Find de 12 bedste trampoliner

Hvordan finder du den bedste trampolin til dine børn? Det gør du ved at tjekke vores guide af markedets trampoliner for priser, sikkerhed og holdbarhed.

anmeldelse af 12 trampoliner
Udgivet 18.06.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Vores trampolin test herunder kigger på både de billigere og de dyre trampoliner, og henviser til andre gode test, så du kan sammenligne. Nogle af de bedste trampoliner på markedet er Berg og JumpMaster, men hvad er forskellen på de forskellige modeller? Og hvad har du brug for?

Der er forskellige punkter, som du med fordel kan kigge på og sammenligne, hvis du er på udkig efter den helt rette trampolin til dine børn. Uanset hvad du vælger bør du aldrig gå på kompromis med sikkerheden – og sikkerheden ligger i god kvalitet.

Video: Forskellen på en billig og dyr model

Vælg en kvalitetsmodel og få mest for pengene. Nedgravningsmodel eller trampolin på ben, rundt, firkantet eller oval?

Mulighederne er mange og de forskellige tests herunder guider dig igennem den store jungle af kvalitetstrampoliner.

Læs mere om: Stor havetrampolin test – find den helt rette store udendørs trampolin

Her gennemgår vi mere end 12 forskellige trampoliner.

Testvinderen Berg Champion

testvinder berg champion

Berg Champion modellerne er ofte testvindere i de nordiske trampolin tests. Berg er generelt kendt for den gode kvalitet, men diverse Champion modeller falder i god jord og scorer topkarakter i trampolin test hos anerkendte testportaler som Testfakta og SVT REA.

Video: Børnene tester Berg Champion

Særlige fordele ved Champion

 • den kraftige kantbeskyttelse
 • rustbeskyttede fjedre
 • springkapaciteten (til børn fra 20 kg)

Inden for Berg Champions serie findes trampolinmodeller til nedgravning og med ben og i forskellige størrelser.

Den ekstra kraftige kantbeskyttelse, der er på alle Champion-modeller fra Berg er polstret med tykt skum på helt op til 3 cm.

Alle rammer samt ben er lavet af 42 mm stålrør med en tykkelse på 2 mm og galvanisering både ind- og udvendigt, så rust har en minimal chance for at kompromittere sikkerheden og robustheden i designet.

Flere fordele ved Berg Champion

 • Kantpolstring på 3 cm
 • Robust design
 • God rustbeskytttelse

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Inground Champion 330

berg champion 330 inground

Blandt vinderne i diverse trampolin test finder du Berg Inground Champion 330, som er nedgravningsmodellen i Champion-serien.

Flere fordele ved Berg Inground 330 Champion

 • at de ikke tager noget udsyn
 • at der ikke er risiko for at falde ned fra trampolinen
 • at de bliver hvor den er selv i de mest stærke storme

Video: Når den skal i jorden

Den ekstra tykke beskyttelseskant på 3 cm i tykkelsen og hele 38 cm i bredden bliver ligeledes fremhævet som et ekstra plus ved denne model.

Denne trampolin test forklarer desuden, hvordan trampolinen skal nedgraves, og nævner at hullet til trampolinen ikke skal graves helt så stort som trampolinens diameter på 3,3 meter, fordi kanten går ud over hullet og dermed lukker af. 96 stærke TwinSprings fjedre sikrer et godt opspring på denne trampolin, ligesom varmegalvaniseret ramme og fjedre beskytter mod rust.

Berg Inground Champion 330 er en trampolin til den kvalitetsbevidste kunde, der prioriterer sikkerhed og elegance, og som gerne betaler for den ekstra gode holdbarhed. Vælg en nedgravningsmodel, hvis trampolinen skal placeres tæt på huset og evt. foran et vindue, så du undgår at den tager noget udsyn.

Derfor anbefaler vi Berg Inground 330

Den høje kvalitet på hoppedugen garanterer en lang holdbarhed, og du kan med en nedgravningsmodel altid være sikker på, at stabiliteten er i orden: Den kan ganske enkelt ikke vælte.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Champion 330

berg champion 330 med ben

Den samme størrelse trampolin inden for Berg Champion-serien fås i en model på ben.

Berg Champion 330 scorer i trampolin test højt på sikkerhed og selvom modellen er lille i diameter sammenlignet med andre modeller, så er den et godt valg til de mindre udendørsarealer eller til familien, hvor kun ét barn bruger trampolinen.

Testportalen Testfakta kårede i deres trampolin test Champion-modellerne fra Berg, herunder Berg Champion 330, til vinder inden for bedste kvalitet trampoliner med høj sikkerhed og god holdbarhed.

Beskyttelseskanten, som er én af de vigtigste ting inden for sikkerhed på trampoliner, er lavet i slidstærkt vinyl, der er både UV-resistent og overlapper både hoppedug og rammen med flere centimeter for ekstra beskyttelse.

Flere trampolin tests fra blandt andet det svenske tv-program STV REA roser desuden det stærke og meget fintmaskede sikkerhedsnet. Med ekstra fine masker risikerer børn eller løsdele på tøj ikke at sidde fast i nettet.

Bergs standard netmodel går under navnet Comfort, mens det ekstra gode sikkerhedsnet fra Berg hedder Deluxe. Til Berg Deluxe sikkerhedsnettet er de medfølgende stolperne buede, så risikoen for sammenstød med stolperne reduceres.

Derfor anbefaler vi Berg Champion 330

Hoppedugen på Berg Champion 330 modellen hedder Berg Airflow og navngiver et af de nyeste design inden for hoppeduge til trampoliner, hvor op til 50% mere luft kan trænge igennem dugen og på den måde giver mulighed for større hop på grund af den minimerede luftmodstand.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Champion 430

berg champion 430

I den lidt større udgave inden for Champion-modellerne finder du Berg Champion 430 med den imponerende diameter på over 4 meter. Trods den meget store størrelse er modellen altid meget positivt omtalt i diverse trampolin test.

Bäst-i-Test kårer den i deres trampolin test til det bedste valg blandt store trampoliner, og Testmagasinet omtaler desuden de patenterede TwinSpring fjedre.

Som med andre Champion-modeller medfølger der flere års garanti på både ramme, hoppedug og fjedre. Trampolin testen fokuserer i forbindelse med denne Berg-model hovedsageligt på kombinationen af den store størrelse, sikkerheden og kvaliteten i design og materialevalg.

Video: Sådan samler du en Berg

En stor kvalitetstrampolin koster mere end en mindre model, og det kræver plads at have en stor trampolin i sin have, men har du pladsen og budgettet får du ikke en ret meget bedre trampolin for pengene.

Store trampoliner er pr. definition mere sikre end mindre trampoliner, fordi den store hoppeflade mindsker risikoen for at falder uden for trampolinen.

Kombinér din Berg Champion 430 trampolin med det ekstra gode Deluxe sikkerhedsnet på buede stolper, så opnår du den maksimale sikkerhed inden for trampoliner.

Til familien med flere børn eller børnenes venner er en stor trampolin med en diameter på over 4 meter og optimal sikkerhed et klogt valg – både sikkerhedsmæssigt og økonomisk.

Derfor anbefaler vi Berg Champion 430

De patenterede TwinSpring fjedre gør hoppegenskaberne endnu bedre, idet de er placeret diagonalt i stedet for lige på rammen.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Noget for pengene med Berg Favorit

berg favorite 270

Berg Favorit Trampoliner er netop favoritten i flere trampolin tests som det svenske Bäst-i-Test og det danske Vores Børn. I de trampolin tests er det, at du får meget for pengene, der er det vindende argument.

Bergs velkendte kvalitet og fokus på sikkerhed er en selvfølge og gælder naturligvis også for Favorit-modellerne. De forskellige modeller inden for Favorit-serien har alle gode hoppeevner og er velegnede til børn helt ned til 30 kg.

Læs også: Test af familietelte

Bergs Favorit-modeller vælges derfor ofte af familier med lidt større børn, hvor en kantbeskyttelse på 20 mm er nok i forhold til sikkerhed. De lidt mere stramme fjedre og mere spændte hoppedug gør trampolinerne fra Berg Favorit til et godt valg for de større børn eller familier, hvor far eller mor gerne giver et hop med.

Video: Forskellen på Berg trampoliner

Har du store børn, der er vant til trampoliner, og som er modne nok til selv at passe på ved brug, kan du med en nedgravningsmodel uden sikkerhedsnet gøre et godt køb for få penge, og som de forskellige trampolin tests nævner, får du en kvalitetsmodel med alle Bergs sikkerhedsparametre.

Som med de øvrige Berg trampoliner bør du overveje inden køb, hvad den rette størrelse er. Diameteren på de forskellige Favorit trampoliner spænder vidt fra 330 i den diskrete nedgravningsmodel på 3,3 meter til den større model på ben på over 4 meter.

Husk, hvis du skal have noget for pengene, så køb den rette størrelse og et godt kvalitetsmærke for de samme penge, som en stor, billig trampolin ville koste dig. Det betaler sig i længden!

Særlige fordele Favorit 270

 • Velegnet til større børn
 • Strammere fjedre = bedre opspring
 • God sikkerhed

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Inground Favorit 330

berg 330 favorite inground

I Bergs mere prisbevidste Favorit-serie viser trampolin test i det danske magasin Vores Børn nedgravningsmodellen fra Berg Favorit, Berg Inground Favorit 330, som det bedste køb i forhold til pris og sikkerhed.

En testportal som den svenske Bäst-i-Test fokuserer i sin trampolin test også på Favorit-modellernes gode holdbarhed. Udover sikkerheden og den velkendte Berg kvalitet i materialevalg og design, er en nedgravningsmodel som Berg Inground Favorit 330 et godt æstetisk valg.

Selvom man har børn behøver huset ikke ligne en slagmark af børnelegetøj og -aktiviteter. En diskret nedgravningstrampolin er en god måde at skjule den store og pladskrævende børneaktivitet på, uden at gå på kompromis med sikkerheden og kvaliteten.

Vælger du en nedgravningsmodel kan du i mange tilfælde undvære et sikkerhedsnet, fordi fald fra trampolinen ikke er mulig.

I stedet får du et net med til montering under trampolinen, så nedfald af ting som bolde eller mobiltelefoner ikke risikerer at falde helt ned på bunden af hullet under trampolinen.

Nettet sikrer derfor ikke mod personskade under brug af trampolinen, men sikrer mod personskader ved tab af effekter under trampolinen, som skal hentes op igen. En arm alene er sjældent nok til at nå bunden på det 75 cm dybe hul under trampolinen.

Derfor anbefaler vi en nedgravningsmodel

Nedgravningstrampoliner roses generelt i trampolin test og webshops for den indbyggede sikkerhed, der ligger i at fjerne risikoen for fald fra trampolinen ved at grave den ned i jorden

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Favorit 380

berg favorite 380

Favorit-modellerne hyldes i trampolin test hos eksempelvis svenske Bäst-i-Test for den prisbevidste kvalitet, og fremhæves ofte som en god all-round trampolin.

Med en diameter på 3 meter og 80 cm på Berg Favorit 380 fra rammekant til rammekant, det vil sige inklusiv kantbeskyttelse over fjedrene, giver god plads på hoppedugen uden af trampolinen er i klassen med det helt store trampoliner.

De rustbeskyttede Goldspring Solo fjedre har sammen med ramme og hoppedug naturligvis medfølgende garanti og bliver i trampolin test omtalt som en god medium model.

Når du køber en Berg Favorit 380, køber du en traditionel trampolin i middel størrelse til en god pris, men med topkvalitet i materialevalg og design, og én af de bedste sikkerhedstrampoliner på markedet.

En velpolstret kantbeskyttelse på 2 cm i tykkelsen og 38 cm i bredden værner børnefingre og -fødder med at komme i klemme mellem fjedrene, og det særligt udviklede sikkerhedsnet er din vej til et roligt sind og frihed til leg hos dine børn.

Derfor anbefaler vi Berg Favorit 380

Den bliver i trampolin test rost for det til Favorit-serien-specialdesignede sikkerhedsnet Safety Comfort. Særligt ved sikkerhedsnettet er, at det er fintmasket, så små børnefingre eller objekter på tøjet ikke hænger fast i nettet, og det har en dobbeltoverlappende indgang, så åbningen aldrig risikerer at stå åben mens eller efter, at en person har forladt trampolinen.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Favorit 430

berg favorite 430

Bergs store model på ben, Berg Favorit 430 er topscorer i trampolin test hos både danske Testmagasinet og svenske Bäst-i-Test. Rosen i de forskellige trampolin tests går på, hvor meget du får for dine penge med denne model.

Det særligt udviklede Safety Comfort net fra Berg til Favorit-modellerne, gør den særligt store Berg Favorit 430 til et sted, hvor både små og store kan boltre sig sikkert.

Du kan fastgøre både fodboldmål og basket-kurv til denne trampolin, så legen bliver ekstra sjov på den store hoppedug.

Trampolintestene anbefaler denne økonomiske og sikre, store model til familien, hvor der er behov for god plads til at hoppe og ekstra sikkerhed med god kantbeskyttelse og sikkerhedsnet med dobbeltlukket indgang.

Trampolinens egenvægt er på beskedne 79 kg, så det er muligt at pakke den store trampolin sammen og væk for vinteren efter behov. Der er 96 Goldwing Solo fjedre, der alle er rustbeskyttede og højden på selve trampolinen er 90 cm, mens den med sikkerhedsnettet når op på 270 cm i totalhøjde.

Hvis det handler om både størrelse, sikkerhed og en god pris, så er denne model et godt valg, og du kan med en Berg model altid være sikker på at få en slidstærk trampolin, der holder år efter år.

Derfor anbefaler vi en Berg Favorit 430

Galvaniseret både ind- og udvendig gør den 2 mm ramme særlig stabil, og de hårdt opstrammede fjedre garanterer et godt opspring. Favorit-trampolinen kan bære en vægt på helt op til 120 kg.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Flere Berg trampoliner

Udover de klassiske Champion og Favorit modeller fra Berg har mærket også andre trampoliner, som er værd at nævne.

Den store ovale trampolin Grand Favorit, den luksuriøse Elite-model og Tattoo-modellerne med integrerede legepåtryk:

 • Berg Grand Favorit
 • Berg Grand Elite 520
 • Berg 430 Tattoo

De tre modeltyper bliver ofte omtalt særskilt i forskellige trampolin test, fordi de er lidt anderledes end de andre. Grand Favorit modellen adskiller sig fra traditionelle trampolintyper ved at have en oval facon i stedet for en klassiske runde model.

Elite-modellerne fra Berg er som navnet afslører eliten blandt Berg-modellerne, mens Tattoo-trampolinerne har det unikke særpræg, at der på hoppedugen er påtrykt nogle farvede symboler, som kan bruges til forskellige lege, så hop på trampolinen bliver til mere aktiv leg.

Sikkerhed, pris og holdbarhed er stadig den samme gode, som hos alle Berg-modeller, men deres individuelle særpræg gør dem nævneværdige i trampolin test, som den alternative model, du også kan overveje i din jagt på den rigtige trampolin.

Bergs 3 specielle modeller bliver primært rost i trampolin test for deres særpræg, men du bør i den forbindelse ikke glemme deres basale kvaliteter altid er i orden hos en Berg trampolin, ligesom priserne holder sig inden for det samme leje som de øvrige trampoliner.

De, der køber en af de øvrige modeller fra Berg, er ofte familien med børn, der allerede har brugt trampolin i årevis og ved, hvad de gerne vil have. Måske er der brug for mere plads til vennerne på trampolinen, så den ovale virker tillokkende.

Måske er tiden og børnene moden til Elite-modellen, der bare holder til mere. Eller måske har børnene og familien brug for et ekstra samlingspunkt omkring leg på trampolinen med Tattoos indbyggede legemuligheder.

Berg Grand Favorit

berg grand favorit 520

Er du på udkig efter en ekstra stor trampolin inden for kvalitetsmærket Berg er Berg Grand Favorit måske noget for dig. Den store trampolin virker ekstra stor, fordi den er oval og har et mål på hele 5,2 m i længden og 3,45 m i bredden.

I en trampolin test fra SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) ryger Bergs favorit-modeller helt op i toppen af vurderingerne og denne ovale model bliver i BoMagasinet omtalt som velegnet til større børn og voksne på grund af de lidt mere fastspændte fjedre.

Som altid hyldes Favorit i trampolin test for prisen i forhold til den høje kvalitet, og med denne model får du ovenikøbet en ekstra stor hoppeflade.

Berg Grand Favorit findes både på ben og til nedgravning og sælges typisk med Bergs standard sikkerhedsnet, Comfort, hvor indgangen er selvlukkende og de medfølgende stolper til nettet er betrukket med skum, så evt. skader ved fald mod stolperne minimeres.

De meget lange Goldwing Solo fjedre er særlig fleksible på grund af længden og galvaniserede med en zink coating, som gør dem ekstra modstandsdygtige overfor rust. Det handler om at vælge den helt rigtige model til jeres familie, og den unikke ovale model kan være den rette for jer med god plads og behov for en prisbevidst, sikker model.

Derfor anbefaler vi Berg Grand Favorit

Den store ovale hoppeflade kombinerer det bedste fra de firkantede og de runde trampoliner: De ekstra hoppeplads fra de store firkantede modeller og den optimale udnyttelse af hoppefladen fra de runde trampoliner.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg 430 Tattoo

berg favorite 430 tattoo

Påtrykt med motiv til leg gør Berg 430 Tattoo trampolinen til ekstra sjov og aktivitetskrævende. Moderne børn har brug for at bevæge sig og en trampolin på påtrykt legemotiver gør det ekstra sjovt at hoppe i trampolin. Tattoo-modellen fra Berg findes i to varianter:

 • Berg Favorit 430 Tattoo
 • Berg Champion 430 Tattoo

Karakteristika ved henholdsvis Favorit og Champion modellen bevares i begge Tattoo-varianter, og du behøver ikke gå på kompromis med hverken sikkerhed eller kvalitet i denne særlige Berg-model.

Pluspoint fremhævet omkring Berg Tattoo modellen i trampolin test afhænger af, om det er Favorit eller Champion varianten og som i de fleste trampolin tests, handler anmeldelserne ofte om Favorit-serien og Champion-modellerne generelt.

Video: Børnene tester 430 Tattoo

Det påtrykte motiv på Berg Tatto modellerne forestiller 6 felter med forskellige farver fødder og hænder i forskellige retninger i hver felt.

Legen går således ud på at hoppe og lande som vist i det pågældende felt – det vil sige, hvis feltet viser to hænder og to fødder der peger ud mod hoppedugens kant, så skal man efter hoppet lande på begge arme og ben og ansigtet ud mod kanten af trampolinen.

Forskellige lege kan involvere at flere hopper på skift, eller et barn kan alene træne sin motorik ved at hygge sig med at lande på de forskellige felter som anvist i trykket.

Derfor anbefaler vi Berg Tattoo

Begge varianter bliver i trampolin test omtalt som en trampolin, der formår at kombinere sjov med sikkerhed. Det påtrykte legemotiv giver mulighed for aktiv leg for hele familien.

Bestil hos Abalicaonline.dk

De prisbevidste JumpMaster trampoliner

Et andet kvalitetsmærke inden for udendørstrampoliner er JumpMaster, der i trampolin test ofte omtales som et prisbevidst valg inden for trampoliner. Stabilitet fremhæves i en trampolin test på den danske testportal, Testmagasinet, hvor særligt nedgravningsmodellen fremhæves.

Det danske BoMagasinet roser den rektangulære model, der med sin særprægede facon levner endnu mere plads til simultanhop på trampolinen.

Sikkerhedsråd fra eksempelvis Børneulykkesfonden siger, at kun én person bør opholde sig på trampolinen ad gangen, men med den ekstra brede rektangulære facon, er der både plads og sikkerhedsmæssigt overskud til at to personer kan hoppe på samme tid.

JumpMaster 365

jumpmaster 365

Det prisbevidste mærke JumpMaster har også de klassiske runde modeller. Med en diameter på 3,65 meter er trampolinen fra JumpMaster et godt valg til det begrænsede udendørsareal og samtidig en trampolin, der er stor nok til børn i alle aldre.

Testmagasinets trampolin test refererer til kunders tilfredshed med den billige kvalitetstrampolin, der lever op til alle de krav, som en trampolinejer måtte have: God kvalitet, god sikkerhed og god pris. Den slidstærke hoppedug holder til det danske vejr barske skift og den galvaniserede stålramme er modstandsdygtig overfor rust og slitage.

Video: Jumpmaster hop og tricks

I Testmagasinets trampolin test anbefaler desuden at tage trampolinen ind i de hårde vintermåneder og følge samlevejledningen nøje, så alle sikkerhedsanordningerne bliver anbragt optimalt.

72 fjedre sikrer godt opspring, og en bred polstret kant beskytter mod fjedre og kant i evt. fald på trampolinen. Du får kort sagt en masse trampolin for pengene i denne model, hvor god kvalitet og med høj sikkerhed går hånd i hånd med en yderst favorabel pris. Kvalitet koster, men det betaler sig at tænke sig om.

Derfor anbefaler vi JumpMaster 365

JumpMaster 365 er blevet kåret som Bedst til Prisen i trampolin test og passer med sin moderate diameter ind i næsten enhver have.

Bestill hos Abalicaonline.dk

JumpMaster 430 Inground

jumpmaster 430 inground

JumpMasters nedgravningstrampolin hedder JumpMaster 430 InGround og er, som navnet afslører, en stor trampolin med et diametermål på 4 meter og 30 cm. Den store trampolin roses i trampolin test for den ekstra sikkerhed med en kantpolstring på 38 cm i bredden og 3 cm i tykkelsen, og bliver i både BoMagasinet og Testmagasinets trampolin test omtalt som den store trampolin til små penge.

En nedgravningstrampolin er og bliver et æstetisk bedre valg end en trampolin på ben, og er fleksibiliteten i forhold til at kunne flytte eller tage hele eller dele af trampolinen ind for vinteren ikke en prioritet hos dig, så er en billig kvalitet til nedgravning som denne måske det perfekte valg til dine børn.

Inground modellen fra JumpMaster kræver et hul med en diameter på 390 cm og ca. 75 cm på det dybeste punkt. Det anbefales at grave hullet som en skåls form, det vil sige med afrundede nedadgående sider. Den store trampolin har hele 96 fjedre, som er med til at give et rigtig godt opspring og en god oplevelse for både små og lidt større børn.

Højden på trampolinen over jorden er 20 cm, og totalvægten er lige under 70 kg. En nedgravningstrampolin fjerner ikke blot risikoen for faldulykker og bevarer udsynet i haven, den er også langt nemmere at komme op på for selv de mindste.

Vælg mellem grøn eller grå kant på din JumpMaster 430 Inground trampolin – den grønne går i ét med græsset omkring trampolinen, mens den stilrene grå model matcher den sorte hoppedug.

Derfor anbefaler vi JumpMaster 430 Inground

Producenten giver livstidsgaranti på stålrammen, og trampolinen kan bære personer på helt op til 120 kg. Med eller uden sikkerhedsnet er denne nedgravningsmodel fra JumpMaster det prisbevidste valg til den familie, der hverken vil gå på kompromis med størrelse, sikkerhed, kvalitet eller æstetikken.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Læs andre anmeldelser 

Vi har samlet 46 anmeldelser til dig fra forskellige hjemmesider.

Hvordan finder du gode trampoliner?

Du finder gode trampoliner ved at kigge på kvalitetsdesign, robuste materialer, sikkerhed og en fornuftig pris. Forskellige trampolin test fra danske og svenske testportaler som eksempelvis Bäst-i-Test og Testmagasinet har alle fokus på følgende punkter:

 • Robusthed i ramme og ben
 • Sikkerhed ved kantbeskyttelse
 • Springkapacitet i fjedrene
 • Holdbarhed i vejrbeskyttelse

De forskellige trampolin test har også andre punkter med, men overordnet set fokuserer de alle på det, som også du bør fokusere på: Sikkerhed og holdbarhed. I det danske klima såvel som det svenske, bliver en udendørs trampolin udsat for lidt af hvert med det skiftende vejr.

Disse forhandler sælger dem også:

 • Harald Nyborg
 • Bilka
 • Trampolin Parker
 • Jysk
 • Jem og Fix
 • Coop
 • Silvan

Selv om du vælger at tage trampolinen ind eller hoppedugen af om vinteren, så vil også den nordiske sommer være en hård kost for en trampolin. Holdbarhed er derfor alfa omega, når du vælger at bruge penge på en god trampolin fra et kvalitetsmærke.

Nordiske trampolin test kigger desuden på, hvad du får for pengene, så også det økonomiske aspekt er med i de forskellige anmeldelser og test. Selvom kvalitet koster behøver du ikke betale mere end højst nødvendigt og gode trampoliner bliver også sat på udsalg eller tilbud.

Derudover bør du være opmærksom på størrelsen af den model, du vælger – en stor trampolin er altid mere sikker, fordi der er længere ud til kanten, hvor skaderne kan ske, men har du ikke den nødvendige udendørsplads til en stor model, er det penge ud af vinduet.

Kvalitet koster – men ikke mere end det behøver – køb hellere end mindre trampolin til de samme penge som en større trampolin, så får du den bedste trampolin til dine børn.

Hvilken er den bedste trampolin?

De nordiske trampolin tests kårer ofte forskellige trampoliner til vinder, men næsten alle trampolin test hylder modeller fra de to kvalitetsmærker Berg og JumpMaster. Inden for de to mærker findes der mange forskellige modeller, men fælles for dem alle er, at både sikkerhed og holdbarhed er i top og prisen er overkommelig.

Selv om omfattende trampolin test kan fortælle dig om, hvilken trampolin, der er den bedste, så er det i sidste ende kun dig, der kan afgøre, hvad den helt rigtige blandt de bedste trampoliner er.

Udover de standardpunkter, der altid testes omkring robusthed i ramme og ben, sikkerhed ved kantbeskyttelse, springkapacitet i fjedrene og holdbarhed i vejrbeskyttelse, så er særligt pris og størrelse desuden relevant for dit personlige valg.

Vi anbefaler du følger disse råd

Hvis du har et fast budget til dit trampolinkøb, bør du gå efter at få den bedste kvalitet inden for dit budget snarere end at få den størst mulige trampolin. Manglende rustbeskyttelse eller ikke-UV-resistent materialevalg kan betyde, at centrale dele som fjedre eller kantbeskyttelse skal udskiftes allerede efter første sommer.

En billig model kan også betyde, at det slet ikke er muligt at få reservedele til at udskifte med. Du bør med andre ord gennemgå en simpel tjekliste på 3 punkter, inden du kaster dig ud i et køb af en trampolin:

 • Bedre en mindre trampolin i bedre kvalitet end stor og billig
 • Prioriter sikkerhed og holdbarhed
 • Tjek om du kan få reservedele

Hvilke testkilder er gode?

Gode testkilder er tests, der tester sammenlignelige faktorer som sikkerhed, holdbarhed og pris, og trampolin test af mærker, der kan købes i Danmark.

Du kan naturligvis altid vælge at købe din trampolin online fra udenlandske forhandlere, men så får du sjældent den medfølgende garanti og kan ikke være sikker på at kunne få fat i reservedele.

Nordiske trampolin test er desuden at anbefale for danske købere, fordi de er testet i forhold til det nordiske klima og de udfordringer, det måtte medføre i forhold til holdbarhed og sikkerhed.

Gode testkilder er desuden testkilder, der primært beskæftiger sig med at teste og derfor ved, hvad der vigtigt for dig som køber. Inden for trampolin test kan gode testkilder nævnes som eksempelvis:

 • Testmagasinet
 • SP/ Leva & Bo
 • Testfakta
 • SVT REA
 • Vores børn

De seks testkilder er gode testkilder, fordi de fokuserer på nogle af de samme parametre. Den svenske testportal, Bäst-i-Test, testede i 2017 8 trampoliner, hvor de fokuserede på 3 parametre: hoppeegenskaber, sikkerhed og byggekvalitet.

Her vant Berg Favorit serien, og Gillelej trampolinen fra Jysk fik den laveste score. Danske Testmagasinet har gennemgået 10 modeller inden for mærker som Berg, Sport Supply og JumpMaster, som hver især præsenteres med fakta, anmeldelse og priser, samt en guide til køb af den bedste trampolin.

Berg vinder med sin Champion-modeller en test af 7 trampoliner hos den svenske testportal, Testfakta, i 2008. Her var der lagt vægt på parametre som hoppeegenskaber, fjedrestyrke, hoppedugens hårdhed, kvalitet af beskyttelseskant, ramme og ben.

En Globe trampolin fik den laveste score i testen. SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, testede i 2017 13 trampoliner, som Leva & Bo referer til. Parametrene i testen var omfattende og inkluderede:

 • Hoppeegenskaber
 • Hoppedugens spændstighed
 • Kvalitet af kantbeskyttelsen
 • Kvalitet af beskyttelsesnettet
 • Kvalitet af ben- og rammekonstruktionen
 • Montering og brugsanvisning

En trampolin fra North Challenger løb med vindertitlen, mens en trampolin fra Etan Premium scorede lavest. SVT REA, som er et svensk tv-program, teste i 2009 3 trampoliner ud fra parametrene sikkerhed, hoppekvalitet og konstruktion.

Her var Berg Champion vinder og i en artikel i det danske magasin, Vores Børn, finder du sammen med en guide til køb af bedste trampolin, en hyldest til Berg Favorit, som den bedste trampolin til pengene.

Læs mere om: Berg trampolin

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5