Hvor finder du gratis rygestop?

Hvis du gerne vil holde op med at ryge, er det oplagt for dig, at du får hjælp til det. Ofte koster hjælpen dog penge. Her guider vi dig til, hvor du gratis kan få hjælp til et rygestop.

gratis rygestop
Udgivet 06.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Sandsynligheden for at vedligeholde et rygestop forøges mange gange, hvis man søger en form for hjælp. De alternative metoder, såsom hypnose og akupunktur, samt nikotinprodukter koster alle sammen penge.

Der er dog også hjælp til rygestop gratis, nemlig Stoplinien, der er et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, ministeriet for sundhed mm. Her tilbydes der gratis rådgivning til rygestop, hvor man kan ringe til linien på nummeret 80 31 31 31 og få vejledning til at påbegynde eller vedligeholde sit rygestop.

Opkaldet til Stoplinien er gratis, og undersøgelser viser, at 20 % af de personer, der har været i kontakt med rådgivere fra Stoplinien, stadig er røgfri efter et år, hvor det sammenlignet med dem, der ingen hjælp får ca. er 5%.  Foruden telefonrådgivning har Stoplinien en hjemmeside på www.stoplinien.dk, hvor man kan komme i kontakt med rådgivere, tilmelde sig et rygestopskursus, teste sin afhængighed og skrive med andre mennesker, der er i gang med at blive røgfri.

Hjemmesiden har links og beskrivelser af stort set alt, hvad der er at vide om rygestop og er bygget op efter 3 led:

  • Hvordan man kommer i gang med sit rygestop
  • Hvordan man har det under sit rygestop
  • Hvordan man holder fast i sit rygestop

Under disse kan man læse om alt fra hjælpemidler til rygestoppet, abstinenser og hvad man kan gøre, hvis man falder i igen.

Find gratis tilbud i din kommune

Mange større kommuner tilbyder gratis rygestopskurser, hvor der særligt i region hovedstaden er mange tilbud at få, såsom individuel rådgivning og mange variationer af det traditionelle rygestopskursus, som eksempelvis et rygestopskursus i naturen.

På www.stoplinien.dk kan man søge på sin region og kommune og finde ud, hvilke tilbud man kan få i sin kommune, og der er her links og kontaktoplysninger på, hvordan man tilmelder sig disse tilbud.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5