Værd at vide om brystforstørrelse (BFO)

I dag findes der et utal af muligheder for at få den krop, vi drømmer om. Heriblandt finder du muligheden for at få lavet brystforstørrelser, også kaldet BFO, som mange kvinder allerede har benyttet sig af.

brystforstørrelse i danmark
Udgivet 17.05.2021 | Senest redigeret 31.01.2023 | Artiklen indeholder reklamer

Og der er god grund til at lave en investering for livet, idet det bringer fordele med sig, der i særdeleshed kan øge livskvaliteten.

I denne artikel kan du læse meget mere om brystforstørrelser. Vi vil give dig al den information, du har brug for, så du kender til forskellige typer af brystforstørrelser og prisen på det.

Du har et væld af muligheder for at finde den klinik eller den operation, der passer perfekt til dig. Vi gør dig klogere på, hvad du bør overveje inden en brystforstørrende operation, så du er godt klædt på til det at komme hele vejen igennem processen.

For selvom det er en ting, du går og drømmer om, så er det også en beslutning for livet. Læs med, og bliv meget klogere på brystforstørrelser i dag.

 

 

Revolutionerende mulighed for kvinder

Tilbage i 2012 udgav DR en artikel, hvor et privathospital havde spået, at brystforstørrelser med eget fedt ville blive et stort hit. Og i dag kan vi vist godt sige, at det er tilfældet.

Artiklen vender vi tilbage til, men det giver dig et billede af, hvor populært bfo er blevet blandt danske kvinder.

Roskilde Privathospital

En af Danmarks ældste og mest populære klinikker indenfor brystoperationer af alle slags (silikone, implantater, BFO, brystløst etc.)

Læs mere
9.1score
Ad

En undersøgelse viser, at der fra 2016 til 2017 var en stigning på hele 34,5 %, der valgte at få foretaget en brystforstørrende operation. Tallene kommer fra Sundhedsstyrelsen, og det er det højeste antal nogensinde, der har fået foretaget en brystforstørrelse.

Det er samtidig den næst-hyppigst udførte kosmetiske operation, hvor det kun er øjenlågsoperationen, der overgår denne.

Grundene til, at kvinder vælger at få foretaget bfo, er mange. Én af de hyppige årsager er dog, at kvinder oplever nogle forandringer ved deres krop med alderen.

Det gælder især kvinder, der har ammet og er modne af alder. Alderdomsfænomenet er en afgørende faktor for mange kvinders motivation og behov for at få foretaget bfo.

Og netop det at blive mor er én ting, der især kan ændre kvinders bryster. Efter at have ammet vil brysterne somme tider ændre form og få et mere hængende udseende.

Derfor vælger mange kvinder, når de er færdige med at amme, at få en operation, så de igen kan få nogle faste og runde bryster.

Nutidens kropsideal har også en betydning

Det er ofte ikke kun os selv, der er herre over, hvordan kroppen skal og bør se ud. Samfundets syn på den perfekte kvindekrop er også noget, der har en stor betydning for kvinders valg af kosmetiske operationer.

Kønsforskning peger på, at nogle kvinder føler et pres i forhold til deres kroppe. De vil gerne have kroppen til at se ung og attraktiv ud i så lang tid som muligt, og derfor kan en brystforstørrelse være en god løsning.

Hos unge kvinder ses der også en markant stigning i antallet af brystforstørrelser, og der kan være tale om mange forskellige grunde.

Ofte kan en dårlig selvtillid mindskes gennem en brystoperation, idet brysterne er noget af det mest centrale ved kvindekroppen.

Har man små bryster, kan det give en følelse af at være mindre kvinde og mindre attraktiv alt efter ens præferencer og forestillinger.

Roskilde Privathospital

En af Danmarks ældste og mest populære klinikker indenfor brystoperationer af alle slags (silikone, implantater, BFO, brystløst etc.)

Læs mere
9.1score
Ad

I bund og grund handler det om, hvordan vi ser på os selv, og hvad vi forbinder med en smuk kvindekrop. Heldigvis er mulighederne gode i dag for at få brystoperationer, både med eget fedt og med implantater.

I takt med en stigende interesse inden for feltet er det også blevet langt mere sikkert at få foretaget en bfo. Det gælder både i forhold til proces og det sundhedsmæssige aspekt.

Hvad er en brystforstørrelse?

Lad os kigge lidt nærmere på den operation, som mange kvinder går og drømmer om. Ifølge officielle tal går mere end 220.000 danske kvinder mellem 18 og 69 år og overvejer at få foretaget en brystforstørrelse.

Det svarer til hele 11,5 % af aldersgruppen. Men hvad er det helt præcist, der er tale om? Det ser vi nærmere på i dette afsnit.

Når vi taler om brystforstørrelse, handler det dybest set om et kirurgisk indgreb, der enten vil give dig større bryster eller løfte dine nuværende bryster og give dem en mere rund form. Indgrebet foregår i langt de fleste tilfælde på private klinikker, hvor der er kirurger, der er uddannet specielt til denne type opgaver.

Der findes forskellige typer af brystforstørrelser. Den mest hyppige er en operation, hvor man får brystimplantater lagt ind under huden, og så dermed giver dig nogle større bryster.

De kan også hjælpe med at genoprette brystets opfindelige fylde og på den måde løfte allerede eksisterende bryster, der blot trænger til et løft.

Sidstnævnte er mest tilfældet hos kvinder, der har gennemgået et større vægttab, eller som har været igennem én eller flere graviditeter.

Det har hidtil været med kunstige implantater, at disse operationer er blevet foretaget, men siden 2012 har man foretaget operationer, hvor man bruger patientens eget fedt til at etablere større bryster.

Denne type bfo er mere omfattende og kræver ofte flere operationer. Her kan der også være udsving i slutresultatet. Til gengæld er det kroppens egne fedtdepoter, der udgør brystet.

Imidlertid ser det ud til, at det bedste resultat kommer ved en kombination af de to typer af operationer. Her vil man både anvende implantater og patientens eget fedt.

På den måde får brysterne en naturlig form, der samtidig giver et brystløft i form af implantaterne. I dag viser undersøgelser, at cirka 300.000 danske kvinder har silikone i deres bryster, som er det materiale, brystimplantaterne er konstrueret af.

Formålet ved en brystforstørrende operation

Når selve operationen foretages, er det selvfølgelig med et formål for øje. For patienten ønsker et brystløft eller større bryster, og det skal kirurgerne gerne nå i mål med på den bedst mulige måde.

Derfor er formålet at indsætte implantater eller proteser eller transplantere fedt fra patientens egen krop op til brysterne. Implantaterne består som nævnt i langt de fleste tilfælde af silikone, som er et blødt og geleagtigt materiale.

Silikoneimplantaterne består af et tykt, ydre lag, der er af den bløde silikone. Inden i selve silikonehinden er der enten saltvand eller silikonegel, der gør implantatet bevægeligt og giver det en naturlig fornemmelse.

Implantatet fylder ud og hjælper med at skabe en flot facon på brystet. Derfor kan en bfo også hjælpe med at tilrette asymmetriske bryster.

Her vil man typisk bruge to forskellige silikoneimplantater i hver sin størrelse til at få brysterne til at blive symmetriske.

Bryster i alle størrelser

Måske du er løbet ind i fordomme om kvinder, der har fået foretaget en brystforstørrelse. Men ofte kan du regne med, at det blot er en myte.

I fjernsynet ser vi nogle eksempler på kvinder, der har fået lavet store bryster, der er unaturligt store. Det kan være skræmmende for mange kvinder, men heldigvis er det ikke virkeligheden.

I dag kan du helt selv bestemme, hvor store dine bryster skal være. Du kan få dem i lige præcis den størrelse, du ønsker. Det giver dig muligheden for at vælge det udtryk og udseende på dine bryster, som du ønsker.

Vil du blot have lidt mere fylde, kan du vælge et mindre implantat, der kan give et løft eller få dem til at se mere faste ud. Du kan også vælge at bruge bfo til at udligne en asymmetri.

Du behøver ikke være bekymret for, at dine bryster vil komme til at se unaturlige ud. Det er også her, hvor metoden med dit eget fedt kan være en fordel.

Det giver dine bryster en naturlig form, der passer godt til din krop, og som hverken ser vulgær eller overdreven ud.

Her er det altid en god idé at tale med din kirurg om, hvad du gerne vil have. Jo mere præcis du er, desto nemmere er det for kirurgen at skabe det perfekte resultat for dig.

Silikoneimplantater

Den ældste måde at foretage en brystforstørrelse på er ved at anvende silikoneimplantater. Disse placeres inde i brystet og giver fylde. Men hvad er disse silikoneimplantater egentlig for noget? Det kan du læse meget mere om i dette afsnit.

Silikone er et blødt og gummiagtigt materiale. Når det kommer til implantater, kan de komme i forskellige former. De kan bestå af væske, skum eller gelé, der er omkapslet af en silikonehinde.

Den store fordel ved at anvende silikone som materiale er, at kroppen sjældent reagerer på dette. Silikone får ikke kroppens væv til at udstøde materialet, og derved kan det nemt blive sat ind i brystet.

Silikoneimplantater blev produceret første gang tilbage i 1963, og der er sket meget siden da. Efter de første operationer var blevet foretaget, gik man i gang med at forske i produktet.

På den måde har vi i dag nogle gode implantater, der findes i forskellige former og størrelser. Indtil 1990 var det runde implantater, men efter dette år var det muligt at få en dråbeformet model.

Det gjorde det muligt at finde et implantat, der kunne bibeholde brystets naturlige form og dermed give et flot resultat.

Normalvis får du et implantat, der har den størrelse, som det har. I dag er der dog blevet udviklet nogle helt særlige former for silikoneimplantater til brystforstørrelser. Disse gør det muligt at indsprøjte saltvand gennem en monteret ventil.

På den måde kan brystvæggen udvides over en længere periode. Denne metode anvendes ofte hos kvinder, der har fået fjernet sit bryst i forbindelse med brystkræft.

Brystforstørrelse med eget fedt

Den anden mulighed for en brystforstørrelse er ved at få den foretaget med dit eget fedt. I stedet for at få indlagt implantater bruges noget af dit eget fedt. Her flyttes fedt fra andre steder på kroppen og op til dine bryster.

På den måde er operationen mulig, uden at du skal have et fremmedlegeme ind i kroppen i form af et implantat. Det er også derfor, at denne operation er yderst populær.

Det er ikke alle, der har mulighed for at få denne brystforstørrende operation. Sammen med lægen vil I finde frem til, om den er mulig for dig.

Er du meget tynd, kan det være en vanskelig operation at gennemgøre. Det gør det svært at finde fedt fra kroppens andre depoter. Det gør det nødvendigt at foretage en operation med implantater.

Ofte vil fedtet blive suget fra enten mave, sideben eller dine lår. Her finder vi nemlig nogle af de største fedtdepoter på kroppen. Du kan forvente, at cirka 30 % af den fedt, der bliver brugt, vil gå tabt i løbet af de efterfølgende uger.

Samtidig kan du ikke være sikker på holdbarheden af din operation. Dette bunder i noget genetisk, dine vævsforhold, din vægt og andre parametre.

Ved denne type af operation skal du undgå rygning både før og efter din operation. Faktisk skal du undgå det i to måneder før og ligeledes to måneder efter.

Hele operationen foregår ved, at fedtet suges ud gennem en tynd kanyle med et lille undertryk. På den måde skåner man fedtcellerne og får så mange aktive celler ud som muligt. Fedtet fordeles efterfølgende, så fedt skilles fra vævsvæsken.

Fedtet er med til at fremme helingen grundet nogle bestemte stoffer. Det giver samtidig et mere ungdommeligt udseende af huden. Derfor vil du få et resultat, der både giver fylde og får dine bryster til at se mere ungdommelige ud.

Efterfølgende skal du have en række ting in mente, som vil blive nævnt i artiklen. På den måde får du den bedste helingsproces.

Du kan forvente, at de 30 % af fedtet, der vil gå tabt, er sket efter omkring tre måneder. Somme tider kan det kræve, at behandlingen bliver gentaget.

En operation med eksperter

Nu ved du lidt mere om, hvad en brystforstørrelse handler om. Vi har fortalt dig, at du skal igennem en operation, men hvordan foregår denne egentlig?

Det kan du læse meget mere om lige her. I takt med at det er en af de mest hyppige kosmetiske operationer, kan du være sikker på, at du kommer på operationsbordet hos en kirurg, der har ekspertise inden for området.

For dem er det dagligdag at foretage bfo, og derfor kan du altid føle dig i trygge hænder. Først og fremmest vil kirurgen lægge et snit under brystet eller i siden af brystet.

Her er det dine præferencer og kirurgens anbefaling, der bør afgøre, hvilken metode I vælger. Der er nemlig fordele og ulemper ved dem begge to. Efterfølgende bliver der skabt en lomme inde i brystet.

Herinde skal implantatet placeres, hvis det er denne metode, der anvendes ved din bfo. Lommen kan placeres forskellige steder, og her er det primært kirurgens vurdering, hvor det er bedst.

Hvor dybt dit implantat placeres afhænger af din hud. Det baseres på kvalitet, tykkelse og brystvævet. Der findes to former for implantater; en dråbeformet og en halvkugle, der placeres i lommen i brystet.

Efterfølgende kan kirurgen lukke dit bryst sammen igen, og herefter skal dine sår have lov til at hele. Får du derimod foretaget en brystforstørrelse med dit eget fedt, foregår operationen på en anden måde.

Fordelen ved at benytte sit eget væv er, at brysterne ikke skal rumme nogen fremmedlegemer, som kroppen kan risikere at reagere negativt på. Denne metode kræver dog flere operationer og kan derfor være en mere opfattende proces.

Samtidig vil du her ikke kunne opnå samme volumen i forhold til brystforstørrelse. Det er en god metode til dig, der ønsker et meget naturligt resultat.

Sådan skal du gøre efter en operation

Én ting er operationen, men du kan se frem til nogle uger, hvor du skal sørge for at være lidt mere forsigtig end normalt. Selvom indgrebet er relativt simpelt, skal kirurgen lave et langt snit, og dermed har du et stort sår, der skal have ro og tid til at hele.

Får det ikke den tid og den ro, det kræver, kan du ende op med at have nogle grimme og meget synlige ar efterfølgende. Indgrebet med implantater vil blive gjort på samme dag.

Herefter er det vigtigt, at du anvender en blød BH de efterfølgende måneder. Det kan eksempelvis være en sports-BH eller en støttende BH uden bøjler. Du skal samtidig også passe på med tunge løft og hård motion.

I forhold til dit arbejde kan du begynde efter en uges tid, hvis du sidder nogenlunde stille. Er dit arbejde mere fysisk krævende, skal du være meget forsigtig. Du bør først dyrke motion efter 4-6 uger.

Du kan ikke undgå at få ar efter din operation, men du skal selv være herre over, hvor synlige de skal være. Ar kommer, hvis ikke såret har fået lov til at hele på den rigtige måde.

Derfor skal du overholde ovenstående anbefalinger og samtidig blive væk fra solen med dit ar inden for det første år.

Sol kan nemlig resultere i pigmentforandringer, som vil gøre dit ar langt mere synligt. Du kan anvende hudvenligt tape på dine ar i de første tre måneder, så du er fuldt beskyttet hele tiden.

Bivirkninger og andre risici forbundet med operationen

Bivirkninger er noget, der kommer i forbindelse med langt størstedelen af de operationer, vi kan blive udsat for gennem livet. Det samme er tilfældet med en brystforstørrende operation, og disse er vigtige at kende til.

Her kan du læse mere om de forskellige bivirkninger, du kan komme til at opleve. Vi fortæller også mere om, hvilke risici der er forbundet med denne type af kosmetisk operation.

Én ting, du kan være sikker på, er, at dine bryster vil være godt ømme efter operationen. Dine smerter aftager løbende, og styrken i dine smerter afhænger af, hvor i brystet dine implantater er blevet placeret.

Ligger dit implantat under den store brystmuskel, kan du forvente nogle kraftige smerter. I løbet af de første to uger vil smerter og eventuelt ubehag aftage. Efter tre uger bør det være helt væk, men dette afhænger af indgrebet og den enkelte person.

Dine brystvorter vil måske have mindre følelse efter de første måneder. Dette er ganske almindeligt, og følelsen vender tilbage efter et par måneder.

Du kan også opleve, at du kan mærke kanterne på dine implantater med tiden. Dette gælder især for dig, der har implantater til at ligge over brystmusklen. Her vil en lav fedtprocent gøre det mere tydeligt.

I forhold til risici er det sværere at opdage en kræftsvulst ved en eventuel mammografi. Implantatet dækker over brystet, og derfor vanskeliggøres en undersøgelse. En ultralydsscanning og MR-scanning kan være en god supplering, hvis du skal undersøges.

Samtidig kan dine bryster komme til at skabe en kapseldannelse. Dette er en kapsel af bindevæv, som kroppen kan danne rundt om implantatet. Det er en reaktion på det fremmedlegeme, der befinder sig i dine bryster.

Får du en kapseldannelse, vil den i nogle tilfælde skrumpe og danne en hård kapsel omkring dit implantat. Det kan have negative konsekvenser for dine brysters form og velbehag. Dog er det under 2 %, der rammes af en så alvorlig kapseldannelse, at det kræver en ny operation.

De mindre hyppige komplikationer i forbindelse med bfo

Der er nogle andre komplikationer, der sjældent opstår, men som kan være tilfældet. Revner i protesen kan forekomme i yderst sjældne tilfælde. Samtidig kan der opstå blødning eller infektion omkring dit implantat.

Cirka 1 % udvikler en infektion eller får blødninger efter en brystforstørrende operation. I disse få tilfælde kan langt de fleste udbedres gennem en operation.

Arrene efter din operation kan blive mere synlige end først antaget. Dette sker også sjældent, og du har selv en stor indflydelse på, hvor flot de heler.

Her gælder de ovenstående hensyn, du bør tage efter en operation. Omkring 5 % vil opleve en komplikation, der kan resultere i en operation. Dermed er der hele 95 % af bfo-operationerne, der er vellykket første gang.

De almene forholdsregler ved plastikkirurgi

Der findes mange forskellige former for plastikkirurgiske operationer. Derfor er der en række almene forholdsregler, som også gælder for dig.

Dem vil vi gennemgå i det følgende afsnit. Generelt for reglerne er, at det er din sikkerhed for at opnå det gode resultat.

To uger før din operation

De første forholdsregler gælder to uger før. Dog skal det nævnes, at du bør stoppe med rygning to måneder inden en operation, hvor du skal have flyttet dit eget fedt.

To uger inden bør du undgå medicin, der indeholder forskellige stoffer. Der er tale om:

  • Acetylsalicylsyre
  • E-vitamin
  • Q10
  • Fiskeolie
  • Levertran

Disse må ikke indtages to uger før og indtil én uge efter operationen. De kan nemlig resultere i blødningstendens, hvilket ikke er hensigtsmæssigt under operationen.

Du bør samtidig undgå al naturmedicin, grøn te og hvidløg. Oplever du ubehag i forbindelse med sygdom op til din operation, skal du sørge for at give den respektive klinik besked.

Det samme gør sig gældende for sår, der er i nærheden af dine bryster. Generelt bør du kontakte klinikken, hvis noget nyt er sket siden sidste kontrol.

24 timer før

Ét døgn inden din operation er der nogle andre forbehold foruden ovenstående. Du må ikke indtage alkohol, og så skal du faste op til operationen. Du må få et let måltid inden selve operationen, og det skal være senest seks timer før.

Måltidet må ikke indeholde mælkeprodukter. Op til fire timer før, du skal på operationsbordet, må du ikke indtage saftevand og te. Her skal du også undgå kaffe. Det er særdeles vigtigt, at disse regler overholdes.

Selve operationsdagen

På selve dagen må du ikke anvende cremer, deodorant eller make-up. Alt hår i regionen skal også fjernes, og dette kan med fordel gøres en uge i forvejen.

På den måde undgår du eventuelle rifter, der kan give infektion. Smykker, kontaktlinser og piercinger skal du også undgå.

Amning og brystforstørrende operation

At få større bryster kan godt vække en bekymring hos mange, der skal amme på et tidspunkt. Heldigvis er der sjældent grund til bekymring.

Med bryster, hvor de har brugt dit eget fedt, vil der ikke været noget, der er forandret ved amning. Her består brysterne blot af mere fedt end tidligere.

Når du har fået silikoneimplantater, vil de i langt de fleste tilfælde ikke have nogen betydning for dine muligheder for at amme. Du kan som regel amme uden problemer, og din mælkeproduktion vil heller ikke være påvirket.

Dog skal du forberede dig på, at du kan komme til at skulle amme noget oftere. Grundet en mindre lagerkapacitet vil du ikke kunne opbevare lige så meget mælk inde i brystet.

Det kan dog være mere besværligt, hvis du har fået en operation på grund af meget små bryster, eller fordi de har siddet placeret langt fra hinanden.

Det kan resultere i, at du har mindre mælkekirtelvæv, og derfor kan det være sværere for kroppen at producere mælk i tilstrækkelige mængder. Det er vigtigt at tilføje, at dette er individuelt, og at det sjældent vil gøre det umuligt for dig at amme.

Udskiftning af implantater

Med tiden kan du opleve, at du gerne vil have udskiftet dine implantater. Det kan der være flere årsager til, hvor den hyppigste er et ønske om at få enten større eller mindre implantater ind i brystet.

Det kan også være forårsaget af kapseldannelse eller læk fra implantatet. Ofte kan du kombinere en udskiftning med et brystløft, hvis dette ønskes.

Når du skal have foretaget en udskiftning af dine implantater, vil du først og fremmest komme til en forundersøgelse med din kirurg.

Her vil I først gennemgå, hvad du ønsker at få lavet eller ændret ved dine nuværende bryster. Du vil samtidig fortælle din kirurg om, hvad du forventer i forhold til det kommende resultat.

Under selve operationen vil kirurgen fjerne dit nuværende implantat og udskifte det med et i den ønskede størrelse.

Det er vigtigt, at du er indforstået med, at kirurgen ikke kan garantere, at det nye implantat passer i størrelse og derfor kan gå en størrelse ned, hvis det bliver nødvendigt.

En udskiftning holder i mange tilfælde en årrække. Du bør altid få foretaget en scanning 5-10 år efter, at du har fået de nye implantater opereret ind. Får du problemer med dine nye bryster, skal du sørge for at kontakte klinikken, så det kan blive undersøgt.

Samtidig vil alder, amning og rygning være nogle faktorer, der kan spille en rolle i forhold til brysternes videre udseende og form.

Dette er kroppens naturlige ændringer, der også vil kunne ses på dine bryster, selvom du har fået en brystforstørrelse.

Før efter billeder

Det kan være noget af en stor beslutning at sige ja tak til et par nye bryster. Derfor har vi samlet dig nogle gode råd til, hvordan du får valgt rigtigt fra starten.

Det gælder ikke kun for typen af operation, for også brysternes størrelse har en betydning for dig fremadrettet. En god måde at vurdere en passende størrelse er ved at finde før/efter-billeder fra en brystforstørrelse.

På den måde kan du få et godt billede af, hvordan dit resultat kan blive. Når du skal tale med din kirurg, kan det også være en fordel at medbringe disse billeder.

før efter billede brystoperation

billede før og efter

før og efter

før efter billede bfo

 

Du skal også altid sørge for, at kirurgen er godkendt hos Sundhedsstyrelsen, så du kan være helt sikker på at være i trygge hænder. Få kirurgen til at hjælpe dig med at finde de rette implantater.

Med over 500 at vælge imellem kræver det, at du bruger tid på at sætte dig ind i de rigtige for dig. Samtidig skal du altid vælge FDA-godkendte implantater.

Når du skal beslutte dig for det sted, hvor du vil have foretaget din operation, bør du altid undersøge prisen nærmere. Her skal du være klar over, hvad prisen inkluderer.

Det kan være ting som din indlæggelse, kirurgens rådighed og andre ting, der er vigtige for dig. Også en kapseldannelsesforsikring er væsentlig for dig i tilfælde af, at uheldet er ude.

Allervigtigst er, at du vælger den kirurg, du har mest tillid til. Hellere betale lidt mere for den gode kirurg, så du føler dig sikker hele vejen igennem. Prisen for forundersøgelsen kan altså være godt givet ud.

Priser på implantater

At fastsætte en pris på implantater kan være svært, idet priserne vil variere en smule, alt efter hvilken klinik du vælger. Her får du nogle priser, der angiver det prisleje, som operationerne ligger i.

Prisen afhænger ofte af, hvad du får med i prisen, og derved vil den variere. Prisen på en brystforstørrende operation med implantater ligger på omkring 35.000 kroner. Her vil du ofte få en kapselforsikring.

Du skal i mange tilfælde betale ekstra, hvis du vil have implantater på over 500 ml. Prisen for at få fjernet en kapseldannelse eller lappet et hul i et implantat ligger på cirka 5.000 kroner, hvilket gør det muligt for dig at få det foretaget.

Vil du have foretaget et brystløft i samme omgang, vil det koste dig omkring 10.000 kroner yderligere. På den måde kan du undgå flere operationer og spare penge ved at få det lavet på én og samme tid.

Skal du have foretaget en brystforstørrelse med dit eget fedt, vil det koste i omegnen af 40.000 kroner. En efterfølgende behandling koster 30.000 kroner og er ikke nødvendig for dig.

Det er kun, hvis du ønsker at få fyldt fedt ind efter en årrække. Dermed er en operation med eget fedt en smule dyrere. Til gengæld slipper du udenom en eventuel operation grundet kapseldannelse.

Vil du have fjernet dine implantater, koster det dig også en smule. Det vil koste dig mellem 10.000-20.000 kroner, alt efter om du skal have fjernet det ene eller begge to.

Du kan samtidig selv vælge, om du vil være lokalbedøvet eller være i fuld narkose under operationen. Sidstnævnte koster lidt mere, men kan for mange være langt mere bekvemt.

Erfaringer med brystforstørrelse

Inden du vælger det rette sted for dig, kan det være en fordel at tage en snak med dem, du kender, som har fået en operation.

Det giver dig den bedste mulighed for at få gode råd og erfaringer med på vejen, så du kan vælge rigtigt. Generelt set er der særdeles gode erfaringer med begge typer af operationer.

Kigger vi nærmere på, hvilken en der er færrest risici forbundet med, er det bedst at vælge en brystforstørrelse med eget fedt. Her slipper du for et fremmedlegeme i kroppen, og det gør kroppen langt mere samarbejdsvillig.

Samtidig vil du ikke skulle bekymre dig om, at dine implantater kan sprække, og derved slipper du for komplikationer.

Til gengæld skal du være forberedt på, at dine bryster hurtigere vil miste sin fylde og form, hvis du vælger en operation med dit eget fedt.

Det vil give et naturligt look, men din fedtprocent og lignende har en stor betydning for, om du kan bibeholde resultatet. Denne operation er dog den mest populære i dag, og det er der også visse grunde til.

I dag behøver du ikke være bekymret, når du får en brystforstørrelse. Der er nemlig god forskning på området og mange års gode erfaringer.

Pas på med operationer i udlandet

Du kan næsten få lavet bryster i hele Europa, og det kan nemt friste mange danskere. Med en langt billigere pris virker det umiddelbart som en god løsning.

Desværre er kvaliteten ikke lige så høj rundt omkring i Europa og resten af verden, som det er tilfældet i eksempelvis Danmark. Der er utrolig stor forskel på kvaliteten, og det kan have betydning for dig.

Når du vælger at rejse til udlandet for at få lavet bryster, vil du samtidig risikere at komme til selv at stå for efterfølgende udgifter. Du kan nemlig ikke være dækket ind under de regler, der gælder herhjemme.

Det betyder for dig, at du ikke er forsikret under operationen, og går den galt, står du selv med det hele. Faktisk har nogle oplevet, at de, der udgiver sig for at være kirurger, slet ikke er det.

Opstår der komplikationer efter din operation, kan du ikke bare lige komme forbi kirurgen. Det kan resultere i, at du er nødsaget til at betale for en helt ny operation herhjemme, og det koster dig altså dyrt i sidste ende.

Nogle klinikker er troværdige

Det er værd at nævne, at der findes klinikker i udlandet, der kan lave flotte bryster til dig på en lovlig måde. Det vil koste mere end de billigste steder i ulandet, men det vil stadigvæk være markant billigere end herhjemme.

Her kan du få en brystforstørrelse for omkring 20.000 kroner af en professionel kirurg, og disse er ofte meget dygtige.

Når du skal have lavet bryster i udlandet, skal du undersøge den respektive klinik og kirurg grundigt, inden du takker ja til tilbuddet.

På den måde kan du sikre dig selv bedst muligt mod, at du får foretaget en operation af en, der gør det ulovligt. Det er særdeles vigtigt at undersøge alt dette, inden du beslutter dig.

Samtidig kan du undersøge, hvad dine muligheder er herhjemme ved dækning. Din private forsikring vil sjældent dække komplikationer, hvis disse opstår. Du bør derfor undersøge dette, inden du beslutter dig for at få en brystforstørrende operation i udlandet.

Snyd dig til flotte bryster

Der er ingen, der siger, at du behøver at få en brystforstørrelse, hvis du ønsker lidt ekstra fylde. For lige såvel som det kan se flot ud, lige såvel kan det også være et irritationsmoment med for store bryster.

Heldigvis er der gode tips til dig, der blot ønsker en større barm, når det passer dig. Der findes et væld af gode tricks, der kan få dine bryster til at se store og flotte ud.

Først og fremmest skal vi omkring de populære push-up bh’er. I dag finder du modeller med ekstra fylde, der næsten løfter brystet op. Den store pude fylder det nederste af brystet ud, og derved bliver dine bryster placeret oven på denne.

Det giver mere bryst til den øverste del, og dermed vil de sidde flot og blive løftet en smule. Samtidig vil det se ud, som om dine bryster er meget større end normalvis.

Du kan også vælge at bruge en highlighter, der kan være med til at tegne en kavalergang. Denne metode kræver teknik, men heldigvis kan du benytte dig af eksempelvis Youtube.com.

På den måde kan du nemt se, hvordan du skal gøre. Dette er en nem måde at skabe en mere synlige kavalergang, der kan være flot, hvis du skal have en nedringet bluse eller kjole på.

Hvis en super push-up ikke er noget for dig, kan du også vælge at fylde ud i din almindelige bh. Du skal blot bruge et par sokker til at fylde ud. Så slipper du for at investere i en ny bh, og du kan selv bestemme størrelsen på dine bryster.

Én ting, der er særligt vigtigt, er, at du altid retter dine bryster på plads i din bh. Mange kvinder glemmer at rette dem til, når de har taget bh’en på, og det kan have en negativ indflydelse på dine brysters størrelse.

Efter du har taget din bh på, skal du blot løfte ud i brystet og sætte det på plads. Det er især vigtigt i en sports-bh, der faktisk kan gøre det muligt for dig at snyde dig til større bryster under træning.

Naturmedicin kan give større bryster

Der findes en række naturlige produkter, der kan bidrage til større bryster. Der findes delte meninger om produkterne, men det kan være værd for dig at afprøve og se, om det virker for dig.

Nogle af produkterne indeholder nogle stoffer, der er kendt for at kunne give brystvækst. Det er stoffer som:

  • Savpalme
  • Fennikel
  • Kava
  • Vilde Yams
  • Bukkehorn

Samtidig findes der en række olier og cremer, der kan forstørre dine bryster. Her skal du igen huske på, at der ikke er videnskabeligt belæg for, at det virker.

Der findes også forskellige hormoner, der giver en naturlig brystforstørrelse. Det kan være hormoner som østrogen.

Dog skal du altid tale med din læge om dette produkt, idet indtagelse af hormoner kan have en række bivirkninger og følger for dig.

Nogle hævder også, at brystmassage kan aktivere brystet og få det til at vokse. Dog er det mere anbefalelsesværdigt at gøre brug af de naturlige produkter.

Et par gode facts om dine bryster

Nu, hvor vi taler om brysterne, kan vi lige give dig nogle gode facts om de to mirakler, du har siddende på din krop. For de kan mere, end du tror, og det kan du lære mere om lige her.

Et gennemsnitligt bryst vejer cirka 500 gram. Samtidig udgør brystet cirka 10 % af din samlede fedtmasse på hele kroppen. Brystet består nemlig primært af fedt, og derfor fylder de godt.

En kvinde med en stor barm vil have bryster, der vejer op til ét kilo pr. bryst. Samtidig kan vi lige så godt sige det, som det er; bryster er ikke ens. Og heller ikke de to, du har siddende på kroppen.

Hele 88 % af alle kvinder har asymmetriske bryster. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor tydeligt det er, men det er ganske normalt for kvinder at have lidt forskel på sine bryster.

Det kan både være størrelse, der varierer, eller placeringen af dem. Hos hver fjerde kvinde kan forskellen være så stor, at der er en hel skål til forskel.

Heldigvis er bryster smukke lige meget hvad, og faktisk kan de blive endnu smukkere af, at de ikke er helt ens.

Chokolade siges at være et vidundermiddel for kvinder. Foruden naturmedicin kan chokolade være med til at give dig mere faste bryster.

Chokoladens fedt består delvist af stearinsyre, der har en fast konsistens. Fedtet vil blive indlejret i vores fedtvæv, og mørk chokolade vil over tid blive hårdt.

Det skulle give mere faste bryster, og måske det er værd at afprøve derhjemme. Men du skal sørge for at væbne dig med tålmodighed, for det sker ikke fra den ene dag til den anden.

Opsummering

Vi har været omkring en hel masse i denne artikel, og her samler vi kort op på det hele. Du kan få to forskellige typer af brystforstørrelser. Den ene med silikoneimplantater og den anden med dit eget fedt.

Der findes både fordele og ulemper ved begge typer, men overordnet set er begge typer sikre og i langt de fleste tilfælde vellykkede. Det er også sjældent, at en patient vil opleve alvorlige komplikationer som følge af en operation.

Der er en række forholdsregler, du skal overholde før og efter operationen. Disse er til for, at du kan få det bedste resultat, da brysterne skal kunne hele på en ordentlig måde.

Du skal altid sørge for at skåne dine bryster den første måned. Derfor skal du bruge en blød bh og vente med at dyrke hård motion.

Brystoperationer bør som udgangspunkt altid foretages herhjemme. Det kan være en dyr affære sammenlignet med udlandet, men ikke desto mindre vil du være sikker på, at du er forsikret og dækket ind ved komplikationer, eller hvis uheldet er ude.

Det er særdeles vigtigt for dig, hvis du vil undgå dyre efterregninger fra en klinik i Danmark, der skal rette op på en mislykket operation.

Og så er det værd at nævne de mange muligheder, du har for at snyde dig til større bryster. At få en brystforstørrelse er en stor beslutning, som du ikke bare lige kan gøre om.

Er du ikke helt sikker på, om det er noget for dig, kan du i stedet for snyde dig til bryster, der ser større ud. Du kan også prøve kræfter med forskellige former for naturmedicin.

Selvom der ikke altid er videnskabeligt belæg for, at dette virker, har mange kvinder været positive omkring brugen af produkterne.

Bryster er unikke – også dine

Bryster kommer i alle størrelser og former. Faktisk er de helt unikke for dig, og du er den eneste i verden, der har lige præcis dine bryster.

Er du utilfreds med dine bryster, kan du prøve at overveje, hvorfor det er tilfældet. For måske det handler om, at du skal lære at klæde dig efter dine brysters størrelse, eller måske bare lære at elske dem, du har.

For selvom en brystforstørrelse kan lyde som den rette løsning, er det altså noget, du skal have mange år af dit liv. Du vil oftest skulle have én eller flere operationer mere, og det skal du have in mente, når du siger ja tak til en operation.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5