Piller mod hovedpine

Lider du af hovedpine, er det hurtigt at kurere det med en pille. Du bør dog være opmærksom på, hvilke piller du giver dine børn, og hvilke piller mod hovedpine du må tage, hvis du lider af mavesår eller er gravid.

Piller mod hovedpine
Udgivet 20.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hovedpine er ubehageligt, men kan heldigvis nemt afhjælpes med piller. De fleste voksne kan tage alle former for piller, men i forhold til børn er det vigtigt at være opmærksom, lige som ældre, folk med mavesår, gravide og ammende heller ikke kan tage alle disse.

Her er en video fra Region Hovedstaden med Rigmor Jensen:

Når du har hovedpine, vil du som regel gerne have en hurtig lindring. I langt de fleste tilfælde vil du derfor tage en pille mod hovedpine, så du hurtigt kan komme videre med din dag.

Som udgangspunkt kan du tage alle former for hovedpinepiller, men det er vigtigt, at du er særligt opmærksom, hvis du er gravid, ammer, er over 65, skal finde piller til dit barn eller har mavesår. Så kan der være særlige hensyn at tage.

sumatriptan mod migræne

Behandling mod hovedpine

På denne side kan du se 5 forskellige behandlinger mod hovedpine.

Læs mere her
Ad

Det er også vigtigt, at du ikke kommer til at tage for mange. Der er grænser for, hvor mange piller du må tage, og hvis du ikke overholder dem, kan du ende med at få hovedpine, fordi du har taget for mange piller. Der findes også alternativer til medicinalbehandling til hovedpine såsom massage af triggerpunkter.

Piller med paracetamol mod hovedpine

De fleste vælger piller med paracetamol mod hovedpine. Det er eksempelvis Panodil, Pinex og Pamol, som du kan købe i håndkøb på apoteket, i supermarkedet eller i kiosken. Disse er lette at få adgang til, og som du derfor nemt kan få fat på, når den dunkende og værkende hovedpine melder sig.

Du må tage otte piller med paracetamol om dagen, og du må kun tage piller 14 dage i træk. Derefter skal du holde en pause, medmindre du har aftalt noget andet med din læge.

Treo og Kodigmagnyl er hårdt for maven

Treo er en tablet, som du kommer i et glas med vand, hvor den bliver opløst. Du kan derefter drikke vandet og få smertelindring i løbet af 20-30 minutter. Det er en smart mulighed til dig, der ikke har lært at sluge piller.

Kodigmagnyl er piller, som du skal sluge. De virker lige som paracetamol ved, at du holder op med at få ondt i hovedet.

piller hjælper imod hovedpine

Både Treo og Kodigmagnyl indeholder stoffet acetylsalisylsyre. Det er hårdt for maven at tage det. Derfor skal du være forsigtig med de typer af medicin, da de kan give halsbrand og mavesmerter.

Ældre over 65 år bør derfor vælge nogle andre smertestillende piller, da de har en højere risiko for blødninger i maven og i tarmen. Hvis du generelt har problemer med mavesår, bør du også holde dig fra Treo og Kodigmagnyl.

Børn, ammende og gravide bør vær opmærksomme

Hvis du er gravid eller ammende, skal du passe på med, hvilke smertestillende piller, du tager mod hovedpine. De stoffer, der kommer ind i din krop, kommer jo også videre til dit barns.

Når du skal finde smertestillende piller til dit barn, skal du også være opmærksom på, at det ikke er alle piller, som dit barn må tage, og at de ikke må tage en lige så høj dosis som voksne.

sumatriptan mod migræne

Behandling mod hovedpine

På denne side kan du se 5 forskellige behandlinger mod hovedpine.

Læs mere her
Ad

Paracetamol er det mildeste smertestillende middel. Derfor kan både gravide, ammende og børn som regel tage det i mindre doser, uden at de får bivirkninger af det. Børn under 2 år bør dog ikke få piller med paracetamol, medmindre du har aftalt det med lægen.

Hvis du er gravid, ammer eller leder efter smertestillende piller til dit barn, bør du ikke vælge Treo eller Kodigmagnyl, da de er hårde ved maven.

Pas på med at tage for mange piller mod hovedpine

Det er vigtigt, at du ikke overskrider grænserne for, hvor mange piller du må tage om dagen, og hvor mange dage i træk du må tage piller. Du må tage otte piller med paracetamol om dagen, 14 dage på en måned.  Treo må du ikke tage mere end ni dage på en måned.

Hvis du tager for meget medicin, kan du risikere at få hovedpine på grund af medicinen. Så er du dermed lige vidt. Det er meget ubehageligt at have medicinhovedpine, da du så ikke kan gøre noget for at stoppe den – det er jo dine smertestillende piller, der er skyld i, at du har fået hovedpine til at starte med.

Sådan kan du slippe af med medicinhovedpine

Hvis du tror, at du lider af medicinhovedpine, er det vigtigt, at du kontakter din læge. Lægen kan hjælpe dig til, hvordan du kan holde op med at tage piller, så du ikke længere får hovedpine.

Det bedste er, at du fra den ene dag til den anden stopper med at tage piller, men det kan være svært at gøre, hvis du er bange for at få smerter. Derfor er lægens hjælp helt uvurderlig i sådan en proces.

Nedenfor kan du se en video om medicinhovedpine:

Det kan du gøre for at forebygge hovedpine

Der er en række helt simple ting, som du kan gøre for at forebygge hovedpine. Det er for eksempel:

  • Drikke nok vand
  • Spise sundt
  • Dyrke motion
  • Sørge for at lufte ud
  • Sørge for at få sovet nok om natten
  • Prøve mindfullness
Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5