Sådan afhjælper du en tør hovedbund med kokosolie

Der er flere årsager til, at du får en tør hovedbund. Det kan være en stressreaktion, reaktion på hårplejeprodukter, eller fordi du har opholdt dig i direkte sollys. En naturlig måde at komme problemet til livs på er ved at smøre kokosolie i håret.

tør hovedbund
Udgivet 07.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

En tør hovedbund kan skyldes flere forskellige faktorer. Man kan opleve en øm og afskallende hovedbund, hvis man for eksempel har opholdt sig for længe i direkte sollys, uden at bruge solfaktor eller hat.

En tør hovedbund kan også opstå som et resultat af en allergisk reaktion overfor for eksempel hårfarve eller styling produkter. Endelig kan det skyldes stress eller en decideret hudsygdom – opsøg altid en læge hvis du har mistanke herom.

Et effektivt og miljøvenligt middel til at bekæmpe en tør hovedbund er kokosolie.

Video: sådan behandler du din tørre hovedbund med kokosolie (engelsk)

Ofte vil en tør og afskallende hovedbund komme til udtryk som en form for skæl, der drysser fra din hovedbund. Det er i sig selv generende og kan desuden også give gener i form af kløe og irritation. Selvom man måske forbinder kokosolie med madlavning, så er det et af de eneste produkter, der kan helt ind i kernen af håret og genopbygge indefra. Desuden er kokosolie rig på proteiner og fedtsyrer, der gør underværker for dit hår.

Lav din egen hårkur med kokosolie

Hvis din hovedbund og tør og irriteret, eller dit hår blot trænger til en god gang fugt, så kan du med fordel lave din egen hårkur med kokosolie.

kokosnød olie

  • Brug, alt efter dit hårs længde og tykkelse, ca. en stor spiseske lun kokosolie. Det skal være flydende i konsistensen.
  • Massér det ind i hovedbunden og så derefter ud i længderne.
  • Lad det sidde i mindst 30 minutter, så det rigtig kan trænge ind i hovedbunden.
  • Når det skal skylles ud, er det vigtigt at du vasker håret grundigt med shampoo. Kokosolie er nemlig vandafvisende og kan derfor ikke vaskes ud med vand alene.
  • Gentag proceduren én gang i ugen eller efter behov.
  • Sørg desuden for at din hovedbund får luft, og undgå af sove med fugtigt hår.

Herefter vil du med stor sandsynlighed opleve en mindre tør hovedbund, afhængig af dit specifikke tilfælde. Virker kokosolien ikke mod forventning kan du prøve med en shampoo eller alternativt tage kontakt til lægen.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Dit hårs værste fjende – Femina

Skriv en anmeldelse
5/5