Virker tranebær mod blærebetændelse?

Lider du ofte af blærebetændelse, har du sikkert tit fået at vide, at du skal drikke tranebærsaft. Men hvorfor skulle det være godt? Og hjælper det overhovedet? Få svaret her.

tranebærsaft mod blærebetændelse
Udgivet 07.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvis du er en af de mange (især kvinder), der af og til lider af blærebetændelse, har du måske hørt om, at tranebær kan have en forebyggende effekt.

Det er faktisk videnskabeligt bevist, at tranebær kan have en forebyggende effekt mod blærebetændelse. Men der er også stor diskussion omkring det. Bliv klogere i denne artikel.

Tranebærsaft mod blærebetændelse

Det lyder umiddelbart ret skørt, men den er god nok – i hvert fald ifølge nogle forskere. Faktisk er der meget delte meninger omkring tranebærsaft og dens påståede effekt som forebyggende mod blærebetændelse. Nogle forskere mener, at der ingen sammenhæng er, mens andre forskere har bevist det videnskabeligt.

Lige meget hvad, så slår forskere på begge sider fast, at det absolut ikke skader at drikke tranebærsaft. Du kan derfor med ro i sindet drikke et stort glas tranebærsaft om dagen i håbet om, at det har en forebyggende effekt.

blærebetændelse produkt

Hjælp mod blærebetændelse

MacroBID (Nitrofurantoin) kapsler er et antibiotisk lægemiddel brugt til behandlingen af blærebetændelse

Læs mere
Ad
Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5