Får du impotens af alkohol?

Lider du af impotens, skyldes det måske, at du drikker for meget. Mange mænd lider nemlig af impotens, fordi de har et for højt alkoholforbrug. Bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at forhindre det.

impotens og alkohol
Udgivet 23.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Kan alkohol påvirke, om du bliver ramt af impotens? Alkohol er en stor andel af årsagerne til mange mænds oplevelser med rejsningsbesvær. 

Impotens er betegnelsen for en mands manglende evne til at fuldføre et samleje over en længere periode. Impotens bliver ofte brugt, når der er tale om rejsningsproblemer hos mænd, men disse kan komme og gå. Alkohol kan være årsag til begge dele, som du kan læse om i denne artikel.

Øger alkohol risikoen for impotens?

Hvis man er påvirket af alkohol, f.eks. under en fest, er det især centralnervesystemet, som ikke virker korrekt. Og netop nervesystemet er en central del af de mange processer, som sker i kroppen, når mandens penis erigerer.

Ved påvirkning af alkohol, kan mange mænd derfor opleve rejsningsproblemer, som oftest er væk når manden igen har seksuel aktivitet i ædru tilstand.

Et alkoholmisbrug over længere tid kan føre til impotens, da for stort indtag af alkohol bl.a. nedsætter produktionen af mandlige kønshormoner.

Derudover kan store mængder alkohol lave kroniske skader på nervesystemet, som også kan føre til impotens. I disse tilfælde bør du kontakte lægen for at komme i behandling med piller, injektion eller anden form for behandling.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5