Guide til brystoperationer i Danmark

Går du med tankerne om at få lavet en brystoperation? Brystoperationer indebærer alt fra en brystforstørrende operation med implantater til brystløft, brystreduktion samt udskiftning af brystimplantater samt priser.

Udgivet 19.06.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Der er ganske enkelt tale om et paraplybegreb, som dækker over flere forskellige typer brystoperationer og -indgreb. Derfor kan det også være rigtig svært at vide, hvad der helt præcist menes, når folk taler om brystoperationer.

I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvad brystoperationer helt konkret dækker over. Vi gennemgår de forskellige typer brystoperationer, der findes, således du får et bedre overblik over, hvad der er muligt, og hvad der passer bedst til dig.

I Danmark kan du få udført et væld af forskellige brystoperationer, og du kan endda få en brystoperation med eget fedt.

Video: Hvilke typer af operation findes der?

Langt de fleste kvinder, der overvejer eller gennemfører en brystoperation, ønsker at gøre brystet mere voluminøst eller give det en mere kvindelig form som følge af eksempelvis et lille bryst, vægtændring, graviditet eller amning.

Roskilde Privathospital

En af Danmarks ældste og mest populære klinikker indenfor brystoperationer af alle slags (silikone, implantater, BFO, brystløst etc.)

Læs mere
9.1score
Ad

Nogle gennemfører dog også brystoperationer med henblik på at rekonstruere brystet efter eksempelvis et kræftforløb, skabe mere symmetri i forholdet mellem brysterne eller for at få fjernet eller udskiftet implantater.

 

 

Hvad er en brystforstørrende operation?

En brystforstørrende operation kaldes også en BFO, og den kan enten foretages ved at indsætte brystimplantater eller ved hjælp af eget fedt.

Brystoperation med eget fedt vil blive gennemgået i afsnittet nedenfor. I dette afsnit lægger vi ud med at kigge nærmere på brystforstørrende operationer ved brug af implantater.

Antallet af udførte brystforstørrelser stigende (kilde), og det gør brystoperationer med henblik på at forstørre brystet ved hjælp af silikoneimplantater til en af de mest efterspurgte kosmetiske operationer i Danmark.

Der kan være flere årsager til, at en kvinde ønsker en brystforstørrende operation. Nogle kvinder gør det, fordi de finder deres eget bryst for småt og ikke særligt feminint, andre gør det, fordi de gerne vil have et endnu mere voluminøst og struttende bryst.

Video: Se en brystoperation i virkeligheden

Blandt de mere modne kvinder kan en graviditet og periode med amning være årsag til en brystoperation. Brysterne kan være blevet mindre og måske endda mere slappe, hvilket får nogle kvinder til at savne deres gamle bryster. I så fald kan de heldigvis både få mere fylde eller form, alt efter hvilken type brystoperation de vælger.

Uanset hvilken årsag, der ligger til grund for dit ønske om en brystforstørrende operation, kan en brystoperation med brystimplantater være en god løsning for dig.

Der er dog mange forskellige forhold, du skal overveje grundigt. Skal det eksempelvis være runde eller anatomiske implantater? Skal de være større eller blot give dit bryst mere form?

Skal de være med flydende eller skærefast silikone? Derudover kan det også være nødvendigt med et brystløft inden eller samtidigt med en brystforstørrende operation.

Brystforstørrende operation med runde implantater

Hvis du beslutter dig for, du gerne vil give dit bryst mere fylde og form ved hjælp af en brystforstørrende operation, skal du ikke blot tage stilling til, hvor mange ml du ønsker at få i, men derimod også hvilken type implantater du ønsker.

Du kan vælge mellem runde og anatomiske implantater, som bidrager med hver deres æstetik. Runde implantater har en rund form, som navnet antyder, og de minder på mange måder om en dyb tallerken, skål eller udsnittet af en bold.

Du finder dem i forskellige størrelser, således du kan finde en størrelse, som både passer til dig rent æstetisk og fysisk.

Derudover er runde implantater også symmetriske, hvilket vil sige, der er lige meget fylde, uanset hvordan du vender og drejer det.

Holder du eksempelvis et rundt implantat lodret, vil du se, at det både ser ens ud foroven og forneden. På dette punkt adskiller det sig fra anatomiske implantater.

Fordele og ulemper ved runde implantater

Rigtig mange tyer til runde implantater, eftersom de giver mere fylde foroven og dermed et mere struttende bryst. Ønsker du altså bryster, som er mere runde og fyldige, vil runde implantater sandsynligvis være det rette valg for dig.

Èn af ulemperne ved runde implantater er til gengæld, at resultatet typisk bliver mere kunstigt. Vi anser det egentlig ikke som en ulempe, da valg af brystimplantater er subjektivt.

Det handler ganske enkelt om at finde en form og et udtryk, du synes om, og som passer til din krop. Ikke desto mindre er det svært at opnå et naturligt udtryk med formen på denne type implantater.

Får du dem ovenikøbet indopereret med en høj profil, vil det give endnu mere fylde, hvilket hurtigt kan få dem til at se kunstige ud.

Sætter du til gengæld pris på et mindre naturligt udseende, er der ikke tale om en ulempe. Tværtimod. I så fald er runde implantater formodentlig det bedste valg for dig.

Vil du i stedet gerne have et naturligt udseende bryst, bør du nøje overveje, hvorvidt runde implantater er det rette for dig.

Har du en meget lille barm og heller ikke særligt meget brystvæv at give af, kan det blive svært at opnå et naturligt udseende med runde implantater.

Det skyldes, at man i visse tilfælde kan opleve, der ikke er nok brystvæv til at kunne camouflere de runde implantater med.

Hvis dette er tilfældet, kan man risikere, at implantatets øverste kant bliver tydelig gennem huden, og det er naturligvis ikke et ønskværdigt resultat.

Har du en lille barm og måske begrænset brystvæv, er det altså ikke sikkert, runde implantater er det rigtige valg for dig. Dette vil en plastikkirurg dog hjælpe med at afklare, når du gennemgår en forundersøgelse.

Brystforstørrende operation med anatomiske implantater

De anatomiske brystimplantater er, i modsætning til de runde, asymmetriske. Det vil sige, fyldet ikke er ligeligt fordelt i denne type implantater.

Holder du et anatomisk implantat lodret, vil du opleve, det har mere fylde nederst end øverst – akkurat ligesom et almindeligt bryst.

Af den grund er anatomiske implantater også dem, der minder mest om naturlige bryster. De anatomiske implantater vil visuelt løfte brysterne og give et mere harmonisk og smukt udtryk.

Fordele og ulemper ved anatomiske implantater

Hos kvinder, der i forvejen har meget lidt bryst, vil anatomiske implantater give det mest harmoniske udtryk, hvorimod runde implantater vil give et smukt og fremtrædende resultat hos kvinder, der i forvejen har et dråbeformet bryst.

Runde implantater kan hurtigt komme til at se voldsomme ud på kvinder med et i forvejen lille bryst. Det er ikke uden grund, at anatomiske implantater ligner bryster så meget, som de gør.

De blev nemlig oprindeligt udviklet til at rekonstruere bryster efter eksempelvis et endt kræftforløb, således patienten kunne få en brystprotese, der, så vidt muligt, lignede deres oprindelige bryst og passede til det andet.

Derfor er anatomiske brystimplantater også skabt til at efterligne naturlige bryster så meget som overhovedet muligt.

Eftersom anatomiske brystimplantater er smallere øverst, er de også mere egnet til kvinder med en mindre barm eller begrænset brystvæv.

Du behøver nemlig ikke selv have en masse brystvæv for at camouflere implantatet, og du kan altså opnå rigtig gode resultater med anatomiske brystimplantater.

De anatomiske implantater egner sig godt til forskellige kropstyper i modsætning til de runde, som primært egner sig bedst til kvinder med større barm og masser af brystvæv.

Det er dog ikke ensbetydende med, at kvinder med mindre barm eller brystvæv ikke kan få runde implantater.

Valg af implantat til en brystoperation, hvis formål er at give brystet fylde samt løft, er individuelt, og du skal i samspil med en plastikkirurg finde frem til et resultat, der både ser smukt ud, og som du kan bære på mange år frem.

En anden fordel ved de anatomiske implantater er, at de giver et naturligt løft nedadtil grundet deres asymmetriske form.

Det vil sige, det ikke nødvendigvis bliver relevant med et brystløft, da implantaterne på sin vis sørger for det. Der er naturligvis ikke tale om et løft i samme stil som et brystløft, hvilket du skal være bevidst omkring.

Vil du gerne have fylde i brysterne, og måske endda et struttende bryst, vil de anatomiske implantater sandsynligvis ikke være det oplagte valg for dig.

Med anatomiske implantater får du naturligvis fylde og et mindre løft, men det er ikke lige så effektfuldt og fremtrædende som med runde implantater.

Én af de største ulemper ved de anatomiske bryster er, at de kan finde på at vende sig. Det skyldes deres asymmetriske form, der, modsat runde implantater, giver plads til, at det kan dreje sig og derved ændre formen på brystet.

De runde implantater kan naturligvis også vende sig, men eftersom de har en symmetrisk form, vil det ikke have indflydelse på formen. Uanset hvordan du vender og drejer runde implantater, vil der altid være lige meget fylde både nederst og øverst.

Det er desværre umuligt at forudse, hvorvidt implantaterne vil rotere sig. Det er en risiko, som følger med, når man får indopereret brystimplantater.

Det er på lige vilkår med andre komplikationer, som kan opstå under kosmetiske operationer. Skulle implantaterne rotere sig efterfølgende, kan plastikkirurgen sætte dem på plads under en anden operation.

Hvordan indopereres brystimplantater?

Brystimplantater kan indopereres på forskellig vis. Plastikkirurgen kan nemlig vælge mellem at lægge snittet under brystet, omkring brystvorten eller i armhulen.

I Danmark er det mest almindelige at lægge snittet under brystet, uden at du får et grimt eller stort ar. Når snittet lægges under brystet, er arret ikke kun gemt godt væk, det er også det nemmeste sted, hvorfra implantatet kan lægges ind.

Der er dog fordele og ulemper ved alle tre snit. Et snit omkring brystvorten eller i armhulen er naturligvis mindre synligt end et snit under brystet.

Lægger man dog snittet omkring brystvorten, kan arret risikere at blive blegere end brystvorten, hvorfor det vil blive meget synligt.

Derudover kan snittet omkring brystvorten også påvirke eventuel amning senere, da man risikerer at skade mælkegangene, der ligger under brystvorten.

Med et snit i armhulen er arret skjult rigtig godt, men det er til gengæld også sværere at placere implantaterne korrekt. Der er desuden også større risici forbundet med dette snit, da der ligger vigtige nervebaner, som ikke må beskadiges.

Når du, i samspil med kirurgen, har afgjort, hvor snittet skal lægges, er næste skridt at beslutte, hvorvidt implantaterne skal ligge over eller under brystmusklen.

Har du et brystparti, som i forvejen hænger, kan det være en fordel at lægge implantaterne over brystmusklen, således det ikke ender med at sidde for højt i forhold til dit brystvæv.

Har du derimod et lille bryst og begrænset brystvæv, vil man typisk lægge implantatet under brystmusklen, da brystet derved kommer til at se mere naturligt ud.

Hvad er et brystløft?

Et brystløft handler for mange kvinder om at genskabe brystets ungdommelige udtryk. Graviditet, amning, vægtændring og tidens aldring sætter alle sine spor og kan resultere i, at brystet mister sin fasthed, facon og fylde, mens huden taber elasticitet.

En brystoperation som et brystløft kan både foretages med og uden implantater, og der tilbydes ligeledes både store og små brystløft.

Brystløft henvender sig typisk til kvinder, der er tilfredse med størrelsen på deres bryster, men som ønsker at få mere fylde og facon tilbage i deres brystparti.

Hvad er forskellen på store og små brystløft?

Vil du gerne have et brystløft, kan du både vælge mellem et stort og lille brystløft. Hvilken type brystløft, der er egnet til dig, vil en plastikkirurg hjælpe dig med at afgøre.

Ikke desto mindre er det alligevel rart at vide, hvordan de to forskellige brystoperationer adskiller sig fra hinanden.

Det store brystløft egner sig ofte til kvinder, som har et større brystparti, som er slapt og har mistet sin facon, hvorimod det mindre brystløft egner sig til kvinder med blot et lille hæng i brysterne.

Ved et stort brystløft anvendes der forskellige teknikker, men den hyppigst anvendte metode er ankersnit-metoden. Ved et ankersnit lægges snittet rundt om areola, hvilket er det område, som omkranser brystvorten og har en mørkere farve.

Herefter lægges et snit fra brystvorten og ned over brystet, og slutteligt lægges endnu et snit under brystet i bueform, som følger det enkelte brysts facon.

Grunden til at metoden hedder ankersnit-metoden skyldes, at de forskellige snit tilsammen danner formen som et anker.

Når snittene er lagt, fjernes den overskydende hud, og brystvorten samt areola flyttes længere op på brystet. Til slut bliver snittene syet sammen igen.

Et lille brystløft kaldes også et areolaløft, og her lægges et snit uden om areola samt et tilsvarende rundt snit et stykke længere nede.

På den måde kan der nemlig fjernes en ring af hud omkring areola. Herefter trækkes brystets hud ind og sys på ny fast til areolaen.

Et lille brystløft er klart at foretrække, da det kun medfører et enkelt ar, som kan camoufleres i skellet mellem huden og areola, som ikke har samme farve.

Denne teknik kan dog kun anvendes ved mindre brystløft. Omkredsen på den hud, der skal sys fast til areola, må nemlig ikke være meget større end areola selv, hvis det skal give det pæneste og mest naturlige resultat.

Brystløft med implantater

Hvis du har nok brystvæv i forvejen, vil et lille eller stort brystløft måske være tilstrækkeligt for at opnå den fylde og facon, du drømmer om.

Gør det modsatte sig dog gældende, kan du til gengæld kombinere to brystoperationer, et brystløft og en brystforstørrende operation.

Ved at kombinere disse to kan du nemlig både give brystet et løft, samtidig med at du får genskabt den naturlige fylde i barmen ved hjælp af implantater.

Rigtig mange vælger i disse år netop denne løsning, enten som en måde at få ”kvindeligheden” tilbage, fx efter et mere omfattende vægttab, eller blot af kosmetiske årsager.

Der er mange muligheder for at vælge lige netop den fylde og det implantat, der passer til din krop og præferencer, og det er således noget, du lægger dig fast på i fælleskab med den læge og kirurg, der skal udføre selve indgrebet.

Det kan både være en relativ lille løsning med et mindre implantat, som blot har til hensigt at løfte brystet, eller et større implantat, der giver mere fylde og volumen. Det er dig, der skal leve med dine bryster, så det er selvfølgelig helt op til dig.

Priser for brystoperation: Afhænger af omfanget

Med ovenstående på plads er det selvfølgelig nærliggende også at komme omkring det økonomiske i en brystoperation, for det er som bekendt ikke gratis.

Selvom du i nogle tilfælde kan få tilskud fra det offentlige, dog ofte udelukkende ift. en brystrekonstruktion, -reduktion eller operationer, der ikke er af kosmetisk karakter, gør dette sig som den alterovervejende hovedregel ikke gældende.

Du må derfor selv til lommerne, hvis du gerne vil have foretaget en brystoperation. Heldigvis er det ikke noget, der kræver, at du udsætter drømme om hverken villa, vovse eller Volvo, hvis bare du er god til at spare op og ikke bruger alt, du tjener, første dag i måneden.

Selve prisen for en brystoperation afhænger af en lang række forhold, der kan betyde en enten højere eller lavere pris. Vi har samlet nogle af disse nedenfor:

  1. Operationens omfang
  2. Operationens type; altså hvilken type af operation, der er tale om
  3. Fremgangsmåden
  4. Valg af klinik – udlandet er typisk væsentligt billigere end herhjemme
  5. Betalingsvilkår – fx vælger mange at finansiere operationen igennem et lån.

Ovenstående er nogle af de omstændigheder, du skal have med i dine overvejelser ift. prisen, inden du blot tager det første og bedste tilbud, du får.

Generelt er det især pkt. 1-3, der spiller den største rolle for, hvad du skal slippe for dine nye bryster, mens pkt. 4 og 5 er sekundære.

Du skal dog være opmærksom på, at selvom en udenlandsk klinik måske på overfladen virker væsentligt billigere end de danske, vil der naturligt være udgifter forbundet til selve rejsen, ligesom at du løber en risiko, hvis noget går galt.

Som hovedregel dækker hverken det offentlige eller din egen forsikring, hvis der under operationen eller efter skulle ske komplikationer.

Og det kan være svært at få erstatning eller hjælp i udlandet, når du hverken kender til reglerne eller dine patientrettigheder.

Overvej derfor nøje, om det er værd at løbe den risiko, der er forbundet hermed for at spare de penge, der nu engang er tale om.

Ofte er det ekstra beløb, du betaler i Danmark, godt givet ud, da du på denne måde kan vide dig tryg om, at kvaliteten og fagligheden dels er i orden, men også at hvis det utænkelige uheld skulle være ude, ja, så er du fuldt ud dækket og omfattet af de favorable patientskadesordninger og -forsikringer, vi har i Danmark.

Hvis vi dykker en smule ned i nogle generelle priser for de enkelte brystoperationstyper, kan du bruge følgende tommelfingerregler, men vær opmærksom på, at priserne naturligvis kan variere fra klinik til klinik, ligesom at du kan være heldig at få tilbud eller andre priser, hvis klinikken vurderer, at dit tilfælde berettiger det:

  1. Brystforstørrelse: Her er der tale om den mest almindelige form for brystoperation, som langt de fleste klinikker udfører. Som hovedregel skal du forvente at skulle betale mellem 30.000 og 75.000 kr., alt afhængigt af om du ønsker at kombinere forstørrelsen med et supplerende brystløft for et pænere resultat.
  2. Brystløft: Også en ganske udbredt operationstype, der typisk kombineres med en generel brystforstørrelse, men kan også være en særskilt operation. Forvent, at prisen ligger i niveauet 15-35.000 kr. afhængigt af den enkelte klinik og størrelsen på brysterne.
  3. Brystreduktion: En knap så udbredt brystoperation, hvor brysterne gøres mindre. Her er det muligt i nogle tilfælde at få tilskud fra det offentlige til betaling af operationen, der typisk koster mellem 25.000 og 40.000 kr.
  4. Brystrekonstruktion: Operationstype, der fx finder anvendelse på kvinder, som har haft brystkræft, ulykker eller lignende. Det kan være en ret omfattende operation, der dog som udgangspunkt dækkes af forsikring eller det offentlige efter aftale med privathospital eller klinik.

Med ovenstående tommelfingerregler har du således et udgangspunkt, du kan bruge, når du skal gennemgå markedet og de forskellige klinikkers løsninger og priser.

Vær opmærksom på, at mange privatklinikker løbende kører med særlige pakketilbud eller lignende, hvor det er muligt at få priser, der måske falder uden for ovenstående rammer.

Det kan derfor godt betale sig at indhente tilbud på den samme brystoperation hos flere udbydere, så du har et overblik over, hvad de enkelte løsninger inkluderer, men også hvor du kan få den bedste pris.

Hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med din brystoperation?

Der er selvfølgelig ingen, som forhastet hopper ud i en brystoperation, der er et større kirurgisk indgreb, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på en række væsentlige forhold, inden du lægger dig under kniven.

I dette afsnit har vi samlet nogle af de ting, du skal tage højde for, og som du bør spørge klinikken om i forbindelse med de indledende konsultationer.

  • Afklar forinden med klinikken, hvilke implantater der skal benyttes. Pris og kvalitet hænger meget ofte sammen, så lad være med at spare penge her.
  • Hvis der anvendes implantater, så sørg for at få på plads, hvornår disse skal skiftes igen og vilkårene herfor.
  • Drøft de mulige komplikationer og bivirkninger grundigt med kirurgen forinden.
  • Snak dit forventede resultat godt igennem med klinikken, så I har mulighed for at forventningsafstemme forinden. De gør alt, de kan, men det er ikke alt, der er muligt.
  • Bed om så meget som muligt af informationsmateriale, så du har et grundlag, du kan træffe din beslutning ud fra.

Ovenstående er blot eksempler på noget af det, du med fordel kan spørge ind til, så du har et så omfattende beslutningsgrundlag som muligt at træffe en beslutning ud fra.

Det kan også være en fordel at drøfte operationen med din egen læge, så du ved, hvilke spørgsmål du skal stille, og hvordan du skal forholde dig til forløbet.

Bliv klar til din brystoperation – gode råd og anbefalinger

Har du besluttet dig for at få opereret dine bryster? Så har vi i det sidste afsnit her valgt at samle en række gode råd og anbefalinger, som sikrer, at du er forberedt til din brystoperation og bedst muligt klædt på hertil.

De fleste klinikker udleverer som regel også en brochure eller folder, der beskriver, hvad du skal gøre op til selve operationen, men for god ordens skyld har vi også samlet disse anbefalinger her.

Faste før og op til selve operationen

Da en brystoperation foregår under fuld narkose, er det vigtigt, at du op til selve operationen sørger for at faste.

Det skyldes, at bedøvelsen bevirker, at dine muskler slapper helt af, hvorfor du risikerer, at det, du har spist, løber tilbage i spiserøret og ned i lungerne, hvis du har spist, og din mavesæk er fuld.

Det er derfor afgørende, at du afholder dig fra at indtage fødevarer, ligesom at det også frarådes at ryge, drikke alkohol mv.

Hvis du ikke er opmærksom på at faste, kan klinikken i værste fald være nødsaget til at aflyse din operation for din egen sikkerheds skyld.

Du kan med fordel følge nedenstående forholdsregler, der er udarbejdet på baggrund af en gennemgang af de enkelte klinikkers anbefalinger:

  • Indtil 6 timer før tidspunktet, hvor du skal møde på klinikken: Her må du gerne spise og drikke, men undgå at indtage store mængder mad eller alkohol mv.
  • Mindre end 6 timer før tidspunktet, hvor du skal møde på klinikken: Her skal du påbegynde din faste.
  • Indtil 2 timer før tidspunktet, hvor du skal møde på klinikken: Her må du gerne drikke vand, juice, saft mv., så længe det er uden frugtkød, ligesom at du gerne må drikke kaffe, dog ikke med mælk.
  • Mindre end 2 timer før tidspunktet, hvor du skal møde på klinikken: Her må du ikke indtage hverken mad eller drikke.
  • Det anbefales desuden, at du 2 timer før, du møder op, sørger for at drikke et glas med saft eller juice, da det kan modvirke utilpashed, svimmelhed og kvalme.

Med ovenstående på plads kan du være tryg ved, at der ikke er mad i din mavesæk, der volder problemer under selve operationen.

Spørg evt. din klinik om deres anbefalinger, da de kan variere fra privathospital til privathospital.

Vær opmærksom på din medicin

Du skal også være opmærksom på, at, såfremt du tager bestemte medicintyper, du sørger for at iagttage de relevante pauser, der gælder for din form for medicin inden operationen.

Det er altid en god idé at drøfte dette med din læge, men også med klinikken, der vil vide, hvad du skal være opmærksom på i denne forbindelse.

Såfremt du tager blodfortyndende medicin, skal du som udgangspunkt holde en pause fra at tage dette, da der er en øget risiko for blødning under operationen, i følgende tidsperioder:

  • Medicin indeholdende Clopidogrel og Prasugrel: 7 dage
  • Marevan: 3 dage
  • Marcoumar: 7 dage
  • Anden blodfortyndende medicin fx Eliquis, Pradaxa eller Xarelto: 2 dage.

Det er vigtigt, at du i denne forbindelse laver en aftale med din almindelige læge, da det er nødvendigt med en anden medicintype som midlertidig erstatning til den blodfortyndende medicin, du ellers bruger.

For så vidt angår naturmedicin, herunder eksempelvis fiskeolie, bør du også indstille med at bruge dette op til 7 dage før operationen, da risikoen her også er forøget for blødning.

Det anbefales desuden, at fødevarer som hvidløg og ingefær, der også har en blodfortyndende effekt, ikke indgår i din kost i denne periode.

Der gælder også regler for hhv. gigt- og diabetesmedicin, som du bør afholde dig fra i hhv. tre dage og på dagen for selve operationen.

Generelt skal du altid kontakte din egen læge og klinikken, hvis du er i tvivl, eller du tager anden medicin, som måske kan have en betydning for operationen.

God hygiejne er nøglen

Afslutningsvist er det vigtigt, at du op til selve operationen er opmærksom på din hygiejne. Det er vigtigt, at du går i bad om morgenen på operationsdagen – og vask gerne både hår og hele kroppen for at forebygge en infektion.

Vær særligt opmærksom på at vaske under brysterne, navlen, armhule, hænder mv. Undgå at smøre dig med creme omkring og på brysterne, ligesom at det frarådes at tage deodorant på. Alle former for makeup skal du også sørge for at fjerne, inden du møder op på klinikken.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5