Klamydiapiller

Har du klamydia, er den klart nemmest kur, at du tager piller mod sygdommen. Det er med til at gøre, at du hurtigt kan komme af med den. Læs herunder om hvilke former for piller, der findes, og hvordan du kan købe dem.

klamydia piller
Udgivet 12.07.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Har du mistanke om, at du er blevet smittet med klamydia, fordi du har dyrket ubeskyttet sex, kan du forholdsvis nemt teste dig selv for klamydia. Alt hvad du skal gøre, er at købe en af de hjemmet

Selvfølgelig kan du bare vente og se, om du begynder at udvise symptomer som svien ved vandladning eller får udflåd fra urinrøret eller livmoderhalsen. Men problemet er, at mange mennesker slet ikke får nogle symptomer, selvom de er blevet smittet med klamydia. Derfor er det en rigtig god ide at tage en test, hvis du har dyrket ubeskyttet sex. Så er du helt sikker!

Viser din klamydia test sig at være positiv, behøver du ikke gå i panik. Klamydia er forholdsvist nemt at behandle. Alt hvad du skal gøre, er at spise et par piller.

Piller mod klamydia

Klamydia behandles med antibiotika ligesom en almindelig halsbetændelse. Antibiotika virker ved at hæmme bakteriernes stofskifte, så deres formering begrænses. Går du til lægen, vil han oftest udskrive en kur med 14 til 20 piller, som du skal tage over 7 til 10 dage – to piller hver dag.

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner din klamydia symptomer allerede efter 72 timer. Disse er de mest effektive klamydia piller på markedet. Bestil direkte online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiapiller
Ad

klamydia test

Klamydia test

Klamydia test til mænd og kvinder med 99% præcision. Bestil online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiatest
Ad

Har du udviklet symptomer på klamydia som f.eks. svien ved vandladning eller udflåd fra urinrør eller livmoderhals og eventuelt feber, vil symptomerne allerede begynde at bedres i løbet af et par dage efter du har startet behandlingen.

Selve købet af din klamydia medicin foregår ved, at du enten går ind på en hjemmeside, der sælger receptpligtig medicin online eller kontakter din egen læge.

Kan jeg få klamydia piller i håndkøb?

klamydia piller virker godtDa klamydia tabletter indeholder antibiotika, har du hidtil ikke kunnet købe dem i håndkøb. De har været receptpligtige og blev kun solgt til dig, hvis du gik ned på apoteket med recepten fra lægen.

Synes du turen til familielægen bliver lige lovlig pinlig – på trods af, at han har tavshedspligt – har du faktisk en anden mulighed, som de færreste kender til. Du kan nemlig købe lægeordineret medicin online.

Sådan køber du klamydia tabletter

Selve købet af din klamydia medicin foregår ved, at du går ind på en hjemmeside, der sælger receptpligtig medicin online. Her vælger du et præparat for den lidelse, du vil behandles for – her klamydia – og besvarer en række spørgsmål i en formular om din alder, højde og vægt, samt om du har allergi, hjerteproblemer eller arvelige sygdomme.

Derefter bliver du spurgt ind til din klamydia-lidelse. Bland andet spørger de om, om og hvornår du har taget en test, samt hvilke symptomer du oplever og om du oplever nedsat lever- eller nyrefunktion, er allergisk over for antibiotika eller har andre oplysninger om medicinforbrug, der kan være relevant for deres læge.

Til sidst oplyser du leveringsadresse, vælger betalingsmåde og indsender bestillingen. På intet tidspunkt beder tjenesten om dit CPR-nummer, så din læge vil ikke få besked om, at du har købt klamydia medicin online.

Når tjenesten har registreret din bestilling, gennemgås oplysningerne af en læge, inden pillerne pakkes og sendes med posten. Har lægen yderligere spørgsmål eller vil lægen ikke anbefale behandling med det valgte præparat, kontaktes du af tjenesten på den mailadresse eller det telefonnummer, du opgiver.

Er der nogle bivirkninger?

Da de antibiotika-præparater der anvendes til behandling af klamydia er meget bredspektrede, rammer behandlingen i princippet alle bakterier i kroppen.

Det betyder, at du f.eks. godt kan opleve kvalme, luft i maven, diarre og i sjældne tilfælde ligefrem opkastninger, fordi antibiotikummet også svækker bakteriefloraen i mavesækken.

Derudover kan der i sjældne tilfælde opstå smerter i leddene, smags- og synsforstyrrelser, nedsat hørelse og diverse hududslæt og kløe og i yderst sjældne tilfælde kan der opstå hjertebanken, brystsmerter, øresusen og overfølsomhed for lys.

Bliver du meget generet af disse symptomer, bør du søge egen læge og fortælle, at du har taget det pågældende præparat.

Medicinen hedder Azithromycin

Azithromycin er det præparat, der synes at have den bedste virkning mod alle de varianter af chlamydia- og chlamydophila-bakterier, der giver klamydia.

En anden væsentlig fordel ved Azithromycin er, at du kun skal tage to piller i løbet af en dag for at slippe af med din klamydia.

Et andet virksomt præparat er Zitromax, der også er baseret på makrolider. Begge er lægemidler baseret på makrolider, der er et antibiotikum, som indeholder en makrocyklisk lactonring. Det er dog væsentlig dyrere og her skal du tage fire tabletter over to dage, før du er klamydia-fri

Husk at tage en kontroltest

Skal du være helt sikker på, at du er blevet klamydia-fri, bør du tage en kontroltest senest 4 uger efter behandlingen blev påbegyndt. Er den negativ, kan du begynde at dyrke sex igen.

I den mellemliggende periode bør du kun dyrke beskyttet sex – og det er nok også en god ide at gøre i fremtiden, hvis du ikke vil pådrage dig en ny gang klamydia igen.

Sådan virker Azithromycin

Som tidligere nævnt er præparatet Azithromycin den slags medicin, der synes at have den bedste virkning mod klamydia. Dette produkt er udviklet af den amerikanske anerkendte virksomhed Pfizer i 1990’erne, og har dermed været på markedet i omkring 20 år.

Præparatet virker ved at stoppe bakteriernes evne til at formere sig. For at formere sig, skal bakterierne bruge protein, og pillerne har den evne, at de kan lukke ned for produktionen af netop denne slags protein.

Pillerne nedbryder desuden bakterierne, indtil de bliver så svage, at dit eget immunforsvar kan tage over og klare opgaven.

Steril af klamydia

Klamydia er ikke i sig selv en farlig sygdom, men den kan medføre andre farlige sygdomme, hvis du ikke får den behandlet i tide med piller. En af de – for de fleste – værste ting, klamydia kan forårsage, er sterilitet. Det kan desværre både gå ud over kvinder og mænd.

Grunden til at klamydia kan gøre dig steril, er, at bakterierne kan sprede sig til underlivet hos kvinder og til bitestiklerne hos mænd. Det er dog sjældent, og kan kun ske, hvis du går med sygdommen ubehandlet i lang tid. Så der er god grund til at komme til lægen og blive undersøgt og evt. behandlet.

Spreder klamydia sig til kvindens underliv og giver underlivsbetændelse, vil kvinden mærke symptomer som feber, smerter i underlivet og eventuelt pletblødning og ændret udflåd. I værste tilfælde når underlivsbetændelsen at sprede sig til kvindens æggeledere, hvilket kan give skader på dem og føre til ufrivillig barnløshed – altså sterilitet.

Hvis manden får klamydia og går med det ubehandlet, så bakterierne når at sprede sig til bitestiklerne, kan det ligeledes give betændelse i dem. Symptomerne på dette vil være ømme og hævede testikler, en øget temperatur samt sviende og hyppig vandladning.

Bitestikelbetændelse behandles med antibiotika samt sengeleje. Der går typisk op til en uge før antibiotikakuren virker, og der kan gå flere måneder, før området omkring penis føles normalt igen.

Gravid efter klamydia?

Hvis du får klamydia og får det behandlet i tide med klamydiapiller, er der ingen risiko for, at du på et senere tidspunkt ikke kan blive gravid.

Som tidligere nævnt er det ikke alle, der får symptomer på at være smittet af klamydia, og i tilfælde, hvor sygdommen i for lang tid ikke bliver behandlet, kan det sprede sig til andre dele af kroppen, og i værste fald kan det føre til uønsket barnløshed.

Det kan ske, hvis betændelsen har bredt sig til æggelederen, og dannet én eller flere bylder der delvist eller helt lukket af for æggelederen. I sådanne tilfælde vil ægget ikke have mulighed for at passere ned i livmoderen, hvorfor det ikke kan lykkes at blive gravid.

Underlivsbetændelse forårsaget af klamydia kan også føre til graviditet uden for livmoderen. Her vil de fleste graviditeter gå til grunde af sig selv, men bliver barnet født, vil det oftest have kromosomfejl. I værste tilfælde kan graviditet uden for livmoderen være livstruende for kvinden.

En graviditet uden for livmoderen kan vise sig ved symptomer som underlivssmerter, pletblødning og svimmelhed, som du derfor bør reagere hurtigt på.

Det er dog sjældent, at det sker grundet smitte af klamydia, men det understreger alligevel vigtigheden af at huske at teste, hvis du har mistanke om, at du er blevet smittet.

Du kan købe klamydiatests online, så du slipper for det pinlige møde med lægen, hvor du jo ikke undgår at skulle vise dine intime dele frem.

Især for mænd er testen, du køber på nettet mindre ubehagelig, da det er en urintest, hvor det hos lægen foregår ved en podning i urinrøret.

For kvinder er testen stort set den samme, bortset fra at hun selv svinger den store vatpind, som podningen foretages med.

Som tidligere nævnt kan du også købe medicinen  til at bekæmpe klamydia med på hjemmesider, der sælger receptpligtige piller online.

Spørgsmål / Svar

Virker piller mod klamydia?

Ja. Klamydia behandles med antibiotika ligesom en almindelig halsbetændelse.

Kræver klamydia piller en recept?
Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Jeppe Hummelmose

5/5

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man i Danmark ikke kan få pillerne uden recept. Jeg benyttede Treated og fik mine inden 3 dage.

Jens Holm

4/5

Virker efter hensigt. Dog synes jeg at prisen er i den dyre ende.

Skriv en anmeldelse
5/5