Azithromycin

Medicinen Azithromycin er en meget populær form for behandling af klamydia, da du kun skal tage to piller. Men hvordan virker medicinen helt præcist? Og hvordan får du fat på den?

Azithromycin mod klamydia
Udgivet 12.07.2021 | Senest redigeret 18.10.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Azithromycin er navnet på den mest populære medicin mod klamydia. Den er især populær, fordi den har god effekt og så skal du kun tage to piller for at kurere en gang klamydia, hvis du køber pillerne på nettet.

Har du dyrket ubeskyttet sex og er blevet testet positiv for klamydia hos din egen læge, vil lægen oftest udskrive en kur med lægemidlet Azithromycin, med mindre du er allergisk over for markolider eller penicilin. Midlet er nemlig et antibiotikum af makrolidtypen, der fungerer ved at hæmme bakteriernes stofskifte og dermed deres formering.

Azithromycin er kendt for at være effektivt over for klamydia og allerede efter et par dage vil du se en bedring af de eventuelle symptomer, du måtte have på grund af sygdommen. Det vil sige, det er hvis du får midlet gennem din læge.

For her vil du typisk få piller til en kur, der varer 7-10 dage. Men køber du Azithromycin på nettet, kan du få det i en meget mere effektiv variant, hvor du kun skal tage to piller i løbet af en dag, før klamydiaen er slået ned.

Video: Hvordan virker det?

Kan man bestille Azithromycin  over nettet?

Azithromycin mod klamydiaDu kan godt bestille medicnen over nettet. På den måde kan du også spare den pinlige tur til lægen. Har du dyrket ubeskyttet sex, kan du nemlig købe både test og piller på nettet.

  • Først køber du testen på f.eks. apoteket eller en webshop på nettet.
  • Er testen positiv kan du købe Azithromycin på en af de online-apoteker, der sælger medikamenter mod en række nærmere definerede sygdomme, som det er lovligt at sælge piller til via nettet.
  • På online-apoteket vælger du den sygdom, du har, vælger klamydia og derefter medicinen i listen over præparater, som online-apoteket sælger mod klamydia.
  • Så besvarer du en række lægelige spørgsmål om dig selv og hvordan du har konstateret sygdommen.
  • Dernæst indtaster du den adresse, pillerne skal sendes til og angiver dine kortoplysninger.
  • Nu er der en læge, der gennemgår dine oplysninger og hvis lægen ikke kan finde belæg for, at du ikke kan få pillerne tilsendt, modtager du pillerne med posten næste dag.

Så på den måde slipper du for turen til både lægen og apoteket og ingen finder nogen sinde ud af, at du har haft klamydia. Samtidig bliver du kureret meget hurtigere, end du ville være blevet, hvis du havde taget den kur, din egen læge ville have udskrevet til dig.

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner din klamydia symptomer allerede efter 72 timer. Disse er de mest effektive klamydia piller på markedet. Bestil direkte online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiapiller
Ad

Hvad gør du, hvis du er allergisk?

Inden du bestiller Azithromycin for din klamydia, bør du først være helt sikker på, at du ikke er allergisk over for makrolider, der er det virksomme stof, der er i midlet og lignende præparater.

Har du tidligere fået allergi af andre antibiotika- eller penicillin-præparater, er der en stor risiko for, at du ikke kan tåle Azithromycin. Så skal du i stedet vælge et lægemiddel, der anvender tetracykliner som aktivt stof i behandlingen af klamydia.

Læs også: Vores ultimative guide til fnat

Det kan du også købe hos de fleste online-apoteker, der sælger præparater mod klamydia. Oftest drejer det sig om præparatet Doxycyclin, der er et bredspektret antibiotikum ligesom Azithromycin. Dette præparat er oftest også en smule billigere, men her skal du tage en tablet to gange dagligt i en uge, ligesom hvis du havde fået udstedt en recept hos lægen.

Kan der opstå komplikationer på grund af anden medicin?

Hvis du i forvejen tager medicin, er det vigtigt, at du oplyser hvilke præparater, der er tale om, når du udfylder spørgeskemaet hos online-apoteket. Azithromycin bør nemlig ikke tages samme med f.eks. syreneutraliserende midler for f.eks. halsbrand eller visse midler mod migræne.

Samtidig kan det øge virkningen af kolesterolnedsættende midler og visse midler mod psykoser. Der er også særlige forholdsregler ved tuberkulose og organtransplantation, men det er næppe aktuelt for særlig mange.

Er det sikkert at købe Azithromycin på nettet?

Herhjemme er vi jo opdraget til at gå til lægen, hvis vi fejler noget. Lægebehandling er gratis og der er gode tilskud på det meste medicin. Så det er klart, at det kan virke lidt grænseoverskridende, at kunne købe medicinen online, uden at være blevet undersøgt fysisk af en læge.

Men mange har alligevel svært ved at skulle tage den tunge vej op til sin egen lægen, for at få stillet diagnosen. Mange – især unge mennesker – vil måske skulle gå til den familielæge, de har haft hele livet og som forældre og søskende måske også bruger. Men selvom lægen har tavshedspligt, kan du sikkert ikke undgå at spekulere over, hvad lægen nu tænker eller synes om dig, når du har været så uheldig at have fået reddet dig en kønssygdom. Og hvad nu hvis….

Så er det rart, at du har muligheden for at købe Azithromycin og andre præparater online. Det har været muligt herhjemme siden 2004 på grund af en EU-dikteret ændring af lovgivningen om telemedicinske klinikker. De tjenester, der sælger medicin online skal have tilknyttet en farmaceut og kunne dokumentere, at der rent faktisk er en læge, der gennemgå alle bestillinger, før de ekspederes.

Så i praksis er sikkerheden lige så stor, som hvis du var gået til lægen. Den eneste forskel er, at du ikke bliver undersøgt rent fysisk.

Intet tilskud fra sygesikringen, hvis du køber på nettet

Prisen på den medicin, du køber på et online-apotek er noget højere end, hvis du var gået til lægen. Det skyldes, at tjenesten også tager et honorar for ”online-konsultationen”, samt at du naturligvis ikke tilskud fra sygeforsikringen til den medicin, du køber på nettet. Det ville ellers have sænket prisen med op til et par hundrede kroner.

Til gengæld får du en hurtigere behandling og slipper for den pinlige tur op til din egen læge. Det kan nok være den ekstra udgift værd for de fleste.

Husk at blive testet igen efter 4 uger

Når du har taget din behandling mod klamydia – hvad enten det er Azithromycin eller Doxycyclin, er det vigtigt, at du tager en ny klamydia test omkring 4 uger efter du stoppede behandlingen. Så er du helt sikker på, at du er klamydiafri.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5