Høje tindinger

Mange – især mænd – oplever, at de med alderen får høje tindinger. Høje tindinger er ikke i sig selv farlige, og er også kun yderst sjældent et symptom på noget farligt. Alligevel er høje tindinger til stor gene for mange af dem, der oplever at få det. Dette skyldes hovedsageligt, at mange oplever at få dårlig selvtillid, når håret ikke længere lever op til skønhedsidealet.

høje tindinger
Udgivet 28.06.2021 | Senest redigeret 22.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Her på siden kan du både læse om hvad høje tindinger skyldes, hvad du selv kan gøre for at styrke dit hår, om mulige behandlingsmuligheder og om frisurer, der klæder høje tindinger hos både mænd og kvinder.

Høje tindinger er en betegnelse for en hårgrænse, der viger i tindingerne, men ikke midt på. Høje tindinger giver en M-formet hårgrænse, hvor der er hår i siderne og på midten/toppen af hovedet, men mindre ved tindingerne.

Video: Jacob får håret tilbage efter høje tindinger

Hvorfor får man høje tindinger?

Der kan være flere årsager til, at man får høje tindinger:

 • Genetik.
 • For stramme frisurer.
 • Eksem, skæl og ringorme.
 • Dårlig kost.
 • Stress.
 • Sygdom/medicin.

Ud af disse er den absolut mest almindelige årsag genetik. En forholdsvist stor del af befolkningen lider nemlig af ”alopecia androgenetica”, i folkemunde kaldt ”mandligt hårtab” eller ”genetisk betinget hårtab”. Alopecia androgenetica er ikke farligt.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Det betegner en form for allergi i hovedbunden. Det man er allergisk over for, er testosteron – altså det mandlige kønshormon. Deraf betegnelsen ”mandligt hårtab”.

Læs mere om: 14 anvendelsesmuligheder med tea tree oil

Der findes en række hjælpemidler, som kan hindre og af afhjælpe dine høje tindinger. Det kan være alt fra en bestemt frisure til produkter eller operation.

Mandligt hårtab (alopecia androgenetica)

Måske har du hørt nogle sige, at mænd som bliver skaldede, bliver det, fordi de har mere testosteron i kroppen end normalt. Dette er ikke rigtigt – det handler ikke som sådan om mængden af testosteron i kroppen, men derimod om man lider af denne type allergi eller ej.

Perioder med forhøjet testosteron fremprovokerer selvfølgelig allergien, men det er altså ikke i sig selv testosteronet, der giver høje tindinger og tyndt hår. Således kan mænd, der ikke lider af allergien, også sagtens have et højt testosteronniveau.

Allergien forekommer på mænd især på toppen af hovedet og i tindingerne, mens den hos kvinder forekommer på hele hovedet, dog mest på toppen af hovedet.

Mandligt hårtab hos kvinder

Selvom kvinder ikke har nær så meget testosteron i kroppen, som mænd har, så har de alligevel nok til at få tyndt hår, hvis de lider af allergien. For kvinder er det oftest i overgangsalderen, hvor testosteronniveauet stiger, at allergien giver udslag, og deres hår bliver tyndere.

Selvom det oftest er på toppen af hovedet, kvinder oplever at få en skaldet eller næsten skaldet plet grundet alopecia androgenetica, så hænder det også, at de får høje tindinger.

Hertil kan der være flere andre årsager til, at kvinder har høje tindinger:

 • De er født med en hårgrænse med høje tindinger.
 • De har gået med for stramme frisurer, hvor der er blevet trukket meget i det forreste hår på hovedet.
 • Sygdom/medicin.

Ca. 25% af kvinder oplever på et tidspunkt i livet af få tyndere hår.

Mandligt hårtab hos mænd

For mænd er det ofte i 30’erne, 40’erne og 50’erne, at de begynder at blive tyndhårede, få høje tindinger og/eller få en skaldet plet på toppen af hovedet. For nogle mænd resulterer det i en måne – dvs. at de ikke har noget hår på toppen af hovedet, men har en krans af hår på siderne og i nakken.

Nogle mænd oplever dog allerede at det mandlige hårtab sætter ind i 20’erne. For ganske få kan det allerede ske omkring de 15-16 år.

Ca. 75% af mænd oplever på et tidspunkt i livet at få tyndere hår. 20% af mænd i tyverne har tyndt hår, og herfra stiger det med 10% for hvert årti: 30% af mænd i 30’erne har tyndt hår, etc.

Er høje tindinger arveligt?

Som allerede nævnt, så er alopecia androgenetica genetisk bestemt – og derfor også arveligt. Vil du have en prognose for, hvordan dit hår kommer til at se ud, når du bliver ældre, kan du altså blot kigge rundt på familien til den næste sammenkomst. Med stor sandsynlighed kommer dit hår nemlig til at ligne dine forældre eller bedsteforældres.

Som allerede nævnt kan der dog også være andre årsager til, at du får høje tindinger – som fx stramme frisurer, dårlig kost, sygdom og medicin. Skyldes dine høje tindinger noget andet end mandligt hårtab, er det ikke nødvendigvis arveligt. 

I det følgende afsnit kan du læse mere om hvordan høje tindinger bliver nedarvet, såfremt de skyldes alopecia androgenetica.

Arver du dine høje tindinger fra din mor eller din fars side af familien?

For at forklare hvordan høje tindinger grundet alopecia androgenetica nedarves, er en kort forklaring af mænd og kvinders kønsbestemmende kromosomer nødvendig.

Mænd har et X og et Y-kromosom. Kvinder har to X-kromosomer. Dvs. at mænd arver et Y-kromosom fra deres far, og et X-kromosom fra deres mor, mens kvinder arver et X-kromosom fra hver af deres forældre.

Både X- og Y-kromosomer indeholder gener, som har noget at sige for hårvæksten. Dog er det X-kromosomet, der bestemmer, om man arver alopecia androgenetica. Dvs. at man – ironisk nok – kan arve mandligt hårtab fra både sin mor og sin far.

Høje tindinger og arvelighed blandt kvinder

Netop pga. kromosomsammensætningen lider mænd oftere af alopecia androgenetica, end kvinder gør. Kvinder skal nemlig være uheldige at arve et X-kromosom fra både sin mor og sin far, med genet for alopecia androgenetica, for at det giver udslag i tyndt hår. Hvis det ene X-kromosom har genet for normal hårvækst, vil det nemlig dominere/trumfe genet for tyndt hår.

Høje tindinger og arvelighed blandt mænd

Anderledes ser det ud for mænd. Da de arver Y-kromosomet fra deres far, er det altså kun fra deres mor, de kan få X-kromosomet. Det betyder, at selvom moren ikke har problemet med tyndt hår, kan hun videregive genet for tyndt hår til sin søn.

Har hun ét X-kromosom med genet for tyndt hår, og ét med genet for almindeligt hår, har hendes søn 50% risiko for at få genet for tyndt hår. Har hun selv tyndt hår, er der 100% risiko for at hendes søn vil få tyndt hår.

Kun hvis hun har to X-kromosomer med genet for almindeligt hår, er han 100% sikker på ikke at arve genet for tyndt hår fra sin mor. Men selv hvis det er tilfældet, er der ingen garanti for, at han klarer frisag – for der sidder også gener på Y-kromosomet, som kan påvirke hårvæksten. Hertil kommer, at livsstil m.m. kan påvirke hårvæksten.

Er du mand, og har din morfar høje tindinger, er der altså minimum 50% risiko for, at du også får det. Dette skyldes, at han kun har ét X-kromosom, som altså er bærer af alopecia androgenetica, og som han har givet videre til din mor.

Behandling af høje tindinger

Netop fordi høje tindinger i langt de fleste tilfælde er genetisk bestemt, er det svært at gøre ret meget ved høje tindinger. Kun hvis dine høje tindinger skyldes andre årsager, kan du være heldig at dit hår kommer igen af sig selv (eller med kost- og livsstilsændringer).

Er dine høje tindinger genetisk bestemt, er der kun én behandling, der giver dir håret tilbage på de nu skaldede områder: Hårtransplantation.

Er dine høje tindinger ikke slemme, kan du imidlertid nøjes med at styrke det hår, du stadig har på hovedet. Dette kan du gøre gennem varieret kost, kosttilskud og skånsom pleje.

Sund mad giver sundt hår

Egentlig er det ret simpelt: Hele din krop – inklusiv dit hår – har brug for, at du spiser varieret, hvis den skal fungere optimalt.

Dit hårs udseende og sundhed bliver altså også påvirket af, hvad du spiser. Det handler her ikke om kalorier (selvom kraftig overvægt også kan påvirke hormonbalancen i kroppen og dermed håret), men derimod om proteiner, vitaminer og mineraler.

Følger du Sundhedsstyrelsens råd, og bruger din sunde fornuft, sikrer du, at din krop har de byggesten, som den skal bruge for at producere sundt, flot og stærkt hår.

Hertil skal du også være påpasselig med alkohol og rygning, da disse påvirker din generelle sundhed såvel som dit hårs sundhed.

Vil du gerne booste dit hår lidt ekstra, kan du med fordel tage kosttilskud, hvori du får de vitaminer og mineraler, som er allervigtigst for dit hår.

Kosttilskud der er gode for håret

Der findes et hav af kosttilskud, der lover et prangende og glansfuld hår. Men man skal se sig for, inden man bruger en masse penge på kosttilskud til håret. For det er langt fra alle kosttilskud, der holder, hvad de lover.

Kosttilskud kan gøre en mærkbar og synlig forskel for nogle – men ikke alle. De kosttilskud, som du kan forsøge dig med, bør som minimum indeholder B-vitaminer. B-vitaminer er nemlig det vigtigste vitamin ift. hårets vækst. Derfor kan du også få receptpligtige ekstra stærke B-vitaminer.

B-vitaminer styrker både hovedbunden, hårsækkene og selve hårstrående. Især er B7 (biotin) og B3 (niacin) vigtige for hårets vækst.

Udover B-vitaminer, kan du kigge efter kosttilskud, der indeholder:

 • B-vitamin.
 • A-vitamin.
 • C-vitamin.
 • D-vitamin.
 • E-vitamin.
 • Magnesium.
 • Jern.
 • Zink.
 • Silicia.

Alle spiller de en direkte rolle for produktionen af sundt og stærkt hår.

Når du indtager kosttilskud for at styrke håret på dit hoved, skal du være opmærksom på, at det også styrker hårvæksten alle andre steder på kroppen. For kvinder kan det betyde, at de oftere må barbere ben m.m.

Hårpleje og styling der skåner håret

Hvis du har problemer med tyndt hår og/eller vigende hårgrænse, er det vigtigt, at du passer og plejer dit hår. Det betyder, at du både skal være opmærksom på at købe shampoo, balsam og hårkure, som plejer dit hår, og at du skal være påpasselige med skrappe stylingprodukter.

Hvad angår plejende produkter, kan du med fordel følge disse råd:

 • Køb produkter, der er udviklet særligt til tyndt hår (hvis du har tyndt hår). Har du normal hårvækst (bortset fra dine høje tindinger), kan du spørge din frisør, hvilke produkter, der vil passe godt til din hårtype.
 • Køb og brug hårkure, som fugter og plejer hovedbund såvel som hårstrå.
 • Brug varmebeskyttende produkter, når du føntørrer, glatter og krøller dit hår.

Når det kommer til stylingprodukter, skal du kigge efter produkter, der er økologiske, eller som har fået tilsat et minimum af kemikalier. Produkter med mange kemikalier er som regel skadelige for både hovedbund og hår.

Hertil bør du bruge så få stylingprodukter, som muligt (med undtagelse af hårolie og varmebeskyttende produkter). Tag evt. en snak med din frisør om, hvordan du bedst muligt styler dit hår med brug af mindst mulige produkter.

Læs mere om: Den bedste Argan Shampoo i 2019

Synes kvinder, at mænd med høje tindinger er usexede?

Har du som mand høje tindinger, føler du dig måske lidt udfordret på frisurer. Måske synes du selv dine høje tindinger er usexede, eller måske er du bange for at andre synes det. Selvom det er helt normalt og forståeligt, at være ked af sine høje tindinger, behøver du ikke være det.

Det handler om at se velplejet og velovervejet ud. Sørg for at få klippet håret jævnligt, så din frisure ikke vokser vildt – og sæt håret hver dag. Pluk øjenbryn og plej dit skæg samt din ansigtshud. Brug tid og penge på din garderobe. Hvis dit look samlet set ser velovervejet ud, er høje tindinger på ingen måde en forhindring for, at du ser godt ud.

Høje tindinger bliver først usexede, hvis du ikke tager højde for dem, når ud vælger frisure – eller hvis du tydeligt skammer dig over dem. For så ligner du enten én, der er ligeglad med dit udseende, eller én, som ikke selv synes om sit udseende. Ligegyldighed og dårlig selvtillid klæder ingen – hverken kvinder eller mænd.

Og husk: Som allerede nævnt, bliver 75% af alle skandinaviske mænd med alderen tyndhårede. Dvs. du hverken er alene eller stikker ud fra mængden, bare fordi du har høje tindinger.

Frisurer til mænd med høje tindinger

Ligesom med alt andet udseendemæssigt, så kan selvtillid gøre meget for, hvordan andre ser dine høje tindinger. Hvis den frisure, du vælger, ikke skjuler – eller måske ligefrem fremhæver – dine høje tindinger, sender du et signal om, at du ikke skammer dig over dem. At du har selvtilliden i orden.

Føler du dig ikke komfortabel med at vise dine høje tindinger frem, er der dog også alternativer. Du kan nemlig også vælge en frisure, hvor du reder håret hen over dine høje tindinger. På den måde kan du til dels skjule dem.

Vælger du en sådan frisure, skal du dog være påpasselig med, at det ikke bliver påfaldende, at du forsøger at skjule dine høje tindinger – for så leder du folks tanker hen på ”hentehår”.

Hentehår kan hurtigt komme til at se kikset ud, hvis det er meget tydeligt. Hentehår bliver tydeligt, når det hår, du har redt hen over den skaldede plet, er meget tyndt. Eller hvis det hår, du reder hen over den skaldede plet, er påfaldende langt ift. resten af dit hår.

Et godt eksempel på tydeligt hentehår er Donald Trump – men når man er USA’s præsident, kan man slippe afsted med meget.

I nedenstående afsnit får du gode råd til frisurer, der er gode til mænd med høje tindinger.

Korte frisurer til mænd med høje tindinger

Der findes overordnet set 3 forskellige korthårede frisurer, som på hver deres måde klæder høje tindinger:

 • Helt skaldet.
 • Helt korthåret / plysset (max 5 mm.).
 • Almindelig korthåret frisure, hvor håret i siderne er kort og lidt længere på toppen.

Kom af med de høje tindinger ved at klippe dig skaldet

At klippe sig helt skaldet på grund af høje tindinger er en klassiker. Især blandt mænd hvis høje tindinger er meget tydelige/slemme, og blandt mænd som også er blevet ”tynde på toppen” eller måske ligefrem har begyndende måne. Den store fordel ved at klippe sig skaldet er selvfølgelig, at dine høje tindinger ikke længere kan ses. Det skaldede look kan hertil være rigtigt flot, hvis du har hovedformen og stilen til at bære det.

Den skaldede frisure kan kombineres med stort set alle tøjstile, selvom den nok oftest forbindes med et lidt hårdt look. Men både mere afslappede, intellektuelle og pæne looks kan kombineres med at være skaldet. Ofte tilføjer den skaldede frisure kant til dit look.

Vælger du at klippe dig skaldet, skal du dog være opmærksom på, at du jævnligt skal barbere hovedet. Ellers bliver dine høje tindinger bare igen synlige. Hertil skal du være opmærksom på at pleje din hovedbund, så den ikke bliver tør og irriteret.

Pleje til den skaldede frisure

Når du er skaldet, er der især 3 ting du skal være opmærksom på ift. pleje:

 • Barbering.
 • Fugtighedscreme.
 • Solcreme.

Når du barberer hovedet ofte, er det vigtigt, at du bruger en god maskine eller en god skraber. Hertil kan det anbefales, at du barberer hovedet lige efter, du har været i bad, da huden så er nemmere at arbejde med. Barber dig så vidt som muligt med hårene – når du barberer mod hårene, er der større risiko for betændelse og indgroede hår.

Anskaf dig evt. et lille spejl i brusekabinen, så du kan barbere dig i badet – det gør også oprydningen nemmere.

Brug gerne fugtighedscreme på hovedet hver morgen. Her kan du med fordel bruge den samme fugtighedscreme, som du bruger til ansigtet.

Brug altid solcreme på hovedet, når du er udenfor om sommeren. Skal du være i udenfor i mange timer, bør du supplere med en hat eller en kasket i de timer, hvor solen er stærkest.

Helt kort frisure til mænd med høje tindinger

Ønsker du ikke at klippe dig skaldet, kan du også nøjes med at klippe håret helt kort. Med en sådan frisure skjuler du på ingen måde dine høje tindinger – men det kan sagtens se godt ud alligevel. Når det andet hår er helt kort, er kontrasten mellem dine høje tindinger og resten af dit hoved/hår ikke ret stor. Samtidig sender du et signal om, at du hviler i dit udseende.

En sådan frisure behøver ikke styling – men kræver, at du bliver klippet jævnligt. Bliver håret for langt, gør det ikke noget godt for dine høje tindinger.

Almindelig korthåret frisure til mænd med høje tindinger

Ønsker du en mere almindelig frisure, hvor håret klippes kortere i nakken og siderne end på toppen, kan det også sagtens lade sig gøre. Men det kræver, at du gider sætte håret hver dag.

Høje tindinger giver den klassiske M-formerede hårgrænse. Den tot, der sidder på midt af hovedet, kan hurtigt komme til at forstærke – i stedet for at skjule – dine høje tindinger, hvis den ikke er sat, og lægger sig ned i panden på dig. Det er her vigtigt, at du sætter dit hår, så totten bliver strøget bagover, lige op, eller til den ene side.

Præcis hvilken korthåret frisure, der klæder dig bedst, kommer både an på hvor høje dine tindinger er, og på hvilken ansigtsform du har. Tag evt. en god snak med din frisør om, hvad du godt kunne tænke dig, og hvad han/hun anbefaler til dig.

Mellemlangt hår til mænd med høje tindinger

Mellemlangt hår, der går til mellem øreflipperne og skuldrene, kan også sagtens klæde en mand med høje tindinger.

Det mellemlange hår kan styles på tre forskellige måder:

 • Tilbagestrøget med voks.
 • Opsat i en såkaldt ”man bun”.
 • Løst i et rodet ”tilfældigt” look.

Stryger du det tilbage, eller sætter du det op i en man bun, viser du dine tindinger frem – har du det løst i et lidt rodet look, skjuler du dem. Alle tre looks kan være fede på hver deres måde, og hvad der klæder dig bedst, kommer an på din ansigtsform og din stil.

Har du også tyndt hår på toppen af hovedet, bør du dog undgå det løse hår – her vil længden blot fremhæve den plet, hvor du har tyndt hår. Tilbagestrøget har vil til gengæld skjule din tynde plet på toppen af hovedet.

Sætter du dit hår meget op i en man bun, skal du passe på med at sætte det for stramt. Meget stramme frisurer kan nemlig resultere i yderligere hårtab, da hårsækkene bliver stressede af at blive trukket i.

Langt hår til mænd med høje tindinger

Helt langt hår kan sagtens være flot til mænd med høje tindinger, hvis ellers resten af hårpragten er tyk og fyldig.

Ligesom med mellemlangt hår, kan det helt lange hår også styles på forskellige måder:

 • Tilbagestrøget i en hestehale.
 • Løst.

En tilbagestrøget hestehale viser dine tindinger frem, mens løst hår kan være med til at skjule dem.

Vælger du at have langt hår, er det vigtigt, at du passer og plejer det, og at du får klippet spidserne jævnligt. Bliver det tørt, tjavset og spaltet, gør det nemlig ikke noget godt for dig – især ikke hvis du har høje tindinger. Så vil det kun få dit hår til at se mere sjusket og usundt ud.

Styling til høje tindinger og tyndt hår

Når du som mand skal style dit hår, er der et væld af produkter at vælge mellem. Det mest almindelig stylingprodukt til mænd er voks.

Har du, udover at have høje tindinger, også lidt tyndt eller fint hår, er det vigtigt, at du ikke vælger en voks, der er for fedtet. Hertil kan du bruge saltvandsspray i håret, for at give det mere tekstur og volumen.

Husk også at være sparsom med mængden af voks. Uanset hvilken du bruger, kan du risikere at dit hår kommer til at se fedtet og klasket ud, hvis du bruger for meget.

Frisurer til kvinder med høje tindinger

Kvinder med høje tindinger har, ligesom mænd, også masser af muligheder, hvad angår frisurer og styling.

Generelt handler det om at finde frisurer, hvor dine høje tindinger skjules:

 • Langt eller mellemlangt hår med sideskilning.
 • Korte frisurer, hvor håret på toppen er længere og redes skråt ned ved panden.

Frisurer til kvinder med meget høje tindinger bør undgås

Modsat mænd har kvinder svært ved at bære frisurer og opsætninger, der sættes fokus på hendes høje tindinger.

Har du meget høje tindinger, bør du derfor undgå:

 • Frisurer, hvor håret er skrabet stramt tilbage i en hestehale eller en knold.
 • Helt korthårede/plyssede frisurer.
 • Pandehår.

Har du kun lidt høje tindinger, vil du måske godt kunne bære ovenstående. Er du i tvivl, kan du eventuelt spørge din frisør, hvad hun synes, næste gang du skal klippes.

Korte frisurer til kvinder med høje tindinger

Mange kvinder får klippet kort hår, når de kommer op i 40’erne eller 50’erne. Grunden til, at kort hår klæder kvinder i denne alder (og ældre), er, at det trækker ansigtet ”op”. Med alderen bliver huden mindre elastisk, hvorfor ansigtet falder lidt ”ned”. En frisk, kort frisure er med til at løfte ansigtets udtryk, så man ser friskere og yngre ud.

Samtidig får nogle kvinder med alderen også lidt højere tindinger. Heldigvis kan en korthåret frisure sagtens klæde høje tindinger. Det handler blot om, at håret på toppen af hovedet ikke bliver for kort således, at det kan styles med henblik på at skjule de høje tindinger.

Dette kan gøres ved at sætte skilningen i den ene side, der hvor håret på siden af hovedet bliver væsentligt kortere end det på toppen af hovedet. Dvs. ved en korthåret ”side cut”.

Det kan også gøres ved en mere almindelig korthåret frisure, hvor håret på toppen er kortere og mere ”rodet”. Her styles håret også til den ene side, så de høje tindinger bliver mindre synlige.

Lange frisurer til kvinder med høje tindinger

Næsten alle langhårede frisurer fungerer med høje tindinger, fordi det lange hår på toppen af hovedet naturligt falder ned og dækker de høje tindinger.

Dog skal man som kvinde være opmærksom på, at man ikke kommer til at ”afsløre” de høje tindinger, når håret sættes op. Som allerede nævnt bør du undgå frisurer, hvor håret er skrabet stramt tilbage. Især hvis dine tindinger er meget høje. 

I stedet kan du lave mere rodede, ”tilfældige” frisurer. Kombinér gerne disse med en sideskilning. Har du desuden fint eller tyndt hår, er voluminøse frisurer generelt klædelige. Har du fald eller krøller i håret, kan du med fordel fremhæve disse ved at få klippet etager og style det med saltvandsspray og lidt skum.

Hårtransplantationer mod høje tindinger

Er du meget ked af dine høje tindinger, kan du overveje at få en hårtransplantation. I dag er både teknologi og viden på området nået langt, hvorfor hårtransplantationer som regel giver rigtigt gode resultater. Det er dog også en lidt dyr løsning, som desværre ikke fungerer for alle.

For at få et godt resultat ved en hårtransplantation, skal der være balance mellem det skaldede område, der skal dækkes, og det antal hår, man har tilbage på hovedet. Har du kun høje tindinger, er det som regel ikke noget problem. Men har du også en skaldet plet på toppen af hovedet, eller måne, er det ikke sikkert, du kan få et godt resultat ved hårtransplantation. 

Det kræver en hårtransplantation af din hovedbund og dit hår

Din hovedbund skal være sund og rask, og det hår, du har på hovedet, skal ligeledes være stærkt og velplejet, hvis resultatet skal blive godt.

Sidst men ikke mindst skal din hårgrænses retræte være stagneret, hvis resultatet skal blive rigtigt godt. De transplanterede hårsække påvirkes ikke af allergien over for testosteron (hvis det er mandligt hårtab, der er årsag til dine høje tindinger). Så de vil blive ved med at vokse, som de skal, resten af dit liv.

Dette skyldes at allergien (på mænd) er begrænset til de hårsække, som sidder ved tindingerne og på toppen af hovedet. Hårsækkene på siden af hovedet og i nakken er derfor ikke allergiske.

Men hvis de omkringliggende hår (altså dem, der ikke er transplanterede) forsvinder, risikerer du, at du skal gentage behandlingen senere i livet, for ikke få undgå ujævn udtydning eller nye skaldede pletter.

Overvejer du en hårtransplantation, kan du med fordel kontakte en klinik, som udfører indgrebet, og bede dem vurdere chancen for succes.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5