Klamydia behandling

Lider du af klamydia, vil du helt sikkert være interesseret i at slippe af med sygdommen hurtigst muligt. Men hvilke former for behandlinger findes der? Og hvilken er mest effektiv? Find ud af det her.

klamydia behandling online
Udgivet 12.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

En klamydia behandling foregår på samme måde som en behandling mod halsbetændelse. Du får udskrevet et bredspektret antibiotikum, oftest Azithromycin, og er rask, så snart du har taget alle pillerne i pakken.

Dette indlæg er blevet opdateret d. 8 marts 2018 med nye informationer om behandling af klamydia.

Klamydia er den mest udbredte kønssygdom herhjemme. Det anslås, at den årligt rammer op mod 80.000 mennesker. Men kun 30.000 udvikler symptomer, bliver diagnosticerede og får behandling. De resterende 50.000 personer udvikler aldrig symptomer på klamydia og kan derved smitte deres sex-partnere i gennemsnitlig op til et år efter de er blevet smittet. Så lang tid går der nemlig, inden kroppens immunforsvar har fået bugt med sygdommen.

Risikoen for at få klamydia er høj, især blandt unge under 25 år og det voksende antal singler, der ikke har nogen fast partner. Derfor er det en god ide, altid at lade dig teste for klamydia, hvis du har dyrket ubeskyttet sex, hvis du ikke har en fast partner.

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner din klamydia symptomer allerede efter 72 timer. Disse er de mest effektive klamydia piller på markedet. Bestil direkte online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiapiller
Ad

klamydia test

Klamydia test

Klamydia test til mænd og kvinder med 99% præcision. Bestil online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiatest
Ad

Hvordan behandles klamydia?

Behandling af klamydia foregår med antibiotikapiller på samme måde, som hvis du har halsbetændelse. Du får udskrevet et kur og når du har taget alle pillerne i pakken, bør din klamydia-infektion være nedkæmpet. Du bør dog lade dig teste mod klamydia igen efter 4 uger, for at være helt sikker på, at pillerne har virket efter hensigten.

Hvordan får jeg fat i min behandling af klamydia?

Når vi normalt snakker om at få udskrevet piller, er det noget der foregår ved, at du enten går til lægen eller får dem sendt online.

Men ligesom du kan købe testen online, kan du købe pillerne på særlige online-apoteker, der tilbyder en såkaldt telemedicinsk konsultation.

Du behøver kun tage to piller

klamydia piller virker godtPillerne du kan vælge hedder oftest Azithromycin eller Zitromax og kan bruges af alle, der ikke har allergi over de såkaldte makrolider, der er virkemidlet i dette præparat. Er du det, kan du i stedet blive behandlet med Doxycycline eller et andet tetracyclin-præparat.

Med Azithromycin behøver du kun at tage to piller henover et døgn, for at tage en komplet kur. Til sammenligning skal du tage en kur på 7 dage med 2 piller hver dag, hvis du valgte Doxycycline.

Så det er meget hurtigere at blive behandlet mod klamydia med Azithromycin. Hver pille er på 500 mg og har samme størrelse som hovedpinepiller. De kan tages med et glas vand, ganske som alle andre tabletter.

Så efter et døgn er du færdig med din behandling af klamydia. Men du kan som sagt ikke vide dig helt sikker for, om du er sluppet af med din klamydia, før du har taget en ny klamydiatest 4 uger efter du er færdig med at tage Azithromycin-kuren.

Hvordan kureres klamydia med antibiotika

Pillerne virker ved at forhindre bakterien clamydia trachomatis, der forårsager klamydia, i at formere sig. Antibiotikummet trænger ind i cellekernerne og bekæmper proteinproduktionen, så deres stofskifte hæmmes og bakterierne dør.

Er der nogle bivirkninger?

Da de antibiotika-præparater der anvendes til behandling af klamydia er meget bredspektrede, rammer behandlingen i princippet alle bakterier i kroppen.

Det betyder, at du f.eks. godt kan opleve kvalme, luft i maven, diarre og i sjældne tilfælde ligefrem opkastninger, fordi antibiotikummet også svækker bakteriefloraen i mavesækken.

Derudover kan der i sjældne tilfælde opstå smerter i leddene, smags- og synsforstyrrelser, nedsat hørelse og diverse hududslæt og kløe og i yderst sjældne tilfælde kan der opstå hjertebanken, brystsmerter, øresusen og overfølsomhed for lys.

Bliver du meget generet af disse symptomer, bør du søge egen læge og fortælle, at du har taget det pågældende præparat.

Hvilke komplikationer kan det give?

I forbindelse med online-konsultationen bliver du bedt om at oplyse om du tager anden medicin. Det er vigtigt, at lægen ved dette, da Azithromycin og andre antibiotika ikke går godt i spænd sammen med syreneutraliserende midler eller bestemte piller mod migræne. Endvidere er Azithromycin kendt for at kunne øge virkningen af kolesterolnedsættende præparater og bestemte piller mod psykoser.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5