Argan olie til håret – Alt viden samlet et sted!

Overvejer du at bruge arganolie til dit hår? Eller gør du det allerede? Så er du sikkert interesseret i at vide alt om, hvordan det fungerer, og hvorfor det er så godt at bruge. Find ud af det hele herunder.

guide til argan olie til håret
Udgivet 01.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Argan olie startede oprindeligt ud med at være et produkt, som blev indtaget af lokalbefolkningen i Marokko, men efter at man opdagede oliens andre enestående egenskaber, så blev det hurtigt en eftertragtet eksportvare. I vesten er argan olien mest kendt for at være et fantastisk hårprodukt – dette særligt grundet olies indtog i professionelle frisørsaloner, hvor produkter, der indeholder argan olie er i høj kurs.

Dette gælder både shampoo, balsam, hårkur, hårolie samt andre stylingprodukter. Heldigvis er det nu også blevet muligt at erhverve produkter med argan olie i almindelige butikker samt på diverse webshops, idet det ofte er et billigere alternativ, set i forhold til de produkter som man kan købe hos en frisør.

Argan er effektivt til behandling af:

  • Hovedbunden
  • Skæl
  • Solskoldethed

sundt hår billedeDer er mange gode grunde til, at argan olie er en ren guldgrube for dig, som ønsker sundt og næret hår, der ikke knækker eller spalter så let.

Argan olie har med sit høje indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter og essentielle fedtsyrergrupper en både plejende og styrkende effekt på hårstråene og hovedbunden såvel som på selve hårproduktionen.

Vi tester og anmelder sugarbearhair bamserne

Ved anvendelse af argan olie i håret forebygger man fremkomsten af knækkede hårstrå samt spaltede spidser, idet olien trænger ind i de enkelte hårstrå, hvor den plejer og styrker håret på naturlig vis.

Argan olie til hovedbunden

Derudover kan ren argan olie med fordel anvendes i hovedbunden, hvis man eksempelvis døjer med tør hovedbund og skæl, eller hvis man er blevet solskoldet i hovedbunden.

Argan olien tilføjer nemlig fugt til den tørre hovedbund, hvilket er med til at fjerne eksisterende skæl samt forebygge, at ny skæl kan forplante sig i hovedbunden. Hvis man går meget med hat, eller hvis man fra tid til anden går i seng med vådt hår, så kan man få svamp i hovedbunden, hvilket argan olie også kan afhjælpe og forebygge mod, idet olien er rensende, hvorfor den kan bekæmpe svampeinfektioner og samtidig forebygge nye angreb.

Når man anvender argan olie i hovedbunden, så skal det ikke skylles ud, men derimod få lov til at sidde, således at olien kan trænge ind i huden og pleje den. Ved rigtig dosering vil man ikke opleve at ens hår bliver fedtet, men derimod at det virker sundere og mere glansfuldt.

Video: Sådan anvender du argan til håret

Fantastisk som hårolie

Argan olie kan også anvendes som hårolie med henblik på at tilføje håret fugt, glas og volumen. Når man anvender argan olie, så skal man ligesom med alle andre hårolier være opmærksom på, hvor meget olie man tilføjer håret, idet små mængder er rigeligt.

Hvis man tilføjer håret for meget olie, kan det blive fedtet og kedeligt at se på, og hvis man normalt døjer med fedtet hår, så kan det anbefales at springe både hårkur og hårolie over.

hårpleje med den bedste argan olie
Hvis du vælger at bruge argan til dit hår, kan du forvente fantastiske resultater.

Når man anvender hårolie kan det desuden være en fordel at fordele olien i håret, umiddelbart efter man har været i bad, når håret stadig er lidt fugtigt, idet det gør det lettere at fordele olien, og det gør det samtidig lettere for håret at optage olien.

Man kan også fordele olien i tørt hår, men her er der lidt større risiko for, at håret bliver fedtet, idet det er sværere at fordele olien i det tørre hår.

Ren argan olie kan desuden med fordel blandes i andre produkter, som du har derhjemme. Hvis du eksempelvis ønsker mere pleje eller ekstra shine ved anvendelse af din normale shampoo eller balsam, så prøv at blande en lille smule argan olie i.

Almene plejeprodukter tilført argan olie

Det er også muligt at købe shampoo og balsam, som allerede indeholder argan olie. Shampoo med argan olie har den egenskab, at den fugter håret samtidig med, at den renser, således at håret ikke tørrer ud.

Balsam med argan olie er perfekt hvis man ønsker ekstra fugt og pleje af håret, som tilmed bliver meget nemmere at rede ud efter brug. Hårkurer og hårmasker med argan olie er bestemt også anbefalelsesværdige, idet de giver dit hår et vitaminboost, så det bliver ekstra blødt og skinnende.

Læs også test af Hairlust Hair Gummies

Hårkur og hårmaske er normalt kun noget, man anvender et par gange om ugen, men hvis du døjer med meget tørt hår, så kan du med fordel skifte din balsam ud med hårkur. Helt ren argan olie kan også anvendes som hårmaske, idet olien i sig selv er så nærende. Foruden at argan olie er et utroligt givende produkt, når det kommer til pleje, så er det også et super godt produkt når det kommer til styling af håret.

3 Tips hvis du er mand

Ren argan olie vs. blandingsprodukter

Det er meget forskelligt fra person til person, om man foretrækker den helt rene argan olie, eller om man er mere til blandingsprodukter, som også er bedre kendt som stylingprodukter. Helt rå argan olie egner sig bedst til dig, som ønsker en intensiv og dybdegående pleje af dit hår, idet den rene argan olie trænger direkte ind i hvert enkelt hårstrå og plejer. Den rene argan olie tilbyder, ud over dens plejende funktioner, også naturlig shine samt fylde.

Hvis man går meget op i styling af ens hår, og man ønsker, at ens hår skal være nemt at sætte, og man samtidig ønsker at tilføje håret shine og pleje, så skal man vende blikket mod blandingsprodukterne.

vi tester og guider dig

Blandingsprodukterne indeholder som oftest en eller anden form for silikone, som bevirker, at håret bliver nemmere at arbejde med, idet håret nærmest bliver forseglet i silikonen, der virker som et slags midlertidigt beskyttende lag omkring hårstråene. At silikonen på denne måde omringer hårstråene betyder desværre også, at argan oliens plejende egenskaber ikke på samme måde kan trænge helt ind i hårstråene, hvorfor blandingsprodukter ofte er mindre effektive, når det kommer til pleje af håret.

Dette skyldes også, at blandingsprodukter med silikone som oftest ikke kan opløse mere end 1,5% argan olie, hvilket altså betyder, at der som hovedregel maksimalt er 1,5 gram argan olie at finde i et 100 ml blandingsprodukt.

Hvis man udsætter håret for store mængder af silikone over en længere periode, kan det faktisk have en decideret skadende effekt på håret. Den ultimative fordel ved blandingsprodukter, der indeholder silikone, er dog deres evne til at tæmme ustyrligt hår og gøre det super nemt at sætte.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er silikone i dine hårprodukter, så kan du tjekke varedeklarationen. Her vil ingredienser, der indeholder silikone, som oftest ende på enten –oxane eller –cone.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5