Trampolin til nedgravning – 14 modeller til nedgravning i jorden

Nedgravede trampoliner er en populær løsning, når der skal vælges trampolin i dag. Specielt blandt børnefamilierne, fordi denne model giver mere sikkerhed. Så skulle de små, eller dig selv for sags skyld, hoppe ved siden af, ja så er skaden minimal. Desuden er det for mange også rart, at trampolinen ikke fylder så meget – både ift. det praktiske, men specielt også ift. æstetiske.

trampolin til nedgravning guide
Udgivet 19.06.2021 | Senest redigeret 23.01.2022 | Artiklen indeholder reklamer

I den her guide vil der derfor blive anmeldt forskellige og oplagte trampoliner til nedgravning. Alt sammen for at hjælpe dig til at lettere finde den helt rigtige. De er alle under kategorien af nedgravet trampoliner, og er derfor alle sammen egnet til dette formål. De ligger desuden alle sammen i en overkommelig prisklasse, samt med en god kvalitet.

Som du kan se, så er det ikke en kompleks process men det kræver, at du finder den rigtige model til jeres behov.

Her gennemgår vi mere end 14 forskellige trampoliner til nedgravning

Berg InGround Favorit – en velegnet trampolin til nedgravning

berg 330 favorite inground

Berg InGround Favorit trampolin stammer fra den populære Favorit-linje, som er produceret af Berg. Den er specifikt lavet til at kunne tåle nedgravning. Dette betyder ikke at kvaliteten er dårligere, tværtimod er den af samme kraftige kvalitet som de andre trampoliner i linjen. Den er god, hvis man ønsker et mere fast og hurtig opspring.

Video: Om Berg Inground Sport

Berg InGround Favorit er en nedgravet trampolin, til dem som ønsker et fast og hurtigt opspring. Den er monteret med GoldSpring Solo fjedrer, som er monteret enkeltvis. Dette gør, at den har et fast opspring, som giver et bedre spring for børn over 30 kilo og voksne. Mindre børn kan også have gavn af den, hvis de kan lide at hoppe hurtigt og intenst.

Berg InGround Favorit består af en ramme, som er opbygget af stålrør. Disse stålrør har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter. Stålrørene er blevet zink-behandlet, sådan at de er godt beskyttet mod rust.

Hele Favorit-serien som Berg InGround Favorit er en del af, har en god kantbeskyttelse. Dette betyder, at den med dens 38 centimeters bredte og 20 millimeters tykkelse sikrer sig godt overfor vind og vejr. Derudover er fjedrene og rammen behandlet mod rust, sådan at den kan holde i flere år. Med til får man også et net til undersiden af trampolinen, som forhindrer ting at komme under den nedgravet trampolin. Der kan til denne model ligesom andre modeller i Favorit-serien købes et sikkerhedsnet, sådan der opnås endnu mere sikkerhed.

Fordele ved Berg InGround Favorit:

 • Den har et fast og hurtigt opspring
 • Du kan hoppe intenst på den
 • Den er velegnet for børn over 30 kilo og voksne
 • Kantbeskyttelse er modstandsdygtig overfor vind og vejr
 • Den står til en fornuftig pris

Berg InGround Champion – Vinder af flere bedst i test

berg champion 330 inground

Berg InGround Champion er en nedgravet trampolin, som vinder flere bedst i test hos både Testfakta og SVT REA. Det er bl.a. grundet dens gode og robuste hoppedug, med til at give et dynamisk opspring, som er god til alle aldre. Der er valgt en materialekvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis med netop kvaliteten for at sikre god levetid, sikre spring og generelt en god oplevelse på trampolinen. Beskyttelsen på trampolinen er også ekstra kraftig. Du sikres derfor en god oplevelse ved brug af Berg InGround Champion.

Video: Om InGround Champion 330

Berg InGround Champion er den klassiske trampolin fra Berg producenterne. Det særlige ved denne trampolin er at den udmærker sig især på sikkerheden. Dette kan blandt andet ses på den 30 millimeter tykke beskyttelseskant, som Berg InGround Champion har. Det er med til at gøre den nedgravede trampolin væsentlig mere sikker. Beskyttelseskanten er i ekstra kraftig kvalitet og betrukket med slidstærk vinyl, som sikrer at man ikke kommer i klemme.

Læs også: Den ultimative trampolin test

Trampolinen er opbygget med en ramme bestående af stålrør. Disse stålrør er 42 millimeter brede, og har en tykkelse på 2 millimeter. Hele rammen er galvaniseret både indvendig og udvendigt, så den er sikret mod rust. Den indvendige og udvendige galvanisering er vigtig, da trampoliner der er gravet ned, er mere udsat for rust.

Berg InGround Champion er udstyret med Twinspring Gold fjedrer i guldfarve, og de er også rustbeskyttet. Det specielle ved disse fjedre er, at de er dobbeltmonteret. Disse sikrer et jævnt opspring, som giver en bedre oplevelse end billigere trampoliner til nedgravning. Det jævne opspring gør at mindre børn også vil havde stor glæde af denne trampolin. Den er især god til leg og hverdags-hopperi.

Fordele ved Berg InGround Champion:

 • Den er velegnet for alle aldre – små som store
 • Den har et jævnt opspring, som passer til de fleste
 • Det er en sikker trampolin, grundet den tykke beskyttelseskant
 • Den har vundet flere bedst i test

Berg FlatGround Champion – En helt flad in ground trampolin

berg flatground champion 330

Berg FlatGround Champion er en nedgravet trampolin, der, som navnet antyder, er en helt flad trampolin. Den er særligt designet til dem, som ønsker en trampolin som ikke ses for meget, da den giver et mere diskret look til haven. Det er en pæn nedgravet trampolin i sit udseende og i sin helhed en mere diskret løsning. Dette betyder dog ikke, at den mister sine gode opspringsevner. Tværtimod, da den er en del af Champion-serien, og har derfor mange af de samme gode egenskaber som resten af serien.

Video: Om FlatGround Champion

Det specielle ved denne trampolin er dens konstruktion. Den er bygget til at kunne blive gravet helt ned i samme højde som græsplænen. Du får samtidig alle de samme egenskaber fra Champion-trampolinerne. Måden den graves ned på gør det til en nærmest ”usynlig” trampolin, og derfor lægger man knap nok mærke til den. Den er god for dig, som ønsker en trampolin, men uden at der bliver en forstyrret udsigt i haven – og naturligvis også ønsker en god sikkerhed for de små der hopper.

Forskellen på denne trampolin frem for andre trampoliner er som sagt dens konstruktion. Selve konstruktionen består af en ramme på 12 x 4 centimeter, som graves helt ned i jorden. Denne ramme er sortlakeret og galvaniseret, sådan at den er ekstra godt beskyttet mod rust.

FlatGround Champion trampolinen er udstyret med Twinspring Gold-fjedrene. Disse fjedre er også beskyttet mod rust. Den opnår med disse kvalitetsfjedrer et jævnt og dynamisk opspring, sådan at du opnår en god højde i dine hop uden besvær. Den er derudover også designet med en Berg Airflow hoppedug. Dette tillader, at 50 % mere af luften kan komme igennem, og dette bevirker at der er mindre modstand når man hopper.

Den har en bred kantbeskyttelse, som måler i alt 41 centimeter i bredden og 3 centimeter i tykkelsen. Den er derfor med til at sikre, at ingen komme i klemme, og at der kommer en naturlig overgang til trampolinen.

Fordele ved Berg FlatGround Champion:

 • Den er velegnet for små og store fra 20 kg og op til 100 kg
 • Den har et jævnt og dynamisk opspring
 • Det er en pæn og diskret trampolin
 • Den er udstyret med en Airflow hoppedug

Berg InGround Talent – Den mindre og billigere trampolin

berg talent 180 inground

Berg InGround Talent er til personer, som søger en mindre trampolin end de tidligere nævnte. Det er en nedgravet trampolin, som ligger i den lidt mere billige ende, og kan derfor for mange være et fortrukket valg.

Grundet sin størrelse er trampolinen også som udgangspunkt bygget til mindre børn. Den er bygget til de mindre børn, sådan at også de kan få en god hoppeoplevelse. Den kan også bruges for større børn, dog max op til 50 kg.

Om Berg InGround Talent

Søger man en billigere trampolin til nedgravning, så er Berg InGround Talent et godt valg. Den er primært egnet til mindre børn og leg. Den er bygget med Goldspring Talent fjedre, som er velegnet for mindre børn.

Berg InGround Talent trampolin til nedgravning fås i 3 forskellige størrelser. Du kan vælge mellem 180, 240 eller 300 centimeter i diameter. Disse størrelser er mindre end Favorit- og Champion-serierne. Der er derfor rig mulighed for at finde den trampolin, som passer bedst ind i din have og til dit behov. Vælger du den på 300 centimeter kan den også bruges af personer op til 70 kg.

Trampolinen er udstyret med en solid beskyttelseskant. Denne beskyttelseskant måler 29 centimeter i bredden og 17 millimeter i tykkelsen. Størrelsen på beskyttelseskanten dækker tilstrækkeligt af hvad der skal dækkes og forhindre derfor også at der ikke sker ulykker. Rammen på trampolinen er galvaniseret, og er derfor bedre beskyttet mod rust.

Fordele ved Berg InGround Talent:

 • Den er velegnet for mindre børn og børn op til 50 kg (70 kg, hvis du vælger den store model).
 • Fås til en lav pris
 • Den passer til de mindre haver
 • Du kan vælge mellem flere størrelser
 • Den er god til sikker leg og tumling

Berg Ultim Champion InGround – Den firkantede trampolin

berg ultim champion inground

Berg Ultim Champion InGround giver en god udnyttelse af din have, samt stadig er en god trampolin.  Den er modsat de andre trampoliner en firkantet trampolin til nedgravning. Den udnytter derfor springarealet rigtig godt i de fleste haver. En firkantet trampolin er velegnet til at lave tricks og spring på. Kvalitetsmæssigt befinder den sig i samme gruppe som de andre Champion-trampoliner.

Video: Berg Ultim Champion InGround

Berg Ultim Champion InGround er en anderledes trampolin til nedgravning, da den er firkantet. Du kan derfor ved køb af denne bedre udnytte din plads i haven, og samtidig have et stort springareal. Ved brug af en firkantet trampolin udnytter du din plads i haven bedst muligt, da de fleste haver er firkantede.

Du går derfor ikke på kompromis med springarealet. Den måler 220 x 330 cm, hvilket gør at den kan passe ind i de fleste haver.

Ultim Champion InGround trampolinen er monteret med Twinspring Goldfjedre, som er de samme på andre trampoliner i Champion-serien. Fjedrene giver et godt opspring, og er derfor også velegnet til de fleste. Den er især velegnet for børn fra 20 kilo og opefter, dog ikke over de 100 kilo.

Grundet fjedrenes opbygning vil mindre børn også kunne hoppe på den, og stadig få en god oplevelse. Den er derudover også udstyret med en AirFlow hoppedug, som giver et bedre og højere hop.

Ultim Champion InGround trampolin til nedgravning er konstrueret med en stålramme med en diameter på 50 millimeter og materialetykkelse på 2 millimeter. Hele rammen er zinkgalvaniseret, hvilket betyder den er mere holdbar og rustfri. Kanten rundt på trampolinen er dækket af en kantpolstring på 30 millimeter tykkelse, som dækker både fjedre og rammen.

Fordele ved Berg Ultim Champion InGround:

 • Den firkantede form giver mulighed for at udnytte plads og springareal bedre
 • Den er velegnet for børn over 20 kg og hoppeglade voksne
 • Den har et jævnt og dynamisk opspring
 • Den er udstyret med en Airflow hoppedug
 • Den er god til at lave mere avancerede spring på

Berg Ultim Elite FlatGround 500 – Den bedste og vildeste trampolin på markedet

berg ultim elite flatground 500

Den bedste og vildeste trampolin der findes på markedet, er Berg Ultim Elite FlatGround 500. Det er en trampolin, som lever op til dens navn. Den er perfekt, til dem som ønsker en trampolin, hvor der kan hoppes højt og laves en masse tricks. Det er en trampolin med kvalitet i topklasse, hvorfor prisen selvsagt også er i den højere prisklasse, men den er alle pengene værd.

Video: Berg Ultim Elite Flatground 500

Trampolinen måler 500 x 300 centimeter og er derfor også en stor trampolin til nedgravning. Den antyder med sit lange og seje navn, at der er tale om en trampolin i høj klasse. Den er en del af Elite-serien, hvilket betyder at den er velegnet til elite spring.

I denne serie er konstruktionen mere robust, og har en bedre kantbeskyttelse, samt en hoppedug som giver et bedre opspring. Den er også en del af FlatGround-modellen, hvilket betyder at den monteres på næsten samme niveau som græsplænen. Den kan derfor, selvom den er stor, stadig nedgraves diskret på græsplænen.

Trampolinen er monteret med Twinspring Gold fjedre, hvilket gør opspringet dynamisk og blødt. Den er velegnet for personer i alle aldre over 20 kilo.

Det der gør denne trampolin helt speciel, er dens hoppedug. Det er den særlige AirFlow-dug, som giver et højere og bedre hop end mange andre trampoliner. Dette er grundet at den lader mere luft passere under et hop, og sikrer derved at der kommer mindre modstand.

Konstruktionen på Berg Ultim Elite FlatGround er en stålramme fremstillet af 140 x 80 millimeter elementer, og med en materialetykkelse på 2 millimeter. Stålrammen har en zinkbelægning og sort pulverlakering, som er med til at sikre den mod rust.

Selve trampolinen måler 500 x 300 centimeter og er beskyttet hele vejen rundt med en Elite polstring. Denne Elite polstring bevirker, at den har en længere levetid. Den har en kantbeskyttelse som er 44 centimeter bred og 45 millimeter tyk.

Fordele ved Berg Ultim Elite Flatground 500:

 • Det er en af de bedste trampoliner til nedgravning, hvor du virkelig får bang for the buck
 • Den er perfekt til høje hop og tricks
 • Den er velegnet til både børn, større børn og voksne
 • Den kan graves ned i niveau som græsplænen
 • Stor og masser af plads

Berg InGround Grand Champion – Den oval trampolin

berg grand champion inground

Berg InGround Grand Champion trampolin til nedgravning er en stor oval trampolin. Det er en større trampolin end den almindelige runde, og tillader derfor også at man rigtig kan folde sig ud. Den kræver mere plads i haven, men samtidig sikrer den også at man kan øve mere vovede spring. Over-all er det en god stabil trampolin.

Modellen er InGround Grand Champion er som de andre velegnet til nedgravning. Den er 515 x 365 centimeter og kræver derfor også noget mere plads haven end de fleste andre modeller. Det er som sagt en oval udgave af Berg Champion trampolinen, og bærer derfor også mange af de samme egenskaber som denne.

Fordelen med denne model modsat en af almindelige runde trampoliner er, at den grundet sin længde er god til avancerede spring. Den vil ligeledes være god til familier, som går til springgymnastik eller som har flere børn og måske i forskellige aldre, som elsker at hoppe og springe.

Den er monteret med Twinspring Gold-fjedre, som egner sig til børn og voksne fra 20 kilo og opefter. Twingspring Gold-fjedrene giver et bedre og mere dynamisk opspring, som er med til at gøre springet endnu bedre.

Konstruktionen på Berg InGround Grand Champion trampolinen er en ramme, som egner sig til nedgravning. Rammen har en tykkelse på 48 millimeter og materialetykkelse på 2 millimeter. Denne konstruktion minder om InGround Champion trampolinen.

Dog har Berg InGround Grand Champion 8 dobbeltben, som hjælper på stabiliteten, og har derfor også en bæreevne op til 120 kilo. Derudover er Berg InGround Grand Champion udstyret med en kantbeskyttelse. Denne kantbeskyttelse er 38 centimeter i bredden og 3 centimeter i tykkelsen, som er nok til at sikrer for uheld.

Fordele ved Berg InGround Grand Champion:

 • Den er velegnet til store og små børn
 • Den er god til at øve spring og andre avanceret spring
 • Oval og giver dermed mere plads og muligheder for mere udfoldelse
 • Den er særlig god til børn, der holder af springgymnastik eller mere avancerede spring
 • Den har en bæreevne op til 120 kilo

JumpMaster 430 InGround – Stor, rund og billig trampolin

jumpmaster 430 inground

JumpMaster 430 InGround er en stor rund trampolin til nedgravning. Den er trods sin store størrelse, stadig til en overkommelig pris. Det er trampolin som er særligt god til familier, som ønsker en stor springoverflade, men som ikke behøver alt muligt overflødeligt. Den kræver lidt mere plads i haven grundet sin størrelse. Den har stadig den nødvendige sikkerhed, og er derfor et godt sikkert valg.

Om JumpMaster 430 InGround

JumpMaster 430 InGround er en trampolin til nedgravning, som er velegnet til større børn og voksne. Den er simpel af sin opbygning, hvorfor det også er en overkommelig pris. JumpMaster 430 InGround er som navnet antyder en stor trampolin.

Den måler hele 430 centimeter i diameter og er derfor en af de største runde trampoliner til nedgravning fra Berg.

Selvom der er tale om en mere simpel trampolin, så betyder det ikke at der er skruet ned for sikkerheden. Tværtimod så har trampolinen en kantpolstring med en bredde på 38 centimeter og med hele 3 centimeter tykkelse. Den dækker derfor over en stor overflade, og sikrer derfor at man ikke kommer i klemme i fjedrene

Konstruktionen på JumpMaster 430 InGround er en stålramme. Denne ramme er lavet i galvaniseret stål, sådan at denne ikke får rust. Der er tale om en meget kraftig konstruktion, og derfor kan personer op til 150 kilo gøre brug af den. Grundet denne kraftige konstruktion, så gives der fra producentens side en livtidsgaranti på stålrammen.

Fordele ved JumpMaster 430 InGround:

 • Den har en god, stor og rund overflade
 • Den er billig i forhold til størrelsen
 • Den er velegnet til større børn og voksne
 • Den kan bruges til personer med vægt op til 150 kilo
 • Producenten giver en livstidsgaranti for stålrammen

  Berg Elite InGround 403 – et flagskib inden for havetrampoliner

  berg elite inground 430

  Berg Elite InGround trampolin til nedgravning er til dem, som ønsker en af de bedste trampoliner inden for havetrampoliner. Den fungerer ligeledes som en god nedgravet trampolin. Den opfylder alle kravene efter den europæiske standard for legepladsredskaber og -underlag. Den ligger i den højere prisklasse, men med god grund og med meget værdi for pengene.

  Video: Om Berg Elite InGround

  Du kan få Berg Elite InGround i tre forskellige størrelser. Du kan få den i henholdsvis 330 centimeter, 380 centimeter og 430 centimeter. Derfor er der også rig mulighed for at finde den helt rette størrelse til dit behov. Det er en holdbar trampolin, som kan holde børn og voksne op til 120 kilo.

  Konstruktionen på Berg Elite InGround er sikret en lang levetid. Dens ramme er på 42 millimeter i diameter og en tykkelse på 2 millimeter sikrer at den er holdbar. Den har et solidt zink-lag, og sort lak, hvilket gør at den er ekstra resistent mod rust.

  Rundt om trampolinen er der lagt en ekstra kraftig beskyttelseskant. Dette gør at den holder i længere tid, og at den kan holde til mere. Kantpolstringen er 40 centimeter bred og hele 3 centimeter tyk. Derudover er beskyttelseskanten udstyret med et UV-beskyttelseslag, som modvirker solskader.

  Dette gør også at Berg Elite InGrounds kantbeskyttelse har en længere levetid end Champion trampolinerne.

  Berg Elite InGround er polstreret med den populære AirFlow hoppedug, som lader 50 % mere luft komme igennem. Dette sikrer at der kommer mindre modstand, og der derfor kan laves langt bedre og højere hop.
  Den er udstyret med Twingsprings gold fjedre, som sikre at du får et godt opspring. Den er derfor også god til dig som gerne vil udvikle din teknik, samt øve noget akrobatik.

  Fordele ved Berg Elite InGround:

  • En af de bedste havetrampoliner
  • Den har en solid konstruktion der giver sikkerhed og øget levetid
  • Den er udstyret med en kraftig beskyttelseskant, som har et UV-beskyttelseslag
  • Den har en AirFlow hoppedug
  • Den er velegnet til børn og voksne op til 120 kilo

  Salta Royal Baseground – Sportstrampolinen

  salta royal baseground

  Salta Royal Baseground er endnu en populær nedgravet trampolin, som dog er specielt til dem som ønsker en sportstrampolin. Det er en topkvalitetstrampolin fra Salta, som kan holde personer op til 120 kilo. Dens kvalitet sikrer, at den kan holde til mange års leg og spring.

  Om Salta Royal Baseground

  Salta Royal Baseground findes i tre størrelser. Den findes på 366 centimer, 396 centimeter og 427 centimeter, hvilket betyder de ligger i den større ende. Trampolinen kommer ned på højde med græsplænen, hvilket giver et usynligt og meget diskret udtryk. Den er velegnet til en masse sport og leg, og kan holde til både børn og voksne.

  Konstruktionen på trampolinen består af robuste paneler, opbygget på ydersiden. De er med til at give et stabilt fundament, hvilket er vigtigt for sikkerhed og generel for hele hoppeoplevelsen. Derudover er den opbygget med metalrammer, som har en dobbeltgalvanisering og sort belægning. Disse er begge med til at forhindre, at metalrammen ruster.

  Salta Royal Baseground er også udstyret med den specialudviklede ”Air Performance System”. Dette gør at luftstrømmen er optimal. Ved nedgravede trampoliner er det væsentlig at luftstrømmen er optimal, hvorfor denne egenskab er en stor fordel. Det bevirker desuden også et meget godt opspring, og gør den faktisk også mere lydsvag.

  Rundt om trampolinen er der en god kantbeskyttelse. Den er udstyret med en bred kantbeskyttelse på 43 centimeter. Der er også monteret et net system på kantbeskyttelsen, sådan at det forhindrer børn i at komme i kontakt med fjedrene.

  Fordele ved Salta Royal Baseground:

  • ”Usynlig” og diskret trampolin, når den er gravet ned
  • Den har en yderst stærk konstruktion
  • Den er velegnet for både børn og voksne – op til 120 kilo
  • Den er udstyret med Air Performance system, som sikrer et godt opspring og en lydsvag trampolin.

  Berg EazyFit InGround – Firkantet trampolin med en ekstra beskyttende beskyttelseskant

  berg easyfit inground

  Berg EazyFit InGround er en trampolin til nedgravning, som skiller sig lidt ud med sin firkantede form. Den firkantede trampolin sikrer, at du får udnyttet pladsen bedst muligt i din have. Den passer perfekt ind i en firkantet have fremfor de runde udgaver af trampoliner. Det er en trampolin, som mange bestemt vil få glæde af, og som kan holde voksne op til 110 kilo.

  Om Berg EazyFit InGround

  Berg EazyFit InGround måler 355 x 245 centimeter, hvilket gør den til en tilpas størrelse nedgravet trampolin. Den er som navnet lægger op til en trampolin, som nemt passer til alle og i de fleste haver. Den er velegnet til både børn og voksne, som har en stor hoppeglæde.

  Berg EazyFit InGround er bygget med en ramme på 50,8 millimeter i diameter og med 2 millimeter i tykkelse. Den er derfor monteret med en robust ramme og ydermere er denne sortlakeret samt varmgalvaniseret, hvilket beskytter rammen godt mod rust. Den er en forholdsvis nem trampolin at grave ned, da den ikke behøver et større byggearbejde.

  Berg EazyFit InGround er udstyret med Twinspring Gold fjedre. Det specielle ved disse fjedre er, at de sidder diagonalt i stedet for lige. Det giver den mulighed for at udøve høje og behagelige hop samt det samtidig også styrker springkraften i trampolinen. Twingspring Gold fjedrene er ligeledes blevet galvaniseret, sådan at de er rustfrie.

  Rundt om Berg EazyFit InGround trampolinen ligger der en ekstra beskyttende beskyttelseskant. Den består af 30 millimeter skumlag, men som også er beklædt med 400 millimeter bred slidstærkt vinyl. Dette betyder at den overlapper både dug og ramme med flere centimeter. Berg EazyFit modellen er udstyret med en Airflow springdug. Dette betyder at springkraften bliver forbedret yderligere grundet en luftstrømning, som bliver øget med 50 %.

  Fordele ved Berg EazyFit InGround:

  • Den er udstyret med Airflow springdug
  • Passer til langt de fleste behov og haver
  • Den er velegnet til børn og voksne op til 110 kilo
  • Den har en ekstra beskyttende beskyttelseskant

  Læs andre anmeldelser 

  Vi har samlet 46 anmeldelser til dig fra forskellige hjemmesider.

  Installation af trampolin til nedgravning

  Når du har valgt din trampolin, som opfylder dit behov, så er det næste skridt at trampolinen skal nedgraves. Dette kan for mange virke uoverskueligt, men dette behøves det ikke at være. Mange af de nedgravede trampoliner i artiklen, er lavet til at de kan installeres nemt.

  Det kræver nogle armmuskler at grave, men det er jo bare endnu en god form for motion. Orker du ikke at grave med spade og armkræft, så kan du altid leje en bobcat i dit lokale byggemarked.

  Til de fleste trampoliner til nedgravning medfølger der en manual, men det er altid godt at være forberedt på forhånd.

  Der findes to metoder til at få den rigtige størrelse at grave efter. Første skridt ved begge metoder er at finde den rigtige placering i haven.

  Ved den første metode skal du samle rammen først, da dette hjælper dig til det næste skridt. Rammen kan nemlig bruges som en rette snor, hvilket betyder at du nemmere kan se hvor hullet skal graves. Der kan rundt om rammen graves en ring eller kant, sådan at du har en retningslinje.

  Derefter kan resten af hullet graves. Dette er en nem metode, hvorpå du sikrer dig den rigtige størrelse til hullet.

  Den anden metode bruges ved en pløk i midten. Her skal en snor trækkes i den radius som trampolinen er. Det er her vigtigt at snoren er spændt helt ud, sådan du får den korrekte opmåling. Denne metode er mest egnet til trampoliner som er cirkelformet.

  Når hullet er gravet, så er det eneste tilbage bare at få trampolinen installereret i hullet.

  Vælg en trampolin til en ordentlig pris

  Trampoliner findes i alle prisklasser og i alle størrelser. Det kan være ret fristende at vælge en trampolin som er billig. Dette kan dog hurtigt vise sig at være en fejl. En trampolin bruges oftest i længere tid og skulle gerne holde i længere tid.

  Det kan derfor være oplagt at vælge en trampolin som er lidt dyre, men som også holder meget længere og skaber den bedste sikkerhed og springkvalitet.
  En trampolin skal gerne have en ramme som er robust og kraftig, sådan at den kan holde til mange timers leg.

  En anden væsentlig del ved køb af trampolin, er en god hoppedug. Denne skal helst gerne være i kraftig og god kvalitet, som giver et godt opspring.

  Der kan derfor opstilles 4 overvejelser man kan gøre sig, før man køber en billig trampolin:

  Som det første er det vigtigt at beslutte sig, om man virkelig vil gå på kompromis med konstruktionen af trampolinen. En dårlig konstruktion kan bevirke at hoppedugen bliver svagere. Endnu værre kan det også betyde, at svejsningerne en dag ikke holder mere, som i værste fald kan medføre ulykker.

  Du ser oftest disse konstruktioner ved masseproduktion fra Asien. De har ikke den samme standard som os, og er derfor ikke lige så omhyggelig med kvalitetssikringen.

  En anden overvejelse man skal gøre sig er, at vi bor i et land med meget forskelligt vejrforhold. Dette betyder at trampolinen skal kunne holde til både regn, fugt og kulde. Derudover er de fleste dyre trampoliner udstyret med UV-beskyttelse.

  Oftest ser man at billige trampoliner indeholder dårlig UV-beskyttelse. Dette resulterer i at materialet bliver skrøbeligt og derfor går i stykker.

  En tredje overvejelse, og nok den mest vigtige, er, hvorvidt man vil gå på kompromis med sikkerheden. Ved billige trampoliner kan det betyde at der er en del mangler ved sikkerheden, eller i al fald minimal sikkerhed.

  En kantbeskyttelse er dyr at fremstille, hvilket betyder at der oftest spares her. Dette kan resultere i en tynd kantbeskyttelse, som ikke er til meget beskyttelse. Det vil derfor være en fordel at vælge en trampolin med en tyk beskyttelseskant, så hvis uheldet er ude, så går det sjældent særligt galt.

  En fjerde ting, som er vigtig at overveje når der snakkes om trampoliner til nedgravning, er rustbeskyttelse. Konceptet ved nedgravning af trampoliner er at den, sjovt nok, er nedgravet i jorden. Dette betyder at den i døgnets 24 timer er omgivet af fugt, og hvor der ikke kan trænge luft eller sollys ned.

  Det er derfor væsentligt at have en ramme som er behandlet mod rust, både indvendigt og udvendigt. De modeller som er lavet til nedgravning, er oftest udstyret med dette, men det er ikke altid de billige modeller er det.

  Fagligt godkendt af Lea Christensen

  Om skribenten

  Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

  Skriv en anmeldelse
  5/5