Rygestopkursus – Find et kursus nær dig

Hvis du gerne vil holde op med at ryge, er det oplagt for dig, at du tager på et rygestopkursus. Der kan du få de værktøjer, som du har brug for, når du skal holde op med at ryge. Det øger sandsynligheden for succes.

rygestop kurser i Danmark
Udgivet 04.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Det kan for mange, der ønsker at kvitte tobakken, være en stor hjælp at komme i kontakt med andre, der forsøger på det selv samme. Dette kan være en hjælp, da man på et hold ikke føler sig alene, men tværtimod kan man løfte den hårde opgave, det er at blive røgfri, i samarbejde med andre.

Når de forfærdelige abstinenser kommer, og du har forsøgt alle andre metoder, kan du overveje et rygestopkursus. Mange kommuner tilbyder derfor to forskellige gratis tilbud: Det første er et rygestopskursus, hvor man samles 10-15 personer til 5-6 møder, af en længde på 1½ til 2 timer over 5-6 uger

Her planlægger man sammen rygestoppet og udveksler ideer til, hvordan man ikke begynder at ryge igen. Det andet tilbud, som kommunerne tilbyder, hedder Kom og kvit, dette hjælper ligeledes med at påbegynde eller opretholde deltagernes rygestop, og der er derfor både nogle, der slet ikke er stoppet, og nogle der har være røgfri længe på holdene

For at starte på et sådan hold, vil man dog være til en personlig rådgivning først. Kom og kvit kan være det bedste kursus for flere, da man møder mennesker, der har vedligeholdt et rygestop længe, hvilket giver tro på, at det kan lykkes.

Man kan på www.stoplinien.dk tjekke, hvilke tilbud ens kommune og region tilbyder.

Oversigt over rygestopkurser i Danmark

Hvad koster et kursus?

Private foretagender laver dog også rygestopskurser, hvor selskabet Easyway klart er det største. Her bestiller man en enkelt dag, hvor man kommer på et 5 timers kursus. Indtil videre har det internationale selskab haft næsten 16.000 danskere på kursus

Disse kurser koster 3000 kr. og er altså meget dyre pr. time, dog er det en stor besparelse for de, der går fra at ryge hver dage til at blive røgfri. Prisen inkluderer dog også en ret til at komme på 2 opfølgningskurser, indenfor de første 6 måneder efter det første kursus, samt gratis rådgivning over telefon i denne periode.

Du kan også overveje at finde gratis rygestop, hvis et kursus koster for mange penge. Vi har skrevet en artikel om det her.

Hvis man stadigvæk ikke er stoppet med at ryge efter de 2 opfølgningskurser, kan man få sine penge tilbage.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5