Guide: 9 gode cykelstole til baby og børn

Overvejer du at købe et cykelsæde til dit barn, skal du selvfølgelig både have det mest praktiske og det mest sikre. Men hvilket er det? Få svaret i vores store opdaterede guide af cykelsæder her.

test af cykelstole 2018
Udgivet 29.06.2021 | Senest redigeret 29.11.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Vi finder de 10 nyeste og bedste cykelsæder, som du kan sætte foran eller bag på cyklen. Med en cykelstol kan du nemt og sikkert transportere din baby/barn rundt.

Vores (og andres) testresultater viser i 2021, at der er forskel på både sikkerhed i trafikken samt brugervenligheden. Det er primært disse to elementer, som er de vigtigste i vores undersøgelse. Denne undersøgelse er senest opdateret d. 29 september 2021.

Top 10 bedste børnesæder/cykelstole

 • #1 Yepp Maxi – Score 9.8
 • #2 Yepp Mini – Score 9.7
 • #3 Koolah Polisport – Score 9.2
 • #4 Jockey Relax – Score 8.9
 • #5 Guppy Maxi+ – Score 8.5
 • #6 Bobike One Maxi – Score 8.4
 • #7 Bobike Exclusive Maxi – Score 8.1
 • #8 Thule Ridealong – Score 7.9
 • #9 Bilby Polisport – Score 7.8
 • #10 Bobike One Mini – Score 7.6

Gå til bunden hvis du ønsker at læse vores om testkilder eller få hjælp til hvilken model du skal vælge.

Cykelstol Yepp Maxi Sort testvinder

#1 Testvinder – YEPP MAXI

Barnestol Yepp Maxi ® er en innovativ barnestol med et blødt sæde og ryglæn, som er behagelig for barnet at sidde i. Denne barnestol skal du vælge, hvis sikkerhed, komfort og brugervenlighed er i højsædet.

Se testvinder
9.2score
Ad
barnestol-yepp-mini-hvid

#2 Yepp Mini barnestol

Yepp Mini ® er en innovativ barnestol, som er godkendt til børn op til max 15 kg. Cykelstolen er udviklet med et blødt sæde og ryglæn, som er behagelig for barnet at sidde i.

Til butik
Ad
Koolah fra Polisport

#3 Den økonomiske KOOLAH

Barnesædet er designet til, at dit barn sidder komfortabelt – også med cykelhjelm på. Der er nemlig lavet ekstra plads i toppen af ryglænet til cykelhjelmen.

Til butik
Ad
britax-romer-cykelstol-jockey-comfort-turkis-lilla

#4 Jockey Relax

Slap af og nyd cykelturen. Jockey Comfort passer godt på dit barn, mens du cykler derudad. Dette barnesæde er designet til at give dit barn den ultimative komfort. 

Til butik
Ad
Polisport Guppy Maxi barnestol -

#5 Polisport Guppy Maxi+

Guppy Maxi+ er “storebroren” til Polisports TÆNK testvindende Bilby cykelstol. Sikkerheden i Guppy Maxi+ svarer til sikkerheden i bilby stolen, der er blot lidt mere luksus over Guppy Maxi+

Til butik
Ad
Bobike One Maxi - Urban Black - Sort

#6 Bobike One Maxi

Barnestolen fra Bobike The One er en cykelstol til montering bagpå cyklen. The One har fået et slankt og moderne design, hvor der er valgt en forstærket konstruktion og farveægte materiale, som gør stolen mere holdbar.

Til butik
Ad
BOBIKE EXCLUSIVE MAXI CYKELSTOL BLÅ

#7 Bobike Exclusive Maxi

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at bevæge sig ud i trafikken med familiens mindste medlem bagerst på cyklen. Med denne cykelstol fra Bobike er du nemlig garanteret en sikker og komfortabel cykeloplevelse for både dig og dit barn.

Til butik
Ad
Polisport Bilby - Forstol

#9 Bilby Forstol

Denne stol er forstols-versionen af den testvindende Bilby-stol fra Polisport. Den er oplagt, hvis man kører med mindre børn (max. Belastning på 15kg) og er lavet i hårdt og holdbart, UV-resistent plastmateriale.

Til butik
Ad
Bobike Barnestol One Mini, Rød

#10 Bobike One Mini (findes i sort og rød)

Denne One Mini barnestol fra Bobike er en cykelstol til montering foran på cyklen. One Mini har fået et slankt og moderne design, med en forstærket, og dermed sikrere, konstruktion.

Til butik
Ad

Yepp maxi cykelstol: Robust og behagelig

Cykelstol Yepp Maxi Sort testvinder

Hvorfor anbefales den?

Yepp maxi cykelstol har udmærket sig i flere tests og scorer højt på komfort og sikkerhed.

Stolen er yderst behagelig at sidde i og har et særligt blødt sæde og ryglæn. Med stolen følger der et monteringsbeslag af ekstra stærk konstruktion, som øger sikkerheden og holdbarheden af stolen. Kort sagt: en robust og behagelig stol af høj kvalitet.

Stolen monteres bag på cyklens saddelrør, og derfor er det vigtigt at røret ikke er større end 4,6cm, og at der er plads på røret til at montere beslaget, der er 12,5cm langt.

Cykelstolen er lavet af det hollandske firma Yepp og har en maksimal bæreevne på 22kg. Barnet sikres med sele og dobbelt kliklås og har selepuder, så den ikke generer barnet under turen. Desuden er der egerafskærmning og remme til fødder, så du er sikker på, at dit barn ikke får fødderne i klemme.

Fodstøtterne er justerbare og kan indstilles i takt med, at barnet vokser, så du kan bruge stolen i flere år. Stolen er diskret og pæn at se på med sit slanke design og findes i flere farver.

Yepp laver cykelstole til børn i flere forskellige aldre. Maxi-modellen henvender sig til børn mellem 9-22kg, mens Mini-modellen er for børn på 9-15kg. Der findes også en Junior-model til børn på 20-35kg.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 22 kilo maksimum
 • 5 punktssele
 • Lås medfølger
 • Flere farver

Yepp Mini barnestol: Sikkerhed, design og komfort på højt plan

barnestol-yepp-mini-hvid

Hvorfor anbefales den?

Det hollandske firma Yepp er mestre, når det kommer til udvikling af cykelstole, og det gælder også denne fine barnestol til familiens mindste medlem. Med stødabsorberende funktion og selepuder får barnet en behagelig tur med maksimal komfort og kan følge med i, hvor turen går hen, fra den bedste plads.

Montering: Stolen monteres med et beslag på cyklens styrstamme, der skal måle mellem 2,0-2,8cm. Styrstammen skal minimum være 4,0cm i længde for, at der er plads til beslaget.

Yepp Mini har et behageligt sæde og ryglæn og barnet er spændt forsvarligt fast med en 5-punktsele og fodstropper i de justerbare fodstøtter. Det stilrene design er rigtig pænt at se på og fås i flere forskellige farver, så det kan matche stort set enhver cykel.

Video: Se Yepp Mini i test

Desuden har stolen en beskyttelsesbøjle foran for at øge sikkerheden yderligere. Stolen er sikkerhedsgodkendt i flere tests og lever både op til de europæiske og den hollandske standart. Generelt er det en stol, der forener funktionalitet, design og komfort på højt plan.

Derfor er der også medfølgende lås, så du undgår at miste din stol, hvis cyklen parkeres på offentlige steder.

Prisen værd? Prisen ligger i den høje ende, men det er ikke uden grund. Kvaliteten er i højsædet, og det samme er sikkerheden, og derfor koster denne luksuriøse sag lidt ekstra.

Stolen bærer maksimalt 15 kg, og kan, fordi det er en for-stol, ikke bruges så længe som stolen bag på cyklen. Alligevel har du glæde af den i lang tid og har mulighed for at vise dit barn hele byen samtidig med, at I kan snakke sammen undervejs.

Specifikationer: 

 • Farve: Hvid
 • Lås: Ja
 • Sele: 5 punktssele
 • Fodstøtter
 • Op til 15 kilo

Koolah fra Polisport: Komfort til en billig pris

Koolah fra Polisport

Hvorfor anbefales den?

Cykelstolen fra Polisport er særligt god til små børn, fordi den har høje sidestøtter, der gør turen mere tryg og behagelig for barnet. Desuden er det polstrede sæde med til at øge komforten og tre-punktselen sørger for optimal sikring. Stolen fås til en billig pris, så alle har råd til at cykle med deres barn. Altså scorer Koolah-stolen højt på prisvenlighed og komfort!

Stolen kan monteres bag på cykler med cykelrammer på 2,8-4,0cm. Se denne video for instruktion.

Den grå stol fra Polisport kan med sin størrelse og justerbare fodstøtter bruges helt op til en alder af fem år, såfremt barnet stadig vejer under 22kg. Derudover kan hynden vaskes, så cykelstolen altid er behagelig og hygiejnisk at sidde i.

På den måde sparer du penge, fordi du ikke skal købe en ny hynde hele tiden eller behøver investere i en ny stol hvert år. Desuden er der gjort plads til, at barnet kan have cykelhjelm på, på trods af det høje ryglæn, og dermed kan du være sikker på, at dit barn er forsvarligt beskyttet under turen. Stolen vejer 2,3kg i alt.

Pengene værd? Uden tvivl. Stolen fås til den billige pris af 249,95kr. og kan bruges i flere år.

Specifikationer

 • Model: Koolah
 • Farve: Grå
 • Anbefalet alder: Fra 9 mdr. og op til 5 år.
 • Højde på ryglæn: 48 cm.
 • Vægt i kg.: 2.3

Jockey Relax fra Britax Rømer: Maksimal komfort og god sikkerhed

Britax Rømer cykelstol - Jockey Relax

Hvorfor anbefales den?

Jockey Relax-stolen fra Britax Rømer har fokus på komfort med denne dejlige stol, der er fuldt polstret i både sæde og ryg. Puden gør stolen utrolig behagelig at sidde i og det samme er gældende for de høje armlæn.

Stolen har 9 indstillingsmuligheder til fodstøtterne, så den kan passe dit barn perfekt, også når det vokser. Desuden scorer stolen højt på sikkerhed med sikkerhedsmærkning efter de europæiske standarter.

Montering: Cykelstolen monteres på saddelstangen på cyklens stel, og det kræver at saddelstangen er mellem 2,8 og 4,0cm. Se denne video for instruktion.

Barnesædet fra Britax Rømer er utroligt anvendeligt og kan bruges i flere år, indtil barnet vejer 22kg. Barnet fastspændes med en trepunktssele med tilhørende selepuder, så turen på cyklen ikke kun er sikker, men også behagelig.

Stolen er desuden udstyret med refleks bagpå, så den er synlig i de mørke vintermåneder. Det er dog altid vigtigt at have cykellygter på cyklen og stolen, hvis man vil være sikker på at blive set.

Prisen værd? Ja. Selvom stolen ligger på 949kr. er det en yderst funktionel stol, der kan bruges længe og som dit barn sidder godt i. Med andre ord får du kvalitet for pengene, og en stol både du og dit barn vil blive glad for.

Specifikationer:

 • Farve: Sort/Grå
 • Anbefalet alder: Fra 9 mdr. og op til 5 år.
 • Vægt i kilo: 6.8
 • Højde på ryglæn: 71 cm.

Guppy Maxi+ fra Polisport: En luksusstol med ekstra funktioner

Polisport Guppy Maxi barnestol -

Hvorfor anbefales den?

Den luksuriøse sag Guppy Maxi+ er den mere ekstravagante version af den testvindende Bilby cykelstol fra Polisport. Stolen scorer højt på sikkerhed og mindst lige så højt på komfort, og har ekstra funktioner som baglomme og UV-resistens.

Montering: Cykelstolen fastgøres ved at klikke stolen ind i et beslag, der monteres på saddelrøret bag på cyklen. Det er vigtigt, at stelrøret minimum er 7,5cm højt, for at der er plads til beslaget. Desuden skal det være mellem 2,8 og 4,0cm tykt. Klikfunktionen gør det nemt at tage barnesædet af og på cyklen. Se denne video for instruktion.

Cykelstolen har en blød hynde, som gør den behagelig at sidde i på lige god med de justerbare fodhvilere. Desuden er der plads til opbevaring i den lille lomme, der er bag på stolen, hvilket er en fordel, da det ofte ikke er muligt at have rygsæk med.

5-punktsselen kan justeres og klikkes nemt fast om barnet. Desuden er stolen UV-resistent, og hynden kan maskinvaskes, så din cykelstol hverken falmer i farve og kan holde sig ren og lækker i mange år.

Pengene værd? Helt klart. Cykelstolen fås til en pris på 389kr., men scorer samtidig højt på både komfort og sikkerhed. Det er uden tvivl kvalitet, der rækker langt over prisen.

Specifikationer:

 • Farve: Sort/grå
 • Vægt: Godkendt op til maksimum 22 kilo
 • UV resistens: Ja
 • Sele: 5 punktsele

Bobike One Maxi: Til den stilbevidste familie

Bobike One Maxi - Urban Black - Sort

Hvorfor anbefales den?

Bobike har længe udviklet cykelstole, der forener design og sikkerhed. Det slanke design er stilrent og af slidstærkt, farveægte materiale, så stolen kan holde i mange år og stadig bevare sit flotte ydre. Selesystemet er nemt at benytte, og den skridsikre og vandafvisende pude sikrer også, at barnet ikke rutsjer rundt i sædet, når cyklen svinger.

Montering: Barnestolen monteres med beslag på bagagebæreren bag på cyklen. Et ekstra beslag kan tilkøbes således, at man kan bruge click-and-go-systemet, hvor stolen nemt klikkes af og på monteringspladen.

The One fra Bobike er utrolig anvendelig og har mange funktioner, som justerbart selesystem og fodstøtter, så dit barn er sikret under turen. Selen åbnes med et nemt kliksystem og har skulderpuder, der er behagelige for dit barn.

Stolen er sikkerhedscertificeret i henhold til EN14344 og kan bruges helt op til 6-årsalderen, så længe barnet vejer under 22kg. Desuden fås stolen i flere farver som Strawberry Red, Bahama Blue og Olive Green, hvis du ønsker at lyse byen op.

Prisen værd? Selvom stolen ligger til en pris på 659kr., er det en god investering. Stolens stærke konstruktion gør, at barnesædet vil kunne bruges i mange år, uden at man skal være bange for sikkerheden, og så har stolen et lækkert design, du ikke bliver træt af.

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Justerbare fodstøtter
 • Passer også til elcykel
 • Bløde og gode skulderpuder
 • Godkendt op til 22 kilo
 • Kan anvendes fra 9 mdr.
 • Godkendelse: EN14344

Bobike Exclusive Maxi: En luksuriøs kombination af design og komfort

BOBIKE EXCLUSIVE MAXI CYKELSTOL BLÅ

Hvorfor anbefaler vi den?

Her kommer en cykelstol, der gør op med fordommene om grimme barnesæder. Der er blevet tænkt på den moderne forælder, der ønsker at køre stilsikkert gennem byen, samtidig med at barnet kan sidde trygt bag på cyklen, og det skal den have ros for.

Montering: Stolen klikkes fast på et beslag på bagagebæreren og fastgøres med endnu et beslag til cykelstellet. Click-and-go-systemet gør stolen nem at tage af og på cyklen.

Barnesædet har en hynde, der går op i ryggen, så dit barn kan sidde godt og blødt. Derudover er stolens form udviklet med henblik på altid at sikre en oprejst position, så barnet selv på lange ture, hvor det kan blive træt, vil sidde sikkert bag på cyklen.

Stolen har desuden justerbar sele og fodstøtter med remme og beskyttende egerafskærmning. Som en ekstra bonus er alle stofmaterialer vandafvisende, hvilket både beskytter stolen og dit barn mod kulde og fugt. Stolen fås i flere farver, så du kan vælge den version, der passer til lige din cykel.

Prisen værd? Stolen ligger i den høje prisklasse med en pris på 799kr., men til gengæld fås en stol, der har kvalitet i højsædet samtidig med, at den er pæn at se på og kan bruges helt op til 6-årsalderen.

Specifikationer:

 • Farve: Blå
 • Alder: Fra 9 mdr.
 • Mærke: Bobike

Thule RideAlong: Fokus på komfort og sikkerhed

https://cykelexperten.dk/thule-ridealong-barnestol/

Hvorfor anbefales den?

Cykelstolen fra Thule RideAlong prioriterer maksimal komfort og sikkerhed. Stolen har DualBeam affjedringssystem, som absorberer stød og bump på turen, så dit barn sidder ekstra behageligt, selv på grusveje og i skoven. Desuden er stolen nem at anvende og har børnesikret lås på selen.

Montering: Stolen monteres på cyklens stel og passer til cykler med både runde og ovale stel. For runde rør skal diameteren værre mellem 2,27-4,0cm, og for ovale rør må de maksimalt måle 4×5,5cm. Se denne video for instuktion.

Som så mange andre barnesæder har cyklen justerbar sele og fodstøtter. Den polstrede sele giver både komfort og er med til at skabe en bedre pasform. Polstringen i stolen er vandafvisende og kan vaskes i vaskemaskine.

Ønsker man at variere udseendet af sin cykelstol har polstringen en anden farve på bagsiden. En vigtig fordel ved denne stol er den indbyggede refleks bagpå og fastgørelsespunkter til cykellygter. Dette giver mulighed for ekstra synlighed i mørketiden.

Desuden kan stolen tyverisikres med den medfølgende lås. Sædet har vippefunktion og kan lægges tilbage med op til 20 grader. På den måde kan dit barn ligge godt, også når det er træt.

Prisen værd? Barnesædet fra Thule er uden tvivl en kvalitetsstol, der har mange ekstra fordele, som gør den nem at bruge og behagelig at sidde i. Prisen på 999kr. retfærdiggøres af kvaliteten, og man må ikke glemme, at pengene hurtigt er givet godt ud, når stolen kan bruges i mange år.

Specifikationer:

 • Indbyggede reflekser
 • Farve: Lys grå
 • Vægt: 5 kilo
 • Garanti: 5 år
 • Barnets vægt: Maksimum 22 kilo
 • Fodstøtter

Bilby Forstol fra Polisport: Prisvenlig stol af god kvalitet

Polisport Bilby - Forstol

Hvorfor anbefales den?

Denne stol er forstols-versionen af den testvindende Bilby-stol fra Polisport. Den er oplagt, hvis man kører med mindre børn (max. Belastning på 15kg) og er lavet i hårdt og holdbart, UV-resistent plastmateriale.

Vind og vejr kan hurtigt undgås ved at købe en vindskærm til foran på cyklen, og dit barn har samtidig frit udsyn til alt, der sker

Montering: Barnestolen monteres med et beslag på cyklens kronrør, altså foran på cyklens stel ved styret. Vær derfor opmærksom på, at der er plads nok. Kronrøret skal have en diameter på 2,2cm-4,0cm, og der skal være minimum 4,0cm afstand mellem overrøret, som er det vertikale rør, der går fra sædet og til styret, og skrårøret, der går fra pedalerne og til styret. Se denne video for instruktion.

Om: Dit barn vil sidde blødt og behageligt på grund af puden i både sæde og ryg. Samtidig holdes dit barn sikkert af en 3-punktssele og fodstøtter med remme, der kan justeres i forskellige højder. Stolen er sikkerhedsgodkendt og utrolig nem at afmontere.

Prisen værd? Til en pris på kun 279kr. fås en stol, der er holdbar og stabil med gode sikkerhedsinstanser og en behagelig siddeplads. Dog kan stolen ikke bruges i lige så lang tid som de barnesæder, der monteres bag på cyklen, men det er alligevel en god stol til en billig pris, som du og dit barn vil have glæde af længe.

Specifikationer:

 • Belastning: 15 kilo
 • Sele: 3 punktssele
 • Fodstøtte
 • Materiale: Hård plast
 • Matcher 26 og 28 tommer cykler

Bobike Barnestol One Mini: Behagelig stol med lækkert design

Bobike Barnestol One Mini, Rød

Hvorfor anbefales den?

Mini-modellen er opbygget efter samme kvalitetsprincip som Bobike Maxi-cykelstolene, og er derfor af samme behagelige konstruktion med vandafvisende sidde- og rygpude. Konstruktionen består af en dobbeltvæg-beskyttelse og øger dermed sikkerheden for barnet.

Montering: Barnestolen monteres nemt og hurtigt med et beslag, der sættes fast på styrstammen af cyklen.

Bobike One Mini er beregnet til børn på maximalt 15kg. Dette svarer til børn omkring 3-årsalderen. Stolen kommer med justerbar sele, der nemt klikkes fast og har bløde skulderpuder, der beskytter dit barn.

Fodstøtterne er også justerbare og passer på barnets fødder med remme, der gør, at barnebenene ikke sparker rundt under turen. Det lækre design er enkelt og stilrent og findes i 8 forskellige farver. Så uanset om du leder efter en sprudlende stol, der skal give lidt liv til de grå dage eller en klassisk diskret sort, så er der noget for enhver smag og enhver cykel.

Prisen værd? Helt sikkert. Mini-modellen kan ikke bruges ligeså længe som Maxi-versionen, men stolen er af samme høje kvalitet. Cykelstolen koster 499kr., og det er ikke noget at komme efter, når man tænker på, at stolen kan bruges længe, og at dit barn kan transporteres med maksimal komfort og god sikkerhed.

Specifikationer:

 • Farve: Rød
 • Stolens vægt: 1 kilo
 • Barnets vægt: Op til 20 kilo

Video: Sådan vælger du din cykelstol


TÆNK har lavet denne gode video, som kommer ind på alle de vigtige ting du skal tage højde for, når du skal vælge den rigtige cykelstol til de små.

Testkilder

Nedenfor vises de testresultater, som er blevet brugt til denne artikels research.

Forbrugerrådet Tænk

(Der er kun adgang til artiklen for abonnenter)

Artiklen omhandler en test af 5 forskellige cykelstole. Ingen af stolene blev erklæret gode nok til at kombinere sikkerhed og ergonomiske kvaliteter, men visse stole udmærkede sig alligevel. Dette drejer sig særligt om Yepp Maxi og Polisport Bilby, der blev erklæret bedst i test i nævnt rækkefølge.

Testbladet.dk

Det online forbrugermagasin drives af Nordic Ecommerce Group ApS og har foretaget en test af forskellige cykelstole. Der er fokus på repræsentativitet, og Testbladet.dk har derfor testet adskillige stole i forskellige prisklasser og fra forskellige fabrikanter. Iblandt de fremhævede er Yepp, Polisport og Thule.

Jyllands-Posten

Endnu en test er fra Jyllands-Posten, der har fokus på prisvenlige cykelstole. Her fremhæves Ergon fra BabySam og Bobike Maxi Plus for at være henholdsvis ”god til prisen” og ”at have en god balance mellem kvalitet og pris”.

Den fulde artikel kan læses på avisens egen side.

Stiftung Warentest

Her er der bl.a. lagt fokus på kørsel, brugervenlighed, sikkerhed og ergonomi, og særligt på de tre sidste parametre scorer Britax Römer Jockey Comfort højt i testresultaterne. Cykelstolen får den bedste bedømmelse og vurderes sikker under kørsel, behagelig og slidstærk.

Hele testen kan læses på hjemmesiden.

Hvorfor er en cykelstol en god idé?

Der findes et hav af forskellige cykelstole, uanset om du leder efter en stol, der skal sidde foran eller bag på din cykel. Det er bare med at finde ud af, hvilken der bedst opfylder dine behov.

Med en cykelstol bliver du langt mere uafhængig af bil eller offentlig transport. Den gør dig i stand til at køre ture med dit barn og især på kortere ture, hvor bilen er unødvendig, er det rart at kunne hoppe på cyklen og spare på både benzin og miljøet.

Ved at cykle med dit barn vænner du det også til at køre med cykelhjelm og at befinde sig i trafikken. Og frisk luft er godt for mennesker i alle aldre! Husk på, at selvom en cykelstol er sikkerhedsgodkendt, er det altid en god idé jævnligt at efterse stolen for løse dele eller slitage. Ellers er der ikke andet tilbage end at sige: Se at komme afsted! De danske veje venter!

Hvornår må mit barn sidde i cykelstol?

Der er ikke noget lovmæssigt krav til, hvor gammel dit barn skal være, før det må sidde i cykelstolen. For at det er sikkert for barnet at blive transporteret i cykelstolen, skal det dog være stærkt nok til at sidde selvstændigt. Mange børn kan sidde selvstændigt i barnestolen efter 9 måneder, men det kan variere meget fra barn til barn. Vær derfor opmærksom på, om dit barn kan sidde uden støtte i længere tid uden at blive træt, inden du tager det med på cyklen.

Hvilken cykelstol er bedst?

Den bedste cykelstol er den, der bedst beskytter dit barn, samtidig med at den er behagelig at sidde i.

 • Det er vigtigt at være opmærksom på, hvor stor belastning stolen maksimalt kan tåle. Mange cykelstole er beregnet til maksimalt 22kg.
 • Derudover er det en god idé at se efter en stol med fodhvilere og remme til at fastspænde fødderne. Det gør turen mere behagelig for dit barn og sikrer, at fødderne ikke kommer til skade undervejs.
 • H- eller Y-formede seler er mest effektive til at fastspænde dit barn, så det sidder sikkert og undgår at falde ud.
 • Desuden skal du se efter monteringen af cykelstolen. En stol, der er fastspændt til bagagebæreren, er ikke ligeså sikker, som hvis stolen er fastspændt til cykelstellet, fordi cykelstellet netop er meget stærkere og mere stabilt.
 • Det er vigtigt at stolen støtter dit barn og derfor har et godt, højt ryglæn, men samtidig skal der også være plads til at barnet kan have cykelhjelm på. Tag derfor gerne både dit barn og cyklen med, når du er på udkig efter cykelstole.

Hvilke typer cykelstole findes der?

Når du køber cykelstol, kan du overordnet vælge mellem to forskellige typer: Dem der monteres bagpå og dem, der monteres foran på din cykel. Ofte er cykelstole, der monteres bag på cyklen, mere behagelige, fordi de har et større ryglæn og armlæn. Der er også mere beskyttelse mod vind og regn, når barnet sidder bag cyklisten, men desværre er udsynet begrænset, og det er sværere at tale sammen under turen.

Der er heller ikke mulighed for at have rygsæk bag på for cyklisten. Cykelstole, der monteres foran, har fordelen, at det er nemt at tale sammen på turen, men desværre er barnet mere udsat for vind og vejr. Disse typer af stole, er også ofte beregnet til mindre børn og kan altså ikke bruges ligeså længe som stole, der monteres bag på cyklen.e

Sikkerhedsmærkning

Nogle producenter får deres stole testet og certificeret, så de opfylder den europæiske norm for sikkerhed og kvalitet. Det er frivilligt, men er en stol sikkerhedsmærket efter den europæiske standart EN-14344, er det altså en forsikring om, at stolen er testet og godkendt.

Herunder finder du vores bud på nogle af de bedste stole. Delt op i modellerne der kan monteres bagpå cyklen og dem foran.

Vi starter med dem der kan monteres bag på cyklen.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5