8 bedste rejsesenge/weekendsenge til baby og børn

En rejseseng er afgørende for, at dit barn kan komme til at sove godt. Derfor er det vigtigt, at du får valgt den helt rette til dit barn. Find ud af her, hvilken weekendseng der er bedst.

bedste weekend- og rejseseng
Udgivet 19.06.2021 | Senest redigeret 29.11.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Når familien er på farten eller skal på ferie, er en rejseseng og weekendseng helt uundværlig. Den smarte seng kan foldes sammen og slås op på ingen tid, så du nemt kan transportere den. På den måde kan dit barn sove godt uanset hvor turen går hen.

Gå til bunden hvis du ønsker at blive klogere på, hvad vi helt præcis har bedømt efter. Resultaten af vores score ser således ud:

 • #1 Multifunktionel Deryan – Score 9.4
 • #2 Weekendseng med hjul Baby Dan – Score 9.3
 • #3  Klassikeren Basson – Score 9.1
 • #4 UV Babymoov – Score 8.9
 • #5 Deryan luksus rejseseng – Score 8.6
 • #6 Pop Up Baby – Score 8.2
 • #7 Lette Deryan – Score 7.9
 • #8 Strandtelt Babymoov – Score 7.4

Vær opmærksom på at ikke alle modeller har madras inkluderet i prisen.

weekendseng fra deryan

Testvinder – Multifunktionel Deryan

En rejseseng fra Deryan er perfekt til familier på farten. Sengen er designet som et telt og vejer og fylder næsten intet.

Få fri fragt her
Ad

#2 Weekendseng med hjul, sort

Rejsesengen har udkig i siderne og den ene gavl, og den kan derfor også benyttes som kravlegård. Rejsesengen er produceret af Baby Dan

Til butik
Ad
basson bedste rejseseng

#3 Klassikeren Basson

Flot og super praktisk Basson rejseseng, som kun fylder minimalt, når den er slået sammen. Basson rejseseng måler 60 x 120 cm. og passer til børn i alderen 0-4 år (op til 18 kg. ca.)

Til butik
Ad

#4 UV Babymoov

Rejseseng fra Babymoov – Stor model – der egner sig til børn op til 9 kg. Denne rejseseng er en populær og nem rejseseng, hvor barnet kan tage sin lille lur uden at bliver generet. Har indbygget UV50+ solbeskyttelse

Til butik
Ad
spacey deryan

#5 Deryan luksus rejseseng

En rejseseng fra Deryan er perfekt til familier på farten og derfor perfekt i BabyGear’s sortiment. Sengen er designet som et telt og vejer og fylder næsten intet. 

Til butik
Ad
popup rejseseng baby

#6 Pop Up baby

Smart rejeseng til babyen som kan poppes up på få sekunder. Sengen leveres med en selvoppustelig madras samt en transport taske med lommer til opbevaring.

TIl butik
Ad
til de små weekendseng

#7 Til de helt små

Deryan Travel BabyBox er en kompakt pop-up rejseseng der er let at tage med på tur. Rejsesengen vejer kun 1 kg og er derfor ideel til at tage med på ferie, hjem til forældre eller venner, hvor barnet skal sove – du har altid barnets egen seng med. 

Til butik
Ad

#8 Babymoov strandtelt

Babymoov pop up teltet er simpelthen genialt – kan slåes op i løbet af 1 sekund. Det tager ca. 5 sekunder at pakke det sammen igen.  

Til butik
Ad

Et godt valg: Multifunktionel rejseseng fra Deryan

Om: Denne model fra Deryan er perfekt til weekendturen! Solteltet folder sig selv ud og fylder ingenting, når det pakkes sammen. Materialet er lavet med UV-beskyttelse og insektnet, så solteltet også kan tages med på stranden eller i haven.

Kort sagt er det multifunktionelle telt både en ideel soveplads, men også perfekt til leg udenfor. Det kan bruges helt op til 5-årsalderen og giver dit barn mange gode stunder både inde og ude.

weekendseng fra deryan

Fordele: Solteltet slår sig selv ud og har indbygget UV-beskyttelse og insektnet. Det er utrolig let at transportere og kan bruges i mange år.

Ulemper: Netåbningen kan ikke lukkes til alle steder. Med en pris på omkring 900kr. er teltet i den dyre ende.

Prisen værd? Uden tvivl. Man skal muligvis punge ud, men det gør man gerne for kvaliteten. Det bliver ikke nemmere og både design og materialevalg er helt i top. Desuden kan det bruges i mange år.

Bestil den med hurtig levering her

Det dyre valg: Weekendseng med hjul Baby Dan

Om: Vil du rigtig forkæle din baby, skal du vælge denne rejseseng. Den er udstyret med høje sider, der beskytter barnet og gennemsigtige sidepaneler. Skal der endnu mere luft ind, kan kalechen tages af. Sengen er både nem at folde ud og pakke sammen igen, og der medfølger en lækker madras, så baby kan sove ekstra godt. Den kan bruges indtil barnet vejer ca. 7 kg.

Fordele: God komfort og flot design.

Ulemper: Prisen er høj i forhold til den korte brugstid.

Prisen værd? Rejsesengen koster næsten 1000kr. og er uden tvivl for dem, der gerne vil give deres baby lidt ekstra – og har pengepungen til det. Sengen er utrolig lækker og kan bruges både inde og ude, men der findes billigere alternativer.

Bestil den med hurtig levering her.

 

Det klassiske valg: Basson weekendseng

basson bedste rejseseng

Om: Denne rejseseng minder meget om en klassisk barneseng og kan bruges helt op til 4-årsaldren. Hvis du leder efter en seng, som minder mere om en klassisk seng, er denne altså en god idé. Sengen har et enkelt design i sort med et gennemsigtigt net i siden, der både giver luft og udsyn. Med en længde på 120cm fylder den en del, men den kan nemt pakkes sammen igen og transporteres i rejsetasken, der følger med.

Fordele: Sengen er tryg for børn, der har svært ved at sove ude. Prisen er købervenlig.

Ulemper: Designet er lidt kedeligt at se på. Sengen fylder en del.

Prisen værd? Ja. Med en pris på kun 400kr. er sengen tilgængelig for de fleste. Den kan bruges til 4-årsalderen og samlet set er sengen altså utrolig billig i forhold til kvalitet og brugsperioden. Helt sikkert et godt valg til den økonomisk mindede familie.

Bestil den med hurtig levering her.

Det sikre valg: UV-beskyttende pop-up telt fra Babymoov

Om: Vælger du dette soltelt er du på den sikre side. Teltet har et flot design i grå og blå farver og beskytter mod 99% af solens skadelige stråler. Det er perfekt til udendørs brug, hvor det skærmer mod vind og sand. Madrassen er blød og kan også bruges til leg i de vågne timer.

Det sættes nemt op og pakkes ned i medfølgende taske og fylder ikke meget. Teltet er beregnet til børn i alderen 0-3 år og et godt alternativ, så man slipper for at slæbe barnevognen med på stranden.

Fordele: Solteltet beskytter mod sol, vind og sand. Kan bruges i flere år og har et flot design.

Ulemper: Prisen på omkring 600kr. er i den høje ende.

Prisen værd? Helt sikkert. Ser man på kvaliteten, er der ikke noget at sige til prisen. Weekendsengen kan bruges overalt og kommer endda med tre stykker legetøj, der kan sættes fast i toppen. Her er der rum til timevis af leg og gode lure.

Bestil den med hurtig levering her.

 

Det andet gode valg: Spacy rejseseng fra Deryan

Om: Denne sag fra Deryan er lavet i et flot sølvfarvet materiale, der beskytter mod 50% UV-stråling. Solteltet fra Deryan slår sig selv ud, og du skal derfor ikke bruge tid på kedelige manualer eller forvirrende teltstænger.

Forældrene kan følge med gennem det gennemsigtige net, der også beskytter mod insekter. Det er et godt alternativ til den klassiske seng og giver barnet mulighed for at have sin egen sjove hule. Der medfølger et selvoppusteligt liggeunderlag, og sengen kan bruges op til 2-årsalderen.

Fordele: Flot design i let materiale, der nemt kan transporteres.

Ulemper: Rejsesengen egner sig bedst til mindre børn og kan ikke bruges så længe.

Prisen værd? Ja. Solteltet koster omkring 600kr., men er af høj kvalitet og med et lækkert design. Derfor kan det sagtens svare sig at investere i denne model.

Bestil den med hurtig levering her.

Det luksuriøse valg: Pop Up baby weekendseng

popup rejseseng baby

Om: Her er endnu en smart pop-up rejseseng, der folder sig selv ud. Der følger en selvoppustelig madras med, så du skal stort set ikke lave noget, når sengen sættes op. Det er utrolig nemt, og så fylder den næsten ingenting. Sengen er mest velegnet til små børn, men går du efter en lækker rejseseng, som kun skal bruges i en kortere overgang, er denne et rigtig godt valg. Den kommer i en fin cremefarve med grå detaljer.

Fordele: Størrelsen gør den nem at transportere i den medfølgende transporttaske. Flot design og nem at bruge.

Ulemper: Rejsesengen egner sig bedst til barnets første år. Prisen er høj.

Prisen værd? Prisen på 668kr. gør sengen til en dyr variant, når den kun kan bruges i kort tid. Er man dog villig til at betale lidt ekstra for en luksuriøs seng til sin baby, er denne uden tvivl en vinder.

Bestil den med hurtig levering her.

Det lette valg: Praktisk rejseseng til de små fra Deryan

Om: Denne rejseseng vejer kun 1 kg og er perfekt til alle slags ture. Det folder sig selv ud og kan pakkes sammen igen, så den ikke fylder noget særligt. Derudover beskytter insektnettet også mod UV-stråling, så dit barn kan sove trygt udenfor.

Nettet kan tages af, når barnet skal sove inde, og de høje sider på sengen giver både tryghed og beskytter mod træk. Den fylder ikke meget, hverken sammenfoldet eller udslået og kan derfor også kun bruges i barnets første år.

Fordele: Flot og enkelt design. Letvægtsmaterialet gør sengen nem at transportere.

Ulemper: Sengen kan kun bruges til barnet er omkring 1 år.

Prisen værd? Er du på udkig efter en god seng, der ikke skal bruges længe, er denne model et godt valg. For et barn kan det være trygt at sove i en seng, der ikke er for stor. Derfor er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at købe en rejseseng, der kun egner sig til en kort periode.

Bestil med hurtig levering her.

Det alternative valg: Strandtelt fra Babymoov

Om: Dette soltelt fra Babymoov er mere et strandtelt end en egentlig rejseseng. Det er større end de normale senge, men har egentlig alle egenskaberne. Det gør det flotte strandtelt til en ideel afslapningsplads for både det lille og det store barn.

Solteltet er lavet i UV-beskyttende materiale og har myggenet, så børnene kan lege og sove trygt. Den klassiske teltåbning gør det også muligt for voksne at benytte teltet til at beskytte ansigt og overkrop. Der er kort sagt høj kvalitet til hele familien.

Fordele: Kvaliteten er i top. Lækkert design og god beskyttelse mod sol og insekter. Kan bruges i mange år – også delvist af voksne.

Ulemper: Hvis du er på udkig efter en mere klassisk weekend, er det ikke denne, du skal vælge. Den har mere præg af at være telt.

Prisen værd? Til en pris på ca. 500kr. er der ikke meget at komme efter, når man ser på kvaliteten. Det er uden tvivl et lækkert soltelt, der holder både i design og materiale.

Bestil den med hurtig levering her.

Disse andre mærker og producenter forhandler produkterne

 • Jysk
 • Babysam
 • Ikea
 • Babybjørn
 • Basson
 • Babytrold
 • Carena
 • Hauck
 • Graco
 • Bilka

3 ting du skal være opmærksom på inden du køber en weekendseng

Der er mange ting, der skal tages hensyn til, når man køber rejseseng. Som hovedregel skal den være nem at bruge og hverken være kompliceret at slå op eller ned. Der er ikke noget værre end at skulle fumle med en manual og en træt baby samtidig. Men der er også et par andre ting, du skal have for øje, når du leder efter den perfekte weekendseng.

Størrelsen

Rejsesengen eller solteltets størrelse har meget at sige både i forhold til, hvor længe barnet skal kunne bruge sengen, og hvordan du regner med at transportere den. Har du bil, kan du være mere fleksibel i dit valg, men kører du med offentlig transport, skal sengen ikke fylde for meget eller være for tung. Se derfor efter en seng med letvægtsstel eller lignende.

Komfort

Det er helt afgørende, at sengen er behagelig at sove i. Derfor skal den have en vis komfort. Som forælder kan man også blive lidt betænkelig ved at lægge sin baby på en tynd, syntetisk madras, når man gerne vil sikre sig det bedste til sit barn.

Det kan være en fordel at vælge en seng, hvor madrassen er hævet lidt fra gulvet, så dit barn undgår træk. På den måde undgår dit barn at blive syg og har nemmere ved at falde i søvn. Om sommeren er det dog vigtigt, at der er mulighed for ventilation, så det ikke bliver for varmt for barnet – særligt hvis det sover i soltelt.

Design

Et lækkert design er altid dejligt. Det gælder især for forældrene, men faktisk også for barnet.  For nogle børn kan det være skræmmende at sove et uvant sted, og så er det måske nødvendigt at købe en weekendseng, der ligner barnets normale seng så meget som muligt.

Har dit barn ingen problemer med at sove ude, kan du vælge mellem mange modeller og flotte designs. Nogle rejsesenge er indrettet som en lille hule for dit barn, hvilket også kan give stor tryghed, og rigtig mange har et gennemsigtigt net. På den måde kan du holde øje med dit barn, når det sover – eller burde gøre det. Det giver en større tryghed for både dig og barnet, når I kan se hinanden.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5