Klamydia og impotens

Har du tidligere haft klamydia, og har du nu potensproblemer, vil det være naturligt for dig, at du kæder de to sammen. Men er der overhovedet en sammenhæng, som du bør være urolig for?

steril af klamydia
Udgivet 03.04.2019|Senest redigeret 15.05.2019 reklame

Er der en sammenhæng mellem klamydia og impotens? Kønssygdomme kan føre til mange forskellige sygdomme, herunder bl.a. ufrivillig barnløshed hos kvinder. Bliv klogere på klamydia og impotens i denne artikel.

Kønssygdommen klamydia er en infektion, som smitter ved seksuel kontakt. Symptomerne er oftest kløe og svie ved vandladning samt eventuelt klart udflåd fra urinrøret.

Impotens dækker over mænds manglende evne til erektion af penis. Nogle mænd oplever, at penis hurtigt bliver slap, og andre kan ikke få den stiv. Begge dele resulterer i, at manden ikke kan gennemføre et samleje.

Hænger klamydia og impotens sammen?

Årsagen til impotens er stort set altid en fysisk bagvedliggende sygdom, så som åreforkalkning eller nervesygdom eller en psykisk belastning. Man kan derfor sige, at der ingen sammenhæng er mellem klamydia og impotens. Ubehandlet klamydia over en længere periode kan dog give skader på mandens testikler, som i allerværste fald kan påvirke evnen til rejsning.

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Frederik Hald Jensen

Frederik bidrager med viden, og tjekker alle artikler om motion, sundhed og ernæring, ligesom han også er administrator på Doc24.dk. Frederik er uddannet fitnessinstruktør, life- og løbe coach fra AT Works skolen i København.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5