6 mest populære udendørs sansegynger

Drømmer du om en sansegynge, der både er sjov for dig barn, og som er med til at styrke barnets motorik og bevægelighed, er det vigtigt, at du vælger den rette. Find ud hvilken der vil være rigtig for dig i vores gennemgang.

udendoers sansegynge
Udgivet 11.05.2021 | Senest redigeret 16.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvilken sansegynge er bedst, når den skal hænge udenfor? Er der forskel på indendørs og udendørs sansegynger? Der er mange ting at forholde sig til, når der skal købes en ny sansegynge til haven, og der er stor forskel på gyngernes holdbarhed, sikkerhed og materialer.

I denne guide kan du blive klogere på markedet indenfor udendørs sansegynger, som efterhånden har vokset sig rigtig stort. Sansegynger bliver mere og mere populære, hvilket betyder at udvalget også vokser.

Sansegyngerne stimulerer barnets motoriske udvikling, og sætter gang i balance- og bevægesansen gennem leg. Barnet kan vokse med gyngen, da den kan bruges på forskellige måder, afhængig af barnets alder. Mange vælger at rykke gyngen udenfor, når barnet bliver lidt ældre, da der er mere plads til udfordrende leg, samtidig med at barnet får masser af frisk luft.

Den originale sansegynge

Den originale sansegynge kommer fra det danske mærke Uniflex, og den kan både bruges inde og ude. Gyngen blev designet i 2001 af designeren Erik Hougaard, og den er meget enkel i sit udtryk. Den er fremstillet i solide materialer, og har det karakteristiske net, som har medført at gyngen også bliver kaldt for en fugleredegynge.

testvinder sansegynge

Testvinder: Uniflex Originale Sansegynge

Den originale Sansegynge er ophængt i ét punkt, der giver gyngen en karrusel-funktion. Det betyder, at den både kan snurre rundt og gynge frem og tilbage og til siden – netop de tre bevægelser, der aktiverer væsken i de tre buegange i vestibulærsansen, der er så vigtig i forhold til balancen.

Se testvinder
Ad

Den har en diameter på 96 cm, og så kan den klare en belastning på helt op til 200 kg, hvilket gør den til den mest robuste gynge på markedet. Det gør, at der kan være flere børn med i legen på én gang, og sågar mor og far kan også være med til at lege med gyngen.

Du kan tilkøbe et forlængerstykke til gyngen, så den kan forlænges med 50, 70 eller 140 cm. Det gør den fleksibel i forhold til, hvor den kan hænge, og det er derfor altid muligt at finde et egnet træ, gyngestativ eller andet ude i haven.

De fire reb centreres i ét punkt, som gyngen hænges op i, hvilket gør at den både kan gynge fra side til side, men også snurre rundt som en karrusel, hvilket ofte er til stor glæde og sjov for barnet.

Gyngen bliver håndlavet på Uniflex’ eget værksted i Danmark, og den er sikkerhedsgodkendt i henhold til EN 71-1, EN 71-2, EN 71-2 og EN 71-8, hvilket gør den til en af de gynger på markedet med flest sikkerhedsgodkendelser.

Krea sansegynge

Sansegyngen fra Krea er et lidt billigere alternativ til en udendørs sansegynge end den originale fra Uniflex. Legetøjsmærket Krea er kendt for deres slidstærke legetøj, som bliver fremstillet af kvalitetsprodukter. Dette er også tilfældet med denne sansegynge, som er anvendelig både indenfor og udenfor.

krea sansegynge baby

Bedst til prisen: Sansegynge fra Krea

Da gyngen kan bruges indenfor og udensamt samt at prisen er lav gør, at Krea sansegyngen er blevet en af de mest populære på markedet. Bestil den online og få gratis fragt og 365 dages returret.

Se bedst til prisen
Ad

I stedet for et net har gyngen et fast materiale i 100 % nylon. Materialet er ført helt rundt om aluminiumsstellet, så der ikke kan komme en arm eller finger i klemme. Stellet er desuden beklædt med en skumkant for at øge sikkerheden.

Selvom sansegyngen sagtens kan bruges udendørs, anbefales det, at den ikke udsættes for dårligt vejr så som regnvejr, og at den desuden ikke hænger ude om vinteren. Det kan nemlig nedsætte gyngens levetid. Den har en maksbelastning på 100 kg, og måler 100 cm i diameter, og de fire reb, som har en maksimal længde på 200 cm, samles i to øjer, som hænges op i en krog.

Gyngen er sikkerhedsgodkendt i henhold til en eller flere uoplyste underkategorier af EN 71-sikkerhedsgodkendelsen.

Nordic Play sansegynge

En anden god udendørs sansegynge er denne sansegynge, som er fra mærket Nordic Play.

Denne sansegynge er fremstillet af materialer af høj kvalitet, og den er ekstra velegnet til udendørsbrug, da betrækket er polypropylen og polyester. Polypropylen er syntetiske fibre, som ikke kan optage fugt, og polyester er også et materiale, der har en lav vandabsorbering. Derfor er gyngen meget modstandsdygtig selv overfor dårligt vejr, og den er ideel til udebrug.

nordic play

Sansegynge Nordic Play

Sansegyngen kan bruges af dit barn i flere år. Når tumlingen skal ligge og slappe af med en bog eller når det lidt større barn skal have nogle kildeture i maven. De medfølgende reb kan justeres i en højde fra 130 til 160 cm.

Se sansegyngen
Ad

Sansegyngen har mange spændende funktioner:

  • Mange års anvendelighed
  • Blød skumkant for større sikkerhed
  • Kan bruges både ude og inde

Sansegyngen kan bruges af dit barn i flere år. Når tumlingen skal ligge og slappe af med en bog eller når det lidt større barn skal have nogle kildeture i maven. De medfølgende reb kan justeres i en højde fra 130 til 160 cm. Sansegyngen har et stel i metal, som er beklædt med en skumkant. Med den bløde skumkant bliver gyngen mere sikker at bruge for dit barn.

Gyngen måler 100 cm i diameter, kan både bruges indenfor og udenfor og maks. bære to børn ad gangen. Den maksimale belastning for gyngen er 100 kg.

Nordic Play Hængestolsgynge

Denne atypiske sansegynge har ikke samme fuglerededesign som de andre, men den er en kombination af en hule og en hængestol. Den er fra Nordic Play, som er et dansk mærke, der producerer udendørs legeprodukter.

nordic play hængegynge

Unik Sansegynge til 3-10 årige

Alle børn elsker små huler og denne hule kan samtidigt gynge. En rigtig hyggelig hængegynge til gyngestativet, i overdækningen, på værelset eller i stuen. 

Se modellen
Ad

Gyngen kan bruges både indenfor og udenfor, og den er ideel at skifte ud med en gynge i gyngestativet. Den er fremstillet i slidstærkt Oxford nylon, som gør at den kan hænge ude i al slags vejr.

Gyngen har en maksbelastning på 50 kg, og den er kun beregnet til ét barn ad gangen. Den kan bruges til at gynge i – enten åben eller helt lukket – og så kan den bruges som et sted, hvor barnet kan holde pause med en bog eller sin iPad. Mulighederne er mange, og gyngen er sikkerhedsgodkendt i henhold til EN 71-1, EN 71-2, EN 71-2 og EN 71-8, hvilket gør den meget sikker.

Hörby Bruk Sansegynge

Hörby Bruk er et svensk mærke, som bl.a. leverer legeprodukter til udendørsbrug. Mærket er kendt for altid at fremstille produkter i høj kvalitet, hvilket også er tilfældet med denne sansegynge.

Hörby Bruk Redegynge

Ekstra høj sikkerhed fra Hörby

Sansegyngen er både CE og TUV godkendt – for børnene højeste sikkerhed og velfærd. Perfekt til forældre som gerne vil have en mangfoldig gynge til en god pris.

Se modellen
Ad

Gyngen er fremstillet i vandafvisende materialer, og den er derfor perfekt til at have hængende ude i haven. Den samles i to punkter, og kan derfor nemt skiftes ud med en gynge i gyngestativet. Den har en justerbar højde fra 1,9 til 2,5 cm, så den kan også hænge op i andet, eksempelvis et træ.

Gyngen kan klare en belastning på op til 70 kg, og den har en diameter på 98 cm. Den har ikke net, men et fast blåt og sort materiale, som går hele vejen rundt om stellet. Det øger sikkerheden, og gyngen er TÜV-godkendt, hvilket betyder at den lever op til de tyske krav om kvalitet og sikkerhed inden for denne produktkategori.

Tilbehør til udendørs sansegynge

Der findes forskelligt tilbehør til en udendørs sansegynge, som kan optimere komforten og gøre det endnu sjovere for barnet at lege med gyngen.

En af den slags tilbehør er det meget populære telt, som kan sættes oven på gyngen. Teltet er fremstillet i det slidstærke PU-materiale, som gør det modstandsdygtigt overfor dårligt vejr, og det er derfor meget anvendeligt udenfor. Teltet kan desuden vaskes, og så beskytter det mod de farlige UV-stråler. Det er et stort hit hos børn, som kan lege hule på gyngen, og telt-tipien kan både være åben og lukket. Teltet fås i de to farver: Sort og sandfarvet. Selve monteringen på sansegyngen foregår nemt og enkelt.

Læs også: Test af sansesynger eller test af babygynger eller hvilken familietelt er bedst

sort telt til sansegynge

Et andet praktisk tilbehør til udendørs brug er en hynde eller madras. Den er mest anvendelig til de gynger, som har net og ikke et fast materiale, men kan bruges på alle gynger.

pude til sansegynge

Madrassen er fremstillet i slidstærkt og vandafvisende materiale, så den tåler at være udenfor. Den øger komforten for barnet. Især hvis det er et lille barn, gør madrassen det nemmere for ham eller hende selv at kravle op og ligge komfortabelt i gyngen.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5