Anmeldelse af Mystery Makers
Mysterier er ikke noget man læser om i bøger eller går i biografen efter, det er noget man selv oplever – og det helt ud i ekstremerne, hvor man kan få lejlighed til blive jagtet af en morder, prøve at stoppe en skummel loge, eller kaste sig ud i spionjagt på Kastellet i København.
Hvem er Mystery Makers?
Grundlæggende er filosofien bag Mystery Makers at skabe mysterier, af den årsag at de har en vigtighed for os, fordi de ansporer os til at undre os og stille spørgsmål, og i jagten på svar bliver vi alt andet lige klogere.
Der er ikke mange hvide pletter tilbage på kortene, og gåder, mysterier og myter har ikke ret meget plads i den moderne verden, derfor savner vi generelt det okkulte, det mystiske, det gådefulde og det ukendte, noget der gør at vi igen bliver nysgerrige og får lysten til at udforske og sætte vores viden på spil.
Derfor har den gruppe ildsjæle der går under navnet Mystery Makers sat sig for at fylde verden med hemmeligheder og gåder, de skaber underholdning der udfordrer intelligensen og pirrer nysgerrigheden, hvor både skattejagter og gåderum sætter deltagerne i centrum for oplevelsen, som alle foregår historiske steder – der er med til at skabe den der helt specielle stemning der ikke fås andre steder.
Nu skal du så selv være helten i dit eget epos, hvilket gør oplevelsen så meget desto mere intens, men det kommer til at gøre dig klogere på en hel del ting!
Mystery Makers’ logo er sfinksen, som i mytologien står for uudgrundelighed gåde og mysterium, sfinksen er et fabeldyr med hovedet fra en kvinde, kroppen fra en løve, og ørnevinger, som i antikken bevogtede Theben, og som stillede alle tilrejsende en gåde der kunne koste dem livet, hvis de svarede forkert.