Stor test af de bedste måltidskasser

Overvejer du en måltidskasse? Men er du i tvivl om, hvilken der vil være den rette for dig og din familie? Se den store test af måltidskasser her og find frem til den helt rigtige, som alle vil blive glade for.

test af måltidskasser
Udgivet 05.05.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

For at få en klar fornemmelse af, hvilken eller hvilke kasser der er det rigtige for dig og din familie, er det vigtigt at afdække jeres reelle behov. Her tænkes ikke kun i forhold til smagsløg, men selvfølgelig også hvad angår individuelle behov og økonomi.

Er der en veganer eller vegetar i familien? Er cøliaki, bedre kendt som glutenallergi, eller laktoseintolerans noget, der skal tages hensyn til? Ønsker du flere måltider med fugl eller fisk? Er det brug for lettere retter, der er målrettet personer på diæt?

Top 11 bedste leverandører

 • #1 RetNemt – Score 9.5
 • #2 Aarstiderne – Score 9.2
 • #3 Kokkens Hverdagsmad – Score 8.6
 • #4 Marley Spoon  – Score 8.5
 • #5 Skagenfood – Score 8.4
 • #6 Menuboxen – Score 8.2
 • #7 Familiemåltider  – Score 8.0
 • #8 Salt & Peber – Score 7.9
 • #9 Smartbake – Score 7.8

Vi har testet de 11 bedste måltidskasser i Danmark og sammenlignet på kvalitet og pris. Gå til bunden hvis du ønsker at blive klogere på, hvad vi helt præcis har bedømt efter. Resultaten af vores score ser således ud: 11846

retnemt

#1 RetNemt (testvinder)

RetNemt er vores testvinder. Lige nu kører de en kampagne hvor du kan spare op til 944 kr på de første 3 måltidskasser.

Spar 15% hos RetNemt
9.5score
Ad
aarstiderne bedste måltidskasse

Aarstiderne

Aarstiderne er også en af de mest populære i Danmark. Med dem får du ny, grøn inspiration til middagsbordet. Få lige nu en velkomstgave til 169 kr.

Besøg Aarstiderne
9.2score
Ad
bonzo

Bonzo

Stort udvalg af gode retter til hele familien hos Bonzo.

Besøg Bonzo
8.7score
Ad

Kokkens Hverdagsmad

Spar 20% på den første kasse. Få sund og varieret aftensmad med en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad.

Læs mere
Ad
marley spoon

Marley Spoon

100 kr. rabat på første ordre.  Friske ingredienser og lækre opskrifter leveret til døren af Marley Spoon.

Læs mere
Ad
skagenfood logo

Skagenfood

50% rabat på den første måltidskasse og ingen binding. Skagenfood leverer nogle af de bedste fiskemåltidskasser i Danmark.

Besøg Skagen Food
8.4score
Ad

RetNemt – det er ret nemt!

I en travl og hektisk hverdag, hvor gøremålene er mange, kan det være vanskeligt at finde tid til og få prioriteret noget så grundlæggende som de daglige måltider. Du kender sikkert til et eller flere af følgende scenarier.

Arbejdet trækker ud, og du kommer sent hjem og har derfor ikke overskud til at kreere et måltid fra bunden, hvilket resulterer i den hurtige takeaway-løsning. Måske du er kørt fast i den samme rille med en kedelig og ensartet menu hver dag? Det kan også være, at du bare ikke har tid i hverdagen til at få handlet ordentligt ind, hvilket betyder et halvtomt køleskab med få råvarer, der ikke rigtig passer sammen eller for længst har passeret sidste salgsdato?

Læs også: Senior dating giver dig flere leveår

Rigtig mange danskere døjer med madlavnings- og indkøbsudfordringer som ovenstående, og måske du er én af dem. Heldigvis er hjælpen ikke langt væk – faktisk kun et par klik. I dag findes der nemlig en lang række online indkøbsmuligheder, der mere eller mindre automatisk leverer dine ønskede råvarer direkte til hoveddøren – endda akkompagneret af inspirationsopskrifter til nemme og hurtige hverdagsretter. Én af disse løsningsmodeller er RetNemts måltidskasser.

Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan du ved hjælp af måltidskasser fra RetNemt kan gøre din daglige indkøbs- og madlavningsvaner nemmere og sundere.

God læselyst.

RetNemt – en del af den danske ”convenience food”-bølge

De seneste mange år har der været et stigende fokus på krop og sundhed blandt danskerne og i medierne. Fedme samt overvægts- og livsstilsrelaterede sygdomme topper listen over dårligdomme mere end nogensinde, og netop derfor stiger efterspørgslen på sunde madalternativer blandt danskerne.

Denne efterspørgsel kan i den grad mærkes inden for kategorien af ”convenience food”, der vækster voldsomt på det danske marked. Ifølge en opgørelse blandt tre af de største leverandører af færdigpakket aftensmad, RetNemt, Aarstiderne og Skagen Food, foretaget af TV 2, har alene disse leverandører oplevet en vækst på henholdsvis 60, 47 og 18 % fra midt 2017 til midt 2018. En stigning, der sammen med tal fra andre nicheudbydere på marked for convenience food, summer op til en samlet omsætning på mere end en milliard kroner.

Læs også: 11 bedste massagepistoler på nettet

Smarte og brugervenlige løsninger såsom måltidskasser er altså kommet for at blive, og her er RetNemt som sagt blandt de førende udbydere på markedet. RetNemt Måltidskasser er et koncept, der blev udviklet tilbage i 2006 af stifterne Bjarne Marell og Klaus Toft. Ambitionen var at skabe en måltidsordning, der gør hverdagen nemmere for danskerne – blandt i form af hjælp til:

 • At finde måltider
 • At servere ny og spændende mad
 • At inspirere til at spise sundere
 • At slippe for ”overskydende” råvarer og rester
 • At reducere madspild.

Men hvordan fungerer RetNemts måltidskasser så? Lad os se nærmere på det.

Det er bogstaveligt talt ret nemt – sådan fungerer det

RetNemts digitale serviceordning lever 100 % op til selve navnet – for det er bogstaveligt talt ret nemt. Servicen er bygget op omkring et simpelt koncept, der giver den enkelte kunde mulighed for enten at vælge præparerede måltidskasser, som måltidskasserne sammensætter ud fra specifikke opskrifter, eller på egen hånd at sammensætte måltidskassens råvarer efter eget ønske.

Kunden er aldrig bundet til dette valg, da sammensætningen og måltidskassebestillingen sker fra uge til uge. Du får således en yderst fleksibel madordning, hvor du hverken skal bekymre dig om det daglige indkøb af råvarer eller påfund af madopskrifter og retter. De enkelte måltidskasser er nemlig baseret på opskrifter, som du selv vælger, og bliver vedlagt i måltidskassen, så du nemt og hurtigt kan sammensætte og tilberede måltidet. Og du har tilmed mulighed for at fravælge bestemte råvarer og produkter, som du ikke kan tåle eller bryder dig om.

På hjemmesiden kan du selv angive, hvor mange personer den ugentlige ret skal række til, og hvor mange dage du ønsker mad til, hvorefter mængden af råvarer automatisk justeres dertil.

Selve processen fungerer ganske simpelt via følgende tre trin:

 • Du vælger, sammensætter og bestiller din ugentlige måltidskasse samt indtaster leveringsadresse online via RetNemt.dk eller deres app.
 • De leverer måltidskasserne på faste ugentlige dage inden kl. 17:00.
 • Maden kommer i specialdesignede kølekasser og kan holde sig udenfor til kl. 21:00.
 • Råvarerne har en holdbarhed på op til 5 dage (inklusiv leveringsdagen) under de rette opbevaringsforhold.
 • Måltidskasserne placeres foran hoveddøren, medmindre andet er angivet.
 • De tomme kølekasser sendes med retur eller bortskaffes på egen hånd.

I det følgende afsnit oplister vi de 12 opskriftskategorier, som RetNemt sammensætter til din individuelle, ugentlige måltidskasse ud fra.

RetNemts 12 opskrifter – efter dine behov og smagsløg

Alle måltidskasserne sammensættes uge for uge ud fra RetNemts mere end 800 opskrifter, så du altid er sikret varieret og sund mad. Ved hver måltidskasse kan du yderligere skræddersy retterne ud fra henholdsvis ”basis”, ”flere” eller ”flest” inden for følgende fire parametre:

 1. Familievenlige retter
 2. Hurtige retter
 3. Økologiske retter
 4. Sunde retter.

På den måde kan du selv råde over, hvor mange klassiske eller nye retter samt graden af økologi og sundhed du ønsker.

Nedenfor har vi oplistet de 12 opskriftskategorier, du som kunde kan vælge mellem:

 • Familie: gode, velkendte og skønne hverdagsretter for hele familien.
 • Spændende: spændende og mere eller mindre udfordrende verdensretter, hvor alle kan være med.
 • Eksotisk: Anderledes og eksotiske retter fra de fjerne himmelstrøg.
 • Verdensinspireret: Retter fra hele verden – inklusiv 30-60 % økologi.
 • Quick: Børnevenlige retter, der kan tilberedes nemt på maksimalt 15 minutter.
 • Ekstra nem: Verdensinspirerede retter, der er ekstremt nemme at gå til og kun har en tilberedningstid på 15-25 minutter.
 • Fisk: Lækre retter med fisk og skaldyr – inklusiv 60-90 % økologi.
 • Sund: Nærende og sunde retter med nøglehulsmærket, der kan tilberedes på kun 20-30 minutter.
 • Ekstra sund: Fedtfattige, vitaminrige og nærende retter til dig, der gerne vil holde den slanke side – inklusiv 60-90 % økologi.
 • Vegetarret: Retter målrettet vegetarer og flexitarer, der både er smagfulde og mættende – inklusiv 30-60 % økologi.
 • By Cofoco: Klassiske retter fra Cofoco med et twist.
 • Hav: Børnevenlige og nemme retter med fisk – 30-60 % økologi.

Kort sagt: RetNemt har noget for alle typer smagsløg, og hvis du ikke er til ugens sammensatte måltidskasse, har du rig mulighed for at tilpasse efter dine særlige smagspræferencer.

Du kan læse meget mere om konceptet og bestillingen af måltidskasser på RetNemts egen hjemmeside.

Aarstiderne – den kendte pioner

Du har sikkert hørt om Aarstiderne før. Som en af pionererne inden for måltidskasser har virksomheden udviklet sig til at blive nærmest synonym med økologiske råvarer af høj kvalitet, kreativitet og fantastiske smagsoplevelser.

At de grydeklare retter er populære hos danskerne, vidner mere end 70.000 tilfredse kunder om.

Interesserer du dig for økologi og bæredygtighed, er det oplagt at bestille en måltidskasse her. Glem alt om at skulle farte land og rige rundt for at finde økologiske kvalitetsprodukter til aftensmaden.

Når du vælger en måltidskasse fra Aarstiderne, behøver du ikke at bruge tid og energi på at lave en madplan, finde frem til opskrifter og handle ind. Din kasse bliver leveret direkte til din hoveddør med en spændende opskrift og alle de ingredienser, som du har brug for til at skabe lækre, velsmagende og sunde retter til dig og din familie. Opskrifterne kan for øvrigt downloades via Aarstidernes app.

Hvad enten du er single, del af et par eller en lille eller stor børnefamilie, findes der en løsning, der passer præcist til dit behov og dine smagsløg. Alt afhængigt af hvilken kasse du vælger, er der ingredienser til fra en eller to personer og op til fem personer.

Hvis du har brug for lidt større portioner eller gerne vil have frugt med i kassen, er det også muligt.

Når der ikke skal bruges tid på at handle ind, er der så meget mere tid til at bruge på hinanden. Hvorfor ikke gå sammen, og hyg jer med at tilberede aftensmaden i fællesskab? Lad ungerne være med, eller vælg en kasse, hvor de store børn selv kan svinge potter og pander.

Udvalget af måltidskasser er stort og varieret, og du er dermed altid sikker på at kunne servere velsmagende og varierede retter for din familie.

Lige nu tilbyder Aarstiderne følgende 13 måltidskasser: Kvikkassen, , Sensekassen, Flexitarkassen, Børnefamiliekassen, Vegetarkassen, Livretter, Den Veganske måltidskasse, Lowcarbkassen, Verdenskassen og Kvik-kvikkassen.

Lyder det spændende og som noget, du kunne være interesseret i? Så får du her et indblik i, hvad du kan forvente dig. Vi har set nærmere på tre af kasserne, nemlig Kvikkassen, Børnefamiliekassen og Verdenskassen.

Kvikkassen

I en travl hverdag med masser af praktiske gøremål, kan det være svært at afse masser af tid til at tilberede lækker mad til sin familie. Ryd den dårlige samvittighed af vejen, og ban den for et måltid fyldt af velsmag

Idéen bag Kvikkassen er at skabe nogle retter, som gør hverdagen nemmere og mere overskuelig. Du får ingredienser og opskrift leveret direkte hjem på din adresse. Det eneste, du skal gøre, er at åbne kassen, tage råvarerne frem, lægge opskriften på bordet, og så gå i gang med aftensmaden – kan det være meget nemmere?

Såvel grøntsager som kød og fisk er nemme at håndtere, og det tager derfor aldrig mere end ½ time at fremtrylle nogle skønne retter.

Du kan bestille en kasse med ingredienser, som passer til blot en enkelt person og helt op til fem personer.

På Aarstidernes hjemmeside kan du se ugens retter. Du bestemmer selv, hvor mange dage, du ønsker retter til. Vælg mellem 3, 4 eller 5 dage. Har du god appetit, kan du tilvælge PLUS-kasser, ligesom du kan vælge frugt eller en kombination af begge dele.

I en PLUS-kasse er der 50 % mere fisk og kød end i en almindelig kasse. På den måde kan du nemt og enkelt skræddersy din måltidskasse, så den passer til dit behov.

Hvis du synes, at wokstegt svin med ingefær, spinat og kogte ris, små kalvekrebinetter med agurkecreme og nye kartofler eller blød polenta med sprødstegt torskefisk, sprøde grøntsager og mozzarella lyder spændende, er det måske Kvikkassen, du skal bestille.

Prismæssigt ligger den i den fornuftige ende. Tre retter til en person koster 254 kr. For fem personer betaler du 643 kr.

Børnefamiliekassen

boernefamiliekassen aarstiderneElsker du at gå i køkkenet med ungerne, så er det Børnefamilekassen ideel til dig. For at køkkentjansen skal blive en succes, handler det om at skabe nemme retter, som både små og store kender og holder af.

Og det må man sige at Børnefamiliekassen lever op til. Du får friske og sunde ingredienser til aftensmåltider, som med garanti bliver sikre vindere hos alle. Populære grøntsager som tomater, agurker, kartofler, spidskål osv. udgør sammen med fars og kød basis for et væld af dejlige retter, fulde af smag.

Typiske børnefamilieretter kunne for eksempel være tarteletter med kylling, asparges, æbletopping og snackgrønt, stegt krydret flæsk med majssalat, kartofler og spidskål med salat og fiskefilet med pommes frites, tomatdip og sprøde grøntsager.

Glem alt om at finde Frøken Jensen gamle kogebog frem fra gemmerne eller søge efter opskrifter på nettet. I hver kasse ligger der en trin for trin-opskrift, som passer til nøjagtigt dine ingredienser.

Alle de opskrifter, vi har set, er udarbejdet i et letforståeligt sprog uden svære fagudtryk, så selv de yngste kan være med.

Du bestemmer selv, hvor mange der skal være mad til. Vælg mellem en og op til fem personer og til tre eller fire dage. Der kan tilvælges PLUS-kasser og frugt.

Prisen for mad til to personer til tre dage er 465 kr., og prisen for mad til fire personer til tre dage ligger på 602 kr.

Verdenskassen

Med Verdenskassen kan du bringe eksotiske retter fra det store udland direkte ind på spisebordet.

Er du åben og klar til at udfordre dig selv og dine smagsløg med nye krydderurter, krydderier og grøntsager, som du måske ikke har brugt i madlavningen før? Så er Verdenskassen det helt rigtige sted at starte.

Her får du alle de lækre råvarer, som du har brug for til at skabe sunde og dejlige smagsoplevelser. Du skal dog selv indkøbe basisprodukter, som salt og peber, olie, mel, krydderier osv.

Det er værd at bemærke, at der i kassen aldrig findes svinekød.

Men der følger til gengæld en letforståelig og gennemarbejdet opskrift, som er nem at følge. Mange af opskrifter er nemme nok til, at du kan inddrage ungerne i madlavningen. Så kan du også lære dem nogle fakta om de forskellige råvarer og de områder, som de og maden stammer fra. Find masser af informationer og viden på tabletten eller mobilen, før I går i gang. Verdenskassen giver sandelig inspiration og motivation til at lære mere om alverdens lande og områder.

Er I klar til at favne hele verden og nyde for eksempel kylling i kokos og gurkemeje med brune ris og mangosalat, forårsruller med kalvekød og hot kålsalat med jordnødder og muslinger med ovnfritter, hvidløgscreme og salat? Det er sådanne retter, du vil kunne fremtrylle med Verdenskassen.

Du kan bestille en kasse til fra to til fire personer og med retter til tre dage. Prisen for to personer er 423 kr., mens prisen for fire personer udgør 552 kr. Skulle du ønske frugt, kan det tilvælges ved bestilling.

 

Marley Spoon

En ny og spændende leverandør af kasser på det danske marked er Marley Spoon. På deres om side skriver de følgende:

“Vores dygtige in-house kokke og opskriftsudviklere står i Marley Spoon-køkkenet hver dag for at afprøve og perfektionere nye spændende opskrifter til den ugentlige menu. Ved at udvikle enkle instrukser, som guider dig igennem tilberedelsen trin for trin, håber vi at give dig en bedre madlavningsoplevelse hjemme i dit eget køkken. Vi byder desuden på en bred vifte af skiftende opskrifter, som du kan vælge imellem hver uge, deriblandt lækre hverdagsretter med kød og fisk, men også vegetariske eller low-carb-retter og mere eksotiske kreationer, for at ramme selv den mest distingverede smag.”

Læser vi rundt omkring på nettet kan vi læse, at forbrugerne er glade for Marley Spoon:

“Marley Spoon giver mig lyst til mere end de op til fire retter, som jeg kan vælge hver uge. Det er et overflødighedshorn af grøn inspiration.”

“Det bedste af det hele er, at vores unger elsker maden – og er begyndt frivilligt lave jeres mad, fordi opskrifterne er overskuelige for dem.”

“Vi har efterhånden prøvet flere måltidskasser, men Marley Spoon er klart den bedste i forhold til variation af opskrifter, råvarer, tilberedning og smag!”

Coop måltidskasser

Coop Danmark har i mange år været mest kendt for deres butikker, herunder blandt andre Kvickly, Superbrugsen, Dagli’Brugsen og Fakta

Det er nu også muligt for danskerne at få leveret måltidskasser fra Coop.dk MAD – direkte til døren. Kasserne indeholder alle ingredienserne til aftensmaden, og derudover kan man, sammen med måltidskasserne, få leveret de øvrige dagligvarer uden ekstra omkostninger.

Coop har lanceret måltidskasserne i håb om, at de gør det lettere for danskerne at spise sundt og varieret i en travl hverdag. Der er en tendens i samfundet til et stigende forbrug af take-away og færdigretter, hvilket dette forhåbentlig kan være et godt og sundt alternativ til.

De forskellige måltidskasser

Der er fire forskellige måltidskasser af vælge imellem:

 • Den populære – favoritretterne
 • Den børnevenlige – både nye og gamle livretter til hele familien
 • Den nysgerrige – mad inspireret af hele verden
 • Den grønne – smagfulde vegetarretter

Til hver kasse kan man vælge, om den skal være til 2 eller 4 personer, samt hvorvidt den skal være til 3 eller 4 dage.

De opskrifter, der følger med i måltidskasserne, er udarbejdet af en række kendte kokke og madprofiler, herunder Carsten Kyster, Anne Larsen, Irene Palsby og Claus Holm. Opskrifterne er lavet ud fra det princip, at retterne skal være nemme at lave i en travl hverdag. Derudover skal de hjælpe til med, at man får en sund og varieret kost.

Sundtakeaway

Hos Sundtakeaway kan man bestille en måltidskasse, som indeholder færdiglavet og sund mad direkte til hoveddøren – lige til at varme og spise. På den måde bliver sund mad pludselig den lette løsning frem for det typiske fede junk-food, man tyr til i den travle hverdag.

Flere forskellige måltidskasser

Det er muligt at vælge imellem flere forskellige måltidspakker – fælles for dem alle er, at de indeholder færdiglavet aftensmad. Nogle af dem indeholder også morgenmad og frokost.

Man kan både vælge almindelige måltidskasser, herunder også en familiekasse, en vegetarkasse samt en slankeudgave, kaldet slankekassen. På hjemmesiden kan man desuden se en menuplan fire uger frem.

Det er utrolig simpelt at bestille måltidskasser fra Sundtakeaway. Det gøres online på hjemmesiden, og tager ikke mange minutter. Man kan ved bestilling vælge, om maden er til voksne eller børn. Det er altså både en nem og billig måde at få sund takeaway på.

Priserne starter fra helt ned til 26 kr. pr måltid.

Maden leveres to gange ugentligt til tre dage ad gangen. Man kan dermed selv vælge, om man vil have mad til tre eller seks dage. Det er også muligt at bestille op til fire uger ad gangen – hvis man vælger at gøre det, bliver maden billigere.

MenuBoxen

Der er efterhånden mange muligheder hos MenuBoxen, når det kommer til måltidskasser, og der burde være noget for enhver smag.

Singlekassen er oplagt, hvis man ofte spiser alene, da det kan være svært at finde motivationen til at lave mad til sig selv. Familiekassen passer, som navnet antyder, til en familie, og her er mange muligheder fra forskellige leverandører. Der findes også kasser, som har lidt ekstra fokus på sundhed, heriblandt både Fitnesskassen og Retsund.

Det er desuden muligt at finde kasser, som indeholder ingredienser og opskrifter til hjemmebag. Dermed kan man imponere omkring sig og forkæle familien med nybagte godter, selvom man ikke er den store bager.

Fælles for alle måltidskasserne er, at de indeholder alle de ingredienser, der skal bruges til nogle specifikke opskrifter. Opskrifterne er vedlagt i kasserne, og udover at de sikrer en sund og varieret kost, så er de utrolig lette at gå til.

De fleste kan laves på en lille halv time, og derudover sparer man jo tiden, man ellers skulle have brugt på at handle. Der lægges stor vægt på, at ingredienserne er af bedste kvalitet, og at råvarerne er friske.

Skagenfood

Fisk er sundt, og man bør spise det flere gange om ugen. Mange har dog en tendens til at vælge de samme retter, når de skal tilberede fisk, og så bliver det hurtigt kedeligt. Med en måltidskasse fra Skagenfood kan man få frisk fisk leveret lige til døren – sammen med opskrifter og alle ingredienserne til at lave de forskellige retter.

Der er, som tidligere nævnt, flere forskellige kasser at vælge imellem, hvorfor indholdet vil variere. De har dog alle det tilfælles, at de indeholder frisk fisk og økologiske grøntsager.

Derudover vil nogle af dem også indeholde andre slags kød og tilbehør. Hvis man blot ønsker at få fisk leveret, kan man desuden vælge en af fiskekasserne, som ikke indeholder tilbehør.

Man bestiller måltidskasserne på Skagenfood.dk, hvor man skal vælge, hvor mange personer og dage, der skal være til. Kasserne kan leveres 3-5 af ugens hverdage, og man behøver ikke at være hjemme, når de leveres. Når man modtager kassen, skal man blot følge de vedlagte opskrifter, og så har man mad i løbet af 10-30 minutter.

Snackmover

Som navnet mere end antyder, leverer Snackmover ikke måltidskasser, men fantastiske, sunde og lækre snacks til både børn og voksne.

Den er målrettet dig, der synes, at det kan være svært at finde sunde snacks uden en masse kedelige e-numre og tvivlsomme farvestoffer.

I en travl hverdag med job, skole, daginstitution og mange andre gøremål, er det vigtigt, at du og resten af familien får fyldt jeres energidepoter op mellem hovedmåltiderne, så I ikke går flad i løbet af dagen.

Snackmover er et sundt og lækkert alternativ til den hurtige kanelsnegl fra bageren eller chokoladen fra tanken.

Hos Snackmover har man den klare holdning, at livet er for dyrebart til snacks og mellemmåltider af dårlig kvalitet. I sortimentet finder du derfor udelukkende produkter af høj kvalitet og med naturlige ingredienser, helt uden e-numre og diverse kunstige ingredienser.

Du kan vælge mellem to typer abonnement – henholdsvis Det Originale Snackbox abonnementet og Snackbox Mini abonnementet.

Det Originale Snackbox abonnement

Det første abonnement er målrettet dig, der er kvalitetsbevidst om, hvad du putter i munden, også uden for de almindelige spisetider. Hver måned modtager du en boks med minimum 10 snacks.

Du får ikke at vide, hvad den indeholder, før du står med den. Det vil for nogen måske være no go. Men vi synes, at spændingen og overraskelsen over, hvad den snackkassen indeholder, er en del af oplevelsen. Prisen er 189 kr. månedlig. Det virker efter indholdet lidt i den dyre ende, men til gengæld sparer du indkøbsturen og besværet med at finde de sunde snacks i butikken.

Snackbox Mini abonnement

Det andet abonnement er børnesnacks til de yngste i familien. Det er perfekt til, når I skal på lagen ture i bilen eller som fredagsslik.

Som abonnent modtager du hver måned en ny boks, hvor der typisk ligger 6-7 snacks. De varierer hver måned. Det betaler du 139 kr. for. Igen en lidt høj pris, men du er sikker på, at du får både velsmagende og sunde snacks til dine børn.

Salt & Peber – tag kokken med dig hjem

Har du en dagligdag, som ikke overlader meget tid til at udarbejde en madplan, tage ud at handle og tilberede aftensmad hver dag? Så er en måltidskasse fra Salt & Peber måske det helt rigtige for dig.

Glem alt om stress og jag, og sæt dig til bords og nyd din aftensmad 15-20 minutter efter, at du er kommet ind ad døren. Her får du nemlig dine måltider leveret næsten færdiglavede.

Når du åbner op for herlighederne, er det eneste, du skal gøre at koge evt. ris, pasta eller kartofler. Skulle der være salat med, anbefaler Salt & Peber, at du for at få en frisk og lækker madoplevelse snitter det, lige inden du skal spise.

De fleste udbydere af måltidskasser leverer friske råvarer og en opskrift, som du kan bruge til at fremtrylle din egen aftensmad i dit køkken. Det gør man ikke hos Salt & Peber. Her er det virksomhedens kokke, der svinger potter og pander for dig i det professionelle køkken. Du slipper derfor for næsten alt andet end at lægge sidste hånd på dit aftensmåltid og tage opvasken.

Der er ifølge udbyderen tale om sunde, lækre og energigivende retter, som er baseret på årstidens råvarer. Så vidt det er muligt, anvendes lokale og økologiske produkter.

Når du bestiller online, kan du til hverdag vælge mellem to forskellige retter. En klassisk og en mere speciel ret, som udbyderen kalder ”en mere speciel ret med et twist”. Bestiller du til weekenden, kan du herudover bestille forret og dessert.

Der bestilles til to perioder – henholdsvis mandag-torsdag og fredag-søndag. Du skal vælge mad til minimum to dage for hver periode og minimum seks portioner for hver periode. Hvis du synes, at det virker lidt uoverskueligt, så findes der en god vejledning på hjemmesiden.

Her finder du også et flot billedgalleri med de retter, som du kan glæde sig til at nyde sammen med familien. Det fremgår tydeligt, at der ikke er tale om et ready-to-eat koncept a la de mere typiske take-aways. Maden fremstår veltilberedt og hjemmelavet, og sørger du for friskkogte ris eller dampende varme kartofler, er dit aftenmåltid friskt og lækkert.

Hvis du gerne vil vide, hvad de forskellige retter indeholder, trykker du på billederne. Så får du oplysninger om ingredienser, allergener og næringsindhold. En fantastisk service, som er meget nyttig, hvis du eller en anden person i familien har specielle behov.

Prisen på de enkelte retter fremgår, når du er i gang med din bestilling. Levering er inkluderet i prisen.

Bestilling og valg kan være lidt uoverskueligt, men det er madlavningen ikke, og retterne smager fortrinligt.

DenGrønneAsparges.dk – masser af økologi

Synes du, at det indimellem kan være svært at få hverdagens mange gøremål til at gå op i en højere enhed, så der bliver tid og overskud til at planlægge aftensmaden, tage ud at finde gode råvarer og ikke mindst stå i køkkenet og tilberede det, der skulle være dagens hovedmåltid? Med en måltidskasse fra DenGrønneAsparges.dk kan du godt feje alle bekymringer af vejen.

Her kan du sikre dig og din familie lækre, sunde og velsmagende retter, uden at du skal gøre meget andet end at åbne for kassen, tage råvarerne ud og følge opskrifterne, som medfølger.

Når du bestiller en måltidskasse, får du alt det, som du behøver for at tilberede nogle dejlige måltider af kvalitetsråvarer, som er enkle og passer til både børn og voksne.

Der er altid økologiske produkter i kasserne. Kartofler, gulerødder og diverse rodfrugter er altid økologiske. Det kan nogle af kolonialvarerne også være. Kødprodukterne er dog konventionelle.

Du kan vælge mellem tre forskellige kasser. De adskiller sig i forhold til antal retter og indhold af retter med kød, grøntsager og fisk. Måltidskasserne har ikke deciderede ”temaer”. Du bestemmer selv, om du ønsker tre eller fire retter:

 • 4 måltider – 2 køddage, 1 grøntsagsdag og 1 fiskedag
 • 3 måltider – 1 køddag, 1 grøntsagsdag, og 1 fiskedag
 • 3 måltider – 2 køddage og 1 grøntsagsdag

Det er op til dig, hvor meget og hvor ofte du bestiller. Når du bestiller en måltidskasse, bliver du automatisk oprettet med abonnement. Hvis du kun har brug for en enkelt kasse, kan du efter at have modtaget den, gå ind og afbestille abonnementet, da der ingen bindingstid er. Det er selvfølgelig fint nok, men alligevel en kende besværligt, hvis man kun ønsker én levering.

Som abonnent kan du vælge mellem at få en kasse leveret hver uge, i lige uger eller i ulige uger.

Da opskrifterne er nemme at gå til, og retterne er lige velegnet til børn og voksne, er det oplagt at tage ungerne en tur med i køkkenet, når aftensmaden skal tilberedes. Lad de yngste være dine små køkkenhjælpere, og lad de større børn selv stå for maden. Måske en ugentlig maddag var en idé? Udgangspunktet er i hvert fald på plads.

Priserne varierer i forhold til måltidskasse og det antal personer, som du ønsker råvarer til. Som eksempel kan nævnes, at en kasse med fire måltider og til fire personer koster 649 kr. En kasse med tre måltider og en fiskedag og til fire personer koster 569 kr. En kasse med tre måltider og til fire personer – to køddage og en grøntsagsdag – koster 549 kr.

Simple Feast – økologiske retter uden kød

Er du vegetar eller veganer, eller kunne du af og til godt tænke dig at holde fri fra kød og/eller alle animalske produkter? Har du dog en travl hverdag, som ikke levner ret meget tid til altid at planlægge et sundt, nærende og lækkert aftensmåltid?

Medmindre man er virkelig inkarneret vegetar eller veganer, kan det være ikke så lidt af en udfordring at finde frem til ”rene” råvarer, der ikke på en eller anden måde indeholder noget animalsk.

Når det gælder om at tilberede vegetariske eller veganske retter, kan det derfor være et både tidskrævende og hårdt arbejde. Har du lyst til at introducere familien for plantebaserede måltider, hvor næsten alt forarbejdet er gjort for jer? Så kunne en af de sunde og lækre måltidskasser fra Simple Feast være et godt valg.

Hvad får du så, når du vælger en ugekasse? Du får tre veganske eller vegetariske aftensmåltider, som udelukkende består af 100 % økologiske råvarer.

Alle retter er færdiglavede, og det eneste du skal gøre for at kunne servere velsmagende og lækker aftensmad, er at åbne kassen, tage produkterne ud, varme dem, evt. blande dem og så ellers bare stille dem på spisebordet. Det tager mindre end 10 minutter, så det er en nem og yderst bekvem løsning.

Du kan læse om den kommende uges menu på udbyderens hjemmeside. Her kan du under et flot billede af hvert måltid finde informationer om retten, hvilke ingredienser der er brugt, og hvordan du serverer den. På den måde er det enkelt at planlægge aftensmaden i forhold til smagsløg og eventuelt individuelle behov og ønsker.

Du kan vælge kasser med retter til henholdsvis to-tre personer og fire-fem personer. Prisen for den første er både for den veganske og den vegetariske kasse 73 kr. pr. portion, og for den anden 63 kr. pr. portion.

Foruden de almindelige ugentlige måltidskasser tilbyder Simply Feast også deres månedlige ”Comfort Food”-kasse.

Den indeholder fire glas med simreretter, der er økologiske og dermed helt og aldeles frie for tvivlsomme e-numre og konserveringsmidler. Der er to portioner i hvert glas, så der er nok til to voksne.

Hver portion koster 75 kr. Hvis du i stedet vælger otte glas, bliver prisen pr. portion 69 kr. Det ser umiddelbart billigt ud, men det løber altså op i 600 kr. for 4 glas og 1.104 kr. for 8 glas. Til gengæld har du nem mad.

Alle retter har en holdbarhed på mindst tre uger.

Familiemåltider.dk – giver tid og overskud

Er du efterhånden vant til at have en travl og hektisk hverdag, men vænner du dig aldrig til ikke at få sund og lækker mad af gode råvarer på spisebordet? Det behøver du heldigvis heller ikke.

Glem alt om ikke at have tid eller overskud til at udarbejde madplaner og handle ind, inden du kaster dig over madlavningen.

Med en af de lækre og inspirerende måltidskasser fra Familiemåltider.dk er du godt på vej til at servere velsmagende og sunde retter for din familie, uden først at skulle gøre alt forarbejdet. Det er nemlig gjort for dig. Det eneste du skal gøre, er at bestille en af de to varianter, vente på at den bliver leveret direkte til døren og så ellers bare gå i gang med aftensmaden. Opskrift medfølger. Vi har testet begge kasserne.

Familiekassen og Den varierede kasse

De to varianter er henholdsvis Familiekassen og Den varierede kasse. Som navnet næsten afslører, er Familiekassen udviklet til at give børnefamilier enkle og velsmagende aftensmåltider, som er tilpasset de yngstes smagsløg. Den varierede kasse er til personer, der gerne vil prøve nye og moderne retter.

Inden du bestiller, kan du gå ind på Familiemåltider.dk og tjekke de næste tre ugers menuer. På den måde er det muligt allerede tidligt at kunne planlægge aftensmaden fremadrettet.

Opskrifterne er nemme at gå til, så hvad enten du vælger den ene eller den anden kasse, kan ungerne sagtens hjælpe til med at tilberede deres og resten af familiens aftensmad.

Måltidskasser bestilles nemt og hurtigt i webshoppen, og de leveres mandag eller tirsdag.

Du kan vælge mellem fire størrelser:

 • small – som er til en person – koster 325 kr.
 • medium – som er til to voksne – koster 425 kr.
 • large – som er til to voksne og to børn – koster 525 kr.
 • x-large – som er til fire voksne – koster 625 kr.

I alle kasser medfølger der opskrifter til fire dage. Fragten er gratis.

Udvalget er ikke lige så stort som hos mange af de andre måltidskasseforhandlere. Men kvaliteten er i top, og prisen rimelig.

Smartbake – bagværk

Som du måske allerede har gættet, er kasser fra Smartbake ikke deciderede måltidskasser, men bagekasser.

Er du vild med duften og smagen af friskbagt brød direkte fra ovnen? Sker det dog alt for sjældent at du går i køkkenet og bager, måske fordi det er besværligt? For at få et godt resultat er det vigtigt, at dejen sidder lige i skabet.

Vil du have et virkeligt godt og smagfuldt brød, forudsætter det, at du har både tid, lyst og tålmodighed til at give dig i sving med gær og mel. Har du ikke det, er det dog stadigvæk muligt at mærke duften af lækkert bagværk hjemme hos dig selv.

Hos Smartbake har man nemlig specialiseret sig i at udvikle dejtyper af sunde og gode råvarer af høj kvalitet. Dem kan du få fingrene i ved at bestille en af de populære kasser og dermed blive klar til at give dig selv og din familie masser af skønne bageoplevelser.

Dejene har en holdbarhed på 72 timer i køleskabet, fra du får dem ind ad døren. Bruger du dem ikke her og nu, kan du lægge dem i fryseren, hvor de kan holde i op til fire uger.

Du kan vælge mellem to kasser, nemlig Familiekassen og Letkassen.

Familiekassen

Når du bestiller en Familiekasse, får du flere dejtyper, og du har derfor mulighed for at fremtrylle forskelligt bagværk, som nok skal falde i både børns og voksnes smag.

Kassen indeholder dej til en familie på fire personer i en uge. Du får:

 • 2 x rugbrødsdej (2 x 800 g)
 • 1 x mørk dej med kerner (700 g)
 • 1 lys dej (700 g)
 • 1 temadej (500-800 g)

Traditionelle boller, grovboller, rugbrød, franskbrød, flûtes, pizzasnegle, kanelsnegle eller små kuvertbrød – lad kreativiteten flyde, og skab dine egne mesterværker.

Temadejen er som regel en sød dej. Der medfølger bagevejledning i kassen, så du ikke står på helt bar bund. Notér, at dejene kan variere, så du får mulighed for at bringe variation ind i madplanen.

Prisen for kassen er med abonnemet 169 kr. Du kan bestille deje til hver uge, hver anden uge, hver tredje uge eller hver fjerde uge. Uden abonnement er prisen 219 kr.

Letkassen

Vælger du Letkassen, får du basisdeje til to personer i en uge. Den indeholder:

 • 1 rugbrødsdej (800 g)
 • 1xmørk dej med kerner (700 g)
 • 1xpizzadej (600 g)

Det er lækkert selv at kunne forsyne husholdningen med friskt og velduftende bagværk.

Her får du deje, som du kan bruge til for eksempel et rugbrød, grovboller eller grovflûtes og en stor eller to mindre pizzaer.

Men pakken er skuret sådan sammen, at du kan bruge dine kreative evner og gøre præcis, som du har lyst og fantasi til?

Prisen for kassen er med abonnement 119 kr. Du kan bestille deje til hver uge, hver anden uge, hver tredje uge eller hver fjerde uge. Uden abonnement er prisen 159 kr.

Hver kasse – sin fordel

Der er ingen “vinder” i denne test. For det hele afhænger af, om du er singel, er en lille familie eller en stor. Det afhænger også af, om du har allergier eller kræsne ganer at tage hensyn til. Endelig handler det også om religion og overbevisning, for måske spiser du ikke kød eller en bestemt slags kød. Eller du spiser ikke fisk. Eller måske spiser ud kun økologisk.

Der er mange hensyn at tage. Men der er også mange forskellige måltidskasser, så efter denne gennemgang, guide og test, har du sikkert fundet din favorit, og så er det bare om at klikke på linket og komme i gang med at bestille.

Genfind madglæden

Du er tilsyneladende langt om længe nået til den erkendelse, at takeaways og frosne færdigretter er en uholdbar situation, som du meget gerne vil ud af, så der er kun én ting at gøre, og det er at droppe mageligheden og prioritere din families og dit eget velvære og sundhed højere. Og du er allerede godt i gang.

Erkendelsen af, at der er et problem, som skal løses, er første skridt på vejen i den rigtige retning. Det andet er så at finde frem til en løsning, som er holdbar for alle. Det er lige netop det en af de fantastiske måltidskasser vil være. En holdbar løsning som stadigt flere danskere får øjnene op for.

Måske har du allerede hørt om dem? Enten i medierne eller fra venner og bekendte, som selv har stiftet bekendtskab med en eller flere fra det store udvalg, som udbydes.

Lyder det, som noget du har lyst til at prøve? Så er det da bare om at komme i gang. Det er nemlig nemt og bekvemt, når først du har fundet den rette måltidskasse. Og det er her, vi kommer ind i billedet.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Simon Hjort

5/5

Vi har brugt RetNemt i 8 måneder. Jeg er super tilfreds, da det både sparer min familie og jeg tid og penge. Rart i en travl hverdag.

Michelle Johansen

5/5

Årstiderne gør det godt. Vi får tre kasser tilsendt om søndagen og har til mandag, tirsdag og onsdag. Intet bliver spildt og det er jeg ret vild med!

Jens Sylvest

4/5

Jeg giver 4 stjerner til RetNemt, da de har de bedste priser. Dog savner jeg lidt mere variation.

Skriv en anmeldelse
5/5