Klamydia i halsen

Har du oralsex, kan du godt blive smittet med klamydia i halsen. Det giver ondt i halsen, men du kan ikke smitte andre – heller ikke selv om du giver oralsex eller en ordentlig tungeslasker.

Klamydia er en bakterieinfektion, der inficerer slimhinderne. Bakterien overføres, hvis du dyrker ubeskyttet sex med en smittet partner. Vedkommende ved sjældent at han eller hun er smittet, for der går fra en til tre uger, før symptomerne på klamydia viser sig og mange udvikler dem slet ikke.

Klamydia i halsen smitter ikke

Dyrker du oralsex, er der en vis risiko for, at smitte kan overføres fra kvindens livmoderhals eller mandens urinrør til slimhinderne i din hals. Så du kan godt blive smittet, hvis du dyrker oralsex med en klamydiasmittet partner.

Tag en test og find ud af om, du har klamydia i halsen. Du kan bruge en almindelig klamydiatest. Istedet for at urinere kan du bruge dit spyt. Det er nemt og koster ikke mange penge. Du kan også være på den sikre side og tage pillerne.

Køb Klamydia Test 178 kr.

Bestil Klamydia Piller

Men du kan ikke smitte den anden vej. Så selvom du har fået klamydia i halsen, kan du ikke smitte din sex-partner med klamydia fra halsen, hvis du giver tungekysser, slikker eller giver vedkommende et blowjob.

Hvad er symptomerne på klamydia i halsen

Er du blevet smittet med klamydia i halsen, kan du i løbet af en til tre uger udvikle nogle symptomer, der minder om influenza eller halsbetændelse. Du får ondt i halsen og nogle gange også feber, ganske som ved en almindelig halsbetændelse.

Hvordan behandles det?halsen og klamydia

Går du til lægen og beder ham undersøge dig, vil diagnosen oftest lyde på halsbetændelse. Det er heldigt, for halsbetændelse behandles med antibiotika, der også er det lægemiddel, der kan kurere klamydia.

Læs: Kan du drikke alkohol og være i behandling?

Så får du et typisk antibiotika-produkt mod halsbetændelse, vil det også kurere dig for din klamydia-infektion i halsen.

Hvad hvis det ikke kan behandles?

Det sker kun meget sjældent, at du ikke udvikler en halsbetændelseslignende tilstand, hvis du bliver smittet med klamydia i halsen. Skulle det alligevel være tilfældet, skal du ikke være bange for at få en de følgesygdomme ved klamydia, der kan gøre dig steril.

Klamydia-bakterierne kan nemlig ikke leve længe nok uden for slimhinderne til, at de kan overføres fra slimhinderne i halsen og helt ned til f.eks. æggestokkene eller bitestiklerne, der normalt bliver angrebet af betændelse, hvis du ikke får behandlet en klamydiainfektion i kønsdelenes slimhinder.Skriv din kommentar

Din e-mail vil ikke blive offentliggjort. *