Hjælp mod migræneanfald

Lider du af migræne, vil du naturligvis gerne have hjælp hurtigst muligt. Men hvad virker egentlig mod den kraftige hovedpine, som du aldrig helt kan blive kureret for?

migraene anfald hvad hjælper?
Udgivet 21.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Der er en række ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv til at leve med migræne. Det er for eksempel, at du skriver dagbog, så du får et overblik over dine symptomer, og at du fortæller folk i dit netværk, at du har migræne.

Du kan hjælpe dig selv på mange måder ved at være forberedt i forhold til, hvis du skulle få et migræneanfald. Du bør for eksempel altid have smertestillende medicin på dig, lige meget hvor du er.

Derudover bør du også prøve at finde ud af, om der er nogle symptomer på migræne, som du kan finde frem til. Hvis du har migræne uden aura, kan der stadig være nogle tegn, du skal holde øje med, eller nogle ting som du skal undgå. Ved at skrive hovedpinedagbog kan det blive mere overskueligt for dig, hvad du skal holde øje med.

Video: Hvordan ser et anfald ud i din hjerne?

Sådan kan du vide, at et migræneanfald er på vej

Lider du af migræne med aura, vil du altid få et forvarsel om, at der er et migræneanfald på vej. Der vil du få aura-symptomer inden. Det er typisk en halv til en hel time inden, men det kan også være længere tid inden. Der får du synsforstyrrelser, mærker en snurren eller prikken i kroppen eller får taleforstyrrelser.

sumatriptan mod migræne

4 behandlinger mod migræne

Der findes mere end 100+ produkter mod migræne på markedet. Vi har samlet de fire mest effektive. 9/10 danskere oplever større lindring af deres migræne ved hjælp af disse produkter.

Læs mere her
Ad

Hvis du har migræne uden aura kan et migræneanfald komme som et lyn fra en klar himmel. Der er det ikke altid, at du ved, at et migræneanfald er på vej. Mange kan dog se en sammenhæng i forhold til, hvordan de har det, hvad de har spist, eller hvis de har siddet i et lokale med flimrende lys. Der kan derfor godt være nogle indikatorer.

Lær dine migræneanfalds symptomer at kende ved at skrive dagbog

Både hvis du lider af migræne med aura og uden aura, er det en stor hjælp for dig, at du fører en hovedpinedagbog. Den kan hjælpe dig til at holde styr på, hvor ofte du har migræne, og om der kan være nogle sammenhænge, der er med til at udløse det.

I dagbogen bør du notere, hvad du har fået at spise, inden du fik migræne, om du var stresset, irritabel, ked af det, havde lyst til særlige fødevarer, eller om der var noget andet, som du lagde mærke til. Det er også en god ide, at du noterer, hvor længe dit migræneanfald varede, og hvis du er kvinde, bør du også notere, hvor du er i din menstruationscyklus.

Ved at kigge de forskellige oplysninger igennem kan det være, at der danner sig et mønster, som du så kan tage hensyn til efterfølgende. Det kan være, at du lægger mærke til, at det altid er, når du har fået for lidt søvn, eller når du har spist chokolade, at du får migræne.

Video: Sådan ser symptomerne ud i virkeligheden

Det kan du gøre for at få ro på i forbindelse med et migræneanfald

Det kan være meget stressende at have migræne, fordi du aldrig ved, hvornår du kan få et anfald. Nogle migrænikere, særligt dem der får mange anfald, føler, at det er migrænen, der styrer deres liv, og at de ikke har nogen kontrol over migrænen.

sumatriptan mod migræne

4 behandlinger mod migræne

Der findes mere end 100+ produkter mod migræne på markedet. Vi har samlet de fire mest effektive. 9/10 danskere oplever større lindring af deres migræne ved hjælp af disse produkter.

Læs mere her
Ad

Det er vigtigt, at du tager kontrollen tilbage over dit liv, så du føler, at det er dig, der styrer det. Det kan du for eksempel gøre ved at prøve alternative behandlinger af, hvis du ikke har haft glæde af smertestillende medicin, og du ved, at du tager dig godt af din krop ved at spise sundt, dyrke motion, lade være med at blive stresset og sørge for at få sovet godt om natten.

Derudover kan det være en stor hjælp, at du indvier folk i dit liv i, at du lider af migræne, og at du har det svært med det. Det er for eksempel vigtigt, at din chef ved, at du pludselig kan blive ramt af et migræneanfald, så du er nødt til at gå hjem fra arbejde.

Det kan også være rart, at du har nogle i dit netværk, der kan hjælpe dig, hvis du ikke har overskud til at købe ind eller hente dine børn. Det er med til at give dig ro og gøre dig mindre stresset.

Sørg for altid at have hjælpemidler mod migræne på dig

Når du lider af migræne, er det selvfølgelig også vigtigt, at du altid har dine hjælpemidler på dig. For de fleste vil det være den form for smertestillende piller, som, de synes, virker bedst.

Når du får migræne, kan du tage pillerne og behøver dermed bare at sidde og vente på, at de virker. Når du sidder og venter så prøv at find en afslappende stilling så du undgår at få hovedpine i baghovedet udløst af nakkespændinger. Det kan ofte gøre, at du ikke er nødt til at gå hjem fra arbejde eller fuldstændig at afbryde det, som du er i gang med.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5