Rygestop Hypnose – Hvordan og hvorledes?

Hypnose kan være effektivt i en lang række sammenhænge, men virker det også mod rygestop. Få vores erfaringer med denne alternative metode til at holde op med at ryge.

hypnose og rygning
Udgivet 06.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Et hjælpemiddel mange gør brug af før eller under et rygestop er hypnose. Hypnose kommer af det græske ord for søvn, dog sover man ikke under hypnose, da man tværtimod er ved bevidsthed på en helt unik måde, hvor det er muligt at være i kontakt med underbevidstheden.

Tilstanden bliver også benævnt som en form for trance, og det er den vi oplever, når vi dagdrømmer. Her er vores bevidsthed på et andet plan, og vi kan fokusere på en helt ny vis.

Ved hypnosebehandling vil man som patient bliver hjulpet til at trænge ind i denne trance, hvorefter en professionel hypnotisør vil prøve at påvirke patientens underbevidst. Dette kunne f.eks. være at overbevise patienten om, at han eller hun ikke har brug for at ryge, i bedste fald ville en sådan behandling medføre, at kroppen ikke vil føle en træng til tobak.

Da dette er en behandling af det enkelte individs specielle behov, vil der i sammenhæng med hypnosebehandling først være en samtale mellem patient og hypnotisør, således at den bedst mulige behandling kan foretages.

Video: Gratis video med hypnose

Hypnose mod rygning er en af de mest ønskede behandlinger blandt hypnosepatienter, og hypnotisører reklamerer med, at man efter 2 timers behandling vil have mistet rygetrangen.

Følgende kriterier skal dog være opfyldt hos patienten, for det første skal han eller hun være målrettet omkring rygestoppet, og patienten skal have tillid til hypnose som profession. Det sidstnævnte er et meget omdiskuteret emne.

Rent videnskabeligt kan alle mennesker komme i en form for trance/hypnose, men forskellen ligger i, hvor dyb denne er. Nogle mennesker kommer i en dybere trance, og er derfor lettere at behandle. Dette medfører, at ikke alle vil have succesoplevelser med at stoppe med at ryge vha. hypnose.

Rygestop hjulpet af hypnose

Det er helt essentielt, at du som patient virkelig ønsker at stoppe med at ryge, samt at du er klar til at samarbejde med hypnotisøren om
at opnå dette. Efter en samtale mellem hypnotisøren og patienten vil behandlingen påbegyndes.

hypnosen hjælper megetDen grundlæggende målsætning er, at der i samarbejdet mellem patient og hypnotisør skal dannes et billede af patienten som en lykkelig ikke-ryger.

Billedet skal de da prøve at få patientens underbevidsthed til at opfange, således at man efter behandlingen vil have denne indbyggede lykke og tilfredshed ved ikke at ryge, hvilket vil fjerne rygetrangen.

Man kan også opfatte hypnosen som en behandling af frygten for at stoppe med at ryge, da mange ikke tør at påbegynde et rygestop pga. frygten for, hvad det f.eks. kunne betyde for deres sociale liv. I forhold til et rygestop uden hypnose, vil der ved hypnose være en helt naturlig følelse ved at være røgfri, og i det bedste tilfælde kan man undgå mange abstinenser og ubehageligheder, der ellers opleves under et rygestop.

Abstinenser er i mange tilfælde af den mentale karakter, og ved at overbevise sig selv om, at det er helt naturligt for kroppen ikke at indtage nikotin, vil disse ikke opstå.

Produkter og priser

Den klassiske hypnosebehandling er, hvor man som ryger opsøger en professionel hypnotisør og får aftalt en til flere tider. Et eksempel på en behandling er en session på 2 timer, denne koster 1500 kr.

Altså forholdsvist meget, dog er det en minimal pris sammenlignet med pengene, der spares ved at stoppe med at ryge. Dette er prisen hos Ann Levin, der har fået flere gode brugeranmelderser, der kan ses på hendes hjemmeside www.ann-levin.dk. Hendes institution ligger i Børkop.

Der er dog også billigere løsninger, og prisen for en pensionist eller kontanthjælpsmodtager er helt nede på 400 kr. hos Carlo Nemborg i Århus, Herning eller Holstebro. Der bliver hos Carlo Nemborg givet udtryk for, at behandlingen vil tage mellem 1 og 3 sessioner. Hypnose som behandling mod rygestop kan også fås i København og generelt i alle større byer til lignende priser.

Mange har fået hjælp af hypnotisører til at starte og gennemføre deres rygestop, men det har ikke virket for alle, derfor skal man, før man prøver dette, gøre op med sig selv, om man for alvor ønsker at stoppe og stoler fuldt og fast på, at hypnose er en mulig løsning.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5