Klamydia symptomer

Klamydia er den mest udbredte kønssygdom. Har du nogle af symptomerne på den, er det derfor vigtigt, at du bliver testet. Men hvilke symptomer er der egentlig på sygdommen? Læs mere om den herunder.

klamydia test online
Udgivet 31.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Har du dyrket ubeskyttet sex, bør du være opmærksom på de mest almindelige klamydia symptomer. Disse kan være svien ved vandladning og udflåd fra urinrør eller skede. Får du disse symptomer, bør du blive testet for klamydia.

Med omkring 26.000 nye tilfælde hvert år, er klamydia den mest udbredte kønssygdom herhjemme. Den smitter ved ubeskyttet sex og tit vil du ikke få nogle symptomer overhovedet, selv om du er blevet smittet.

Faktisk anslås det, at omkring 50.000 danskere har klamydia uden at vide det og kan være farligt. For du kan risikere at udvikle betændelse i æggestokkene (hos kvinder) eller bitestiklerne (hos mænd). Det er sygdomme, der kan ende med at gøre dig steril, så du ikke kan få børn.

Klamydia symptomer

Så får du nogle af symptomerne på klamydia, hører du faktisk til de heldige, der kan få sygdommen behandlet i tide. Behandlingen er en antibiotika-kur på mellem 1 og 10 dage, alt efter om du køber pillerne på nettet eller får dem ordineret af din egen læge. Så det er nemt klaret!

Men hvilke symptomer er der på klamydia og hvor hurtigtig kommer de?

Symptomerne begynder tidligst at vise sig omkring mellem en uge og tre ugers tid efter du har dyrket ubeskyttet sex.  Det mest almindelige og mest kendte symptom er svien ved vandladning – altså følelsen af at tisse glasskår. Den kan opstå hos begge køn og er et sikkert tegn på en kønssygdom, oftest klamydia.

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner din klamydia symptomer allerede efter 72 timer. Disse er de mest effektive klamydia piller på markedet. Bestil direkte online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiapiller
Ad

Klamydia symptomer hos kvinder

Hos kvinder kan der også komme udflåd fra urinrøret eller livmoderhalsen, ligesom du kan få underlivssmerter og i sjældne tilfælde feber. Har du dyrket analsex, kan der også komme udflåd fra endetarmen.

Så hvis du har dyrket ubeskyttet sex og opdager noget udflåd eller synes du har flere smerter i underlivet eller normalt, eller pludselig får feber uden nogen anden påviselig grund, kan det være et tegn på, at du er blevet smittet med klamydia.

Klamydia symptomer hos mænd

Hos mænd kan der også forekomme udflåd fra urinrøret eller endetarmen, hvis du har dyrket analsex. Og ligesom kvinder, kan du også få feber. Så har du dyrket ubeskyttet sex, er der ekstra god grund til at holde øje med kalorius de næste tre ugers tid, for at se om der er udflåd.

Er der andre tegn på klamydia

Af de mere sjældne symptomer klamydia kan give, er udslæt på kønsdelene i form af en svampe-, vorte- eller blomkålslignende gevækster. Udslættet er som regel smertefrit og forsvinder igen efter et par uges tid.

klamydia test

Klamydia test

Klamydia test til mænd og kvinder med 99% præcision. Bestil online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiatest
Ad

Mænd kan også få en særlig afart af klamydia, kaldet klamydiagranulom. Det er en helt almindelig klamydia, der senere udvikler sig til hævede lymfeknuder i lysken. Infektionen viser sig som et lille sår eller en blære, der sidder på penis eller ved eller oppe i endetarmen, hvis du har dyrket analsex. Såret er smertefrit og heles i løbet af en uges tid. Nogle uger senere kan lymfeknuderne i lysken så hæve op.

Begge dele er sjældne, men også sikre tegn på klamydia og du skal derfor straks sørge for at blive behandlet med antibiotika.
behandling billede

Hvordan konstateres klamydia

Får du en af de symptomer, vi har beskrevet herover, kan du vælge at gå til din egen læge og blive undersøgt for klamydia. Lægen vil ofte tage en test ved hjælp af en urinprøve eller ved at tage en prøve fra livmoderhalsen hos kvinder eller urinrøret på penis hos mænd.

Men for mange er lægen ikke lige den løsning, de har det bedst med. For i dagens Danmark er det stadig lidt flovt at få en kønssygdom og da det oftest er unge mennesker, der bliver ramt, fordi de har skiftende sex-partnere, vil lægen tit være den familielæge, ens forældre og søskende også bruger. Det gør turen til lægen ekstra tung og lang.

Køb en test på nettet

Men heldigvis kan du klare dig uden lægebesøg. For i dag kan du nemlig købe både en klamydia test og antibiotika på nettet.

Selvfølgelig kan du nok mene, at du kan klare dig uden testen, når du har bare en af de symptomer, vi har beskrevet her i artiklen. Men da der også kan være andre – og nogle gange mere alvorlige – sygdomme, der kan være skyld i symptomerne, er det en god ide at sikre dig, ved at tage en klamydia-test.

Du kan købe testen hos mange af de webshops, der sælger kondomer og sexlegetøj, ligesom du kan købe den hos en af de online-apoteker – eller telemedicinske klinikker, som de også kaldes – der sælger medicin på nettet.

Kvinder kan få en såkaldt vejledende test, der virker på samme måde som en graviditetstest. Den giver svar på 10 minutter. Mændene skal sende prøven ind til et laboratorium og får så svar i løbet af en lille uges tid. Adressen står på pakken og du bruger pakningen til at sende prøven i. Så pas lidt på, når du åbner den.

Du kan også købe pillerne på nettet

Har du nogle af de beskrevne symptomer og testen er negativ, anbefaler vi dig at søge læge og få undersøgt, hvad der så kan forårsage dem.

Er testen positiv, behøver du ikke gå til lægen. For selvom vi er opdraget til, at man får udskrevet piller ved at gå til lægen, så har det faktisk ikke været nødvendigt siden 2004. Her blev loven og telemedicinske klinikker ændret, så det i dag er muligt at bestille antibiotika piller mod klamydia på nettet.

Alt hvad du skal gøre er at finde et online-apotek, vælge den sygdom du mener, du har og så vælge et præparat imod det. I tilfældet klamydia bør du vælge azithromycin, med mindre du er allergisk over for penicillin.

Derefter skal du udfylde en formular med lægelige oplysninger om dig selv og den sygdom, du vil behandles for. Til sidst oplyser du en adresse, som pillerne kan sendes til og kører en gang med dit betalingskort. Så bliver din ordre gennemgået af en læge hos online-apoteket og hvis de ikke kan finde nogle grunde til, ikke at udskrive pillerne til dig, modtager du dem med posten næste dag!

Så nemt kan du komme klamydia til livs!

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5