Kronisk blærebetændelse

Lider du af kronisk blærebetændelse, bliver din blærebetændelse ved med at vende tilbage. Det er virkelig ubehageligt for dig. Sørg derfor for at komme i behandling, så du kan slippe for smerter og mere ubehag.

kronisk blærebetændelse
Udgivet 06.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvis du oplever at blive ramt af blærebetændelse igen og igen, kan det være, at du lider af kronisk blærebetændelse. Kronisk blærebetændelse kan være enormt smertefuldt, da det svier og føles som at tisse glasskår, når det står på. Derudover kan blærebetændelse give nyrebækkenbetændelse, og der er derfor mange gode grunde til at undgå at gå denne sygdomstilstand.

Om kronisk blærebetændelse

Hvis du oplever blod i urinen, svie ved vandladning eller hyppigere vandladning, kan det være symptomer på blærebetændelse.

Det er dog vigtigt at understrege, at blod i urinen ikke nødvendigvis betyder, at du har fået blærebetændelse. Mange kvinder tror faktisk, at de lider af kronisk blærebetændelse, hvor det viser sig, at blodet stammer fra skeden, og at der i virkeligheden er tale om uregelmæssig menstruation.

Men nogle kvinder har desværre meget lettere ved at få blærebetændelse end andre, og man ved ikke helt hvorfor.

I disse tilfælde kalder man det for kronisk eller tilbagevendende blærebetændelse, og lægen vil ofte henvise dig til en speciallæge, som vil undersøge dit urinrør og blære mere grundigt. Det kan være gennem røntgenbilleder, kikkertundersøgelse eller ultralydsscanning, og lægen vil kigge efter, om der er forsnævringer, tumorer eller andet unormalt i blæren eller i urinrøret.

Afhængigt af om speciallægen finder en årsag til den tilbagevendende blærebetændelse og hvilken, vil du komme i behandling for det – enten medicinsk eller kirurgisk.

Hjælp mod blærebetændelse

Haiprex anvendes til forebyggelse af urinvejsinfektioner.

Læs mere
Ad

Forebyg kronisk blærebetændelse

Hvis den kroniske blærebetændelse skyldes andre sygdomme, er det umuligt selv at forebygge, men du kan altid sikre dig disse ting:

  • Tis efter sex

Under sex kan tarmbakterierne nemt finde vej til urinrøret, men ved at tisse efter samlejet, får du renset urinrøret godt.

  • Drik vand

Vand er vigtigt, da det er kilden til liv, og at drikke vand er også vigtigt, når det kommer til blærebetændelse, fordi det gør, at du tisser meget og får skyllet blæren og urinrøret godt igennem.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5