romaskine test

Romaskine Test – Sammenlign 6 populære modeller

Romaskine Test – Sammenlign 6 populære modeller

Hvis du ønsker at træne dine skuldre, arme, ben, ryg, mave og lår så er en romaskine en af de bedste måder at komme igang på. Du formår både at opbygge muskelmasse samtidig med, at du taber dig. Det er dog en større investering, hvorfor det godt kan betale sig at sætte sig lidt ind i, hvordan sådan en maskine virker.

Vi har testet 6 forskellige modeller (i virkeligheden), men inden  du bestiller en romaskine, skal du undersøge følgende 5 områder: Ro-tag, belastning, sædehøjde, computer og prisGå til bunden hvis du ønsker at læse vores guide til valg af romaskiner.

Priskategori: Under 4000 kr.

Abilica WinRower 2.0 – Bedst til prisen

bedst til prisen romaskine abilica winrower billede

Spar 2.000 DKK – Nu kun 3.995 DKK

Denne WinRower 2.0-romaskine fra Abilica er en opdatering af Abilicas WinRower, som af mange er blevet kåret til den bedste model til nybegyndere. Med WinRower 2.0 får du en hel del forbedringer i forhold til den første udgave, og du får masser af kvalitet til en lav pris.

Til butik >

Først og fremmest så fylder maskinen ikke særlig meget, og den kan sagtens stilles frem og tilbage, når du skal bruge den. Med en vægt på 33 kg er det ikke besværligt at flytte på den, og derudover har den et enkelt design, som ikke skærer i øjnene.

 • Træningsprogrammer: 1
 • Max vægt: 130 kg
 • Modstandstype: Magnet
 • Display: LCD
 • Størrelse: 5.6 tommer
 • Mål: 231x46x46 cm
 • Vægt: 31 kg
 • Pulsmåler: Ja
 • Niveauer: 5

Endvidere kan den bruges af personer helt op til 198 cm, og kvaliteten er høj, så sædet f.eks. ikke giver efter, men glider godt på skinnen, som er i aluminium. Denne maskine har magnetisk modstand, som giver en realistisk oplevelse af at ro på vandet, og du har mulighed for at skifte mellem mange modstandsniveauer.

På displayet finder du information om, hvilket modstandsniveau du er på, hvor lang tid du har roet, hvor mange åretag du tager pr. minut samt kalorieforbrug og distance. Der er hele 12 programmer, som kan motivere dig i din træning.

Et enkelt minus er, at displayet og tallene på det er lidt lille, hvilket kan gøre det svært at følge ordentligt med i data, mens du roer.

Er du professionel eller næsten oppe på det niveau, vil du nok synes, at modstandsniveauet ikke kan sættes højt nok, og du bør derfor overveje at investere i en mere professionel maskine.

Kettler Rower Axos – Bedste af de billigste

kettler axos rower romaskine bedst af de billigste

Spar 1.000 DKK – Nu kun 3.645 DKK

Endnu en romaskine i den billigere ende er denne Rower Axos fra Kettler, der ligesom WinRower 2.0 har magnetisk modstand og en glideskinne i aluminium.

Til butik >

Kettler er en af de førende virksomheder i Europa, når det kommer til fitness- og motionsmaskiner, og mærket er kendt for at producere udstyr, der holder længe. Det samme gør sig gældende for denne maskine, som til prisen er fremstillet i en rigtig god kvalitet.

Ligesom WinRower 2.0 er denne maskine også velegnet til at tage frem, når du skal bruge den og pakke væk igen, når den ikke er i brug. Den kan nemlig nemt foldes sammen og vejer ikke mere, end at den snildt kan flyttes på.

 • Niveauer: 8
 • Træk: Snoretræk
 • Max vægt: 130 kg
 • Lydniveau: Lav
 • Mål: 219x56x139
 • Farve: Grå og sort

Derudover giver den en realistisk følelse af at ro på vandet, hvilket trækhjulet, som vejer 4 kg, er en stor del af grunden til. Når du skal indstille modstanden på maskinen, gør du det manuelt, og der er otte forskellige niveauer at vælge imellem.

En ulempe ved denne maskine er dog monitoren, som desværre er meget simpelt udformet. Ud over at displayet er meget lille, hvilket gør det svært at holde øje med tallene, mens du ror, er de data, som vises, heller ikke altid helt korrekte.

Priskategori: 4000-7000 kr.

Reebok GR Rower

Reebok GR Rower

Spar 1.100 DKK – Nu kun 4.899 DKK

Denne romaskine fra Reebok ligger i den mellemdyre kategori. Ud over at producere sportstøj, sportssko og accessories laver Reebok også træningsmaskiner, som er meget populære. Den absolut mest populære romaskine hos producenten Reebok. Prisen starter fra 4.799 kr.

Til butik >

Reebok GR Rower er, ligesom Kettler Rower Axos og Abilica WinRower 2.0, udstyret med magnetisk modstand, men er en af de bedste maskine med denne slags modstand, du finder på markedet. Maskinen har hele 19 forskellige slags træningsprogrammer, som kan motivere dig og sørge for en alsidig træning af kroppens muskler.

 • Bremsesystem: Magnet
 • Justering af modstand: Elektronisk
 • Display: Hastighed, tid, distance, kalorier og rotag
 • Niveauer: 16
 • Programmer 17
 • Mål: 198x48x82
 • Max vægt: 120 kg

Der er 16 modstandsniveauer at vælge imellem, og du får derfor masser af modstand over en lang periode. Maskinens flywheel er på 6,5 kg og lægger dermed både op til lange, udholdende træningssessioner og mere styrke- og cardiobetonet træning.

Displayet på maskinen er LCD, og det er stort, så det er nemt at følge med under træningen, hvor det bl.a. viser forbrænding af kalorier, din hastighed, din puls og antal åretag pr. minut. Du kan også tilkøbe et pulsbælte, hvis data trådløst bliver sendt til displayet. Alt dette kan være med til at øge motivationen og sikre dig gode resultater på maskinen.

Masterfit TP 320R

Masterfit TP 320R

Spar 4.000 DKK – Nu kun 4.995 DKK

Hvor de to første maskiner ligger i den billigere ende, befinder Masterfit TP 320R sig i mellemkategorien ligesom Reebok GR Rower. Den er til dig, der gerne vil ro derhjemme, og som er villig til at poste lidt flere penge i din maskine og til gengæld få en endnu højere kvalitet.

Til butik >

Modstanden i en Masterfit TP 320R er en kombination af de to slags modstande kaldet hydraulisk og magnetisk. Det giver en meget autentisk følelse af at ro på vandet, og du mærker ingen ujævnheder, hvilket er vigtigt for at opnå en god roteknik.

Der er ikke mange maskiner med denne kombination, og det er noget, der har fået denne maskine til at skille sig ud på markedet og gjort den meget populær. På Masterfit-maskinen er der 16 forskellige modstandsniveauer at vælge imellem, og der er både til nybegynder og til let øvede samt øvede.

En anden ting, der har fået maskinen til at skille sig ud, er, at den er meget nem at sætte sig ned på. Sædet og glideskinnen er nemlig hævet omkring 50 cm over gulvet, således at du ikke skal bukke dig helt ned for at sætte dig. Det er bl.a. en fordel for ældre mennesker, der gerne vil træne, men måske har svært ved at komme op og ned fra en traditionel romaskine. Det kan også være en stor fordel, hvis du er skadet i ryggen eller andre steder, der gør det besværligt for dig at komme ned i uvante stillinger.

Priskategori: Over 8.000 kr.

Concept2 – TESTVINDER

Concept2 – TESTVINDER

TESTVINDER: Spar 180 DKK – Nu kun 8.295 DKK

Concept2 har altid været kendt som den bedste romaskine overhovedet. Siden 1981 er der blevet udviklet på Concept2-maskinen af professionelle udviklere, hvilket har skabt det gode resultat. Vil du have den absolut allerbedste romaskine til hjemmet, så er det Concept2, du skal vælge.

Til butik >

Det er også denne maskine som de bedste og mest professionelle roere bruger, når de ikke kan komme på vandet og træne, hvilket er endnu en god grund til at vælge Concept2. Den er konstrueret sådan, at alle kroppens muskler bliver trænet, samtidig med at både hjerte samt lunger og karsystemet aktiveres, så din kondition forbedres på bedst mulig vis.

 • Programmer: 12
 • Max vægt: 225 kr.
 • Modstand: Luft
 • Display: LCD
 • Mål: 240x61x51
 • Pulsmåler: Ja
 • Lydniveau: Lav

Derudover har maskinen et hav af forskellige målinger og funktioner, og den er i stand til at måle din aktivitet og lave analyser af din teknik, så du kan forbedre disse. Concept2 bruger luftmodstand, som giver den bedste og mest realistiske fornemmelse af at ro rigtigt.

Concept2-maskinen er fremstillet i super høj kvalitet, og der ligger mange tanker bag hver eneste detalje. Der er slet ingen tvivl om, at det er denne maskine, du skal vælge, hvis du vil have det bedste på markedet, og desuden har et budget til det. Det er nemlig ingen hemmelighed, at denne maskine er en af de dyreste på markedet.

Masterfit TP 340R

Masterfit TP 340R billede

Spar 5.000 DKK – Nu kun 7.900 DKK

Selvom vi netop har skrevet, at Concept2 uden sammenligning er den bedste på markedet, så er der faktisk en konkurrent, som ligger tæt på. Det er Masterfit TP 340R, som – ligesom Concept2 – ligger i den dyre ende, men til gengæld også er spækket med lækre detaljer og høj kvalitet.

Til butik >

Hvor Concep2 udelukkende har luftmodstand, får du her en maskine med en kombination af luft- og magnetisk modstand. Det giver en helt unik følelse af at ro rigtigt på vandet, som sjældent er set bedre.

Maskinen kan nemt pakkes sammen og sættes væk, hvilket gør den velegnet til hjemmebrug. Ligesom dens lillebror, Masterfit TP 320R, som vi tidligere har omtalt, har denne romaskine også en høj siddehøjde, der gør den nem at sætte sig ned på og komme op fra igen. En anden ting, der gør, at maskinen skiller sig ud, er, at den er lyddæmpet, hvilket gør den yderst behagelig at træne på.

 • Mål: 260x52x117 cm
 • Niveauer: 16
 • Max vægt: 150 kg
 • Display: LCD

Maskinen har et let læsbart display, som du kan bruge, mens du ror til at følge med i din træning. Det skaber en stor motivation, og de 12 indbyggede træningsprogrammer giver dig desuden en god mulighed for at variere din træning meget.

Du kan derudover oprette op til fire forskellige brugere på displayet, således at I er flere der kan bruge romaskinen og lade den huske de forskellige data, så man kan ro mod sig selv igen og igen.

Video: Disse 5 ting skal du være opmærksom på

Hvilken størrelse romaskine har du brug for?

Romaskiner fås i mange forskellige størrelser, og du skal først og fremmest finde ud af, hvad du har plads til i dit træningsrum eller det sted, hvor du har planlagt, at romaskinen skal stå.

Nogle udgaver af romaskiner er lavet, så de er lette at flytte rundt på, da de kan slås sammen, og det er praktisk for dig, der også gerne vil have plads til andre maskiner, eller bare ikke vil have den fylder for meget, når den ikke er i brug. Andre romaskiner er tungere og mere velegnet til at have stående det samme sted altid.

Hvilken slags modstandstype skal du vælge?

En anden ting, som det er vigtigt at være opmærksom på, når du kigger efter en ny romaskine, er modstandstypen.

Der findes forskellige slags, og du kan vælge mellem magnetisk modstand, luftmodstand, hydraulisk modstand og vandmodstand. De forskellige modstandstyper afspejles i prisen og kvaliteten af romaskinen, så du skal finde ud af, hvad du har brug for.

Som udgangspunkt kan man sige, at hydraulisk modstand er den billigste og den med mest begrænset anvendelighed, og luftmodstand er den dyreste, men samtidig også den bedste og mest holdbare. Vi kommer meget mere ind på modstandstyper igen senere.

Prisen på romaskinen

Den sidste – og oplagte – ting, som er værd at have med i dine overvejelser, inden du køber en ny romaskine, er naturligvis prisen. Hvor mange penge er du villig til at bruge på et nyt træningsudstyr? Hvis du er professionel roer, er du nok mere villig til at lægge en ordentlig sjat penge i maskinen, end hvis du er helt nybegynder.

Find ud af, hvad din økonomi er til, samt hvad dine behov er. Der er ingen grund til at kaste alt for mange penge efter en romaskine, hvis du om et par måneder finder ud af, at den form for træning alligevel ikke var dig.

Vi har nøje udvalgt romaskiner i forskellige prisklasser, i forskellige størrelser og med forskellige slags modstandstyper og testet dem. Herunder kan du finde både fordele og ulemper ved romaskinerne, så du forhåbentligt kan træffe det rigtige valg af din nye romaskine.

Hvorfor romaskiner er gode til hjemmebrug

Roning er en super god motionsform, hvor du får trænet hele din krop. Derfor er en romaskine særdeles god at have stående i hjemmet. Mange tror, at det kun er ryggen og benene, som for alvor bliver trænet af at sidde på en romaskine, men også arme, skuldre og mave er aktiveret. Faktisk er hele 87 % af kroppens muskler i gang, når du træner på en romaskine, som derudover også er rigtig god til kalorieforbrænding – og deraf følgende vægttab.

Der er rigtig mange fordele ved romaskiner, og der er stort set ingen gode grunde til ikke at anskaffe dig en, hvis du gerne vil være i god form og have tonede muskler.

Selvfølgelig kræver det, at du har plads til en romaskine i hjemmet, for at det kan blive en realitet. Hvis du bor i en meget lille lejlighed, er det naturligvis en dum idé, og du bør finde andre metoder, som passer bedre til din pladssituation, hvis du vil træne hjemme.

En af de helt store fordele ved romaskiner er, at de styrker hele kroppen. Du kan altså træne hele din krop ved blot at bruge en enkelt maskine. Derudover behøver en romaskine ikke at fylde særlig meget, og du kan som før nævnt sagtens finde romaskiner, som nemt kan pakkes væk, når de ikke er i brug.

Når du ror på en romaskine, bliver alle dine muskler aktiveret. Du træner altså både lår, skuldre, mave, bryst, arme og ryg samtidig med at du forbrænder mange kalorier og får opbygget en god kondition af det.

De fleste romaskiner giver dig desuden mulighed for at skifte mellem programmer og intensitet, og så kan du ofte følge med i din træning på displayet og kæmpe mod dig selv, hvilket er med til at skabe en stor motivation for forbedringer af resultater.

Hvad er modstand?

Som tidligere nævnt vil vi give dig mulighed for at gå i dybden med de forskellige modstandstyper i romaskinerne, så du nemmere kan vælge maskine.

Magnetisk modstand

Magnetisk modstand fungerer ved, at modstanden reguleres elektronisk. Helt teknisk set virker magnetisk modstand ved, at en elektromagnet bremser svinghjulet, så det skaber modstand.

Romaskiner med elektromagnetisk modstand er derfor ofte mere lydsvage end andre romaskiner, og på mange af dem kan du betjene modstanden gennem displayet.

Ulempen ved magnetisk modstand er, at modstanden er konstant, hvilket den sjældent – for at sige aldrig – er ude på vandet. Den giver dog en god modstand til dig, der søger en udmærket romaskine i den lidt billigere ende.

Luftmodstand

Luftmodstand er helt sikkert den bedste modstand, du finder i romaskiner. Den eneste af romaskinerne, som vi har gennemgået i denne artikel, som bruger 100 % luftmodstand er Concept2, og det er ikke tilfældigt, at den samtidig er udnævnt til den absolut bedste spiller på markedet.

Denne slags modstand giver nemlig næsten fuldstændig den samme oplevelse som at sidde på vandet, og du vil kunne mærke, hvordan modstanden tager til, jo langsommere du er om at tage åretagene, ligesom at modstanden vil blive mindre, jo hurtigere du er om at tage åretagene.

Hydraulisk modstand

Hvis du vil have en af de billigste maskiner på markedet, så er den udstyret med hydraulisk modstand. Dette er nemlig den billigste modstand at implementere i en romaskine, men samtidig også den mest ringe.

Her vil du opleve, at modstanden er konstant, og at dit rotempo ingen indvirkning har på modstanden. Det giver et urealistisk billede af at ro rigtigt på vandet. Hvis du bare ønsker at holde din træning ved lige og få rørt dig lidt, så er det dog et godt bud på en hjemmetræningsmaskine.

En ulempe er desværre, at romaskiner med hydraulisk modstand hurtigt bliver meget varme og ikke kan bruges mere end ca. 30 minutter ad gangen, hvilket du selvfølgelig bør være opmærksom på, inden du køber.

Vandmodstand

Vandmodstand giver åbenlyst en god fornemmelse af at sidde i en rigtig båd og ro. Vandmodstand giver en autentisk følelse med behageligt træk, og hvor du vil kunne mærke modstanden ændre sig alt efter om du ror hurtigt eller langsomt.

Desværre er det ikke muligt at skifte mellem forskellige modstandsniveauer, når du bruger en romaskine med vandmodstand. Måden du kan ændre din træning på, er derfor kun ved at skifte mellem et langsomt og et hurtigt tempo, hvilket for mange nedsætter motivationen for at træne.

Derudover skal vandet i maskinen vedligeholdes, for at det ikke rådner, hvilket gøres ved at tilsætte klor til det et par gange om året.

En fordel ved romaskiner med vandmodstand er dog det lave støjniveau, som blot består af lidt vandskvulp, hvilket kun er med til at gøre oplevelsen endnu mere ægte.

Sådan kommer du i gang med at ro på romaskine

Hvis du ikke har prøvet en romaskine før, men har besluttet dig for at investere i en til hjemmebrug, så kan det være svært at finde ud af, hvordan du bedst muligt kommer i gang. Men der er hjælp at hente. Du kan finde masser af træningsprogrammer til at komme i gang med at ro rundt omkring på blogs og hjemmesider på internettet, men du kan også vælge et opstartstræningsprogram på din nye romaskine.

Både de billige og de dyre romaskiner har gennem de seneste år vundet større og større indpas hos danskerne. Det er gået op for de fleste, at romaskiner er et genialt hjemmetræningsredskab, og det er næsten blevet mere normalt at have en romaskine stående frem for en motionscykel, som ellers har været det helt store hit indtil nu. Den voksende popularitet afspejles også i markedet for romaskiner, hvor kvaliteten stiger, og priserne bliver trykket i bund på grund af konkurrence producenterne imellem.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det kræver tid og tilvænning at komme ordentligt i gang med at ro på en romaskine. For at få det optimale ud af din træning, skal du nemlig bruge den rigtige teknik.

Du kan enten tage nogle privattimer i et fitnesscenter for at få teknikken på plads, få en bekendt til at hjælpe dig eller finde nøje beskrivelser eller videoer af den rigtige roteknik på nettet.

Ved at ro på den rigtige måde vil du meget hurtigere kunne opnå målbare resultater, og du vil skåne din krop for unødige skader.

Når teknikken sidder lige i skabet, handler det blot om at sætte dine egne mål for din træning. Hvor ofte vil du ro om ugen? Hvornår vil du have opnået de og de resultater?

Hvis forbedringer er en vigtig motivationsfaktor for dig, så husk at måle dine resultater. Hvis det er pulsen, din vægt, antal åretag eller andet, du går op i, så lav det til en konkurrence mod sig selv. Det skaber oftest de bedste resultater på sigt, og de mange indarbejdede målinger på romaskinens display er en rigtig god hjælp på vejen.

romaskine test

Thorbjørn Petersen

doc24.dk

5 17
Rating 5,00 / 17
5 17

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn er uddannet fysioterapeut, men har i de seneste år fokuseret mere på sind og krop. Thorbjørn elsker at hjælpe vores mange læsere med at få besvaret nogle af deres spørgsmål via brevkassen.