Den bedste Argan Shampoo i 2024

Arganshampoo styrker dit hår og gør det sundere. Men hvad er det helt præcist, som shampooen gør, og hvilken bør du vælge? Find ud af det herunder.

bedste argan shampoo
Udgivet 25.05.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Hvis du vil forkæle dit hår ekstra meget ved din sædvanlige brug af shampoo, eller hvis du er træt af, at din gængse shampoo har en tendens til at udtørre dit hår, så er shampoo, der er tilføjet argan olie, løsningen.

Argan olie har nemlig både rensende, plejende og styrkende egenskaber, hvilket betyder, at samtidig med at håret bliver rent, så trænger olien også ind i hvert enkelt hårstrå, hvor den tilføjer både fugt, shine og styrke. Med en argan shampoo er det ikke alene hårstråene, der bliver plejet, men også selve hovedbunden, hvilket er godt af mange årsager.

Video: Anmeldelse af Moroccan Argan Olie Shampoo

Sådan får du mest ud af din argan shampoo

En sund hovedbund bevirker, at dit hår har de bedste vækstbetingelser; ligesom man gøder jorden, for at man kan få de bedste afgrøder, så er det også vigtigt, at man passer på ens hovedbund, så ens hår kan vokse under de bedste betingelser. Ved at man plejer ens hovedbund, minimerer man samtidig risikoen for at udvikle skæl, svamp og andre komplikationer, som kan forekomme i hovedbunden.

arganolie

Urtegaarden Arganolie 100 ml

Halvtør olie, der absorberes middelhurtigt af huden uden at efterlade den fedtet. Velegnet til alle hud- og hårtyper, især egnet til moden hud, sensitiv hud og tør/skadet hud samt tørt/skadet hår. 

Til butik
Ad

Undgå at vaske håret hver dag

Lad være med at vaske dit hår hver dag. Det kan være fint at skylle kroppen hver dag, men hvis du ønsker et sundt hår og en sund hovedbund med en normalfedtproduktion, så anbefales det, at du maximalt vasker dit hår hver anden dag.

Dette skyldes, at man ved for hyppig vask af håret ødelægger hårets egen naturlige fedtbalance, hvilket din krop selv vil prøve at rette op på, hvorfor fedtproduktionen i hårbunden stiger, og dit hår bliver dermed hurtigere fedtet.

Tørshampoo af argan er populære

Hvis du vælger at benytte dig af det første råd, så kan en tørshampoo være en god investering til at bruge ind imellem dine hårvaske. Dette særligt hvis du har været vant til at vaske dit hår hver dag, men prøver at gøre det mindre hyppigt, for her vil fedtproduktionen være tilpasset din hidtidige rutine og altså være høj, hvorfor håret i begyndelsen vil virke meget fedtet.

En tørshampoo er derfor ideel, hvis du vil slippe for fedtet hår i begyndelsen af din nedtrapningsproces, eller hvis du bare ønsker, at dit hår skal være ekstra voluminøst og luftigt ind imellem dine hårvaske

Benyt balsam inden du bruger argan shampoo.

Prøv at bruge balsam, inden du bruger shampoo. Undersøgelser har vist, at hvis man tilføjer balsam til håret først og derefter vasker det med shampoo, så vil fugten fra balsammen i samarbejde med fugten fra argan olien i shampooen nærmest blive låst inde i hårstråene.

Derudover kan det være en god ide at bytte rundt på brugen af shampoo og balsam, eftersom der ofte vil sidde rester af balsammen i håret, når man stiger ud af badet, hvis man har afsluttet med balsammen.

Ved at benytte sig af shampoo som det sidste, sikrer man sig, at der ikke sidder balsamrester tilbage i håret, når badet er afsluttet. Hvis du kommer til at putte for meget shampoo i håret, så vil du desuden have beskyttet dit hår fra at tørre ud ved først at have anvendt balsam, hvorved håret allerede er tilført fugt.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5