Uro i benene på grund af manglende magnesium

Overvejer du, om du lider af uro i benene på grund af magnesium, kan du læse mere om det herunder. Hvis du mangler det vigtige mineral, kan det nemlig sætte en uheldig kædereaktion i gang.

uro i benene og magnesium
Udgivet 10.11.2022 | Senest redigeret 13.11.2023 | Artiklen indeholder reklamer

Mangel på mineralet magnesium kan føre til, at du får uro i benene. Det er en ubehagelig lidelse, der gør det svært for dig at sove, da uroen ofte opstår ved sengetid. Du kan få taget en blodprøve hos lægen og få at vide, om du mangler magnesium.

Uro i benene er en lidelse, der er meget irriterende at have. Personer med lidelsen vil få en kriblende, krablende, sviende eller i nogle tilfælde direkte smertefuld fornemmelse i benene, der gør, at de ikke kan holde benene i ro. Som regel kommer ubehaget om aftenen og natten, når personen hviler sig eller prøver på at sove. Det gør, at deres søvn bliver ødelagt.

I nogle tilfælde kan du slippe helt eller delvist af med lidelsen, hvis du tager forskellige former for kosttilskud. Det kan for eksempel være ekstra magnesium, da mangel på det ofte er skyld i uro i benene.

Vitaminmangel i form af magnesium

Man taler om en primær og en sekundær form for uro i benene. Årsagen til den primære form for uro i benene kendes ikke præcist endnu, men den sekundære form for uro i benene kan blandt andet skyldes mangel på vitaminer eller mineraler. Det kan for eksempel være magnesium.

berthelsens magnesium

Magnesium virker effektivt mod uro i benene

En række forsøg udført i 2017 indikerer at magnesium sammen med B6-vitamin har en positiv effekt mod uro i benene. Vi har talt med flere personer, som er ramt af lidelsen og 9/10 bekræfter den positive effekt af magnesium og B-6. Vi anbefaler Berthelsen Magnesium 600 med 240 piller.

Læs mere
Ad

Mod trætte og urolige ben

Har du tit hævede, tunge eller trætte ben?  Undgå dette samt benkramper, kløe og uro i benene med Aesculaforce Forte. Det er et godkendt naturlægemiddel til behandling og lindring af de gener, et svagt venekredsløb i benene ofte medfører

99 kr. (spar 50%)
Ad

Hvis du lider af uro i benene, er det derfor i første omgang en god idé, at du begynder at tage kosttilskud og ser, om det hjælper. I nogle tilfælde kan det være med til at gøre uroen mindre, i andre tilfælde kan det være med til at få lidelsen til at gå væk.

Der kan være en række årsager til, at du mangler magnesium i kroppen. Det kan være, at du drikker for meget kaffe, spiser for meget junkfood eller stivelsesholdig mad.

Det kan også være, hvis du er i behandling med medicin, der virker vanddrivende. Det skyldes, at du så kommer til at tisse meget mere, hvilket gør, at du kan tisse nogle af de vitaminer og mineraler, som du faktisk har brug for, ud af kroppen.

Læs også: Hurtigt voksende kosttilskud AG1

I nogle tilfælde kan manglen på dette stof også skyldes, at du har mangel på B6-vitamin, der er det vitamin, der sørger for at binde magnesium i kroppen.

Uro i benene kan afhjælpes med magnesium

Det er nemt for dig at tage et tilskud af mineralet, hvis du har mangel på det. Din læge kan tage en blodprøve for at finde ud af, om det er det, du mangler. Sørg for at tage en type, der er letoptagelig i kroppen. Det kan for eksempel være magnesium citrat.

Når du tager et tilskud af mineralet, er det vigtigt, at du ikke samtidig tager et tilskud med ekstra kalk. Gør du det, kan du komme til at binde kalken i det bløde væv som pulsårerne, så det bliver til åreforkalkning, og i brusken. Hvis du i forvejen tager ekstra kalk, bør du derfor tale med din læge om, hvordan du kan forhøje dit magnesiumniveau.

Nedenstående billede viser, hvilke madvarer indeholder ekstra meget magesium:

  • Brune ris
  • Peanuts
  • Spinat
  • Rugbrød
  • Makrel

find magnesium i dette mad

Andre kosttilskud kan også hjælpe

Hvis du ikke lider af mangel på magnesium, kan du stadig mangle nogle mineraler eller vitaminer, der kan føre til, at du får uro i benene. Det kan være jern, folinsyre eller B12-vitamin.

Når du henvender dig til lægen, vil denne tage en blodprøve, så du kan blive testet for mangel på diverse vitaminer og mineraler. Hvis du mangler et af dem, er det ofte nok, at du begynder at tage et kosttilskud for at slippe af med uro i benene.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5