Skæleksem i ansigtet

Skæleksem i ansigtet et både grimt at se på og generende at leve med, da det klør. Men hvordan du behandle det, og hvad kan du selv gøre for at undgå at få det?

skæl i ansigtet
Udgivet 18.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Skæleksem er en form for eksem, der for det meste opstår i hovedbunden og ansigtet, og som hos mange starter i puberteten og fortsætter derefter. Foruden hovedbunden og ansigtet kan skæleksem også opstå andre steder, eksempelvis på brystet, i armhulen, på ryggen, i skridtet og navlen.

Hvis det opstår i ansigtet, er det typisk omkring næsen, øjenbrynene og i skægget, hvilket er nogle uheldige steder, da det er svært at dække områderne. Områderne med skæleksem vil typisk være røde, tørre, irriterede og skællende. Hvis man pludselig slår ud med voldsom skæleksem, bør man opsøge læge, da det kan være tegn på sygdomme som HIV.

Hvad skyldes lidelsen?

Det er endnu ikke til at sige præcis hvorfor, man får skæleksem, men det opstår på grund af forstyrrelser i hudens talgkirtler. Det er en unormal reaktion på den naturlige svamp i huden. Hvis immunforsvaret er svækket, vil det i langt de fleste tilfælde blive værre.

Områderne med skæleksem vil føles tørre og irriterede, og hvis det er i hovedbunden, kan det nogle gange medføre hårtab. Det vil klø og være rødt, og der vil være skælsætning.

skæleksem produkter ansigtet

Pakke mod skæleksem i ansigtet og hovedbund

Indeholder lerbaseret Face Mask, den nænsomme Face Wash, den dybderensende face tonic og den beskyttende Face Cream. Brug rabatkoden “abc10f” og få 10% rabat.

10% rabat med "abc10f"
9.5score
Ad

Hvordan fjerner man skæleksem?

Hvis du lider af skæl eller skæleksem, har du sikkert mere end én gang overvejet, hvordan man kommer af med det. Der findes desværre ikke en mirakelkur, da ingen helt er bevidst om, hvorfor det opstår.

Dog er det en god idé at styrke sit immunforsvar med eksempelvis C-vitamin, Omega 3 og andre former for kosttilskud. Det er desuden en god idé at overveje sin kost, om man får nok motion, og om man lever et alt for stresset liv.

Du kan også bruge Tee Tree Oil og lignende produkter. Kokosolie har også vist sig at være gavnligt mod skæleksem i ansigtet, og det samme med æblecidereddike. Prøver man de sidste to, skal man sørge for at bruge 100 % økologiske og uraffinerede produkter for at opnå den bedste effekt.

Lægen kan også tilbyde gærtabletter og andre ting mod skæleksem, og hvis det er virkelig slemt, findes der medicinske behandlinger, der har vist sig at have en gavnlig effekt.

9 råd mod skæleksem i ansigtet

Selvom skæleksem er kronisk, og der ikke som sådan findes en kur mod skæl eller en behandling af skæl, er der alligevel ting du selv kan gøre for at afhjælpe skeleksem i ansigtet. Det samme gælder skæl i hovedbunden og andre steder. Herunder kan du læse 10 gode råd mod skæleksem i ansigtet:

  • Vask dit ansigt inden sengetid, og gerne efter du har dyrket sport
  • Brug evt. kokosolie
  • Brug evt. eddike
  • Brug en sæbe uden parfume, når du vasker dig
  • Skrub dit ansigt ordentligt, men ikke for hårdt, og sørg for, at sæben kommer ordentligt af
  • Vask dit ansigt med koldt eller lunkent vand
  • Brug evt. Tee Tree Oil
  • Styrk dit immunforsvar i form af forskellige kosttilskud
  • Sørg for at få en balanceret kost og dyrk nok motion

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5