Migræne piercing

Lider du af migræneanfald, vil du helt sikkert gøre alt for at slippe for smerterne. Mange har oplevet, at deres smerter forsvinder, efter de har fået en migrænepiercing, selvom der ikke er nogen videnskabelige beviser for det.

migraene piercing
Udgivet 20.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Der findes ingen videnskabelige undersøgelser, der bekræfter, at migræne piercing kan hjælpe (daith piercing), alligevel får flere og flere lavet en i øret. Mange af dem oplever at få færre anfald og færre smerter på grund af migræne.

Når du lider af migræne, vil du i mange tilfælde gøre alt, hvad der står i din magt for at slippe af med den voldsomme hovedpine, så du kan leve et normalt liv igen. Flere og flere begynder derfor at lade sig pierce i øret for at opnå lindring – og mange af dem opplever, at piercingen virker.

Video: Kan være en effektiv behandling

I den inderste bruskfold i øret skulle der sidde et akupunkturpunkt, der kan være med til at lindre migræne. Det er også det, som mange akupunktører bruger, når de behandler deres patienter for lidelsen. Teorien er, at du ved at have en piercing gennem det punkt, hele tiden har en ”nål” siddende, og at det skulle være med til at lindre dine smerter.

sumatriptan mod migræne

4 behandlinger mod migræne

Der findes mere end 100+ produkter mod migræne på markedet. Vi har samlet de fire mest effektive. 9/10 danskere oplever større lindring af deres migræne ved hjælp af disse produkter.

Læs mere her
Ad

Du kan finde mange historier på nettet om folk, der har oplevet en lindring efter, at de har fået en migræne piercing. Det er også meget muligt, at det hjælper dem, men der er endnu ikke lavet særlig mange undersøgelser på området. Derfor er det ikke videnskabeligt bevist, at piercingen faktisk virker mod migræne.

Sådan kan en migræne piercing hjælpe

En migrænepiercing kan hjælpe migrænepatienter på flere måder. Først og fremmest er der en række patienter, der har oplevet, at de helt er sluppet for at have migræne, efter at de har fået lavet en piercing. Andre har oplevet, at de har fået langt færre migræneanfald, efter at de har fået piercingen.

Dem, der stadig får migræne, efter de har fået migrænepiercingen, oplever, at deres migræne ikke er lige så smertefuld, som den var tidligere. Der kan altså være flere gevinster ved at få migrænepiercingen.

Migræne piercing forværrer i nogle tilfælde migrænen

Det er dog ikke alle, der har glæde af en migræne piercing. Nogle oplever faktisk, at deres migræne bliver værre af, at de har fået piercingen, der ellers skulle hjælpe dem.

Som nævnt findes der ingen videnskabelige studier på området, men bloggen Migraine Pal har lavet en undersøgelse blandt de af deres læsere, der er migrænepatienter og har fået piercingen. Af dem svarer 5 % af de 395 personer, der deltog i undersøgelsen, at deres migræne var blevet værre, efter de have fået piercingen.

Det skal siges, at det ikke er en videnskabelig undersøgelse, der er lavet. Det fremgår for eksempel ikke af undersøgelsen, om læserne har fået andre former for behandling, efter de har fået deres ørepiercing mod migræne. Undersøgelsen kan derfor kun være med til at give dig noget at tænke over, inden du bestemmer dig for, om du vil have piercingen eller ej.

Effekt aftager måske med tiden

Et andet kedeligt faktum, som du også er nødt til at forholde dig til, hvis du overvejer at få en migrænepiercing, er, at der var mange fra Migraine Pals undersøgelse, der fortalte, at effekten af deres piercing aftog, når de havde haft den i længere tid.

sumatriptan mod migræne

4 behandlinger mod migræne

Der findes mere end 100+ produkter mod migræne på markedet. Vi har samlet de fire mest effektive. 9/10 danskere oplever større lindring af deres migræne ved hjælp af disse produkter.

Læs mere her
Ad

For dem, der havde haft deres migrænepiercing i mere end 1 år, var det kun 19 %, der sagde, at de havde færre anfald af migræne og færre smerter ved migræne, end de havde, før de fik piercingen.

Set i betragtning af, at mange oplever en bedring i den første tid efter, at de har fået piercingen, kan det være værd for dig at overveje, om du vil have piercingen, selvom effekten kommer til at aftage. Hvis du kan få et år med færre smerter, eller hvis du er heldig helt uden migræne, kan det være, at det stadig er værd for dig at tage chancen og få en piercing.

Video: 1 år efter daith piercing

Metoden stiger i popularitet i Danmark

Selvom der ikke er nogen særlige beviser for, at en piercing mod migræne virker, er der flere og flere, der får en piercing. Mange professionelle piercere i Danmark har oplevet en stor stigning i antallet af folk, der er interesserede i at få en piercing i øret.

Undersøgelser lavet af TV2 viste, at flere piercere havde flere hundrede kunder i løbet af en måned, der gerne ville have en piercing mod migræne.

Vær kritisk over for artikler og blogs

På nettet kan du læse en række artikler og blogindlæg om personer, der har fået piercingen. Når du læser den slags indlæg, kan det være fristende for dig, at du også selv får en piercing med det samme, så du kan slippe af med din migræne.

Det er dog altid en god ide, at du ser på, hvor længe siden det er, folk har fået deres piercing, særligt set i lyset af ovenstående undersøgelse, der netop viser, at effekten kan fortage sig over tid.

Kaldes også en ”videns-piercing” eller Daith piercing

Man mener, at piercinger mod migræne er blevet brugt gennem mange tusind år. Men dens moderne historie går nu kun tilbage til starten af 1990’erne.

Piercingen bliver i dag kaldt en daith piercing. Den er navngivet af den første kunde, som den amerikanske piercer Erik Dakota i 1992 lavede en sådan piercing på. Kunden havde studeret hebraisk på universitetet og kaldte piercingen for en da’at piercing, hvilket betyder viden på hebraisk.

Fordi hun mente, at pierceren måtte have en stor viden om kroppen, siden hun kunne ramme lige præcis det punkt, der lindrede kundens migræne. Da’at er med til tiden blevet til daith, som bliver brugt i dag.

Vigtigt at indgrebet bliver lavet på den rigtige måde

Det er ikke alle piercere, der kan lave en migrænepiercing på dig. Det kræver en helt særlig teknik at få piercingen til at sidde det rigtige sted. Derfor er det vigtigt, at du opsøger en professionel piercer, der har taget et kursus i at få piercingen til at sidde det helt rigtige sted. Hvis den ikke gør det, får du ikke glæde af det akupunkturpunkt, der er i øret.

Ifølge Fakir Mustafas Body Play Magazine, der var dem, der først introducerede daith piercingen til den bredere befolkning, skal piercingen udføres ”på sådan en måde, så det ligner, at den underste del af ringen kommer direkte ud af ørekanalen. Hvis det er muligt at se både indgangs- og udgangshullet i ringen, er det ikke en daith.”

Gør det ondt at få lavet?

Har du fået lavet huller i øreflipperne, var det højst sandsynligt ikke noget, som du syntes gjorde så ondt. Det kan derfor være, at du tænker, at det kommer til at være det samme, hvis du får lavet en piercing mod migræne. Det kommer det dog langt fra til at være.

Brusken i øret, hvor piercingen skal sidde, er meget hård. Du skal derfor regne med, at det kommer til at være meget smertefuldt for dig at få piercingen. En piercing mod migræne skal sættes ind i øret med en særlig krum nål, og det er vigtigt, at det bliver gjort det helt rigtige sted. Selvom det gør ondt, skal du altså være forberedt på, at du skal sidde helt stille, mens du får lavet piercingen.

Ørepiercing mod migræne skal plejes dagligt

Når du har fået en ørepiercing mod migræne, er det vigtigt, at du renser den dagligt, da den sidder et udsat sted, og der nemt kan gå betændelse i den. Det skyldes, at det er en piercing, der bliver lavet i ørets brusk. Sådan en piercing opfører sig anderledes i forhold til, hvis den er lavet i for eksempel øreflippen.

Det bør du tjekke, inden du får lavet en migrænepiercing

Fordi der ikke findes nogen videnskabelige undersøgelser for, om en migrænepiercing vil virke eller ej, er det en god ide, at du starter med at gå til en akupunktør for at få tjekket, om du reagerer på det særlige punkt i øret, hvor piercingen skal sidde.

Akupunktøren kan prøve at stikke en nål i, og du kan mærke om, der er en effekt efterfølgende. Derefter kan du bede akupunktøren om at lade nålen blive siddende. Akupunktørerne har nogle små og fine nåle, som de kan stikke ind i punkter på kroppen og så tape fast, så du kan have dem siddende i længere tid. Det kan være med til yderligere at give dig en fornemmelse af, om en migrænepiercing vil virke for dig eller ej.

Hvis det hjælper dig at få stukket nåle ind i det specifikke punkt i øret, er det meget muligt, at det vil hjælpe dig at få en piercing.

Almindeligt at ”skade” et punkt i forbindelse med akupunktur

Når det virker at få stukket nåle igennem et punkt ved en akupunkturbehandling, kan du måske være bange for, at du kan komme til at ”ødelægge” det punkt, når du får lavet en piercing i det. Men det er faktisk ikke noget nyt, at man ”skader” et akupunkturpunkt for at opnå en permanent smertelindring.

Tidligere har det være normalt, at man i traditionel kinesisk medicin prøvede at påvirke et akupunkturpunkt permanent, så patienten kunne blive rask eller slippe for smerter. Det kunne for eksempel være ved at brænde, skære eller ætse stedet med helbredende urter.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5