Klamydia og impotens

Har du tidligere haft klamydia, og har du nu potensproblemer, vil det være naturligt for dig, at du kæder de to sammen. Men er der overhovedet en sammenhæng, som du bør være urolig for?

steril af klamydia
Udgivet 03.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Er der en sammenhæng mellem klamydia og impotens? Kønssygdomme kan føre til mange forskellige sygdomme, herunder bl.a. ufrivillig barnløshed hos kvinder. Bliv klogere på klamydia og impotens i denne artikel.

Kønssygdommen klamydia er en infektion, som smitter ved seksuel kontakt. Symptomerne er oftest kløe og svie ved vandladning samt eventuelt klart udflåd fra urinrøret.

Impotens dækker over mænds manglende evne til erektion af penis. Nogle mænd oplever, at penis hurtigt bliver slap, og andre kan ikke få den stiv. Begge dele resulterer i, at manden ikke kan gennemføre et samleje.

Hænger klamydia og impotens sammen?

Årsagen til impotens er stort set altid en fysisk bagvedliggende sygdom, så som åreforkalkning eller nervesygdom eller en psykisk belastning. Man kan derfor sige, at der ingen sammenhæng er mellem klamydia og impotens. Ubehandlet klamydia over en længere periode kan dog give skader på mandens testikler, som i allerværste fald kan påvirke evnen til rejsning.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5