Find de bedste indendørs og udendørs babygynger

En babygynge er fantastisk til at berolige dit barn. Derfor er det et oplagt valg for dig, at du gerne vil have en. Men hvilken babygynge bør du vælge? I vores test kan du finde frem til den rette gynge til dit barn.

stor babygynge test
Udgivet 14.07.2021 | Senest redigeret 29.11.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Babygynger er både sjove og kan være med til at berolige dit barn. Derfor er gyngerne meget egnede til børn med kolik. Der findes et stort udvalg i forskellige materialer, også nogle der kan holde til voksne.

Fordelene ved, at din baby bruger en babygynge står nærmest i kø: Den er med til at styrke barnets balance, indlæring, motorik og tale, og kan derudover både bruges til leg og til at berolige dit barn. Det kan lyde utroligt, at noget så fysisk som en gynge kan gøre det lettere for dit barn at lære at tale og styrke indlæringen senere hen. Men det er nogle af de samme centre i hjernen, der styrer balance, motorik og indlæring. Det, der også kaldes vestibulærsansen.

Stor gennemgang af babygynger

Det kan være svært for dig at finde den rigtige gynge til din baby, når der findes så mange forskellige på markedet. Vi har lavet fundet en række produkter ud fra eksterne tests. På den måde håber vi på at gøre det nemmere for dig at finde frem til den helt rigtige babygynge til dit barn.

sansegynge inden og ude

Sansegynge til udendørs og indedørs

Den originale danske Sansegynge fra Uniflex. Sansegyngen kan bruges både til udendørs og til indendørs brug. Til de mindste børn er sansegyngen rigtig god indendørs, så man kan gynge stille og roligt og tæt på gulvet.

Bestil med gratis fragt
Ad
krea sansegynge baby

Bedst til prisen: Sansegynge fra Krea

Da gyngen kan bruges indenfor og udensamt samt at prisen er lav gør, at Krea sansegyngen er blevet en af de mest populære på markedet. Bestil den online og få gratis fragt og 365 dages returret.

Se bedst til prisen
Ad
gynge flot

Flot gynge i træ

Babygyngen Solvej kan bruges af både babyer og tumlinge

Til butik
Ad
sort babygynge

Populær trægynge fra 1-6 årige

Babygyngen Solvej kan bruges af både babyer og tumlinge. Det er nemt at regulere højden på gyngen og det er blot at knappe to knapper op i midterstroppen, så er gyngen transformeret fra babygynge til almindelig gynge. 

Til butik
Ad
trægynge

Populær charmerende trægynge

Babygynge i træ med sikkerhedsbælte fra KBT. Rigtig fin trægynge til de små børn. Kan bruges udenfor og indenfor.

Til butik
Ad
rød gynge

Billig men god babygynge fra KREA

KREA Gynge med høj ryg og rød plastik. Gynge med frontbøjle der kan skubbes op så barnet nemt kan sættes i gyngen. KREA gynge der egner til børn fra 6 mdr til 3 år (max 15 kg).

Til butik
Ad
tallerken gynge

Hyggelig trægynge fra Goki

Rigtig flot tallerken gynge i træ med 2 meter reb. Den robuste runde gynge er i flot lakeret træ og rebet meget kraftigt. Trægyngen passer til børn fra ca. 3 år – max belastning er 80 kg.

Til butik
Ad

Testvinder: Brugernes favorit!

Hvis producenten Bobles kan en ting, så er det at lave babygynger! Denne model er den mest populære i Danmark, og det er med god grund.

Hele baby og barnets krop bliver stimuleret, når der gynges. Størrelsen er 4 x 49 x 59 cm. med en maksimal belastning på 50 kg. Selve gyngen er fremstillet i kraftig EVA skum uden farlige ftalater, hvilket også er med til at sikre en blød og skridsikker overflade.

Bedst til Prisen: Krea for hele familien

Motorikgyngen fra Krea er lavet til mange timers sjov og med dit barns sikkerhed for øje. Gyngens fire snore bliver samlet til et reb, hvilket gør det muligt for gyngen at bevæge sig i alle retninger. Det er både sjovt og er med til at styrke dit barns motorik og balance. Gyngen kan bruges ude og inde.

For at sikre dit barn bedst muligt er der i motorikgyngen fra Krea sat ekstra skum rundt om kanten. Derudover er stoffet syet fast hele vejen rundt om kanten, så dit barn ikke kan få en arm i klemme. Det gør, at gyngen lever op til alle sikkerhedskrav.

Læs også: Test af køreposer

Motorikgyngen fra Krea kan holde til max 100 kilo. Det gør det muligt for både dig og dit barn at bruge gyngen sammen, hvis jeres fællesvægt ikke overstiger 100 kilo. Det er sjovt og hyggeligt for børnene at kunne lege med dig i den store gynge.

Indendørs babygynge i flotte farver fra Maki

Gallerigyngen i træ fra Maki vil være et festfyrværkeri af glade farver at få ind i dit hjem. De flotte og farverige perler på siden af gyngen er helt sikkert noget, som dit barn vil synes, er sjovt. Det er både nogle perler, som barnet kan lege med, når det står på gulvet, og når det sidder i gyngen.

Gyngen er lavet i træ, og er dermed meget behagelig for barnet at sidde i. Samtidig er det nemt for dig at placere barnet i den. Der er en kant hele vejen rundt om gyngen, så barnet ikke falder ud, og der er en strop mellem benene på barnet, så det heller ikke kan glide ned på gulvet ad den vej.

Gallerigyngen fra Maki kan bruges både indendørs og udendørs. Hvis du hænger gyngen op udenfor, skal du dog være opmærksom på, at dens flotte farver med tiden vil blive slidt af sollys, vind og vejr.

Babygynge i træ fra Solvej Swings

Babygyngen fra Solvej Swings kan bruges fra barnet er seks måneder, og helt til det er seks år. Det er nemt at ændre på gyngen, så den kan bruges til en tumling eller barn frem for til en baby. Det gør gyngen meget fleksibel at have med at gøre. Hvis du har børn i flere aldre, er det en perfekt gynge for dem.

Gyngen er designet og produceret i New Zealand. Det lækre bløde træ er bæredygtigt Matai træ, der tåler al slags vejr. Det betyder, at du sagtens kan hænge gyngen op udenfor. Hvis du ikke olierer træet, vil det dog med tiden miste sin farve.

Babygyngen er lavet uden skruer, og træet er poleret helt glat, så dit barn ikke kan få splinter i fingrene. Derudover det meget sikkert for dit barn at sidde i gyngen. Det gør, at gyngen er godkendt efter alle sikkerhedsregulativer.

Indendørsgynge til baby og tumling fra Ostheimer/Keller

Den søde indendørs babygynge fra Ostheimer/Keller er formet som en hest med både hale og manke. Det giver en sjov gyngetur, som din baby eller tumling vil elske at bruge mange timer på.

Gyngen kan holde op til 20 kilo og egner sig derfor kun til mindre børn. Dit barn vil typisk kunne bruge gyngen, fra det er otte måneder og op til tre år. Det kommer an på, hvor hurtigt dit barn lærer at sidde selv, og hvor meget det vejer som treårig.

Hos Ostheimer/Keller går de meget op i kun at bruge bæredygtigt træ til deres babygynger. Alt deres træ kommer derfor fra Tyskland, og når de fælder et træ, planter de et nyt til at erstatte det.

Babygynge i sort fra Krea

Babygyngen i sort plastik fra Krea er særligt god til de allermindste børn. Det høje ryglæn gør, at dit barn kan sidde i gyngen allerede, fra det er seks måneder gammelt. Din baby behøver altså ikke at kunne sidde selv for at kunne bruge gyngen. Samtidig sidder barnet forsvarligt fast med en frontbøjle, så det ikke kan glide ud af gyngen.

Krea gyngen kan holde op til 15 kilo og kan typisk bruges til børn på op til tre år.

Babygyngen er lavet i plastik uden sundhedsskadelige stoffer i. Plastik er et nemt materiale at have med at gøre, når det er de mindste, der skal bruge gyngen. Hvis dit barn sidder og spiser i gyngen eller tisser i den, er det nemt at gøre gyngen ren efterfølgende.

Udendørs og indendørs gynge fra Goki til de større børn

Denne gynge fra Goki kræver, at dit barn har styr på både balance og motorik for at bruge den. Det er derfor en gynge, der henvender sig til de ældre børn fra fire år og opefter. Det kræver en del af barnet at sidde på den ”tallerken” af træ, der udgør gyngens sæde. Gyngen er dog med til at styrke barnets balance og motorik yderligere.

Du hænger gyngen op i et tykt reb, der sidder i midten af den. Du får en krog, så du kan skrue gyngen fast indenfor eller hænge den op i et stativ eller et træ udendørs. Fordi gyngen kun hænger i et enkelt reb, kan den gynge i alle retninger. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at barnet ikke kan gynge ind i noget.

Nem underholdning

Hvis du overvejer at købe en babygynge til dit barn, er det først og fremmest en god ide at gøre det, fordi dit barn vil synes, at det er helt vildt sjovt. Lige fra barnet er helt lille, vil det synes, at det er en fantastisk fornemmelse at sidde i gyngen og flyve gennem luften. Det er noget, som I vil kunne få meget glæde ud af.

Læs også: Cykelstol test 2018

Mange gynger kan bruges til børn, når de er små, men kan også bruges, når barnet er ældre. Helt op til det er for eksempel seks år eller mere. Ældre børn synes også, at det er sjovt at gynge. Gyngerne er derfor et legetøj, som dit barn ikke vokser fra lige med det samme.

Virker berolige på børn

En anden stor fordel ved at have en gynge til dit barn er, at den vuggende bevægelse kan være med til at berolige dit barn. Hvis dit barn er oppe at køre i løbet af dagen, eller hvis det ikke kan falde i søvn om aftenen, kan det hjælpe barnet med at falde til ro at blive vugget i gyngen. Det gælder ikke mindst de gynger, hvor barnet kan ligge ned.

Du kan få babygynger, der er store nok til, at barnet kan ligge i dem. I en del af dem er der også plads til, at du kan ligge ved siden af barnet. Det er med til at gøre, at dit barn nemmere kan falde i søvn eller falde til ro.

Gode til børn med kolik

Mange forældre, der har et barn med kolik, er særligt glade for babygyngerne. Som forælder til et kolikbarn vil du ikke have meget ro i løbet af dagen, men når barnet ligger i gyngen, kan det faktisk være med til at berolige det, så det enten er stille eller helt falder i søvn.

Du kan vælge en gynge, som du selv skal gynge, eller finde en gynge med en motor, så barnet kan gynge i den, mens du sover. I perioder, hvor dit barn har særlig slem kolik, kan det være rart, at det sover i gyngen, så det bliver vugget i søvn.

Derfor styrke de balance og motorik

En babygynge er ikke bare sjov og beroligende. Den er også med til at styrke dit barns balanceevne og motorik. Det gør, at det vil have nemmere ved at lære senere i livet. Det skyldes, at gyngens bevægelser stimulerer det, der hedder vestibulærsansen. Den sans står netop for indlæring, balance, motorik og tale.

Jo flere retninger en gynge kan gynge i, jo mere bliver dit barns vestibulærsans udviklet. Det er derfor en god ide, at du vælger en gynge, der hænger i et tov. Det gør det muligt for gyngen at gynge i alle retninger. Du kan altså give dit barn et lille forspring i forhold til andre børn ved at gynge det meget som lille.

Sjov for hele familien

Nogle babygynger er kun til babyer og tumlinger. Det betyder, at du ikke kan bruge dem, når dit barn vejer over 15 eller 20 kilo. Andre gynger kan dog holde til mange flere kilo. Det kan klare 100 kilo eller mere. Det gør det muligt for både børn og voksne at bruge gyngen.

Læs også: Kæmpe blespand test

En stor gynge, hvor der er plads til både børn og voksne, kan bruges til en række forskellige formål. Den kan bruges som en gynge, hvor I leger, og har det sjovt. Den kan også bruges til at ligge tæt sammen og slappe af eller læse en bog. På den måde bliver den store gynge også til en hyggekrog for hele familien.

I mange gynger er det nødvendigt, at barnet kan sidde selv for at kunne bruge gyngen. Når gyngen er så stor, at du også kan sidde i den, kan du bruge den, når dit barn er mindre. Så kan du sidde bagved barnet og holde fast i ham eller hende, mens I gynger sammen. Eller I kan begge ligge ned i gyngen, mens den gynger frem og tilbage.

Perfekt til folk i lejlighed

Tidligere var gynger noget, der hørte til på legepladsen eller hos dem, der havde plads i deres have. I dag kan du dog få en gynge, som du nemt kan sætte op indenfor. Det gør det muligt for dig at have en babygynge til dit barn, selvom du bor i lejlighed.

Dit barn kommer dermed ikke til at gå glip af at have en sjov gynge, selvom I bor i lejlighed. Det gør det muligt at lege, tumle eller berolige barnet i gyngen, når det er træt, ked af det eller oppe at køre.

Hvis du ikke er så meget for at have gyngen hængende inde i stuen, kan du hænge den på børneværelset, så børnene kan lege med den der. Du kan også vælge at hænge gyngen op i kroge, så du kan tage den ned, når den ikke er i brug. Det gør det nemt at finde plads til den selv i en lille lejlighed.

Ophæng er vigtigt at være opmærksom på

Både når du hænger gyngen op ude og inde, er det vigtigt, at den bliver hængt forsvarligt op. Jo flere kilo gyngen skal kunne holde til, jo vigtigere er det, at den er sat ordentligt op. Hænger du gyngen op udenfor, vil du som regel kunne hænge den op i et stort træ eller i et stativ, der er lavet særligt til at hænge gyngen op i.

Når du hænger gyngen op indendørs, vil du i langt de fleste tilfælde, skulle være mere opmærksom. Det er vigtigt, at du sætter gyngen fast i en loftsbjælke, så du er sikker på, at den ikke falder ned. Men det kan være svært at se, hvor dine loftsbjælker er henne.

Hvis du kan gå op på loftet og se bjælkerne, er det selvfølgelig en stor hjælp. Det er der dog mange huse, hvor du ikke kan det, fordi førstesalen også er udnyttet. I det tilfælde kan det være nødvendigt at finde tegningerne over huset frem, eller få en håndværker til at sætte gyngen op – så er du i hvert fald sikker på, at den ikke falder ned.

Du har også mulighed for at hænge gyngen op i en dørkarm. De kan dog oftest kun holde til de mindre gynger, hvor der kun er plads til barnet.

Vælg den rigtige krog

Nogle gynger kommer med en krog, når du køber dem. Her behøver du ikke bruge mere tid på at tænke over, hvilken krog du skal vælge. Andre gynger har ikke en krog med. Så der skal du finde ud af, hvilken krog der er smartest at bruge.

Hvis du skal hænge gyngen op indendørs, kan det være en god ide, at du vælger en krog, der er så lang, at den kan gå hele vejen igennem bjælken. Det gør, at du kan skrue et gevind på krogen på den modsatte side af bjælken oppe under loftet. Hvis du ikke har mulighed for at gøre det, bør du vælge en lang krog, som du ved, vil gå flere centimeter op i bjælken.

Når du skal vælge en krog, er det vigtigt, at du tænker over, om gyngen skal hænge fast der, hvor du sætter den op, eller om du skal kunne tage den af. Har du et lille hjem, kan det være rart for dig at kunne tage gyngen ned, når den ikke er i brug.

Video: Amerikansk test af babygynger

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5