtaget T-shirten, anbefales det, at du bruger den i en halv til en hel time om dagen den første uge. På den måde vænner kroppen sig til at bruge musklerne på den nye måde stille og roligt. Derudover anbefales det, at du samtidig tager kontakt til en fysioterapeut, der kan hjælpe dig i gang og evt. supplere med nogle øvelser.

Holdningskorrigerende trøje

Hvis du mangler viden om holdningskorrigerende trøjer, er du kommet til det rette sted. Udover T-shirts og undertrøjer, så kan trøjer nemlig også ændre din holdning fra at være slap til at være god og fremtræden. Det er producenternes helt store mål at give folk bedre holdning, da det giver færre smerter i hverdagen, og det er bevist, at det er med til at skabe en større livskvalitet med nedsættelse af irritation og smerter i hverdagen.

holdningskorrigerende trøje

En holdningskorrigerende trøje giver dig nemlig ikke bare en flottere fremtrædenhed, den hjælper også til, at spændte muskler slapper mere af, og kroppen retter sig op ad sig selv. Trøjen sørger nemlig for, at dine skuldre trækker sig tilbage helt ubevidst.

Du kan med fordel bruge en massagepistol til at hjælpe mod spændingerne i nakken, hvis du også har en dårlig holdning. Vi har skrevet en dybdegående artikel til massagepistoler her.

Når du bruger en holdningskorrigerende trøje, vil du kunne se resultater med det samme. Men da kroppen har brug for tid til at vænne sig 100% til trøjen og den nye måde at bruge sine muskler på, bør du bære trøjen i omkring ti dages tid, inden du ser det bedste resultat. De fleste anbefaler, at du bruger trøjen hver dag, da det uden tvivl giver de bedste resultater. Husk dog at starte blidt ud, så kroppen ikke får sig et chok.

Holdningskorrigerende BH

holdningskorrigerende bhDe bedste holdningskorrigerende BH’er på markedet er fremstillet af Anodyne.

Det populære BH giver dig aflastning og støtte i hverdagen, uanset om du er stillesiddende eller aktiv. Designet med den patenterede NeuroBand-teknologi, der aktiverer og stimulerer din øvre rygmuskulatur for at hjælpe dig til at få en mere rank kropsholdning.

AlignMe Interactive Bra er designet og produceret i USA og du får et produkt af den højest mulige kvalitet, lavet i de bedste materialer for at sikre længst mulig levetid.

Støttet minder både din ryg, dine skuldre og din nakke om at de skal rette sig op, så kroppen får en flot holdning og en meget bedre position til både stillesiddende arbejde og fysisk hårdt arbejde.

Rygstøtte uden på BH

Det holdningskorrigerende rygstøtte til kvinder kan med fordel bruges uden på BH’en, og støttet er designet efter kvindekroppen, så der er plads til både BH og barm.

Stor test af kugledyner

Støttet er fremstillet i nylon og spandex, som er gode materialer, der giver sig efter kropsformen. Det kan derfor bruges til mange forskellige forme og kroppe, og derudover kan du også vælge mellem forskellige størrelser for at opnå den bedste pasform og komfort.

Holdningskorrigerende top

Holdningskorrigerende toppe eller undertrøjer, som de også kaldes, fås både til mænd og kvinder. Størrelserne på toppen er ligesom resten af de nævnte produkter delt op efter vægt og højde, hvilket gør det lettere for dig at bestille den korrekte størrelse hjem.

Da undertrøjen ikke har ærmer, og dermed også kan kaldes for en holdningskorrigerende vest, har den kun fokus på den øvre og den nedre del af ryggen, og den er derfor også enormt nem at have inden under stort set alt slags tøj.

Du kan også sagtens bruge den som en top på en varm dag, og da den er udstyret med en lynlås foran, er den enormt praktisk og nem at tage af og på.Den holdningskorrigerende top fås i de to farver sort og hvid, så du kan have den på under tøjet uden at folk lægger mærke til det, og farven ikke ses igennem.

Toppen sørger for at trække i din krop de helt rigtige steder som er en teknologi der er hentet fra kineseologien, hvilket du kan læser mere om længere nede. Dette gør, at dine underaktive muskler bliver stimuleret samtidig med at spændte og overanstrengte muskler kan slappe af.

Samtidig får du en mere rank holdning, så du kan slippe for spændinger og irritationer i løbet af dagen. Undertrøjen er både anvendelig til dig, der har et hårdt fysisk arbejde, og til dig, der sidder stille det meste af dagen.

I begge positioner er der nemlig tendens til, at kroppen falder sammen, og har brug for at blive rettet op.

Hvad siger anmeldelserne?

anodyne på trustpilot

Holdningskorrigerende tøj har også fået rigtig mange gode anmeldelser fra tilfredse mænd og kvinder, der bruger produkterne. Som tidligere nævnt mente over 96% af 1000 testpersoner i en undersøgelse, at tøjet gav dem en bedre holdning, hvilket taler for sig selv.

På Trustpilot har Anodyne 4.8 stjerner med mere end 2.800 anmeldelser. Den volumen og høje score taler for sig selv.

Andre kunder giver bl.a. deres varmeste anbefalinger af tøjet og udtrykker stor tilfredshed med produkterne. Nogle nævner, hvordan trøjerne har givet dem en meget bedre holdning, mens andre fokuserer på, at hverdagssmerter og –irritationer er minimeret ved brug af det holdningskorrigerende tøj.

Andre igen er i deres anmeldelser overraskede over, hvor let de pludselig retter ryggen op, ofte uden at tænke over det.

Fra hvilke virksomheder kan du bestille?

Der findes efterhånden en del virksomheder, som sælger holdningskorrigerende tøj. Vi har samlet de mest populære og anmelderroste på nedenstående liste:

  • Anodyne.dk
  • Myposture.dk
  • Caretakes.dk
  • Positura.dk
  • Postureshop.dk

Bygger på Kinesio teknologien

Stort set alt det  holdningskorrigerende tøj, som du kan finde på markedet, er baseret på Kinesio teknologien, som også er meget benyttet af professionelle sportsfolk. Det er en teknologi, som blev opfundet tilbage i 1970’erne, men den er stadig relativt ny her i Danmark. Kineseologi er videnskaben om muskel- og skeletbevægelser, og den er derfor anvendelig både når det gælder behandling af muskler, sener og led.

Professionelle atleter har i lang tid benyttet sig af kineseologiens mange metoder og viden til at behandle muskler med, og efterhånden som flere og flere er blevet interesseret i kinesio teknologien, er denne også blevet udviklet og forbedret.

kinesio teknologiHvor man førhen mente, at skadede muskler og led skulle holdes absolut i ro, er man i dag – takket være kinesiologien – meget bedre til at holde skadede muskler i gang, hvilket hjælper til at reducere smerte og give en hurtigere lindring og hedbredelse.

Det var denne indstilling, som Dr. Kenzo Kase havde, og det var ham, som grundlagde hele kinesio teknologien, og udviklede en muskelbehandling med kinesio tape, og det er denne indstilling, som firmaerne har taget med i deres fremstilling og design af holdningskorrigerende tøj.

Kinesio tapes mange funktioner

Kinesio tape virker ved, at at det åbner for musklen, og lader blodgennemstrømningen komme omkring det skadede væv, sene og led. Tapen har tre hovedfunktioner, som alle går igen i det holdningskorrigerende tøj: Det understøtter musklen, det forbedrer blod- og lymfekredsløbet og reducerer betændelse og så aktiverer det det endogene system, som lindrer smerte.

Det er disse egenskaber, som er blevet overført til det holdningskorrigerende tøj, således at undertrøjer og T-shirts virker som en hel masse kinesio tape, du får på, når du ifører dig tøjet. Så i stedet for at få en professionel til at tape dig op hver dag, er det både mere praktisk og meget mere besparende blot at iføre dig f.eks. en Anodyne trøje, rygstøtte eller undertrøje.

Det vidner det store antal forbrugere om, og det er der også rigtig mange andre, der er enige i. Den holdningskorrigerende T-shirt fra Anodyne er nemlig den bedst sælgende holdningskorrigerende T-shirt i hele Danmark, og det er ikke så lidt at kunne bryste sig af.

Spørgsmål / Svar

Virker holdningskorrigerende tøj?

Ja. Holdningskorrigerende tøj giver dig en bedre holdning for at reducere smerter og spændinger i kroppen.

Hvilke kropsdele hjælper det?
Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Holger Boutrup

5/5

Jeg er meget tilfreds med holdningstrøjen fra Anodyne. Den har hjulpet mig med at få en bedre holdning efter cirka en måneds brug.

Camilla Severinsen

4/5

Super gode produkter kan varmt anbefale at bestille gennem deres shop.

Skriv en anmeldelse
5/5