Klamydiatest – Bestil dem online uden recept

Hører du til en af dem, der synes, at det er pinligt at skulle til lægen og testes for klamydia, kan du heldigvis selv teste derhjemme. Men hvordan fungerer sådan en test? Og er den lige så sikker, som hvis du gik til lægen?

klamydia test online
Udgivet 14.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Der findes en lang række forskellige måde at blive testet for klamydia. Den nemmeste og mest diskrete for kvinder er en hjemmetest, der giver svar på 20 minutter. Mændene er nødt til at sende deres test ind, før de kan få svar.

Har du dyrket ubeskyttet sex, er det en rigtig god ide at blive testet for klamydia. Over 50.000 herhjemme anslås at være smittede uden at vide det og man regner med at 26.000 nye tilfælde hvert år, hvoraf mange aldrig får nogle symptomer

Så risikoen for smitte er høj. Især blandt unge, der ikke har en fast partner. I aldersgruppen 18 til 22 år, skønnes det, at omkring 5 % er smittet med klamydia, uden at de ved det. Havde de taget en test, kunne de være blevet behandlet.

Køb en hjemmetest på nettet

sådan ser klamydia test udSå er det meget mere trygt at købe en klamydia hjemmetest på nettet. Den kan fås på flere forskellige webshops på nettet og sendes diskret til den adresse, du angiver ved bestillingen.

Hjemmetesten koster mellem 200 til 400 kroner alt efter om den giver svar med det samme eller skal sendes ind til et laboratorium.

Men på intet tidspunkt skal du i kontakt med din egen læge – heller ikke, hvis testen er positiv. Her kender vi et trick, du får lidt senere i artiklen.

Kvinder kan få svar med det samme med hjemmetest for klamydia

Er du kvinde, kan du købe en såkaldt vejledende test. Den har den store fordel, at du få svar i løbet af 10 minutter. Selv om testen kaldes vejledende, er svaret dog i praksis stort set lige så nøjagtig, som de andre test.

Men viser testen sig at være negativ og følger du, at du har symptomer på klamydia, så er der nok ingen vej udenom, at gå til din egen læge.

klamydia test

Klamydia test

Klamydia test til mænd og kvinder med 99% præcision. Bestil online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiatest
Ad

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner din klamydia symptomer allerede efter 72 timer. Disse er de mest effektive klamydia piller på markedet. Bestil direkte online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiapiller
Ad

Mænd skal vente på svar på klamydia test

Vil du være helt sikker i din sag, kan du også vælge at købe en klamydia hjemmetest, der skal sendes forbi et laboratorium i Sverige. Det er i øvrigt den eneste mulighed for at blive testet for klamydia, hvis du er en mand. Her er der ingen smart og hurtig hjemmetest at få.

Når du har taget testen, sender du den til laboratoriet i den karton, du købte testen i. Så vær lige forsigtig, når du åbner pakken og følg instruktionerne på den meget nøje.

Du få svar på testen i løbet af 5 til 10 dage, alt efter hvornår på ugen du sender den til laboratoriet. Regn med at det tager fra 2 til 4 hverdage, før laboratoriet har testen og at der så efterfølgelige går en dags tid eller to, før du modtager svar. Svaret kommer ligesom med den gratis hjemmetest, som en mail eller SMS med et login til en side på nettet, hvor du kan gå ind og se svaret.

Hvad gør du, hvis din test er positiv?

Men hvad gør du så, hvis din klamydiatest er positiv. Din første reaktion er jo nok, at synke en gang og tænke på, hvor ubehageligt det bliver at gå til lægen, blive undersøgt og få udskrevet noget medicin. Derefter kommer så turen op til apoteket efter medicin.

Medicinen er nogle antibiotika-piller, oftest Azitrhomycin, som du skal tage over en periode på 7-10 dage. Det er den samme type piller, der bruges mod halsbetændelse.

Men selvom lægen er din første indskydelse og også virker som det sikre valg – måske fordi vi danskere er opdraget til, at sådan er det – så har du faktisk mulighed for at købe pillerne online på nettet.

Hvor kan du få en klamydiatest?

Er du bange for, at du har fået klamydia, kan du selvfølgelig vælge at gå til lægen og få taget en test. Men for mange kan det godt være en lidt ubehagelig tanke, at skulle snakke med lægen om det – især hvis det er familielægen, du måske har haft i mange år.

Du kan også vælge at købe en klamydiatest på et apotek. Testen tages derhjemme og kan også købes i større supermarkeder. Men hverken på apoteket eller i supermarkedet er det særlig sjov at stå med sådan en test ved kassen. Af en eller anden grund møder man jo næsten altid nogen man kender, når man har mindst brug for det – og folk er så nysgerrige.

Køb derfor en test via vores links øverst på denne side.

Nogle kommuner giver gratis ud

Er du ung under 30 år og så heldig, at du bor i enten Københavns, Frederiksberg, Høje Taastrup, Slagelse eller Lollands kommune, så tilbyder din kommune dig en gratis og helt anonym hjemmetest.

Læs om klamydia behandling

Du modtager testen tagen efter med posten, tager den og sender den så ind til et regionshospital i den vedlagte frankerede svarkuvert. Ti dage senere modtager du en mail eller SMS med en et link og en kode til en side på nettet, hvor du kan gå ind og se svaret.

Er testen positiv, kan du printe et dokument ud som du kan tage med til lægen. Lægen udskriver så medicin til at behandle klamydia-infektionen med. Så selv om testen altså kan tages helt anonymt, undgår du ikke turen til lægen, hvis du har fået klamydia.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5