Psoriasis og brug af creme

Det er ikke muligt for dig at kurere din psoriasis, der kan være både kløende og irriterende. Du kan dog holde sygdommen nede med blandt andet creme, så du ikke er så generet af den i din hverdag.

psoriasis lotion
Udgivet 16.11.18 reklame

Psoriasis er en almindelig form for hudsygdom, som flere danskere i dag lider af. Psoriasis opstår som røde, kløende plamager med skæl på, og det ses gerne i hårbunden, albuerne, knæene og den nedre del af ryggen. Der findes forskellige former for psoriasis, og det er meget forskelligt fra person til person, hvor slemt det er.

psoriasis billedeksempel

Det er endnu ukendt, hvorfor psoriasis opstår. Man regner med, at de hvide blodlegemer i kroppen er medvirkende til, at psoriasis udvikler sig, men ingen er helt sikre på grunden til det.

Der findes ingen behandling der virker fuldstændig, men da psoriasis kan være ufattelig ubehageligt og påvirke den ramte i hverdagen, er der dog arbejdet hårdt på at udvikle nogle remedier man kan gøre for at dulme hudsygdommen. Man kan eksempelvis bruge psoriasis creme og psoriasis shampoo, som man kan få anbefalet hos lægen.

Er du mere til den naturlige metode og tør kaste sig ud i et gør det selv projekt,  kan du med fordel se denne video om hjemmelavet lotion mod psoriasis:

bodylotion mod psoriasis

Bodylotion mod Psoriasis

Man kan ikke helbede Psoriasis med dette produkt, men 9 ud af 10 oplever forbedringer i form af forebyggelse. Brug rabatkoden “abc25f” og få 25% rabat.

25% rabat med "abc25f"
9.5score

Behandling af psoriasis med creme

Så selvom der ingen fuldstændig behandling af psoriasis findes, kan man sagtens få nogle medikamenter og remedier mod det og selv gøre noget aktivt mod sygdommen.

Det kan eksempelvis være binyrebarkhormoncreme og noget Calcipotriol, et D-vitaminpræparat. Hvilket man oftest bruger 1-2 gange dagligt. Disse er med til at dulme psoriasis, i hvert fald hvis man har det i mindre grad.

Desuden kan der også bruges præparater/cremer der indeholder binyrebarkhormon, som lokale steroider. Dette bruges typisk én gang dagligt.

Selv kan du altså sørge for at bruge fede cremer på de udsatte områder og sørge for, at du ikke udsætter huden for noget, der er alt for skrapt. Sørg dog altid for at konsultere med lægen inden der bruges præparater mod psoriasis for at sikre den korrekte brug.

Husk altid, at du skal lade være med at kradse i sårene, ligegyldigt hvor meget det klør. Sørg altid for at opsøge læge, hvis det pludselig bryder ud.

doc24.dk

4.27 48
Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Lea Josefine Christensen

Lea Josefine Christensen

Lea har taget en kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet med ph.d. i samfundsmæssige forholds indflydelse på befolkningsgruppers fysiske helbred og generelle sundhed. Lea bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af vores læge- og sundhedsfaglige artikler om lidelser, sygdomme og helbredsspørgsmål.