informationer-om-fiskeolie-til-hunden

Fiskeolie til hunden

Fiskeolie til hunden

Fiskeolie kan også anvendes til hunde. Først og fremmest får de en flottere, sundere pels og mindsker fældning. Men fiskeolien kan også lindre gigtproblemer, forebygge hjertekarsygdomme og er godt for immunforsvaret, ganske som hos mennesker.

Ligesom vi mennesker er hunde ikke i stand til at skabe de vigtige omega-3 fedtsyrer selv. De skal tilføres udefra, f.eks. i form af kogt fed fisk i deres kost eller ved at give dem et kosttilskud i form af fiskeolie.

Vi har testet 10 forskellige flydende fiskeolier til hunde, og er kommet frem til Helsebixens PurePharma Omega 3. Den slår de andre på smag og effekt.

puori omega 3

#2 PUORI/PURE PHARMA O3

Puori O3 (eller det gamle Pure Pharma) kommer ind på en flot 2. plads. Det er ikke den billigste på markedet, men ift. koncentrationen og at produktet er IFOS certificeret, så er det et godt køb.

Bestil, modtag i morgen >

hunde og fiskeolieDet sidste er langt det nemmeste, for dels er fisk en dyr spise at servere i så rigelige mængder, at det dækker hundens behov for omega-3 og dels er der en del hunde, der ikke er vilde med at spise det.

Tørkost giver ikke nok omega-3 til din hund

Det meste af det tørkost du kan få med fisk, er ganske rig på omega-6 fedtsyre, men mangler helt de vigtige omega-3 fedtsyrer. Derfor har hunden ligesom mennesker brug for et kosttilskud med omega-3, for at få nok i kosten. Ja, faktisk er det lidt af et must, for hunden har ikke mulighed for at variere sin kost på samme måde som os mennesker.

Sådan giver du fiskeolie til din hund

Du kan give din hund fiskeolie enten ved hjælp af et flydende kosttilskud, som du hælder over dens mad eller ved at give dem den samme slags fiskepiller, som vi mennesker får.

Særlig populær – også hos hunden – er et kosttilskud med vildtlaksolie. Det fås i flydende form på flaske og doseres nemt med det medfølgende mål eller en pumpe, der kan monteres på flasken.

informationer-om-fiskeolie-til-hunden

doc24.dk

Denne artikel er faktatjekket af Lea Christensen (Ph.d. Københans Universitet)

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.