Test af 10 køreposer og kombiposer

En kørepose er fantastisk til at hjælpe dit barn med at holde sig dejlig varm, når I kører bil. Men hvilken kørepose er den bedste til dit barn? Få svaret her.

test af køreposer og kombiposer
Udgivet 14.03.2018

Som forældre til en lille baby vil man gøre alt for, at ens lille guldklump har det godt. Især, når barnet skal sove til middag eller falder i søvn midt i en gåtur med barnevognen, betyder det meget, at barnet ligger lunt, godt og sikkert.

For babyer kræver naturligvis omsorg og pleje, og de er sarte i forhold til for eksempel kulde. Derfor er det vigtigt, at de ikke ligger i barnevognen og bliver kolde. De bør med andre ord svøbes godt ind, når det er koldt udenfor eller have det tilpas når temperaturen stiger – her kan en kørepose eller kombipose være en nyttig og praktisk løsning.

Gå til bunden hvis du ønsker at blive klogere på, hvad vi helt præcis har bedømt efter. Resultaten af vores score ser således ud:

Top 10 bedste køreposer og kombiposer

Vi har testet de 10 bedste produkter i Danmark og sammenlignet på kvalitet og pris.

 • #1 Baby Wrap Voksi  – Score 9.5
 • #2 FINN Kørepose Kaiser – Score 8.8
 • #3 Voksi Move Light – Score 8.5
 • #4 Co Coon Fleece Wrap Kaiser – Score 7.8
 • #5 Voksi Classic+ – Score 7.6
 • #6  Sommerkørepose Ammy Kaiser – Score 6.5
 • #7 Dun kørepose Deluxe– Score 5.9
 • #8 Petit Royal Elodie Details – Score 4.5
 • #9 Addbaby Himalaya – Score 4.3
 • #10 Urban Kombipose fra Voksi – 3.6
voksi_baby_wrap_baby-koerepose

#1 Baby Wrap fra Voksi

Baby Wrap passer både til brug i barnevogn og babyautostol, hvor selehuller i forskellige højder gør det muligt at fastholde sikkerheden med korrekt selefastspændelse.

Læs mere

#2 AnnaKørepose fra Kaiser

Baby kørepose model Anna er en ny kollektion køreposer i stærke farver med lynlås i kontrastfarve fra tyske Kaiser. Baby kørepose der er vindtæt og perfekt til lift og autostol og egner sig til børn fra 0-12 mdr. 

Læs mere

#3 Voksi Move Light babykørepose

Til de mildere overgangsperioder er den lette udgave af køreposen – en Move Light model fra Voksi – en ideel løsning. En super måde at give den lille baby varme og tryghed på en kølig sommeraften, eller når man er på tur.

Læs mere
kasier cocoon kombipose

#4 Coo Coon fleece wrap fra Kaiser

Coo Coon flece wrap køreposen fra Kaiser kan beskrives som en varm fleecepose, man kan pakke sin baby ind i. Posen egner sig til babyer i alderen 0-6 måneder og kan bruges til både klapvogn, barnevogn og autostol.

Læs mere
voksi classic kørepose test bedst

#5 Voksi Classic+

Voksi Classic+ giver flere anvendelsesmuligheder end blot at bruge den i barnevognen. Den er, på grund af de mange foldemuligheder, god og anvendelig som både sovepose, dyne og eksempelvis legetæppe.

Læs mere
kørepose sommerpose amy

#6 Sommerkørepose Ammy fra Kaiser

Med denne lette udgave har man en lækker, åndbar og komfortabel kørepose til sit barn i de varme måneder. Den kan bruges i barnevogn, hvor den kan fungere som dyne eller tæppe, eller i klapvogn, hvor den også kan gøre det ud for et lunende tæppe.

Læs mere
dun babydan

#7 Dun-kørepose deluxe – letvægt

Kørepose fra BabyDan CozySleep er en varm og hyggelig baby sovepose til vinterbrug i barnevognen, klapvognen og autostolen. CozySleep har lækkert blødt fyld af 280 gr andedun (60%) og andefjer (40%).

Læs mere
petit royal kørepose

#8 Petit Royal kørepose fra Elodie Details

Posen er med den dunede, fyldige udformning og det dejligt bløde indvendige betræk en behagelig og lun pose for barnet at ligge og sove i. Petit Royal-posen er både vind- og vandtæt, hvilket gør posen enormt praktisk til det danske vejr.

Læs mere
addbaby kørepose

#9 Kombipose fra AddBaby – Himalaya

Himalaya køreposen fra AddBaby er en enkel udformet, men stilfuld kørepose, der er både praktisk og behagelig. Den er designet, så det lækre fyld bliver hvor det skal være, og posen er både vind- og vandafvisende.

Læs mere
urban kørepose voksi

#10 Urban Kombipose fra Voksi

Med denne Urban model fra Voksi finder man nye muligheder for køreposer. Denne model kan nemlig, på grund af en kort og en lang overdel, bruges fra 0 år og helt indtil barnet er 4-5 år.

Læs mere

Baby Wrap fra Voksi

Baby Wrap køreposen fra Voksi kan beskrives som et smart udformet tæppe med en lille hætte. Med den kan man pakke sin baby godt ind, når man er på tur.

Baby Wrap passer både til brug i barnevogn og babyautostol, hvor selehuller i forskellige højder gør det muligt at fastholde sikkerheden med korrekt selefastspændelse.

Man kan desuden, ved hjælp af fire velcrolukninger på forskellige niveauer, pakke sit barn ind på flere forskellige måder.

Ligesom man har mulighed for at justere på velcrolukningerne, alt afhængig af hvordan barnet har det bedst – og hvor koldt eller varmt det er.

Baby Wrap er fremstillet i 100 % bomuld, hvilket giver et behagelig og åndbart tæppe, som kan bruges til alderen 0-1 år. Materialet er sammen med velcrolukningerne med til at skabe gode og behagelige temperaturforhold for barnet.

Alt i alt et praktisk, fleksibelt og blødt tæppe til babyen.

 • Er lavet som et tæppe, som baby pakkes ind i
 • Mulighed for at lukke tæppet på flere forskellige måder
 • Kan bruges til autostol
 • Bedst egnet til 0-1-årige

FINN Kørepose fra Kaiser

finn-køreposeFINN modellen fra Kaiser er en fleksibel kørepose og kombipose, der kan anvendes til både barnevogn og klapvogn. Med dejlig blødt microfleece indeni, er posen lækker, lun og behagelig at ligge i, ligesom den også er åndbar og varmeregulerende.

Faktisk er den så dejlig varm, at den kan holde barnet varm, selv om der er helt ned til minus 10 grader – forudsat at barnet er korrekt påklædt.

Læs også: Test af bedste rejseseng til babyer

Desuden kan posen snøres godt til ved hovedet, hvilket kan give ekstra tryghed og varme for den lille.

Det, at denne model kan bruges til både barnevogn og klapvogn, gør, at FINN-modellen egner sig til børn op til 3 år.

Posen har antiglid-belægning på bagsiden samt huller til seler, så turen i klapvogn kan blive både sikker og behagelig for barnet.

Derudover kan det nederste stykke af posen lynes af, så eventuelle beskidte støvler kan stikke uden for posen.

Foruden at være en praktisk og fleksibel pose til udendørs brug, kan man også sagtens få glæde af FINN køreposen indenfor. Posen kan nemlig lynes helt ned, hvorefter man har eksempelvis et pusleunderlag – eller blot et dejlig blødt tæppe, som baby kan lege på eller hygge i.

 • Kan bruges til både barnevogn og klapvogn
 • Kan klare kolde temperaturer
 • Kan bruges af børn op til 3 år

Voksi Move Light babykørepose

voksi_sleeping_bag_moveTil de mildere overgangsperioder er den lette udgave af køreposen – en Move Light model fra Voksi – en ideel løsning. En super måde at give den lille baby varme og tryghed på en kølig sommeraften, eller når man er på tur.

For eksempel når man er på tur i klapvogn eller i babyautostolen på biltur, kan baby trygt putte sig i Move Light posen. Den er produceret i fin og blød bomuld og er dejligt lun og komfortabel.

Der er selehuller køreposen, hvilket gør, at den passer til langt de fleste klapvogne og babyautostole. Derforuden er posen lavet med skridsikkert materiale på bagsiden, så den sidder godt i klapvognen og holder barnet varmt.

Bliver det for varmt for barnet, er der fleksible åbningsfunktioner i posen, ligesom fodstykket kan åbnes helt op. Dette kan især være en fordel, når barnet har (beskidt) fodtøj på.

Voksi Move Light er egnet til de helt små børn på 0-12 måneder. Farverne på Move Light er lyse og rare, og designet enkelt og skønt. En fin, behagelig og praktisk ”light-kørepose” til de små guldklumper.

 • God til sommerbrug
 • Kan bruges til klapvogn og babyautostol
 • Fleksible åbningsfunktioner

Coo Coon fleece wrap fra Kaiser

kasier cocoon kombiposeCoo Coon flece wrap køreposen fra Kaiser kan beskrives som en varm fleecepose, man kan pakke sin baby ind i. Posen egner sig til babyer i alderen 0-6 måneder og kan bruges til både klapvogn, barnevogn og autostol.

Der er huller i posen, så man kan gøre brug af de forskellige seler, både tre- og fempunktsseler, og dermed spænde sit barn forsvarligt fast. Derforuden er der antiskrid-belægning på bagsiden af posen, ligesom materialet gør, at køreposen er vand- og smudsafvisende.

Coo Coon flece wrap er en kørepose, hvor man – som navnet antyder – ”wrapper” sit barn ind i. Her kan det sidde/ligge trygt og rart, blødt og varmt, mens man er på tur.

Er man for eksempel på tur i bilen, og det efterhånden bliver for varmt for baby at sidde i kørepose, er Coo Coon let at åbne. Uden at komme til eventuelt at vække det, hvis det sover.

Samtidig kan den også holde baby varm i koldt vejr – ned til minus 7 grader (forudsat, at barnet er korrekt påklædt). På den måde har man i Coo Coon flece wrap en alsidig og behagelig kørepose – til de helt små størrelser.

 • Kan også bruges til klapvogn og autostol
 • Er god til koldt vejr
 • Kan bruges af babyer 0-6 måneder

Voksi Classic+ (flere varianter og modeller)

voksi classic kørepose test bedstMed Voksi Classic+ får man virkelig en kørepose og kombipose med muligheder i! Det er en barnevognspose, der kan klare al slags vejr og kan holde barnet varmt fra det er nyfødt til det er omkring 3 år.

Voksi Classic+ giver flere anvendelsesmuligheder end blot at bruge den i barnevognen. Den er, på grund af de mange foldemuligheder, god og anvendelig som både sovepose, dyne og eksempelvis legetæppe.

På den måde har ens lille guldklump en tryg base, hvor man både kan sove, hygge og lege, når man er af sted.

Der er naturligvis praktiske huller til barnevognsselen, så barnet kan blive forsvarligt spændt fast, når det skal sove i barnevognen.

Derudover kan man købe en bæreplade med til Voksi Classic+ – og bruge kombiposen som lift. Igen en praktisk anvendelsesmulighed, til når man er på farten, eller måske blot har brug for en lift, der ikke fylder så meget.

Voksi Classic+ er en superpraktisk kombiposen til barnevognen, der giver barnet et komfortabelt og trygt miljø at sove i.

Posen består af uld, der holder barnet dejligt varm i de koldere måneder og desuden sørger for at transportere fugt væk fra barnet. Yderstoffet er lavet i bomuld, og samlet er køreposen blød, komfortabel og varm – en tryg og praktisk løsning til guldklumpen.

 • Mange folde- og anvendelsesmuligheder
 • Kan, med bæreplade, også bruges som lift
 • Er egnet til børn fra 0-3 år

Sommerkørepose Ammy fra Kaiser (mange farver)

kørepose sommerpose amyMed denne lette udgave har man en lækker, åndbar og komfortabel kørepose til sit barn i de varme måneder. Den kan bruges i barnevogn, hvor den kan fungere som dyne eller tæppe, eller i klapvogn, hvor den også kan gøre det ud for et lunende tæppe.

Den findes i mange skønne farver og er egnet til brug til børn, fra de er 6 måneder til 3 år.

Ammy sommerkørepose er lavet i bomuld og polyester, er let at rengøre – og praktisk at bruge.

Den er ideel til klapvognsturen, og toppen kan desuden lynes af, hvis man vil nøjes med at bruge underdelen som klapvognspude. Men dejligt stadig at have muligheden for at have overdelen på, der kan lune barnet, når vejret er lidt på tværs.

Der er selvfølgelig huller til sele, så barnet kan sidde eller ligge sikkert og godt. Samlet set en nem og enkel kørepose til varmere vejr, der er behagelig for barnet at sidde i – og praktisk for den voksne at være bruger af.

 • Lækker og let kørepose til de varme måneder
 • God og praktisk til klapvognsturen
 • Til børn i alderen 6 måneder til 3 år

Dun-kørepose deluxe – letvægt – fra Elodie Details

elodie kørepose testHer har vi en rigtig letvægter. En lækker og meget let dun-kørepose fra Elodie Details. Den kan næsten sammenlignes med en dejlig let dynejakke.

Den er lavet med dunfyld, hvilket giver køreposen masser af god komfort og varme til barnet, der kan ligge behageligt og tilpas og sove i den.

Denne model er dejlig fyldig, blød og lækker, når den er i brug, og ellers kan den pakkes sammen til at fylde næsten ingenting.

Det gør den meget praktisk og handy at have med sig, og man ikke har brug for flere ting, der fylder meget. Som en lille smart sovepose.

Overdelen kan desuden lynes helt af, så man kan bruge de to dele af køreposen hver for sig. Eventuelt som tæppe eller klapvognspude.

Læs også: Test af 10 cykelstole

Dun-køreposen fra Elodie Details er anvendelig til såvel barnevogn som klapvogn, og der er åbninger til køreseler (5-punkts-).

Derudover er den vind- og vandtæt, men stadig åndbar, og den kan både vaskes i vaskemaskine og tørretumbles. En handy og praktisk størrelse, der er lækker og behagelig for barnet at putte sig i.

 • Meget let, men fyldig kørepose
 • Fylder meget lidt sammenpakket
 • Kan deles op i to dele, der kan bruges hver for sig som eksempelvis tæppe

 

Petit Royal kørepose fra Elodie Details

petit royal køreposeMed denne smarte Petit Royal kørepose fra Elodie Details er der kræset for såvel udseende som funktionalitet.

Posen er med den dunede, fyldige udformning og det dejligt bløde indvendige betræk en behagelig og lun pose for barnet at ligge og sove i. Petit Royal-posen er både vind- og vandtæt, hvilket gør posen enormt praktisk til det danske vejr.

Dertil kommer den flotte og bløde pels i kanten ved hovedet (pelsen kan tages af), samt generelt et cool og flot design, der gør denne model meget tiltalende.

Petit Royal-køreposen kan minde lidt om en smart sovepose, der kan bruges til barnet i både barnevogn og klapvogn.

Frontstykket kan desuden lynes helt af, så man kan bruge de to dele af posen hver for sig – til tæppe eller klapvognspude. Der er huller til køreselen, så man kan fragte sit barn rundt sikkert fastspændt. Samlet set har man her en praktisk, lun og lækker kørepose, der også er ret smart.

 • Super smart og i et flot design
 • Vind- og vandtæt
 • Dejligt blødt indvendigt betræk

Kombipose fra AddBaby – Himalaya

addbaby køreposeHimalaya køreposen fra AddBaby er en enkel udformet, men stilfuld kørepose, der er både praktisk og behagelig. Den er designet, så det lækre fyld bliver hvor det skal være, og posen er både vind- og vandafvisende.

Den kan deles op i to dele ved at lyne frontstykket helt af – så man kan bruge de to dele hver for sig til eksempelvis tæppe eller klapvognspude.

Er der brug for hele køreposen i klapvognen, er den praktisk indrettet med ekstra lag ved fødderne – hvis barnet for eksempel sidder i strømpesokker. Men man kan også åbne den ved fødderne, hvis barnet eventuelt har beskidt fodtøj på, som skal holdes uden for posen.

Himalaya-køreposen er udstyret med huller på bagsiden, så man kan gøre brug af 5-punktsseler til sit barn. Dette gør, at den passer til langt de fleste barne- og klapvogne.

Derudover er der antiskrid-belægning på bagsiden af køreposen, så den sidder ordentligt i klapvognen. Alt i alt en alsidig kørepose, der er godt egnet til det danske vejr, og som er rar og lun for barnet at ligge eller sidde i.

 • Praktisk design – fyldet bliver, hvor det skal være
 • Kan deles op i to dele, der kan bruges hver for sig som eksempelvis tæppe
 • Ekstra lag ved fødderne

Urban Kombipose fra Voksi

urban kørepose voksiMed denne Urban model fra Voksi finder man nye muligheder for køreposer. Denne model kan nemlig, på grund af en kort og en lang overdel, bruges fra 0 år og helt indtil barnet er 4-5 år.

Om man stadig bruger klapvogn til et barn på 4-5 år er måske tvivlsomt. Men den kan sagtens stadig være rar og hyggelig at krybe i, selv om man er ved at være ”lidt stor”.

Men mens barnet bruger køreposen i klapvogn, er det praktisk, at der kan lynes op nede i fodenden. I tilfælde af, at fødderne trænger til luft, eller beskidt fodtøj skal holdes uden for posen.

Dens underside består af uld, mens oversiden består af dun og fjer. Dette giver samlet en behagelig og åndbar kørepose. Den holder barnet varmt og lunt, men sørger også for at transportere fugten væk fra barnet og giver en god og komfortabel oplevelse. Derforuden er posen også vind- og vandafvisende.

Den meget alsidige Urban-kørepose har et skønt og ganske klassisk design, hvor der også er plads til sjov. Tag for eksempel den medfølgende hyggelige pingvin-hovedpude, der med garanti er et hit for barnet.

Desuden kan posen lynes helt op og bruges som legetæppe – en god og tryg base for barnet, når det er med på tur.

Sikkerheden er selvfølgelig også med, idet der er huller til køresele i underdelen, hvor der på bagsiden også er skridsikkert materiale, så køreposen sidder ordentligt i klapvognen. En meget alsidig, lækker og god varm model, der altså kan bruges længe – hvis man vil.

 • Alsidig – Kan bruges af børn op til 4-5 års-alderen
 • Er god varm, og er vind- og vandafvisende
 • Har medfølgende pingvin-hovedpude

Samlet set…

Så er der mange, rigtig gode modeller at vælge imellem. Fælles for dem er blandt andet, at de er praktiske at have til at holde sin baby/sit barn varmt og trygt med. De er lettere og smartere at have med at gøre end for eksempel en dyne eller tæppe. De kan jo sparkes af – og varmer heller ikke hele vejen rundt, som en kørepose gør. Man kan med andre ord skabe en tryg og lun base for sit barn med en kørepose. En base, man i mange tilfælde kan bruge til flere ting.

Hvor mange af modellerne kan bruges til både barnevogn og klapvogn, kan flere af dem også anvendes i autostol. Eller som lift. Ligesom man ved mange af de forskellige poser også kan bruge dem som legetæppe, almindeligt tæppe og endda pusletæppe.

Det giver mange forskellige muligheder, og ofte kan det være praktisk at have en kørepose med sig på tur (udover de ”almindelige” gåture i barnevogn og klapvogn). For den fylder i mange tilfælde ikke så meget – men giver mange anvendelsesmuligheder – og som sagt en tryg base for barnet.

Hvilken kørepose skal jeg så vælge?

Hvilken model, man ender med at vælge, hvis man beslutter sig for at købe en kørepose, afhænger af flere faktorer: Hvor den mest skal bruges henne (og med hvad), i hvilket vejr/hvilken årstid, og hvor mange anvendelsesmuligheder der skal være. Men også hvordan den skal se ud, hvor længe barnet skal kunne bruge den – og hvad den må koste.

Så man må i gang med at finde ud af, hvad ens egne – og ens barns – behov er, og vælge en fornuftig kørepose ud fra det. Der er under alle omstændigheder grobund for at finde en rigtig god model. En, der kan give ens barn god varme, tryghed og komfort, når der skal soves, hygges eller køres tur … I løbet af den første, skønne og vigtige del af barnets liv.

Generelt om kombiposer

Den kan på en måde sammenlignes med en sovepose, der er lavet specielt til babyer. En god og lun pose med for eksempel lynlås og/eller velcro-lukning, og hvor barnet kan ligge trygt og varmt i. Man kan sige, at køreposen slutter godt rundt om barnet, som man ikke på samme kan gøre det med en dyne eller et tæppe.

Køreposen kan bruges i barnevogn eller klapvogn, og i nogle tilfælde også til autostol, afhængig af modellen.

I langt de fleste modeller er der også huller i posen beregnet til barnevognssele, så barnet kan blive forsvarligt fastspændt, mens det sidder i posen. Der findes rigtig mange forskellige modeller af køreposer – og i forskellige prisklasser.

doc24.dk

4.88 25
Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Rikke Eriksen

Rikke er skribent og redaktør på mange af artiklerne her på Doc24.dk. Hendes artikler skrives og redigeres altid i samarbejde med relevant sundhedsfagligt uddannede personer, der har bidraget med den nyeste viden på området. Rikke har en master i journalistik fra Universitet i Oslo.