Anmeldelse af Endelig Ikke Ryger bogen

I bogen Endelig ikke-ryger fortæller amerikaneren Allen Carr om, hvordan det lykkedes ham at holde op med at ryge, efter han havde været oppe på at ryge 100 cigaretter om dagen. En inspirerende historie, der kan hjælpe dig med dit eget rygestop.

anmeldelse af endelig ikke ryger
Udgivet 02.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Allen Carrs bog ”Endelige ikke ryger” (originaltitel: Easy way to stop smoking) har hjulpet mange mennesker verden over med at stoppe med at ryge. Allen Carr uddannede sig i 1958 som revisor og var derefter dygtig til sit erhverv, men hans store forbrug af tobak, der visse dage kunne komme op på noget nært 100 cigaretter, var ved at ødelægge hans liv

I 1983 stoppede Allen Carr dog med at ryge, og han opfandt Easyway-metoden, der lagde grundlag til bogen ”Endelig ikke ryger”, som han skrev det samme år. Bogen var en bestseller, og der er i dag blevet solgt mere end 15 millioner eksemplarer af bogen verden over, og den er oversat til mere end 35 sprog deriblandt dansk.

Bogen beskriver trinvist, hvorfor man starter med at ryge, hvordan man startede med dette, og som det helt centrale, hvordan man som ryger bliver snydt af sin krop til at tro, at man har brug for at ryge.

Video: Endelig Ikke Ryger forklaret

Endelig Ikke Ryger er anmelderrost

Bogen er meget anmelderrost, dog skal man være opmærksom på, at den ikke virker for alle, ligeså vel som at piller, hypnose og lignende metoder heller ikke virker for alle.

endelig ikke ryger

Endelig ikke Ryger – 5/5 stjerner

Endelig ikke-ryger gør det nemmere at sætte punktum for den sidste cigaret. Uden brug af viljestyrke, skræmmekampagne, nåle eller nikotinerstatning afvænnes stor- og smårygere på 200 sider.

Bestil her
Ad
et billede af champix pille

Tablet mod rygestop – Kun 12 dage

upropion depottabletter – også kendt som Bupropion SR, er gennemprøvede tabletter, der kan hjælpe dig med at sige farvel til dine rygevaner.

Til butik
Ad

Allen Carr er en garvet eks-ryger, og man har som læser stor tiltro til ham, for med sit tidligere enorme forbrug af cigaretter kender han til alt om rygning, og hvordan man har det som ryger. Allen Carr fremstår derfor ikke som en bedrevidende ekspert, og læseren føler sig på lige fod med forfatteren.

Bogen skiller sig særligt ud ved, at Allen Carr stiller et decideret krav til, at man skal ryge mens man læser den og ikke stoppe med at ryge før, man har læst den sidste side. Mange læsere har haft lyst til at stoppe med at ryge allerede midtvejs, men forsatte indtil den sidste side var vendt.

allen carr bogAllen Carr lykkes gennem sin bog med at overbevise læseren om, at man godt kan stoppe og at alle tanker om, at man ikke kan klare sig uden cigaretterne er indbildske.

Allen Carr er stor tilhænger af det naturlige rygestop, og han stiller sig kritisk over for diverse former for nikotinpræparater og tilgangen mange festrygere har til rygning, hvorfor han skyder skarpt i bogen.

Bogen sigter ikke efter, at man skal nedtrappe eller forsøge sig med de forskellige tilbud markedet tilbyder, men at man derimod skal overbevise sig selv om, at man ikke har brug for nikotinen, og at der derfor ingen grund er til at ryge, og at det at stoppe ikke vil være svært. Bl.a. går han ind og argumenterer mod den frygt mange rygere har for, at man som røgfri vil have store tab i sit sociale liv.

Hvad siger læserne?

Mange læsere har været overrasket over, hvor let de stoppede med at ryge fra den ene dag til den anden, hvilket følgende brugeranmeldelser også giver udtryk for:
”Helt fantastisk nem måde at holde med at ryge på, jeg gik fra 30 cigaretter om dagen. I 20 år var jeg fanget, nu er jeg endelig fri. ”

”Allen Carr fik mig overbevist om, at jeg ikke giver afkald på noget-som-helst ved at holde op med at ryge. Nogle tror, at Allen Carrs bog er hjernevask. Det er lige omvendt. Han fjerner den hjernevask, som rygere har påduttet sig selv. ”

Få læsere oplevede dog også, at bogen ikke virkede for dem og skrev følgende:

”Jeg synes slet ikke, at bogen virkede for mig. Jeg har efterhånden røget i mange år, men jeg havde slet ikke de positive virkninger fra bogen, som mange af de andre har haft. ”

Disse anmeldelser er fra Bog & Ide, hvor bogen har fået 5 ud af 5 stjerner, da stort set alle brugere har vurderet den til at være det bedste produkt lavet til at stoppe med at ryge en gang for alle. Bogen virker for både kvinder og mænd, hvor begge køn har givet den enormt gode anmeldelser.

Bogen koster omkring 130 kr., hvilket er mindre end prisen på 4 cigaretpakker, og altså er det en meget billig løsning på et endeligt rygestop.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5