Anmeldelse af Mystery Makers

Mysterier er ikke noget man læser om i bøger eller går i biografen efter, det er noget man selv oplever – og det helt ud i ekstremerne, hvor man kan få lejlighed til blive jagtet af en morder, prøve at stoppe en skummel loge, eller kaste sig ud i spionjagt på Kastellet i København.

mystery makers event København
Udgivet 11.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvem er Mystery Makers?

Grundlæggende er filosofien bag Mystery Makers at skabe mysterier, af den årsag at de har en vigtighed for os, fordi de ansporer os til at undre os og stille spørgsmål, og i jagten på svar bliver vi alt andet lige klogere.

Der er ikke mange hvide pletter tilbage på kortene, og gåder, mysterier og myter har ikke ret meget plads i den moderne verden, derfor savner vi generelt det okkulte, det mystiske, det gådefulde og det ukendte, noget der gør at vi igen bliver nysgerrige og får lysten til at udforske og sætte vores viden på spil.

Derfor har den gruppe ildsjæle der går under navnet Mystery Makers sat sig for at fylde verden med hemmeligheder og gåder, de skaber underholdning der udfordrer intelligensen og pirrer nysgerrigheden, hvor både skattejagter og gåderum sætter deltagerne i centrum for oplevelsen, som alle foregår historiske steder – der er med til at skabe den der helt specielle stemning der ikke fås andre steder.

Nu skal du så selv være helten i dit eget epos, hvilket gør oplevelsen så meget desto mere intens, men det kommer til at gøre dig klogere på en hel del ting!

Mystery Makers’ logo er sfinksen, som i mytologien står for uudgrundelighed gåde og mysterium, sfinksen er et fabeldyr med hovedet fra en kvinde, kroppen fra en løve, og ørnevinger, som i antikken bevogtede Theben, og som stillede alle tilrejsende en gåde der kunne koste dem livet, hvis de svarede forkert.

Hvilke spil tilbyder Mystery Makers?

Forestil dig at du er fanget i en kælder med en morder…. tanken alene ville for de fleste være nok til at afholde sig, men hvem kan sige at de har prøvet det….

Men grundlæggende er der to forskellige slags oplevelser Mystery Makers tilbyder, fordelt på forskellige konkrete temaer:

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Først er der Mystery Room – som er escape rooms, som absolut er en oplevelse der er oppe i tiden, hvor øvelsen går ud på at man bliver låst inde i et mystisk rum sammen med sit hold, og så har holdet 60 minutter til at komme ud, alt sammen ved hjælp af holdets kommunikation, teamwork og tankekraft.

Mystery Makers stod bag det første skandinaviske escape-room helt tilbage i 2014, som er blevet omtalt i pressen en del gange siden.

Det har endda været omtalt under en debat i programmet Smagsdommerne på DR.

Mystery Room

Her kommer en oversigt over de mest populære Myster Rooms, som man kan deltage i.

The Ritual

I The Ritual har du og dit team sneget jer ind hos en gådefuld og mystisk loge der holder til i en kælder på en af Københavns mest mondæne adresser. Logen har gang i et ondskabsfuldt ritual og teamet har nu 60 minutter til at stoppe det og undslippe, modvirket af alle mulige prøvelser undervejs.

The Killing Room

Her får man virkelig lov til at sætte livet på spil, i form af at være fanget i en seriemorders kælder, og arbejde sammen om at slippe ud, under konstant trussel om at blive slået ihjel.
Der er ved udviklingen af spillet frembragt en unik profil af en seriemorder.

The Lab

Det mest populære spil, som er prøvet af flest mennesker hidtil. Et rum med laboratoriekolber med farvede væsker, er mikroskop, et metalskab og en skrivemaskine, masser af nøgler og låse, vinduerne er lukket til, og uret tikker oppe i det ene hjørne.

the lab billede

Mystery Hunt

Her kommer en oversigt over de mest populære Mystery Hunts, man kan deltage i.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Kronborgs Hemmelighed

Kronborg giver i kraft af Øresundstolden de danske konger en voldsom velstand og indflydelse i Østersøen, men velstanden fører til fordærv og penge korrumperer.

kronborg hemmelighed

Kongen lader sig påvirke af griskhed og går i krig med alle, men krig er dyrt og tømmer Rigets skatkammer.

Teamets opgave er at gennemsøge slottet efter penge, så kisten kan blive fyldt igen, men kan I stole på hinanden, eller bliver I ramt af samme griskhed undervejs!

Den Skjulte Krig

Her er der tale om vaskeægte spionjagt, og det på det historiske Kastellet. Her kæmpes en kamp ”bag kulissen”, hvor våbnene er information og misinformation, og teamet skal lære i kunsterne spionage, kontraspionage, vildledning, manipulation, overraskelsesangreb og skinmanøvrer.

dem skjulte krig

Kan man skelne imellem sandt og falsk, knække koderne – og hvem kan man stole på?

Magtens Hemmelighed

Et ægte magtspil på Christiansborg, hvor man kommer igennem 600 års kamp om magten i Danmark ved at følge sporene rundt i slottets sale, hvor man arbejder med at udfordre hinanden i magtspillet og knække koder undervejs.

magtens hemmelighed

Kongens Hemmelighed

Tag på skattejagt i kongens gamle have. De fleste konger har hemmeligheder, men Christian 4. i særdeleshed, Kongens Have er i sig selv et kendt og mystisk sted, som de fleste kan huske – ikke mindst fra deres barndom, så hvorfor ikke udnytte det til at afdække kongelige mysterier.

kongens hemmelighed

 

Læs andre anmeldelser 

Vi har samlet 282 anmeldelser til dig fra forskellige hjemmesider.

Praktiske informationer

Mystery Hunt er velegnet til fx teambuilding, logeture, polterabends, eller hvis du blot vil tage familien med på en oplevelse.

Det anbefales at børn er over 12 år, og i selskab med voksne, dog kræver Kronborgs Hemmelighed at man er mindst 15 år.

Der er normalt 4-8 personer i en gruppe, hvis der kommer flere med på turen, så bliver der lavet flere grupper og så starter man med 10 minutters interval.

Priserne ligger på 250 eller 300 pr. person, alt afhængig af hvad man kaster sig ud i.

Mystery Room er velegnet til fx teambuilding, logeture, polterabends, eller hvis du blot vil tage familien med på en oplevelse.

Det anbefales at børn mellem 7 og 12 år, og i selskab med voksne, dog i The Ritual og Killing Room at man er mindst 15 år, 12 år i følgeskab med voksne.

Antal personer pr. oplevelse:

  • The Lab (4-36 personer)
  • The Killing Room (6-15 personer)
  • The Ritual (4-18 personer)

Priserne ligger mellem 250 og 400 pr. person, alt afhængig af hvad man kaster sig ud i.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5