Alt om hårtransplantation i udlandet

Især mange mænd, men også mange kvinder oplever med tiden at miste hele eller dele af sin hårpragt. For mange mænd er det en naturlig udvikling, der kommer med alderen, at f.eks. tindingerne bliver højere, håret tyndere i sin helhed, eller at hårlinjen rykker længere tilbage.

Udgivet 08.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Dette kan gå ud over selvtilliden, da hårpragten for manges vedkommende er noget, der tillægges en vis betydning for det overordnede udseende og dermed den selvtillid, man møder verden med.

Derfor er mange også kede af sit hårtab. Men der er heldigvis hjælp at hente.

Vil du gerne have gjort noget ved de skaldede eller tyndhårede pletter, kan du vælge at få lavet en hårtransplantation.

Der findes dygtige specialister i netop dette både i og udenfor Danmark. Vi kommer herunder nærmere ind på mulighederne for hårtransplantation i udlandet.

 

 

Hvad er en hårtransplantation?

En hårtransplantation er en procedure, hvor hårsække flyttes fra et donorområde til et område med enten skaldethed eller tyndhårethed (Wiki).

Er proceduren vellykket, vil man efter en rum tid opleve, at hårsækken begynder at fungere normalt, og nyt hår begynder at vokse på det skaldede eller tyndhårede sted.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Har du f.eks. høje tindinger eller en vigende hårlinje, vil man typisk tage hårsække fra baghovedet og/eller på siderne af hovedet, hvor håret er tykkest og i stedet placere disse hårsække, så du får en ny hårlinje, eller de tynde hår i tindingerne mindskes.

Når hårsækkene fjernes fra et område til et andet placeres de efter tykkelse og retning, så resultatet kommer til at se naturligt ud.

Er der tale om en vellykket transplantation, vil du som regel med tiden få så naturligt et resultat, at man ikke kan se, at der har været tale om en transplantation.

Dette vil som regel være tilfældet omkring 12-15 måneder efter transplantationen.

Hvem kan få en hårtransplantation?

Mange oplever at miste dele af hårpragten af den ene eller den anden årsag, men det er desværre ikke alle, der er egnede til en hårtransplantation.

Det skal forstås på den måde, at det selvfølgelig både er i din og den pågældende hårkliniks interesse, at resultatet af transplantationen bliver så vellykket som muligt.

Det kræver, at visse forudsætninger er til stede. Faktorer, der som regel tages i betragtning, når en klinik skal vurdere, om en person er egnet til en hårtransplantation er:

  • Forholdet mellem størrelsen på det område, der kræver transplantation og hårlængden til rådighed i donerområdet.
  • Hovedbundstilstand
  • Personens alder

Det kan være forskelligt, hvordan en given persons kvalifikationer til en hårtransplantation vurderes fra klinik til klinik, men det vil som regel være disse faktorer, der indgår i vurderingen.

Dels skal donorområdet naturligvis have en hårmængde, der gør det muligt at skabe en tilstrækkelig hårtæthed på det område, håret skal transplanteres til.

Er du meget tyndhåret på hele hovedet, kan det være svært at finde tilstrækkeligt med hår til at skabe et tilfredsstillende resultat.

Herudover tages hovedbundens tilstand i betragtning. Lider du f.eks. af psoriasis, eller har du eksem i hovedbunden, vil man typisk ikke foretage en transplantation, fordi dette kan forværre tilstanden af hovedbunden.

Er der tale om en tilstand, der kan behandles, vil man af og til først forsøge at behandle hovedbunden, så den kan blive egnet til transplantation.

Når klinikken tager personens alder i betragtning, vil det sige, at de ofte ikke vil udføre hårtransplantationer på meget unge mennesker.

Her vil man som regel i stedet søge at sikre, at hårtabet ikke skrider yderligere frem samt sikre kvaliteten af det hår, man endnu har tilbage.

Vurderingen af hvorvidt en person er egnet til en hårtransplantation vil naturligvis altid bygge på omstændighederne i den enkelte sag, og man kan derfor ikke opstille generelle retningslinjer for, hvornår man er egnet eller ej.

Få lavet hårtransplantation i udlandet

Der er mange dygtige specialister i Danmark, der udfører transplantationer med rigtig gode resultater. Derfor er der gode muligheder for få foretaget sin transplantation på en klinik her.

Men mange vælger også at få lavet deres hårtransplantation i udlandet. Det skyldes først og fremmest, at man kan få lavet en vellykket transplantation for et væsentligt mindre beløb, end det er tilfældet i Danmark.

Nogle steder er det sågar muligt at spare 50% eller mere set i forhold til danske priser. I Danmark kan en hårtransplantation godt koste op imod 50.000 kroner, mens du i udlandet kan finde transplantationer helt ned til omkring 15.000 kroner i stedet.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Især Tyrkiet er et populært land at tage til for at får lavet en transplantation, da der her findes dygtige læger, der udfører proceduren hver eneste dag, og det tilmed gøres til en god pris.

Hvor kan du ellers få foretaget hårtransplantation i udlandet?

Men faktisk er det ikke nødvendigt at rejse helt til Tyrkiet for at finde en klinik, der udfører proceduren til så billig en pris.

Kører du over grænsen til Tyskland, kan du også her finde dygtige læger, der udfører transplantationer til en brøkdel af prisen i Danmark.

SMP er en af de mest populære behandlingsmetoder.

Der findes tyske klinikker, som kun ligger 45 minutters kørsel fra Danmark, og hvor du endda kan få opfølgning på din transplantation i Danmark.

Dette er en lidt overset mulighed, som der ellers er stort potentiale i, hvis du ønsker en professionelt udført transplantation til en meget fordelagtig pris.

Vælger du at få foretaget en behandling i udlandet, hvad end det er i Tyrkiet, Tyskland, Grækenland eller et helt andet sted, er det vigtigt, at du undersøger sagen meget grundigt, inden du kaster dig ud i at få foretaget en transplantation.

En hårtransplantation er permanent, og noget der kan hjælpe selvtilliden betydeligt, når den udføres korrekt.

Men en permanent hårtransplantation kan også give anledning til komplikationer og et mindre vellykket resultat, hvis man ikke sikrer sig, at klinikken der udfører den evner at gøre det af en vis kvalitet.

Selvom der kan være penge at spare ved at få foretaget proceduren i udlandet, er det derfor vigtigt, at man aldrig går på kompromis med kvaliteten, så man ender op med et utilfredsstillende resultat.

Det betyder dog ikke, at der ikke er dygtige klinikker i udlandet, der kan give dig et godt resultat, men blot at det er vigtigt at gøre sit forarbejde, så man finder frem til dem.

 

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5