Virker tranebær mod blærebetændelse?

Lider du ofte af blærebetændelse, har du sikkert tit fået at vide, at du skal drikke tranebærsaft. Men hvorfor skulle det være godt? Og hjælper det overhovedet? Få svaret her.

tranebærsaft mod blærebetændelse
Udgivet 29.01.2018|Senest redigeret 16.01.2019 reklame

Hvis du er en af de mange (især kvinder), der af og til lider af blærebetændelse, har du måske hørt om, at tranebær kan have en forebyggende effekt.

Det er faktisk videnskabeligt bevist, at tranebær kan have en forebyggende effekt mod blærebetændelse. Men der er også stor diskussion omkring det. Bliv klogere i denne artikel.

Tranebærsaft mod blærebetændelse

Det lyder umiddelbart ret skørt, men den er god nok – i hvert fald ifølge nogle forskere. Faktisk er der meget delte meninger omkring tranebærsaft og dens påståede effekt som forebyggende mod blærebetændelse. Nogle forskere mener, at der ingen sammenhæng er, mens andre forskere har bevist det videnskabeligt.

Lige meget hvad, så slår forskere på begge sider fast, at det absolut ikke skader at drikke tranebærsaft. Du kan derfor med ro i sindet drikke et stort glas tranebærsaft om dagen i håbet om, at det har en forebyggende effekt.

Trimethoprim tabletter

Hjælp mod blærebetændelse

Trimethoprim er en type antibiotika til bakterielle infektioner, inklusiv urinvejsinfektioner. Medicinen fås både som tablet og oral opløsning. Kan bestilles både til kvinder og til mænd.

Til butik
Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Lea Josefine Christensen

Lea har taget en kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet med ph.d. i samfundsmæssige forholds indflydelse på befolkningsgruppers fysiske helbred og generelle sundhed. Lea bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af vores læge- og sundhedsfaglige artikler om lidelser, sygdomme og helbredsspørgsmål.

Skriv en anmeldelse
5/5