Diabetes og impotens – Hvordan hænger det sammen?

Lider du af diabetes, øger det også din risiko for at lide af impotens. Men hvordan kan du forebygge, at det sker? Og hvad er egentlig forbindelse mellem impotens og diabetes? Læs mere om det herunder.

diabetes og impotens
Udgivet 09.09.2017|Senest redigeret 17.01.2019 reklame

Impotens er en meget normal komplikation hos mænd, der lider af diabetes. Men mange mænd har svært ved at tale om rejsningsproblemer, da det af mange anses som noget pinligt og privat.

Der er tale om impotens, når en mand over en længere periode ikke er i stand til at gennemføre samleje. Det er en hyppig konsekvens hos over halvdelen af alle mandlige diabetikere, og du kan i denne artikel læse om hvorfor, og hvad man som diabetiker med impotens kan stille op.

Diabetes er ofte årsag til impotens

Jo ældre du er, jo større er risikoen for impotens. Men når du oven i købet lider af diabetes, er du ca. 10 år foran din egen alder og er derfor i risikogruppen for at få rejsningsproblemer tidligere end andre mænd.

Normal rejsning af penis sker ved, at hjernen ved seksuel stimulation sender signaler via nervesystemet ned til penis. Herefter øges blodtilstrømningen til penis, og blodkarrene udvider sig, og tilbageløbet af blodet stoppes.

Da diabetes bl.a. øger tendensen til åreforkalkning, hæmmes blodtilstrømningen i de små blodkar i penis, hvilket kan føre til impotens. Hvis du er diabetiker med impotens, kan du via din læge komme i behandling med piller, injektion, vakuum, trykbølger eller andet.

 

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Lea Josefine Christensen

Lea har taget en kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet med ph.d. i samfundsmæssige forholds indflydelse på befolkningsgruppers fysiske helbred og generelle sundhed. Lea bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af vores læge- og sundhedsfaglige artikler om lidelser, sygdomme og helbredsspørgsmål.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5