Blærebetændelse og blod

Er der blod i din urin, bør du altid tage det meget alvorligt. Det kan nemlig være et tegn på blærebetændelse. Men hvad skal du gøre, og hvordan kan du blive behandlet? Få svarene her.

blærebetændelse og blod
Udgivet 22.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Oplever du blod i urinen? Så har du måske fået blærebetændelse. Der er nemlig en sammenhæng mellem blærebetændelse og blod i urinen, som du kan blive klogere på i denne artikel.

Nogle kan se, at der er små klumper af blod i urinen, andres blod bliver farvet rødt, og andre igen opdager slet ikke noget som helst. Der er kort sagt mange forskellige måder at opdage blærebetændelse på.

Blod i urin under blærebetændelse

Det kan lyde meget voldsomt og makabert, men blod i urinen (også kaldet hæmaturi) er en af de mest normale symptomer på blærebetændelse. Den hyppigste årsag til blod i urinen er blærebetændelse, og hvis du oplever det sammen med andre symptomer som svie og smerte ved vandladning samt hyppig vandladning, er der stor sandsynlighed for at du har blærebetændelse.

Du kan nemt få det tjekket ved at aflevere en urinprøve til din læge. Viser det sig, at det er en urinvejsinfektion (blærebetændelse), vil du få antibiotikapiller i ca. en uge, hvorefter bakterierne er slået ihjel.

Andre årsager til blod i urinen

Hvis du ikke har blærebetændelse, vil blodet ofte være symptom på en anden sygdom, som din læge vil undersøge dig for.

Hos kvinder kan det også være blødning fra skeden, som er årsagen, f.eks. på grund af uregelmæssig menstruation.

Hjælp mod blærebetændelse

Haiprex anvendes til forebyggelse af urinvejsinfektioner.

Læs mere
Ad

Det kan også skyldes sten i urinrøret, hvilket mest rammer mænd. I sådanne tilfælde vil symptomet optræde sammen med kvalme, pludselige voldsomme smerter og hyppig vandladning. Men det kan også skyldes en forstørret prostatakirtel.

Findes der ingen tegn på sygdomme, kan det i visse tilfælde faktisk også skyldes et stort indtag af rødbede eller overdreven løbetræning, hvilket naturligvis er vigtigt at være opmærksom på.

Under alle omstændigheder bør du søge læge, hvis du oplever blod i urinen. Det er – som nævnt – i de fleste tilfælde grundet blærebetændelse, som kræver behandling.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5