Økologisk Argan Olie – Find den Sundeste her

Arganolie kan bruges til en lang række forskellige ting, for eksempel at få stærkere og sundere hår. Vil du vælge en endnu sundere type, bør du vælge en økologisk. Men hvordan du vide, om olien er økologisk? Find ud af det herunder.

økologisk argan olie billede
Udgivet 04.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Økologiske varer er med tiden blevet mere og mere eftertragtede og dette med god grund, da økologi handler om bæredygtigt landbrug. Med andre ord handler økologi om, at vi værner om naturen og os selv. For at en vare kan være økologisk, så er der en række processer, som skal overholdes.

I Europa, United States of America og Japan kan en vare kun blive kaldt for økologisk, hvis den lever op til en række regulerede standarder. I Europa gælder det, at en række certificerede virksomheder, heriblandt Eco-Cert, AB Agriculture, IMC, etc., står for at implementere de økologiske standarder samt procedurer hos de fabrikanter, som producerer økologiske varer.

De certificerede virksomheder sørger desuden for, at fabrikanterne overholder de økologiske procedurer, således at du som forbruger er sikret ægte økologiske varer. Det er muligt at få de fleste varer i en normal og en økologisk udgave, og det samme gælder for argan olie.

Hvad kendetegner økologisk argan olie?

Hvis du har fået fingre i en økologisk argan olie, så er du garanteret, at hele processen fra opsamlingen af argan frugterne til selve presningen af argan kernerne er foregået under korrekte procedurer i henhold til økologiske standarder ifølge Europas lovregulerede krav til økologi.

Når det kommer til økologisk mærkning af olie, så gælder der nogle meget stramme krav, hvilket helt simpelt er til for, at man får de sundeste og mest naturlige produkter, eftersom det er sundhed og rene naturprodukter man forventer, når man erhverver økologiske produkter.

At en argan olie er økologisk betyder at:

  • Miljøet, som argan træerne vokser i, lever op til de europæiske standarder for økologi
  • Argan træerne ikke er sprøjtede eller udsat for andre former for skadelige kemikalier
  • Alle processer fra at argan frugterne er plukkede til kernerne er pressede er foregået i henhold til økologiske standarder
  • Argan olien er blevet certificeret af en godkendt virksomhed
  • Der løbende bliver tjekket op på, om olien stadig lever op til de økologiske standarder
  • Du står med et sundt og 100% naturligt produkt i hånden

Forskellen på almindelig og økologisk argan olie?

Argan træerne i Marokko vokser vildt, hvilket betyder, at ingen af argan træerne er sprøjtede eller udsat for andre direkte menneskelige påvirkninger. Den hovedsagelige forskel på almindelig og økologisk argan olie består derfor ikke i, hvorvidt træerne er sprøjtede eller ej, men derimod i hvor sund den jord er, som argan træerne vokser i, samt hvor ren luften omkring træerne er.

Du opnår også sundhed med motion: Læs vores guide til de bedste romaskiner.

Dette skyldes, at jorden og luften indirekte kan blive påvirket af mennesker eller af naturlige skadelige stoffer i jorden. Hvis en argan olie er økologisk, så er den certificeret, og det betyder helt simpelt, at olien er blevet vurderet til at være økologisk.

Hvis en producent vil have certificeret sin argan olie, så skal der først indsendes en ansøgning, hvorefter firmaer såsom ECOCERT og USDA undersøger producenternes procedurer og standarder for afslutningsvis at kunne enten godkende eller afslå ansøgningen.

Bedrageriske emballager

Man skal passe på, når man køber økologisk argan olie, for nogle flasker vil reklamere med, at deres indhold er økologisk, selvom det slet ikke er det. Forbrugere kan dermed blive kraftigt vildledt og snydt af bedrageriske firmaer. En tommelfingerregel, hvis man er i tvivl om, hvorvidt en argan olie er økologisk eller ej, er at tjekke, om olien er certificeret.

varedeklarationEn argan olie er kun økologisk, hvis den er certificeret. Hvis en argan olie er certificeret, så er det garantien for, at olien rent faktisk er økologisk.

For at være sikker på hvilket produkt du køber, så er det en god ide for det første at tjekke varedeklarationen, for at se hvad flasken indeholder, for det andet at tjekke op på firmaet bag produktet samt dets ry, og afslutningsvis – hvis du vil være sikker på, at produktet er økologisk – så skal du tjekke, om det er certificeret.

For at gøre det helt klart så betyder en certificering udelukkende, at en vare er økologisk og intet andet. Der har nemlig været en række misforståelser i forbindelse med certificering af argan olie, idet nogle er af den opfattelse, at certificeret argan olie betyder, at olien er ren argan olie.

Økologisk argan olie er selvfølgelig ren argan olie, men argan olie kan sagtens være ren uden at være økologisk, hvilket betyder, at en argan olie sagtens kan være et 100% rå naturprodukt uden at være certificeret.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5