alkohol og klamydia piller

Kan man drikke alkohol på klamydia piller?

Kan man drikke alkohol på klamydia piller?

Du kan godt drikke alkohol, selvom du tager piller mod klamydia. De anvendte præparater mod klamydia er nemlig alle baseret på antibiotika, som ikke giver problemer ved moderat alkoholindtagelse.

Det er ellers en udbredt misforståelse, at du slet ikke må drikke alkohol, når du tager antibiotika-præparater. Men alkohol kan hverken forstærke eller gøre virkningen af medicinen svagere, sådan som det ellers er fat med mange andre former for medicin.

Lad være med at drikke igennem

Men selvom du godt må drikke alkohol sammen med dine klamydia-piller, skal du nok lade være med at drikke hjernen helt ned i skoene. Du tager trods alt antibiotika, fordi du er syg – og så er det ikke den bedste ide, at fylde sig med alkohol.

I meget store mængder kan alkohol nemlig have en nedsættende effekt på virkningen af antibiotika, men det giver som sådan ikke bivirkninger – det mindsker blot virkningen at de piller, du har taget inden du begyndte at drikke.

Samtidig vil overdrevent indtag af alkohol påvirke dit immunforsvar, så det ikke bekæmper infektionen nær så effektivt, som hvis du havde ladet helt være med at drikke eller kun havde drukket moderart. Moderart vil her sige gennemsnitligt 1-2 genstande om dagen.

Så drikker du dig i hegnet gentagende gange i løbet af behandlingen, kan der faktisk godt være en teoretisk mulighed for, at behandlingen ikke har været så effektiv som forventet.

Husk at tage en kontroltest

Har du fået konstateret klamydia og er i behandling for dette, bør du altid – uanset om du har drukket alkohol eller ej i behandlingsperioden – huske at få taget en kontroltest omkring 4 uger efter du har indledt behandlingen.

Tag en Klamydia hjemmetest

Kun hvis testen er negativ, er du helt sikker på, at du ikke længere har og derfor ikke længere kan smitte andre med klamydia.

alkohol og klamydia piller

Thorbjørn Petersen

doc24.dk

Denne artikel er professionelt godkendt af Lea Christensen (Ph.d. Københans Universitet)

Find mere information her

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn er uddannet fysioterapeut, men har i de seneste år fokuseret mere på sind og krop. Thorbjørn elsker at hjælpe vores mange læsere med at få besvaret nogle af deres spørgsmål via brevkassen.