Fedtfrysning af lår – Virker det?

Overvejer du en fedtfrysning af dine lår, er du helt sikkert først og fremmest interesseret i en detalje: Virker det eller ej? Få svaret herunder, og find ud af, hvordan en fedtfrysning af lår egentlig foregår.

efter billeder af lår fedtfrysning
Udgivet 09.07.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvis du har spørgsmål omkring fedtfrysning af lår – om det kan lade sig gøre, om det virker osv. – så læs med i denne artikel. Her kan du blive klogere på, hvordan den nye teknologi bag fedtfrysninger virker og finde ud af, om det er noget for dig.

Fedtfrysninger er inden for de seneste par år blevet meget populære. Det er en forholdsvis ny teknologi som er udviklet i USA, og det er hurtigt blevet en af de mest brugte fedtreducerende metoder. Det skyldes bl.a., at der ved fedtfrysning ikke bliver opereret, og den ikke-kirurgiske metode giver både langt færre bivirkninger, samtidig med at du ikke behøver at sætte dage af til at komme dig efter behandlingen.

Kan man få fedtfrysning af lår?

Det korte svar er: Ja. Du kan godt få en fedtfrysning af dine lår, hvis der sidder genstridige fedtdepoter, som er svære at træne væk.

En fedtfrysning med CoolTech-teknologien er klinisk dokumenteret på mere end 250.000 behandlinger verden over, og der er en patienstilfredshed på 94 % efter endt behandling. Både sikkerheden og effektiviteten er altså i top, og fedtfrysning medfører en reduktion på 20-25 % af fedtcellerne på det behandlede område.

cerix logo

CeriX klinik

Cerix er en af Danmarks mest populære kliniker indenfor fedtfrysninger. Servicen er god og vigtigst af alt, så er kvaliteten af de udførte behandlinger ekstrem høj.

Læs mere hos Cerix
Ad

Inden en fedtfrysning skal du til en konsultation for at få undersøgt det område, du ønsker at få behandlet. Der er forskellige kriterier, som skal opfyldes, for at du kan få en fedtfrysning. Bl.a. må du ikke være for over- eller undervægtig, og derudover er der nogle former for medicin, sygdomme og andre ting, som kan have en indvirkning på, om behandlingen kan gennemføres.

Ved en sådan konsultation vil du også få fastlagt et forløb i samarbejde med behandleren, da nogle områder kræver flere påsætninger.

Før og efter billeder af lårene

baller efter og før

Se mange flere før og efter billeder her.

Sådan virker fedtfrysninger

Selvom du lever et sundt liv med god kost og motion, er der nogle fedtdepoter, som kan være svære at få ram på. Denne problemstilling kender de fleste til, og hvor løsningen på det problem førhen var en fedtsugning, som er et kirurgisk indgreb, findes der nu den moderne løsning fedtfrysning.

Som ordet afslører, er der tale om, at fedtet bliver frosset ned, eller med andre ord udsat for kulde, i en halv til en hel time. Det foregår rent praktisk ved at et mundstykke suger huden op mellem to køleelementer ved hjælp af vakuum.

Det kan godt være lidt ubehageligt, i det øjeblik huden suges op, men herefter vil du blot mærke en prikken i området, og du kan slappe af med en bog, drikke en kop kaffe eller arbejde ved din computer, mens du bliver behandlet.

Da fedtceller ikke kan tåle kulde, vil de krystallisere og dø efter behandlingen. Herefter vil kroppen udskille dem, hvilken kan tage op til to til tre måneder. Du vil derfor først se det endelige resultat efter nogle måneder.

Antallet af fedtceller vil som nævnt blive reduceret med 20-25 %, og disse fedtceller vil ikke komme tilbage til kroppen igen. Efter behandlingen vil nogle opleve en følelse af, at området sover eller en prikkende fornemmelse. Den går over af sig selv, og du kan sagtens udføre hverdagens normale gøremål, som du plejer.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5