Hårtransplantation i Tyrkiet – alt du skal vide

Hårtransplantationer er blevet en foretrukken metode for mange mænd, men også kvinder, som ønsker at genskabe deres tidligere hårpragt.

tyrkiet nyt hår
Udgivet 29.06.2021 | Senest redigeret 24.01.2022 | Artiklen indeholder reklamer

Og fordi hårtransplantationer hurtigt kan blive en ganske kostelig affære, er mange danskere begyndt at kigge mod udlandet for at få foretaget indgrebet billigere.

En af de destinationer, som er blevet enormt populære, er Tyrkiet. Og det er der flere grunde til. Dels er der utroligt mange penge at spare, de lægefaglige personaler er kompetente og dygtige, og det giver mulighed for at tage et par ekstra dage i Tyrkiet og nyde varmen, den gode mad og den spændende kultur.

Læs med her og find ud af mere om, hvordan hårtransplantationer i Tyrkiet foregår, hvad det koster, og hvordan du får mest muligt ud af din tur.

Læs mere om:

Hvad koster det? Hårtransplantation og priser i Tyrkiet

Den helt store fordel ved at få foretaget en hårtransplantation i Tyrkiet, er de attraktive priser. Tyrkiet har formået at skabe et utroligt vellykket marked for hårtransplantationer på grund af deres billigere pakkeløsninger, som i dag tiltrækker kunder over alt fra hele verden. Heriblandt også mange kunder fra Danmark og resten af Skandinavien.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Der er favorable priser at finde, både hvis du skal have foretaget en delvis hårtransplantation eller en mere omfattende. Når du skal vurdere, hvor omfattende en hårtransplantation, du har brug for, skal du i samtale med en læge se nærmere på forskellige faktorer.

Læs også om hårtransplantation i Grækenland

Først og fremmest hvor stor en del af din hovedbund du ønsker en hårtransplantation. Her kigges der særligt på, hvor udbredt hårtabet af, hvor tyndt håret er på resten af hovedet, og hvor længe hårtabet har stået på.

Dette har betydning for, hvor mange transplantater (grafts) det vurderes, at du skal have, og antallet af grafts korrelerer direkte med prisen på hårtransplantationen.

Hvad er prisen for en delvis hårtransplantation i Tyrkiet?

Typisk vil det blive vurderet, at du har brug for en delvis hårtransplantation, hvis du lider af hårtab på mindre eller større dele af hovedbunden.

Eksempler på delvist hårtab er blandt andet høje tindinger, begyndende måne, eller små til større pletter med skaldethed eller delvis skaldethed på toppen af hovedet. Har du en af disse typer af hårtab, kan du regne ca. med at skulle modtage følgende antal grafts:

 • Høje tindinger, lille skaldet plet eller begyndende skaldet plet på toppen af hovedet: Denne type af hårtab vil typisk medføre, at du skal have foretaget en delvis hårtransplantation med mellem 800 og 1400 grafts.
 • En begyndende måne eller delvist skaldet plet på toppen af hovedet: Dette lidt mere omfattende hårtab vil typisk betyde, at du skal regne med at modtage i omfanget af 1600 til 2200 grafts for et tilfredsstillende resultat.
 • En større skaldet plet eller begyndende skaldet plet på toppen af hovedet: Med dette større, delvise hårtab skal du formentlig regne med at modtage mellem 2400 og 3000 grafts.

Husk dog altid at konsultere en læge og få vurderet, hvor omfattende dit behov er, inden du bestiller en tid til et bestemt antal grafts hos en klinik.

Prisen på en delvis hårtransplantation starter mange steder i Tyrkiet på mellem 11.000 kr. og 14.000 kr., og disse klinikker er blandt de bedre i Tyrkiet, hvor både personale og faciliteter er absolut i orden og har en høj, international standard. 

Prisen per graft vil på mange af de tyrkiske klinikker begynde fra knap en euro (ca. 7,5 kr.). Det er væsentligt billigere end i mange vestlige lande, hvor priserne ofte begynder fra ca. 30 kr. eller 40 kr. per graft.

De fleste klinikker i Tyrkiet opererer ikke decideret med en pris per graft politik, men tilbyder i stedet forskellige former for pakkeløsninger, hvor de tilbyder én fast pris på op til en bestemt mængde grafts.

Mange steder vil op til 2000 grafts koste en fast pris, og denne vil ofte ligge i nærheden af 13.000 kr. til 14.000 ca., alt afhængig af hvor klinikken ligger, hvad der medfølger i behandlingen, og om der er tale om en større pakkeløsning, for eksempel med overnatning inkluderet.

Hvad er prisen for en hel hårtransplantation i Tyrkiet?

En komplet hårtransplantation vil blive anbefalet, hvis dit hårtab er meget omfattende, og typisk vil du også blive vurderet egnet til en hel hårtransplantation, hvis du har lidt af hårtab i mange år, og dit hår de fleste steder på hovedet er blevet markant tyndere på det seneste.

Utroligt mange mænd får hvert år foretaget komplette hårtransplantationer i Tyrkiet, som holder i mange år, og som giver dem både stor tilfredshed og selvtilliden tilbage. Mange klinikker specialiserer sig også i komplette hårtransplantationer, og her derfor også fordelagtige priser på disse mere omfattende indgreb.

Til en komplet hårtransplantation skal der typisk transplanteres mellem 4500 og 5500 grafts. Det afhænger af mange forskellige faktorer, blandt andet hvor omfattende problemet er, eller hvor tykt hår du normalt har.

For op til 4500 grafts, skal du i mange tilfælde betale i omegnen af 20.000 kr., mens du for 5000 til 5500 grafts i mange tilfælde vil skulle af med mellem 25.000 kr. og 35.000 kr.

Igen vil prisen afhænge af mange forskellige faktorer, og det anbefales altid, at du både får vurderet omfanget af dit behov for en hårtransplantation, samt indhenter tilbud fra flere forskellige klinikker, inden du træffer din endelige beslutning.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Hvordan foregår en hårtransplantation i Tyrkiet?

Får dig som måske går og overvejer at få lavet en hårtransplantation i Tyrkiet, kan det være rart at vide mere om, hvordan hele forløbet foregår, helt fra rejsen derned til selve indgrebet, og i forhold til opholdet.

Rejsen derned

Hvis du selv vil booke din tur, findes der mange rimelig nemme og prisvenlige muligheder til dette. Både Pegasus, Turkish Airlines, Lufthansa og mange andre selskaber har ugentlige flyvninger mellem Danmark og Tyrkiet.

Typisk vil du kunne finde en returbillet til mellem 500 kr. og 1500 kr., afhængig af hvornår på sæsonen du rejser, og hvor god tid i forvejen du bestiller.  

Det tager godt tre timer at flyve fra København til Istanbul, og lidt længere til Ankara (hvor der desuden typisk vil være mellemlanding også).

Fra lufthavnene er der typisk nemme transportmuligheder med både taxa og bus indtil byerne, hvor de fleste klinikker med speciale i hårtransplantation ligger.

Selve indgrebet

Hvordan indgrebet foregår, afhænger af hvilken metode inden for hårtransplantation, du skal have. De to mest almindelige metoder er FUT og FUE. Den følgende gennemgang af et indgreb tager udgangspunkt i FUE-metoden, som er den mest udbredte:

 1. Inden indgrebet vil du skulle have en samtale med den læge, som skal foretage transplantationen. Her taler I om omfanget af indgrebet, samt hvad dine ønsker er, og hvordan den bedst mulige transplantation kan foregå. Ofte vil lægen markerer med en tusch omkring din isse, hvor du ønsker, at din nye hårgrænse skal gå. Her bør du stille alle de spørgsmål, du måtte have til indgrebet, og typisk vil lægen også spørge ind til sygedomshistorik i din familie med mere.
 2. På dagen hvor du skal have foretaget indgrebet, vil lægen tage en blodprøve for at kunne teste din sundhed og velvære inden transplantationen. Dit hår vil blive barberet, så det er helt kort, og din isse bliver vasket og renses, så området er rent inden indgrebet.
 3. Lægen påfører sig sit operationstøj, og markerer på din isse de områder, hvor indgrebet skal foregå.
 4. Du skal lægge dig på operationsbordet, som typisk vil være en briks, og herefter vil du modtage lokalbedøvelse i din hovedbund, så indgrebet kan foregå smertefrit.
 5. Lægen vil nu begynde med at ekstrahere donorhår fra dit donorområde, og rødderne bliver opbevaret i en opløsning af hypothermosol, som holder dem sunde og raske indtil de skal transplanteres. Lægen sørger for at ekstrahere grafts fra donorområde, så det ikke efterlader unaturlige pletter efterfølgende. Efter lægen er færdig med at samle grafts fra donorområdet, bliver området pålagt bandage, og næste fase af indgrebet kan begynde.
 6. Nu åbnes der kanaler i hovedbunden, som de nye hår skal indsættes i. Særligt på grund af denne del af indgrebet, er det vigtigt at have en dygtig læge, som ved meget om hovedbundens væv, samt hvor tætte kanalerne skal være, hvor dybe de skal være, og hvilken retning de skal lægges, så håret kan gro og falde naturligt på længere sigt.
 7. Nu transplanteres donorhårene til de nyligt lavede kanaler i hovedbunden. Typisk begynder lægen enten forrest på issen eller bagerst, alt efter omfanget af transplantationen, og lægen fortsætter systematisk indtil den sidste graft er placeret.
 8. Efter indgrebet er slut, kan du vende tilbage til dit hotelværelse. Der er således ikke behov for at blive på klinikken eller hospitalet. Lægen vil instruere dig i, hvordan du passer på din hovedbund de første par dage efter indgrebet. Typisk skal du tage almindelige smertestillende og holde dig lidt i ro.
 9. Dagen efter indgrebet, skal du tilbage på hospitalet og have steriliseret donorområdet, og dagen efter igen vil du skulle ind og have vasket din hovedbund første gang. Dette foregår på en særlig måde og med en særlig creme. Det er vigtigt at være meget skånsom mod hovedbunden i den første periode efter indgrebet.

Langt de fleste klinikker går i dag meget op i, at håret skal se så naturligt og sundt ud som muligt efter en transplantation.

Husk at tale med lægen om, hvad du ønsker – både i form af, hvilken frisure du gerne vil have, men også hvi du har særlige forventninger til tykkelsen af dit hår.

Kost og logi under ophold

Mange af de tyrkiske klinikker vil tilbyde en pakkeløsning, som inkluderer overnatning på et godt hotel, som ligger tæt på klinikken. Hotellerne er vant til vestlige turister, og er typisk yderst komfortable, rumlige og har i mange tilfælde morgenmad inkluderet.

Mange danske virksomheder arbejder sammen med klinikker i Tyrkiet, og du har derfor mulighed for nemt at booke en pakkeløsning gennem disse firmaer. I mange af disse tilfælde, vil du så også få tilknyttet en dansk kontaktperson, som du kan rådføre dig med både før, under og efter indgrebet.

Hvor i Tyrkiet kan man få lavet hårtransplantationer?

Hårtransplantationer er sin helt egen industri i Tyrkiet, og derfor findes der også mange klinikker rundt omkring i landet, som foretager hårtransplantationer. De fleste klinikker er centreret i de større byer.

Hårtransplantation i Istanbul

Istanbul er den uofficielle hovedstad i Tyrkiet, hvor øst og vest mødes, og der er masser af spændende kultur og historie. Det er samtidig her, du finder langt de fleste klinikker med speciale i hårtransplantation. Hvis du vil have foretaget en hårtransplantation i Tyrkiet, vil den højst sandsynligt foregå i Istanbul.

De fleste klinikker og hospitaler ligger på den vestlige side af Bosporus, som er floden der deler Istanbul.

Mange af klinikkerne i Istanbul er verdenskendte for deres høje standarder, høje grad af kompetence, samt mange års erfaring. Husk dog altid at læse anmeldelser af en klinik, inden du vælger den. En hårtransplantation er trods alt en vigtig, stor og personlig beslutning. 

Hårtransplantationer andre steder i Tyrkiet

Selvom Istanbul udbyder det største udvalg af klinikker og hospitaler med speciale i hårtransplantation, kan du også vælge at få foretaget indgrebet andre steder i Tyrkiet.

Blandt andet findes der fine og glimrende udvalg af klinikker i både Ankara, Alanya og Izmir. Disse tre byer ligger hhv. længere inde i landet og mere sydpå, og særligt sidstnævnte byer tilbyder i højere grad mulighed for at kombinere din hårtransplantation med sol- og strandferie. 

Mulighed for at kombinere hårtransplantation med fede oplevelser

En af årsagerne til, at mange vælger at få lavet deres hårtransplantation i Tyrkiet skyldes naturligvis prisen. Men når du alligevel er afsted, skader det jo ikke at få nogle sjove og spændende oplevelser med i købet samtidig.

Istanbul, hvor de fleste hårtransplantationer i Tyrkiet foregår, er kendt for sit pulserende liv, sin livlige kultur, sin spændende historie, og farverige velsmagende mad. Der er gode muligheder for at opleve Istanbul og få en interessant rejse ud af det, når du samtidig skal have lavet din hårtransplantation.

Så er der også noget at fylde dagene med, mens du venter på at komme på klinikken for hhv. indgreb og opfølgning.

Vælger du at få lavet din hårtransplantation i Alanya eller Izmir, har du gode forudsætninger for at nyde smukke sandstrande, høj sol og lidt ledt badning i Middelhavet fra et luksuriøst hotel.

Husk dog altid at konsultere lægen i forhold til, om dine feriedrømme er forenelige med dit indgreb, og undgå at bade dit hoved i vandet i dagene efter indgrebet. Du skal desuden beskytte din hovedbund med en solhat, inden du opholder dig udenfor i dagtimerne.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5